Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Firdgum

Je overweegt om je huis in Firdgum te verkopen? Weet dat er grote verschillen zitten in de kosten die makelaars rekenen. Vergelijk daarom verschillende offertes en zorg dat je niet onnodig te veel betaalt. Door slim te vergelijken, houd je meer geld over na de verkoop van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Firdgum

Als woningverkoper in Firdgum schiet je waarschijnlijk verschillende doelen na bij het verkopen van je huis. Zo wil je uiteraard de beste verkoopprijs behalen, maar het kan ook belangrijk voor je zijn om je huis snel te verkopen. Daarnaast zijn zaken als goede communicatie en betrouwbare dienstverlening van groot belang. Bovenal wil je waarschijnlijk in zee gaan met een betrouwbare makelaar die het optimale resultaat voor je behaalt.

Waar ben je als woningverkoper in Firdgum eigenlijk nieuwsgierig naar? Vraag je je af hoe snel woningen in jouw buurt verkocht worden? Wil je weten wat de gemiddelde verkoopopbrengst is hier in Firdgum? En ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Niet getreurd, we hebben de antwoorden voor je! Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Firdgum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 285.000
Besparing (gem.)
€ 1.069

Je huis snel verkopen in Firdgum

In Firdgum vindt de verkoop van woningen relatief snel plaats. Gemiddeld worden woningen hier binnen 142 dagen verkocht. Wil jij je huis ook snel verkopen? Lees dan onze onderstaande tips door.

 1. Correcte prijsbepaling: Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar. Een realistische vraagprijs is essentieel voor een vlotte verkoop. Te hoog geprijsde woningen worden vaak over het hoofd gezien door potentiële kopers.
 2. Goede presentatie: Zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Een eerste indruk is belangrijk. Kleine reparaties, een frisse verflaag en een verzorgde tuin zijn aspecten die bijdragen aan een positieve indruk.
 3. Verkoopstrategie: Stel samen met je makelaar een passend verkoopplan op. Hierbij kun je denken aan het kiezen van de juiste timing, aantrekkelijke advertenties en bezichtigingsafspraken. Vraag hier verkoopadvies aan.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Firdgum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Firdgum op?

Op het moment is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Firdgum € 285.000 euro. Wat de uiteindelijke verkoopsom van jouw huis kan beïnvloeden zijn diverse factoren. Denk hierbij aan de staat van onderhoud, aanwezigheid van een tuin of garage en natuurlijk de grootte van de woning. Het is belangrijk deze factoren in overweging te nemen als je een inschatting wilt maken van de mogelijke opbrengst bij verkoop.

Mocht je interesse hebben in de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in Firdgum, dan kan dat. De huidige gemiddelde prijs per m2 in Firdgum is € 3.000 euro. Woningprijzen zijn echter continu in beweging, grotendeels afhankelijk van vraag en aanbod. Het is daarom raadzaam om de markt goed in de gaten te houden, zeker als je een verkoop of aankoop overweegt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Firdgum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Firdgum.

Tips om je woning te verkopen in Firdgum

Wil je jouw huis in Firdgum verkopen en het verkoopproces zo vlot mogelijk laten verlopen? Met deze handige tips maak je een goede indruk op potentiële kopers en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop. Ze kunnen een wereld van verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Zorg voor een uitnodigende entree. Eerste indrukken zijn zeer belangrijk. Zorg daarom dat je voordeur, tuinpad en hal er netjes en verzorgd uitzien.
 • Voer kleine reparaties uit. Een lekkende kraan of een loszittende deurklink kan voor potentiële kopers een afknapper zijn. Deze kleine problemen fixen zorgt voor een verzorgde indruk.
 • Zorg voor een neutrale inrichting. Dit betekent dat de schilderklusjes vrij neutraal van kleur moeten zijn. Zo kan de potentiële koper zijn eigen stijl en smaak beter visualiseren.
 • Zorg voor goede foto's voor de verkoopadvertentie. Deze zijn cruciaal om de aandacht te trekken. Overweeg professionele vastgoedfotografie voor het beste resultaat.
 • Vergeet de extra faciliteiten niet. In Firdgum zijn lokale voorzieningen zoals winkels en school dichtbij. Benadruk dit in je verkooppraatje.

Ontdek jouw stappenplan in Firdgum:

 • Stappenplan als handig overzicht voor woningverkoop
 • Oriëntatie en regelwerk makkelijk en efficiënt
 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen
 • Helpt bij het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Firdgum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Firdgum kost je als verkoper gemiddeld € 4.181. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Firdgum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 285.000) € 3.962
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.181

Kosten van makelaars in Firdgum

Bij het verkopen van je woning in Firdgum zal je te maken krijgen met makelaarskosten. Deze kosten bestaan meestal uit opstartkosten en een courtage. De opstartkosten worden door de meeste makelaars in rekening gebracht en in Firdgum komen deze gemiddeld uit op: € 515. Het is goed dit te weten om een goed overzicht te krijgen van de totale kosten.

Het courtage is een percentage van de verkoopprijs van jouw woning dat je aan de makelaar betaalt. In Firdgum is het gemiddelde courtage percentage: 1,39%. Het is aantrekkelijk om te zoeken naar de makelaar met de laagste kosten, maar vergeet niet te kijken wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan zelfs meer opleveren dan het kost.

Lees meer over makelaars in Firdgum.

Andere kosten bij verkoop

Herstel- en verbeteringskosten

Bij het verkopen van je woning komen meerdere kosten kijken. De eerste zijn de kosten voor herstel en verbetering van je woning. Kleine schades die door de jaren zijn ontstaan, worden door potentiële kopers vaak als grotere problemen gezien. Het loont daarom om deze te herstellen en je woning in optimale conditie te brengen voor een bezichtiging.

Ruimtes in huis een verse laag verf geven, bijvoorbeeld, maakt een groot verschil. Door bij verkoopstyling en klein onderhoud de juiste accenten te plaatsen, verhoog je de aantrekkingskracht van je woning. Een investering in verkoopstyling en klein onderhoud, van gemiddeld € 875, kan leiden tot een aanzienlijk hogere verkoopprijs.

Kosten voor een energielabel

Een tweede kostenpost bij het verkopen van je woning is het definitieve energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is en is verplicht bij de verkoop. Het definitieve energielabel wordt bepaald door een erkend deskundige en de kosten hiervan variëren.

Het aanvragen en betalen van dit energielabel ligt in jouw verantwoordelijkheid. Een groener energielabel kan bijdragen aan het positieve beeld dat kopers van je woning hebben. Het kan zijn dat je eerst nog investeringen moet doen om je energielabel te verbeteren, maar dit kan je helpen bij de verkoop van je woning.

Kosten bij de notaris

Als laatste zijn er kosten verbonden aan het inschakelen van een notaris. Een van deze kostenposten is het doorhalen van de hypotheek bij de notaris. Dit is een handeling die nodig is om juridisch aan te tonen dat de hypotheekschuld op jouw woning is afgelost.

De gemiddelde kosten voor het doorhalen van een hypotheek bedragen € 350. Houd er rekening mee dat verschillende notariskantoren verschillende tarieven rekenen. Het loont dan ook om hier vooraf goed onderzoek naar te doen.

Wanneer mijn huis verkopen in Firdgum?

Is het in april 2024 een geschikt moment om je huis in Firdgum te verkopen? Absoluut! De huidige woningmarkt is gunstig en er is veel vraag naar woningen. Het is echter wel belangrijk om te weten dat het verkopen van je huis een grote transactie is en het verdient zeker de aanbeveling om jezelf eerst goed te informeren.

Vraag je je nu af hoe je dat aanpakt, je goed informeren? Het begint allemaal bij het doen van marktonderzoek en het bepalen van de juiste verkoopprijs. Doe je huiswerk, bestudeer de markt goed en overweeg professionele hulp van een makelaar om het maximale uit je verkoop te halen.

Vergelijk makelaars in Firdgum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van je woning is een grote mijlpaal in je leven. Er zijn duizend-en-een dingen waar je aan moet denken, taakjes die gedaan moeten worden, beslissingen die genomen moeten worden. Dat kan overweldigend zijn. Maar gelukkig, er is een manier om alles op een rijtje te zetten en het overzicht te behouden: het stappenplan van Huis Verkopen. Dit heldere, eenvoudige plan toont alle stappen die je moet afleggen bij het verkopen van je huis, van het vinden van een makelaar tot het regelen van een verhuizing. Het gebruik van dit stappenplan zorgt ervoor dat je geen essentiële zaken over het hoofd ziet en garandeert dat je de verkoop van je huis zo vlot en stressvrij mogelijk kunt regelen.

Firdgum makelaar vergelijken

Wat maakt de ene makelaar beter dan de andere? Met Huis Verkopen kun je lokale makelaars in Firdgum vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind je snel en eenvoudig de makelaar die het beste bij jou lijkt te passen.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Wil je op jouw makelaarskosten besparen? Dat kan ook! Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo houd jij de kosten in de hand.

100% onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en objectief. Daardoor kunnen we je altijd de beste adviezen geven, zonder enige vorm van beïnvloeding. Dit maakt ons het platform van keuze voor vele verkopers.

Helder overzicht met interactief stappenplan

Wil jij het overzicht behouden tijdens het verkoopproces? Ons interactieve stappenplan helpt je hierbij. Hierdoor weet je altijd waar je aan toe bent en kun je iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Firdgum

Bij de verkoop van je huis in Firdgum heb je verschillende documenten nodig zoals de kadastrale gegevens, een energielabel, de WOZ-beschikking en mogelijke erfdienstbaarheden. Een gedetailleerd overzicht van alle benodigde documenten kan je vinden op onze informatiepagina.

De vraagprijs voor je huis in Firdgum bepaal je door te kijken naar factoren als ligging, grootte, staat van onderhoud, en vergelijkbare woningen in de buurt. Voor meer informatie omtrent het bepalen van de vraagprijs, kun je een kijkje nemen op onze pagina.

De huizenmarkt fluctueert, maar over het algemeen is het een goede tijd om je huis te verkopen. Echter, voor specifiek advies over de situatie in Firdgum is het raadzaam om contact op te nemen met een lokale makelaar.

De snelheid waarmee je je huis in Firdgum kunt verkopen hangt af van meerdere factoren, zoals de staat van de woning, de vraagprijs en de huidige huizenmarkt. Kijk voor meer inzicht in deze factoren op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen