Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haelen

Als je overweegt jouw huis in Haelen te verkopen, zoek je waarschijnlijk naar betrouwbare informatie en professionele ondersteuning. Op HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop. Van tips om je woning aantrekkelijker te maken tot advies over de juiste prijsstelling.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haelen

Als je in Haelen je huis gaat verkopen, zijn er een paar belangrijke aspecten waar je op moet letten. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen, zeker in de huidige markt. Daarnaast is het ook van belang om niet te veel te betalen voor een makelaar. Die keuze kan het verschil maken tussen snel jouw woning verkopen of het riskeren van dubbele woonlasten.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen in Haelen worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Een slimme zet is het kiezen van een makelaar die aantoonbaar presteert in Haelen. Een tool die daarbij kan helpen is een makelaarsvergelijker om zo een makelaar te vinden die bij je past en die kan bijdragen aan een snelle verkoop van je huis. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Haelen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
40 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 334.668
Besparing (gem.)
€ 987

Je huis snel verkopen in Haelen

Ben je van plan om je woning in Haelen te verkopen? Weet dan dat een woning hier gemiddeld binnen 72 dagen verkocht wordt. Dit gemiddelde dient als uitgangspunt bij het opstellen van je verkoopstrategie.

 1. Prijsbepaling: Zorg ervoor dat je woning correct geprijsd is. Vraag een gratis waardebepaling bij een makelaar aan om een reële vraagprijs voor je huis te bepalen, zodat je woning niet te lang te koop staat.
 2. Verkooppresentatie: De eerste indruk is cruciaal. Zorg voor kwalitatieve foto's, een nette tuin en een opgeruimd interieur. Bezoekers moeten zich direct thuis voelen in je woning. Onthoud: een goed gepresenteerde woning verkoopt sneller.
 3. Promotie: Tegenwoordig vindt het merendeel van de woningzoekenden hun nieuwe huis online. Maak optimaal gebruik van sociale media en andere online platforms om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Haelen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haelen op?

Wil je weten welke verkoopprijs je voor jouw huis in Haelen kunt vragen? De gemiddelde verkoopprijs ligt hier momenteel op € 334.668 euro. Deze prijs kan uiteraard variëren, afhankelijk van factoren zoals het type woning, het bouwjaar, de staat van onderhoud en de locatie binnen Haelen zelf.

Naast de algemene verkoopprijs is het ook informatief om te kijken naar de gemiddelde prijs per m2. In Haelen ligt deze prijs momenteel gemiddeld op € 2.638 euro. Je kunt met dit getal een inschatting maken van de waarde van jouw woning, die, net als de algemene verkoopprijs, ook beïnvloed kan worden door verschillende factoren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haelen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.500
€ 2.300
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haelen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haelen.

Feitjes over Haelen

 • Haelen maakt deel uit van de gemeente Leudal in Limburg.
 • De plaats heeft een historisch windmolen, genaamd De Hoop.
 • Haelen kent een beschermd natuurgebied, Het Leudal.

Tips om je woning te verkopen in Haelen

Het verkopen van je huis in Haelen kan een flinke opgave zijn. Je wilt natuurlijk voor de beste prijs verkopen en dat gebeurt niet altijd zonder strubbelingen. Hier zijn enkele nuttige tips om je woningverkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Kies een lokale makelaar. Een makelaar die kennis heeft van de lokale markt in Haelen kan je optimaal adviseren over een realistische vraagprijs en de strategie voor de verkoop.
 • Zorg ervoor dat je huis schoon en opgeruimd is tijdens de bezichtigingen. Door een schone, ruime indruk te geven, kunnen potentiële kopers beter de mogelijkheden van jouw huis zien.
 • Licht de sterke punten van je huis uit. Of het nu gaat om een vernieuwde badkamer of een ruime tuin, zorg dat deze factoren goed naar voren komen tijdens de bezichtigingen.
 • Als de vraagprijs onderhandelbaar is, houd dan wat onderhandelingsruimte in je vraagprijs. Hiermee voorkom je dat potentiele kopers afschrikken door een te hoge vraagprijs.
 • Plan je verkoop. Richt je op de beste verkoopperiodes, zoals het voorjaar en de zomer, om maximale zichtbaarheid te krijgen bij een grotere groep potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Haelen:

 • Zorgvuldig samengesteld stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Interactieve tool om jouw verkoopproces eenvoudig bij te houden
 • Voorkomt dat je belangrijke verkoopstappen overslaat
 • Kans om duizenden euro's te besparen door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Haelen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haelen kost je als verkoper gemiddeld € 5.885. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haelen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 334.668) € 3.748
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.885

Kosten van makelaars in Haelen

Als je jouw huis in Haelen wilt verkopen, houd dan rekening met de gemiddelde kosten van een makelaar. Dit wordt vaak uitgedrukt in een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Haelen is die courtage gemiddeld 1,12%. Maar vergeet niet, dit is een voorstel, de makelaarstarieven zijn in principe altijd onderhandelbaar.

Het is de moeite waard om verschillende makelaars in Haelen te vergelijken, zowel in dienstverlening als in tarief. Het kan je mogelijk geld besparen en zorgt voor een makelaar die het beste bij jouw behoeften past. Vergeet niet dat goedkoopste makelaar niet altijd de beste keuze is, de kwaliteit van de dienstverlening telt zwaar mee.

Lees meer over makelaars in Haelen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw huis verkoopt, kan je er niet omheen: notariskosten. Dit zijn kosten voor juridische begeleiding bij de overdracht. De notaris zorgt onder andere voor het opstellen van de koopakte. De kosten hiervoor kunnen variëren, dus het is verstandig om prijzen te vergelijken.

Ga je met een echtscheiding te maken krijgen? Dan kunnen er nog meer kosten bijkomen. Je schakelt de notaris in voor het regelen van de verdeling van het huis. Vergeet ook de kosten voor advies niet. Die kunnen flink oplopen als het ingewikkeld wordt.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis te koop zet, wil je natuurlijk dat alles er tiptop uitziet. Onderhoudskosten zijn dan ook een post om rekening mee te houden. Of het nu gaat om het schilderen van kozijnen, het vervangen van een kapotte tegel of het aanpakken van achterstallig tuinonderhoud, het telt allemaal op.

Houd er rekening mee dat potentiële kopers mogelijk een bouwtechnische keuring uit laten voeren. Eventuele verborgen gebreken komen hierbij aan het licht. Je kan geconfronteerd worden met onverwachte onderhoudskosten om deze gebreken te verhelpen voordat de koop kan doorgaan.

Energielabel

Wil je jouw huis verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Dit geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het energielabel vraag je aan via de landelijke database. Je moet bewijsstukken aanleveren om bepaalde kenmerken van je huis aan te tonen.

De kosten hiervoor zijn niet hoog, maar het is toch een extra post waar je rekening mee moet houden. Denk hierbij aan kosten voor een deskundige controle van je aanvraag. Ook de eventuele kosten voor het aanpassen van je energielabel na een woningverbetering moet je zelf betalen.

Wanneer mijn huis verkopen in Haelen?

Is april 2024 een goed moment om je huis in Haelen te verkopen? Het antwoord daarop is ja. De woningmarkt is nog steeds erg gunstig en een groot aantal mensen is op zoek naar een nieuwe woning. Bovendien begint de oriëntatie voor de verkoop van je woning vaak bij het weten wat je huis nu waard is. Daar kan een makelaar je gratis bij helpen.

Misschien vraag je je ook af hoe het zit met eventuele risico's van het verkopen? Geen zorgen. Het is over het algemeen een heel veilig proces. Het is echter aan te raden om professioneel advies in te winnen en altijd goed op de hoogte te blijven van de actuele marktomstandigheden in Haelen.

Vergelijk makelaars in Haelen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat je het maximale uit de verkoop van je woning wilt halen. Daarom hebben we een handig stappenplan ontwikkeld, speciaal ontworpen voor jouw huis. Door dit stappenplan te volgen, verlies je ten eerste geen tijd aan onnodige regelingen, en ten tweede haal je het maximale rendement uit jouw verkoop. Makkelijk, efficiënt en winstgevend, dat is de kracht van ons unieke stappenplan.

Vergelijk makelaars gemakkelijk

Met de handige tools van Huis Verkopen zit je altijd goed. Voer bijvoorbeeld een gratis waardebepaling uit voor je woning, of vergelijk makelaars om de beste makelaar in Haelen te vinden. Je plukt de vruchten van een zuivere selectie.

Bespaar op makelaarskosten

Bij Huis Verkopen hebben we het voor je geregeld: vraag makelaarstarieven op en bespaar op makelaarskosten. Sparen terwijl je uitgeeft, dat is een slimme manier van je geld besteden.

Totaaloverzicht van jouw woningverkoop

Huis Verkopen zorgt voor een totaaloverzicht van alles wat er voor jouw woning geregeld moet worden voor de verkoop. Van een energielabel tot een verhuizer, van woningstyling tot ontruiming: alles is binnen handbereik en niets wordt over het hoofd gezien.

Kies de beste makelaar

Met onze data over makelaars krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Zo kies je altijd de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Haelen. Met Huis Verkopen verkoop je modern, efficiënt en winstgevend.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haelen

Bepaal de vraagprijs van je huis op basis van de huidige marktwaarde. Een goede start hierbij is een waardebepaling aanvragen bij een makelaar. Deze zal rekening houden met recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Haelen en andere relevante factoren.

Een goede voorbereiding, een realistische prijs en goede presentatie zijn essentieel om snel je huis te verkopen. Bekijk de tips op onze site voor een snelle verkoop van je huis in Haelen.

De kosten van de verkoop van een huis in Haelen kunnen sterk variëren op basis van de dienstverlening van de makelaar. Hier vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijke verkoopkosten.

Het is belangrijk een makelaar te kiezen die ervaring heeft in Haelen en die bij je past qua persoonlijkheid en werkwijze. Hier vind je een handige tool om makelaars te vergelijken.

Het aanvragen van een energielabel kan online. Je moet enkele gegevens van je huis vermelden en bewijs leveren van energiebesparende maatregelen. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een energielabel.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen