Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Gasselternijveen

Overweeg je jouw woning in Gasselternijveen te verkopen? Zeker doen, maar vergeet niet om de tarieven van verschillende makelaars grondig te onderzoeken. Door deze te vergelijken, kun je aanzienlijk besparen op de verkoopkosten van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Gasselternijveen

Bij het verkopen van jouw huis in Gasselternijveen komen allerlei zaken kijken. Het is van belang dat je onscherpe prikkelingen ontwijkt. Je wilt vooropgesteld eigenlijk een goede prijs voor je huis ontvangen en de tussenkomst van een makelaar mag je ook niet financieel vederlicht achterlaten. Daarnaast is haast ook een speerpunt: het huis mag niet te lang in verkoop blijven staan om dubbele woonlasten te vermijden.

Je zou je wellicht afvragen hoe de verkoopstand van woningen in Gasselternijveen is, wat de gewone verkoopopbrengst zou zijn en wat het kostenaspect is bij het vergelijken van makelaars? Misschien wil je ook meten hoeveel jouw woning op de balans weegt? Deze gegevens kunnen een flinke mate van inzicht verschaffen. Let op, hieronder volgen relevante cijfers over de woningverkoop in Gasselternijveen. En vergeet ook niet een kijkje te nemen op de pagina voor het vergelijken van makelaars voor een makelaar die aansluit bij je behoeften en budget :

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
10 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 271.146
Besparing (gem.)
€ 1.152

Je huis snel verkopen in Gasselternijveen

Het verkopen van je woning in Gasselternijveen neemt gemiddeld 48 dagen in beslag. Dat is een hele tijd! Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je de verkoopsnelheid van je woning kunt opvoeren.

 1. Presenteer je woning op haar best. Dat betekent een grondige schoonmaak, verse verflagen indien nodig en een nette, aantrekkelijke tuin wanneer je die hebt. Dit zal zowel online als tijdens bezichtigingen een sterke eerste indruk maken.
 2. Een prijsstrategie is erg belangrijk. Kies dus voor een realistische vraagprijs. De prijs moet competitief zijn, maar ook aantrekkelijk voor een breed publiek om zoveel mogelijk geïnteresseerde kopers naar je woning te trekken.
 3. Schakel de hulp van een professionele makelaar in. Een ervaren makelaar kent de markt, heeft een uitgebreid netwerk van potentiële kopers en kan je begeleiden tijdens het gehele verkoopproces.

Tips in Gasselternijveen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Gasselternijveen op?

Als je op het punt staat je huis in Gasselternijveen te verkopen, dan wil je natuurlijk weten wat je mag verwachten. De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Gasselternijveen rondom juli 2024 ligt momenteel rond de € 271.146 euro. Deze prijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de locatie van het huis, de grootte van het huis en de staat waarin het huis verkeert.

De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Gasselternijveen ligt momenteel op € 2.454 euro. Deze prijzen kunnen variëren en zijn continu in beweging als gevolg van marktdynamiek. Het is daarom raadzaam om een goede makelaar in te schakelen die je kan begeleiden en adviseren over het beste moment om je huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Gasselternijveen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.100
€ 2.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Gasselternijveen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Gasselternijveen.

Tips om je woning te verkopen in Gasselternijveen

Het verkopen van je woning in Gasselternijveen kan een grote uitdaging zijn, vooral als het je eerste keer is. Daarom hebben we enkele praktische tips samengesteld die je kunnen helpen om kosten te besparen bij het verkopen van je woning. Deze tips zijn eenvoudig te volgen en kunnen een groot verschil maken in het verkoopproces.

 • Onderhoudswerkzaamheden: Zorg ervoor dat alle noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden in je huis zijn uitgevoerd. Potentiële kopers kijken vaak naar kleine details zoals lekkende kranen of kapotte deurhendels.
 • Netheid en organisatie: Houd je huis schoon en goed georganiseerd. Dit betreft niet alleen de binnenkant, maar ook de buitenkant. Een verzorgde tuin en gevel kunnen een sterke eerste indruk maken op potentiële kopers.
 • Prijsstelling: Stel een realistische vraagprijs vast. Als de vraagprijs te hoog is, kan dit kopers afschrikken. Echter, een te lage vraagprijs kan mensen doen vermoeden dat er iets mis is met het huis. Doe marktonderzoek om je prijs te bepalen.
 • Fotografie: Schakel een professionele fotograaf in om foto's te maken van het huis. Hoewel dit in eerste instantie een uitgave lijkt, kan het de snelheid waarmee je huis verkocht wordt aanzienlijk verhogen.
 • Makelaar: Kies een lokale makelaar die de huizenmarkt in Gasselternijveen goed kent. Zijn ervaring en kennis kunnen helpen om je huis efficiënt te verkopen, waardoor je tijd en geld bespaart.

Ontdek jouw stappenplan in Gasselternijveen:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij jouw verkoop
 • Makkelijk alles regelen vanaf één overzichtelijke plek
 • Gratis en vrijblijvend; je zit nergens aan vast
 • Bespaart duizenden euro's door het vergelijken van opties
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Gasselternijveen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Gasselternijveen kost je als verkoper gemiddeld € 4.050. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Gasselternijveen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 271.146) € 3.525
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.050

Kosten van makelaars in Gasselternijveen

Wanneer je je huis in Gasselternijveen wilt verkopen, word je doorgaans geconfronteerd met makelaarskosten. Deze kosten kunnen bestaan uit een vast tarief, dat je vooraf met de makelaar overeenkomt, of een courtage. Een courtage houdt in dat je de makelaar een percentage betaalt van de verkoopprijs van je huis.

Het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar in Gasselternijveen berekent ligt rond de 1,30%. Dit houdt in dat je van de verkoopprijs van je huis een deel aan de makelaar afstaat. Dit percentage kan variëren van makelaar tot makelaar, dus het is belangrijk om dit goed met je makelaar te bespreken.

Lees meer over makelaars in Gasselternijveen.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw woning op de markt zet, is het verstandig om deze te verfraaien en eventuele gebreken te repareren. Dit kan variëren van een likje verf op de muren tot het vervangen van een verouderde keuken. De € 875 die je hierin investeert, zul je hoogstwaarschijnlijk terugverdienen bij de verkoop. Een verzorgd huis trekt namelijk potentiële kopers aan en draagt bij aan een positief onderhandelingsproces.

Daarnaast heb je bij verkoop ook nog te maken met opruim- en schoonmaakkosten. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is tijdens bezichtigingen, dit kan je eventueel uitbesteden aan een professioneel schoonmaakbedrijf. Houd er ook rekening mee dat je tijdens de verkoopperiode extra stookkosten zult hebben, omdat je woning altijd aangenaam warm moet zijn voor bezichtigingen.

Kosten energielabel

Wettelijk ben je verplicht om een energielabel aan te vragen voor je woning voordat je deze verkoopt. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Dat is belangrijke informatie voor de potentiële koper, omdat dit invloed heeft op de toekomstige energiekosten. De gemiddelde kosten van een energielabel zijn € 315 en zijn een eenmalige uitgave.

Let op, het aanvragen van een energielabel is eenvoudig online te regelen. Je hoeft hiervoor geen specialist in te huren. Soms kan er wel extra kosten zijn om bewijslast te verzamelen, bijvoorbeeld wanneer je huis energiezuinige maatregelen heeft waar je geen documentatie van hebt.

Overige kosten

Naast de bovengenoemde kosten zijn er ook nog andere kosten die je mogelijk maakt tijdens de verkoop van je woning. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld verhuis- of opslagkosten maakt. Of wellicht besluit je om professionele foto’s te laten nemen van jouw huis voor de verkoopadvertentie, dit kan vaak helpen om meer kijkers te trekken en de waarde van je woning te verhogen.

Ook kan er sprake zijn van kosten voor het aflossen van je hypotheek. In veel gevallen mag je hypotheek kosteloos worden afgelost bij de verkoop van je woning, maar het is altijd goed om dit na te vragen bij je hypotheekverstrekker. Al deze kosten zijn uiteindelijk bedoeld om een succesvolle en winstgevende verkoop van je woning te realiseren.

Wanneer mijn huis verkopen in Gasselternijveen?

Denk je eraan je huis in Gasselternijveen te verkopen? Dan zit je in deze juli 2024 op een gunstige verkopersmarkt! Dit betekent dat er meer vraag is dan aanbod, wat jou als verkoper in een sterke positie zet. De precieze waarde van je woning is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, staat van het huis en de huidige marktsituatie. Een makelaar in Gasselternijveen kan je hierover gedegen adviseren.

Maar hoe kom je nu tot een realistische vraagprijs voor jouw woning? Daar kan een gratis en vrijblijvende woningwaarde-bepaling je bij helpen. Deze waardebepaling geeft je een goed uitgangspunt om je huis te verkopen. Voor deze waardebepaling kun je terecht op huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen. Zo krijg je snel helderheid over jouw mogelijke vraagprijs in de huidige marktsituatie.

Vergelijk makelaars in Gasselternijveen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Of je nu een doorgewinterde verkoper bent of voor het eerst je huis in de verkoop zet, je wilt het goed doen. Een goede voorbereiding is niet alleen het halve werk, het kan ook het verschil betekenen tussen een onbevredigend resultaat of een geslaagde verkoop. Dit lijkt een hele opgave, maar gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Het stappenplan van Huis Verkopen neemt je aan de hand en helpt je iedere stap van het proces te doorlopen. Door dit plan te volgen, ben je verzekerd van een zorgvuldige en doordachte aanpak van de verkoop van jouw woning.

Lokale makelaars vervolgens

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot bewezen, lokale makelaars in Gasselternijveen. Daarbij kun je ze eenvoudig vergelijken op belangrijke prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je gegarandeerd de beste makelaar die past bij jouw wensen en behoeften.

Besparen op dienstverleners

Huis Verkopen stelt je in staat om eenvoudig kosten te besparen. Via het stappenplan vergelijk je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Als verkoper bespaar je zo flink op je makelaarskosten.

Onafhankelijk en objectief

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en objectief. We vertegenwoordigen de belangen van verkopers en bestrijden misinformatie in de sector. Als grootste platform op het gebied van woningverkoop, ben je altijd verzekerd van een eerlijk en betrouwbaar verkoopproces.

Overzicht in het verkoopproces

Huis Verkopen maakt het je makkelijk om het overzicht te behouden in het soms complexe verkoopproces. Met ons interactieve stappenplan weet je altijd precies waar je aan toe bent en wat de volgende stappen zijn. Zo regel je alles gemakkelijk op één plek en vink je iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Gasselternijveen

Om de juiste verkoopprijs te bepalen, is het belangrijk om een accurate inschatting van de woningwaarde te hebben. Deze wordt bepaald door factoren als de staat van de woning, het bouwjaar, de oppervlakte en de marktwaarde van vergelijkbare huizen in Gasselternijveen.

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je huis klaar te maken voor de verkoop. Dit kan variëren van kleine reparaties uitvoeren en de woning schoon en opgeruimd houden, tot het aanvragen van een energielabel. Kijk op onze website voor een volledig overzicht.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen variëren. Denk hierbij aan kosten voor de makelaar, notariskosten en eventuele kosten voor het in orde maken van je huis voor de verkoop. Op onze website hebben we alle mogelijk kosten uitgebreid op een rij gezet.

Het vinden van een goede makelaar is belangrijk voor het succesvol verkopen van je huis. Informeer bij vrienden, familie en bekenden, maar onderzoek ook online. Wij bieden een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste keuze voor jou te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen