Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bergharen

Als je je huis in Bergharen wilt verkopen, zul je verschillende stappen moeten overwegen om te zorgen voor een soepel verkoopproces. Allereerst moet je je bewust zijn van de variërende makelaarskosten; deze zijn afhankelijk van de functie en de ervaring van de makelaar. Een doordachte strategie en zorgvuldige voorbereiding kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bergharen

Als je in Bergharen je huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je scherp op moet zijn. Natuurlijk wil je een goede prijs krijgen voor je woning, zonder dat je een vermogen kwijt bent aan makelaarskosten. Het is ook belangrijk dat de verkoop van je woning niet te lang op zich laat wachten om dubbele woonlasten te voorkomen. Daarnaast is een opvallende presentatie van je woning en het goed inschatten van de marktsituatie in Bergharen essentieel om op te vallen tussen de andere woningen die te koop staan.

Vraag je je af hoe het huisverkoopklimaat in Bergharen is? Wil je weten hoe snel huizen hier gemiddeld worden verkocht of wat de gemiddelde verkoopprijs is? Misschien ben je vooral benieuwd hoeveel je kunt besparen op makelaarskosten door te vergelijken. Daarvoor kun je terecht bij deze pagina over makelaars vergelijken. Daar wacht een berg aan informatie op je. Hieronder zie je de actuele cijfers over woningverkoop in Bergharen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 486.000
Besparing (gem.)
€ 1.118

Je huis snel verkopen in Bergharen

Het is een aangename verrassing voor velen: woningen in Bergharen worden gemiddeld binnen een krappe 82 dagen verkocht. Wil je jouw woning nog sneller verkopen? Dan hebben we hier een aantal tips voor je.

 1. Zorg voor uitstekende foto's van je woning. Helder licht, schone ruimtes en een goed ingericht huis doen wonderen. Dit kan de aandacht trekken van potentiële kopers die in Bergharen zoeken.
 2. Laat een gratis waardebepaling door een makelaar uitvoeren. Dit geeft je een goed beeld van de impact van de hoogte van de vraagprijs op de snelheid waarmee je woning verkocht kan worden.
 3. Bedenk een duidelijk verkoopverhaal. Hoe beter jij kunt uitleggen waarom jouw huis de perfecte plek is om te wonen, hoe sneller je potentiële kopers kunt overtuigen van de koop.
Huis verkopen Bergharen tips

Tips in Bergharen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bergharen op?

Als je overweegt jouw huis in Bergharen te verkopen, vraag je je wellicht af wat je aan opbrengst kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs in Bergharen ligt momenteel rond de € 486.000 euro. Deze prijs hangt echter van veel factoren af, zoals de staat van het huis, de locatie en de huidige vraag in de markt.

Om een beter beeld te krijgen van de mogelijke opbrengst van jouw woning, kan het combineren van verschillende gegevens nuttig zijn. Kijk bijvoorbeeld ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, die op dit moment in Bergharen rond de € 3.975 euro ligt. Dit geeft je een goed referentiekader om te beoordelen of de gevraagde prijs voor jouw huis in verhouding is tot de marktwaarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bergharen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.800
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bergharen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bergharen.

Tips om je woning te verkopen in Bergharen

Het verkopen van je huis in Bergharen kan een grote uitdaging zijn, maar met een goede voorbereiding kun je zelf een groot verschil maken. Met enkele eenvoudige maar effectieve tips kun je ervoor zorgen dat je huis sneller en tegen een hogere prijs wordt verkocht. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

 • Diepe schoonmaak: Zorg ervoor dat je huis er onberispelijk uitziet. Een schoon en netjes huis geeft kopers een positieve eerste indruk en trekt meer potentiële kopers aan.
 • Depersonaliseer: Verwijder persoonlijke spullen zoals familiefoto's en tekeningen van kinderen. Kopers moeten zichzelf kunnen voorstellen in jouw huis, niet het gevoel krijgen dat ze jouw ruimte binnenstappen.
 • Repareer kleine defecten: Kleine reparaties zoals een lekkende kraan of piepende deur kunnen afleidend werken voor kopers. Repareer deze voordat je je huis te koop aanbiedt.
 • Maak de buitenkant aantrekkelijk: Eerste indrukken zijn cruciaal. Besteed tijd aan het opknappen van je tuin en entree. Een fris geschilderde voordeur kan wonders verrichten.
 • Prijsstrategie: Bepaal een realistische vraagprijs. Te hoog kan potentiële kopers afschrikken, te laag kan ervoor zorgen dat je winst misloopt.

Ontdek jouw stappenplan in Bergharen:

 • Gratis en interactief verkoopstappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
 • Voorkomt misstappen in het verkoopproces
 • Overzichtelijk to-do-lijst, alles op één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bergharen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bergharen kost je als verkoper gemiddeld € 7.185. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bergharen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 486.000) € 5.443
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.185

Kosten van makelaars in Bergharen

Wanneer je je huis in Bergharen wilt verkopen, zul je waarschijnlijk een beroep doen op een makelaar. De meeste makelaars werken met een courtage bij de verkoop van een woning. Dit betekent dat ze een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs vragen als hun vergoeding. In Bergharen is het gemiddelde courtagepercentage bij verkoop 1,12%.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bergharen is € 486.000. Dit betekent dat de gemiddelde kosten van een makelaar, uitgaande van een courtage van 1,12%, in totaal neerkomen op € 5.443. Deze kosten worden meestal pas betaald bij de succesvolle verkoop van de woning.

Lees meer over makelaars in Bergharen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Bij de verkoop van een woning moet namelijk een notariële acte van levering worden opgemaakt. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de courtage van de makelaar, dus je zult ze apart moeten betalen.

Het is lastig aan te geven hoe hoog de notariskosten precies zullen zijn, omdat dit afhangt van de notaris die je kiest. Wel kan je ervan uitgaan dat de kosten voor een notariële acte van levering voor een gemiddelde woning enkele honderden euro's bedragen.

Energielabel

Het is verplicht om als woningverkoper een definitief energielabel te hebben voor de verkoop van je huis. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Hier zijn kosten aan verbonden, omdat een gecertificeerd deskundige jouw huis moet beoordelen.

Als je wilt weten of je woning al een definitief energielabel heeft, dan kan je dat hier controleren. Als dit nog niet het geval is, zal je er eentje moeten aanvragen. De kosten hiervoor verschillen per deskundige.

Voorbereidingskosten

Een belangrijk onderdeel van de verkoop van je huis, is de voorbereiding. Denk hierbij aan verkoopstyling en klein onderhoud. Een mooi ingerichte woning en een goed onderhouden tuin kunnen helpen om je huis voor een hogere prijs te verkopen.

Je kan bijvoorbeeld wat meubels vervangen, muren een frisse laag verf geven of zorgen voor een opgeruimde woning en tuin. Overigens kunnen de kosten hiervoor oplopen. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding zijn € 875.

Wanneer mijn huis verkopen in Bergharen?

Overweeg je jouw huis in Bergharen te verkopen? In de huidige woningmarkt, met de juiste begeleiding, kan dit een uitstekend moment zijn om de stap te zetten. Lokale makelaars in Bergharen hebben een schat aan kennis en ervaring als het gaat om de lokale marktomstandigheden. Zij kunnen je van uitstekend advies voorzien!

Je vraagt je misschien af: "Hoe kan ik beoordelen of dit het juiste moment is om te verkopen?" Dat wegen wij samen met jou af. We nemen factoren zoals jouw persoonlijke situatie en de vraag en aanbod op de woningmarkt in Bergharen in overweging. Zo helpen we je bij het maken van de juiste beslissing. Aan de slag in februari 2024!

Vergelijk makelaars in Bergharen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In de uitdagende wereld van woningverkoop kan het stappenplan van Huis Verkopen een bron van eenvoud en overzicht zijn. Het biedt je een specifiek stappenplan voor jouw woning, die je begeleidt van de voorbereiding tot aan de uiteindelijke verkoop van je woning, zodat je altijd precies weet wat de volgende stap is. Zo kun je efficiënt en goed voorbereid je woning verkopen. Het is verstandig om dit stappenplan te gebruiken, omdat je er zeker van bent dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet. Neem daarom een kijkje in hetstappenplan.

Gratis waardebepaling

Op Huis Verkopen vind je handige tools zoals de gratis waardebepaling. Deze tool helpt je om snel en nauwkeurig een inschatting te maken van de mogelijke verkoopprijs van je woning in Bergharen.

Makelaars vergelijken

Niet alle makelaars leveren dezelfde diensten, of werken tegen dezelfde tarieven. Op Huis Verkopen kun je dus makkelijk de verschillende makelaars vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste deal krijgt.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Inzicht in de prestaties van makelaars is essentieel bij het kiezen van de juiste partner voor de verkoop van jouw woning. Huis Verkopen biedt een breed scala aan makelaarsstatistieken, zodat je een goed geïnformeerde keuze kunt maken.

Onafhankelijk en gratis

Het platform van Huis Verkopen is geheel onafhankelijk en gratis voor jou als woningverkoper. Dit maakt de site een betrouwbare partner bij de voorbereiding en verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bergharen

Voor de waardebepaling van je huis kun je een specialist inschakelen. Je kunt bijvoorbeeld online een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Deze doet onderzoek naar vergelijkbare woningen in Bergharen en kijkt naar elementen als inhoud, perceeloppervlakte en de staat van onderhoud.

Begin met een goede voorbereiding. Stel een vraagprijs vast, maak mooie foto's en zorg voor een heldere omschrijving van je woning. Zet je huis vervolgens te koop en voer onderhandelingen met potentiële kopers. Voor meer gedetailleerde stappen, bekijk dit handige stappenplan op onze website.

Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, beschikt over een breed netwerk en kan je goed ondersteunen bij de verkoop. Om te weten welke makelaar het beste bij je past, kun je makelaars vergelijken op onze website.

De totale kosten voor de verkoop van je huis hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan de makelaarskosten, eventuele kosten voor een bouwkundige keuring, notariskosten en kosten voor het energielabel. Inzicht hierin krijg je op onze pagina met een overzicht van alle kosten.

Om je huis snel en voor de hoogste prijs te verkopen, is het belangrijk dat je huis er goed uitziet en dat je een realistische vraagprijs stelt. Een professionele makelaar kan je hierbij helpen. Daarnaast zijn er altijd meer zaken waar je rekening mee kunt houden. Kijk op onze pagina voor tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen