Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sexbierum

Wanneer je besluit je huis in Sexbierum te verkopen, staat er veel op het spel. Het gaat om een proces dat zorgvuldige aanpak vereist. Voor alle ondersteuning die je nodig hebt bij de verkoop, bezoek je HuisVerkopen.nl, waar je een breed scala aan nuttige tips en informatie vindt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sexbierum

Als je van plan bent jouw huis in Sexbierum te verkopen, zijn er belangrijke zaken waar je op moet letten. Ten eerste, zorg dat je een eerlijke prijs voor je huis krijgt. Ten tweede, betaal niet te veel aan een makelaar. En ten derde, verkoop je huis zo snel mogelijk om dubbele woonlasten te voorkomen. Zo hou je de regie over je eigen verkoopproces.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Sexbierum verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Antwoorden op deze vragen en meer vind je in de actuele cijfers over woningverkoop in Sexbierum hieronder:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 499.500
Besparing (gem.)
€ 1.274

Je huis snel verkopen in Sexbierum

In het schilderachtige Sexbierum worden woningen verbazingwekkend snel verkocht. Gemiddeld worden huizen hier binnen 226 dagen verkocht. Benieuwd hoe jij je huis ook snel kunt verkopen? Hier zijn enkele tips.

 1. Presentatie is belangrijk. Zorg ervoor dat jouw woning eruit springt op foto’s. Doe een grote schoonmaak, ruim op en zorg dat je woning eruit ziet alsof het zo in een woontijdschrift kan. Een toegevoegde bonus is dat je woning er ook in het echt feilloos uitziet voor bezichtigingen.
 2. Stel een concurrerende vraagprijs vast. Dit kan je bereiken door de prijzen van soortgelijke woningen in je omgeving te onderzoeken. Een eerlijke en aantrekkelijke prijs trekt meer potentiële kopers en kan het verkoopproces versnellen.
 3. Zet social media in voor de verkoop van je woning. Een online platform kan ervoor zorgen dat je woning meer aandacht krijgt. Maak gebruik van je eigen sociale netwerken, maar overweeg ook platformen als Funda.

Tips in Sexbierum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sexbierum op?

Huizen in Sexbierum worden in juni 2024 gemiddeld verkocht voor € 499.500. Deze verkoopprijs wordt beïnvloed door factoren als de locatie van het huis, de grootte, het bouwjaar en de algehele staat van de woning. Onthoud dat de prijs sterk kan variëren als gevolg van deze factoren, wat betekent dat je mogelijk meer of minder kan ontvangen dan de gemiddelde prijs.

Nu je weet wat de algemene verkoopprijs is, wil je waarschijnlijk begrijpen hoe dit zich vertaalt in vierkante meters. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Sexbierum € 2.334. Deze waarde is handig als je jouw woning vergelijkt met anderen in het dorp en wilt inschatten wat je kunt vragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sexbierum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900
€ 1.900
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sexbierum bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sexbierum.

Tips om je woning te verkopen in Sexbierum

Je huis in Sexbierum verkopen is een belangrijke beslissing. De Fryske markt brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, maar met geïnformeerde strategieën en een goede verkoopmakelaar kun je een succesvolle verkoop realiseren. Hier zijn wat tips om je te helpen bij dit proces.

 • Maak gebruik van lokale kennis: Een lokale makelaar weet wat kopers in Sexbierum zoeken en kan je adviseren over hoe je de aantrekkelijke punten van je huis het beste kan belichten.
 • Doe kleine aanpassingen: Repareer kleine mankementen zoals een lekkende kraan of een piepende deur. Dit soort details kan een groot verschil maken voor de eerste indruk van een potentiële koper.
 • Aantrekkelijke presentatie: Maak professionele foto's en eventueel een video van je huis. Jouw makelaar kan je begeleiden bij het presenteren van je huis op een manier die kopers aanspreekt.
 • Prijsstrategie: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs. Een goede makelaar kent de lokale markt en kan een prijs bepalen die aantrekkelijk is voor kopers maar ook gunstig voor jou.
 • Plan open huizen: Plan in samenspraak met je makelaar open huisdagen. De makelaar weet precies hoe jouw huis tijdens deze dagen zo aantrekkelijk mogelijk kan worden gepresenteerd.

Ontdek jouw stappenplan in Sexbierum:

 • Speciaal samengesteld stappenplan voor jouw woning
 • Interactieve en gratis tool voor woningverkoop
 • Volledige controle en overzicht van alle stappen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sexbierum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sexbierum kost je als verkoper gemiddeld € 6.192. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sexbierum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 499.500) € 5.744
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.192

Kosten van makelaars in Sexbierum

De kosten van een makelaar voor de verkoop van je huis in Sexbierum kunnen flink variëren. De gemiddelde courtage, een percentage van de verkoopprijs die de makelaar krijgt voor zijn of haar diensten, lokt de meeste aandacht, maar is niet de enige kost om in gedachten te houden. Uiteraard staat hier tegenover dat een goede makelaar je veel oplevert, zoals een hogere verkoopprijs en minder stress tijdens het verkoopproces.

Wil je een beter beeld krijgen van de kosten, dan kan je makkelijk tarieven opvragen bij verschillende makelaars. Maar kijk niet enkel naar wat de makelaar kost. Het is evenzeer belangrijk te kijken wat een makelaar kan opleveren. Denk aan een hogere verkoopprijs, goede onderhandelingen en begeleiding van a tot z.

Lees meer over makelaars in Sexbierum.

Andere kosten bij verkoop

Opknappen van de woning

Als woningverkoper kun je ervoor kiezen om voor de verkoop wat kleine investeringen in je woning te doen. Denk aan het opknappen van versleten of verouderde elementen. Dit kan een positieve invloed hebben op de waarde en uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Een likje verf op de muren, de keuken moderniseren of de tuin onderhouden kunnen al een groot verschil maken. Met deze relatief kleine investeringen kun je de woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers en mogelijk een betere prijs krijgen.

Energielabel aanvragen

Als verkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen bij de verkoop van je woning. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je woning is. Een gunstig label kan ervoor zorgen dat jouw woning aantrekkelijker wordt voor kopers.

Het energielabel aanvragen brengt kosten met zich mee. Het kan echter ook een voordeel opleveren. Een huis met een beter energielabel kan namelijk een hogere verkoopprijs opleveren omdat het aantrekkelijker is voor kopers die op de energiekosten willen besparen.

Onderhoudskosten

Naast de kosten voor het opknappen en het energielabel zijn er ook de onvermijdelijke onderhoudskosten. Onderhoudskosten zijn een belangrijk onderdeel van het afscheid nemen van je woning en moet je incalculeren. Het goed onderhouden van je woning kan je een voorsprong geven op de woningmarkt.

Regelmatige controles van het dak, het schoonmaken van de goten en het onderhoud van de CV-ketel zijn voorbeelden van reguliere onderhoudstaken. Ze lijken misschien klein, maar kunnen een groot verschil maken in hoe jouw woning door potentiële kopers wordt gezien.

Wanneer mijn huis verkopen in Sexbierum?

In de huidige woningmarkt lijkt het een gunstig moment om na te denken over de verkoop van jouw huis in Sexbierum. Vraag je je af of de condities echt zo voordelig zijn? Ja, de omstandigheden zijn overwegend gunstig voor doorstromers. De markt is levendig en de vraag naar woningen is hoog, dit kan in jouw voordeel werken.

Een makelaar in Sexbierum kan je adviseren over de ideale verkoopstrategie voor jouw specifieke situatie. Deze professional heeft up-to-date kennis van de lokale markt en kan op basis daarvan helder adviseren. Houd in gedachten dat elke situatie uniek is en dat het belangrijk is om goed geïnformeerd te blijven, vooral in sterke verkoopmarkten zoals die van juni 2024.

Vergelijk makelaars in Sexbierum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je een huis verkoopt, wil je dit goed en doordacht doen. Dat kan nog wel eens lastig zijn. Gelukkig is er Huis Verkopen. Huis Verkopen levert een handzaam en begrijpelijk stappenplan om je hierbij te helpen. Dit onafhankelijke, gratis en totaal vrijblijvende stappenplan neemt je stap voor stap mee door het hele verkoopproces. Je krijgt een helder overzicht van wat er moet gebeuren en wanneer. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en de beste beslissingen kunt nemen voor de verkoop van jouw woning.

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen hebben we statistieken van makelaars in Sexbierum, jouw woonplaats. Dit maakt het mogelijk om lokale makelaars te vergelijken op hun prestaties, zoals snelheid en verkoopopbrengst. Het helpt je bij het kiezen van de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen

Denk je aan kosten besparen bij de verkoop van jouw huis? Via ons stappenplan kun je verschillende dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Dit bespaart je flink op de makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen werkt volledig onafhankelijk en komt op voor het belang van woningverkopers. Dit biedt jou de zekerheid dat je op een betrouwbare manier objectieve informatie krijgt. Misinformatie in de markt kunnen we door onze onafhankelijke positie direct bestrijden.

Overzicht behouden

Het stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt. Je hebt alles op één plek en weet waar je op moet letten tijdens het verkoopproces van je huis. Zo ben je altijd goed geïnformeerd en kun je iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sexbierum

Dat zijn onder andere het bepalen van de verkoopprijs en het aanvragen van een energielabel. Ook moet je het huis verkoopklaar maken door eventueel kleine reparaties uit te voeren. Wil je meer weten? Bekijk dan deze pagina op onze website.

Een goede presentatie, juiste prijsstelling en actieve promotie van je huis zijn enkele manieren om je huis snel te verkopen. Op onze website hebben we nog meer tips voor je verzameld.

Begin met een goede voorbereiding: bepaal de waarde van je huis, stel een passende vraagprijs vast en maak je huis verkoopklaar. Een goede makelaar kan je hierbij helpen.

Kijk naar de ervaring van de makelaar, de verkoopresultaten en de kosten. Het is belangrijk dat de makelaar kennis heeft van de lokale markt in Sexbierum. Je kunt ook makelaars vergelijken op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen