Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wijnaldum

Het verkopen van je huis in Wijnaldum kan een flinke uitdaging zijn. Een goede makelaar kan een wereld van verschil maken, door je te ondersteunen bij onderhandelingen, marketing en de juridische afronding. Laat de stress los en laat de verkoop over aan professionals.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wijnaldum

Als een woningverkoper in Wijnaldum heb je tal van doelen voor ogen. Het hoogste op je prioriteitenlijst staan waarschijnlijk het verkrijgen van een aantrekkelijke verkoopprijs voor jouw woning en het realiseren van een snelle verkoop. Misschien wil je ook een vlotte overgang naar je volgende huis of een probleemloos papierwerk. Hoe dan ook, het is noodzakelijk om de juiste makelaar te kiezen die je belangen zal behartigen en alle zorgen uit handen neemt.

Je bent vast nieuwsgierig naar hoe snel huizen in Wijnaldum normaliter worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van verschillende makelaars. Misschien vraag je jezelf wel af of er aanvullende stappen zijn die je kunt nemen om de verkoop van je huis te vergemakkelijken. Voor een helder overzicht van deze stappen, kun je eens een kijkje nemen op deze pagina. Hier volgen echter de actuele cijfers betreft de woningmarkt in Wijnaldum:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
64 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 416.000
Besparing (gem.)
€ 770

Je huis snel verkopen in Wijnaldum

Je woning verkopen in Wijnaldum duurt gemiddeld 64 dagen. Dit onderstreept het belang van een slimme aanpak als je je huis snel wilt verkopen. Lees hieronder onze drie waardevolle tips.

 1. De juiste prijsstelling: Een woning die correct is geprijsd trekt meer potentiële kopers. Dit versnelt het verkoopproces aanzienlijk. Informeer goed naar vergelijkbare woningen in je omgeving en bekijk de laatste verkoopcijfers. Dit helpt bij het bepalen van je vraagprijs.
 2. Vergelijk makelaars: De keuze voor de juiste verkoopmakelaar kan een flinke invloed hebben op de snelheid van de verkoop. Een goede makelaar kent de lokale markt, heeft een uitgebreid netwerk en weet hoe jouw woning het beste gepresenteerd kan worden. Neem de tijd om meerdere makelaars te vergelijken.
 3. Een verzorgd huis: Een goed verzorgd en netjes opgeruimd huis maakt een sterke eerste indruk. Investeer tijd in kleine klusjes en maak je huis grondig schoon voordat potentiële kopers komen bezichtigen. Vergeet vooral niet de buitenruimte.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wijnaldum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wijnaldum op?

In Wijnaldum bedraagt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment € 416.000. Deze som is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte en staat van de woning, de ligging en het algemene marktklimaat. Omdat de woningmarkt continu in beweging is, kunnen de prijzen variëren en is de genoemde prijs indicatief voor april 2024.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Wijnaldum is op dit moment € 3.094. Om een compleet beeld te krijgen van de huidige woningwaarde en welke vraagprijs op dit moment realistisch zou zijn, is het verstandig een verkoopadvies te raadplegen. Zo breng je de potentiële opbrengst van jouw woning nauwkeurig in beeld.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wijnaldum bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wijnaldum.

Tips om je woning te verkopen in Wijnaldum

Het verkopen van je huis in Wijnaldum kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie en aanpak kan het een soepel en succesvol proces worden. Hier volgen enkele bruikbare tips om je te helpen je woning op de meest effectieve manier te verkopen.

 • De juiste makelaar: Doe goed onderzoek naar lokale makelaars en hun eerdere verkooprecords. Een ervaren makelaar met kennis van de lokale markt kan een groot verschil maken.
 • Presentatie van de woning: Zorg voor een schoon, opgeruimd en goed onderhouden huis. Potentiële kopers moeten zich kunnen voorstellen er zelf te wonen.
 • Aantrekkelijke prijsstelling: Stel een realistische maar concurrerende verkoopprijs vast. Overweeg om een taxateur in te schakelen voor een nauwkeurige woningwaardering.
 • Effectieve marketing: Zorg voor hoogwaardige foto's en een overtuigende beschrijving van de woning. Overweeg om de woning op meerdere online platforms te adverteren.
 • Flexibiliteit bij bezichtigingen: Wees zo flexibel mogelijk met het inplannen van bezichtigingen. Je wilt zoveel mogelijk potentiële kopers bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Wijnaldum:

 • Volledig op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Eenvoudig en interactief, alle stappen makkelijk bij te houden
 • Bespaar duizenden euro's door het stappenplan te gebruiken
 • Optimaliseer jouw verkoopproces met de nuttige to-do-lijst
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wijnaldum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wijnaldum kost je als verkoper gemiddeld € 7.369. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wijnaldum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 416.000) € 4.826
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.369

Kosten van makelaars in Wijnaldum

Bij het inschakelen van een makelaar voor de verkoop van je huis in Wijnaldum, betaal je gemiddeld een courtage van 1,16% over de verkoopprijs van je woning. Deze kosten varieerden in het verleden en kunnen dus fluctueren. Het is daarom belangrijk om te weten dat de hoogte van de courtage geen vast gegeven is en dat er flinke verschillen kunnen bestaan tussen makelaars.

Ook in de mate van dienstverlening zijn er verschillen tussen makelaars. Bij de ene makelaar krijg je full-service dienstverlening waarbij de makelaar alles voor je regelt, terwijl je bij de andere makelaar zelf bepaalde zaken dient te regelen. Het is dus niet alleen de prijs die telt, maar ook de kwaliteit van de service. Wijzig daarom nooit van makelaar zonder goed te weten wat je kunt verwachten.

Lees meer over makelaars in Wijnaldum.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van je huis

Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk dat het er zo aantrekkelijk mogelijk uitziet voor potentiële kopers. Dit kan betekenen dat je enkele onderhoudsklussen moet uitvoeren, zoals het aanpakken van achterstallig onderhoud of enkele kleine verbeteringen doorvoeren. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van wat er precies moet gebeuren.

Het kan ook zijn dat je wat styling wilt toepassen om je woning zo goed mogelijk te presenteren. Denk hierbij aan het herschikken van meubels, het schilderen van muren in neutrale kleuren of het aanschaffen van enkele nieuwe accessoires. Dit zijn allemaal kosten die je zelf draagt en die bijdragen aan een succesvolle verkoop.

Bijdragen aan hypotheek

Als je een hypotheek op je huis hebt, moet je er rekening mee houden dat je nog steeds moet bijdragen aan de afbetaling, zelfs als je huis te koop staat. Je moet ook rekening houden met de kosten van eventuele hypotheekboetes als je je hypotheek vervroegd afloopt om een nieuwe woning te kopen.

Je kunt ook rekening houden met de mogelijke kosten van dubbele huisvesting, bijvoorbeeld als je nieuwe huis eerder beschikbaar is dan je oude huis is verkocht. Al deze kosten kunnen een aanzienlijk effect hebben op het totale bedrag dat je uiteindelijk overhoudt.

Verhuiskosten

Zodra je je huis hebt verkocht, is het tijd om te verhuizen. Dit gaat helaas niet zonder kosten. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de kosten voor het huren van een verhuiswagen of het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Daarnaast zijn er ook de kosten voor het inpakken en uitpakken van je bezittingen. Je hebt verpakkingsmateriaal nodig zoals dozen, plakband en noppenfolie. Daarnaast kun je de kosten voor het schoonmaken van je oude woning en het opknappen van je nieuwe woning ook beschouwen als verhuiskosten.

Het is belangrijk om een goed overzicht te houden van de diverse kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van je huis. Het kan gemakkelijk zijn om je alleen te concentreren op de verwachte opbrengst van de verkoop, maar vergeet niet dat je ook rekening moet houden met welke uitgaven je moet doen. Dit zal je helpen om realistische verwachtingen te hebben en te voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Wijnaldum?

Als je overweegt om je huis in Wijnaldum te verkopen, is het belangrijk om te weten dat het eigenlijk nooit te vroeg is om te beginnen met de voorbereidingen. Want hoe goed je je ook voorbereidt, onvoorspelbaarheden zijn er altijd. De vastgoedmarkt fluctueert namelijk voortdurend, dus het is raadzaam om je opties, en de gevolgen daarvan, zorgvuldig te evalueren.

Vraag je je af of april 2024 een gunstige periode is om je huis aan de markt aan te bieden? Het antwoord is: ja! Er is momenteel sprake van enige beweging op de huizenmarkt in Wijnaldum, wat dus betekent dat er een goede kans is dat je woning snel verkocht zal worden.

Vergelijk makelaars in Wijnaldum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je de verkoop van je huis zo soepel mogelijk laten verlopen? Huis Verkopen heeft een handig stappenplan voor je klaarstaan dat je hierbij ondersteunt. Met dit stappenplan weet je precies wat je moet doen en wanneer je het moet doen. Inmiddels regelen duizenden mensen per maand de verkoop van hun huis via dit platform. Het spreekt voor zich dat zij, net als jij straks, het gemak, de voordelen en de besparing op kosten enorm waarderen.

Vergelijk lokale makelaars

Wonend in Wijnaldum en je woning willen verkopen? Huis Verkopen helpt je met het vergelijken van makelaars in je regio. Gebaseerd op prestaties zoals de snelheid en de verkoopopbrengst, vind je hiermee de beste makelaar voor jouw situatie.

Bespaar op kosten

Als verkoper wil je natuurlijk zo min mogelijk kwijt zijn aan makelaars- of andere kosten. Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om dienstverleners op onder andere tarieven en beschikbaarheid te vergelijken. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je uitgaven.

100% Onafhankelijk

Huis Verkopen is niet gebonden aan makelaars of energieadviseurs. Als grootste platform op het gebied van de verkoop van huizen, zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. Misinformatie wordt bestreden en het belang van verkopers staat voorop.

Overzichtelijk stappenplan

Middels ons interactieve stappenplan houd je overzicht op het verkoopproces. Alles wordt op één plek geregeld en je weet te allen tijde waar je aan toe bent. Iedere voltooide stap vink je eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wijnaldum

Het vinden van een goede makelaar in Wijnaldum is essentieel om jouw huis naar wens te verkopen. Op onze website hebben we een handige tool waarmee je makelaars kunt vergelijken. Bekijk op deze pagina hoe je dat doet.

Een huis verkopen in Wijnaldum komt met verschillende taken. Het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Dit artikel op onze website gaat dieper in op wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

Het bepalen van de woningwaarde van je huis is enorm belangrijk wanneer je wilt verkopen. Lees hier hoe je dat kan doen.

Het snel verkopen van je huis in Wijnaldum kan lastig zijn, maar met de juiste methoden is het zeker mogelijk. Kijk hier voor tips hoe je jouw huis snel kunt verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen