Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haringhuizen

Overweeg je jouw huis in Haringhuizen te verkopen? Een effectieve voorbereiding kan een wereld van verschil maken bij de uiteindelijke verkoop. Is het behalen van de maximale verkoopprijs jouw doel? Ontdek dan handige tips en informatie die bijdragen aan een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haringhuizen

Als woningverkoper in Haringhuizen heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Het vinden van een goede balans tussen verkoopsnelheid, prijs en transparantie zijn hier voorbeelden van. Ook streven naar een zo soepel mogelijk verkoopproces en het kiezen van een ervaren makelaar die jouw wensen en behoeften begrijpt zijn belangrijke factoren.

Je vraagt je wellicht af: wat is de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Haringhuizen? Wat is de gemiddelde verkoopprijs? En hoeveel kan ik besparen door het vergelijken van verschillende makelaars? Voor een volledig en persoonlijk advies kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Haringhuizen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 725.000
Besparing (gem.)
€ 1.595

Je huis snel verkopen in Haringhuizen

Als je overweegt je woning in Haringhuizen te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid op 45 dagen ligt. Met de juiste strategie en voorbereiding kan je jouw woning misschien wel sneller verkopen. Hierbij enkele praktische tips.

 1. Het zorgen voor een sterke online presentatie van je woning kan een groot verschil maken. Maak gebruik van high-definition foto's om te laten zien hoe uniek en aantrekkelijk jouw woning is. Dat verbetert niet alleen de waarneembare waarde, maar trekt ook meer potentiële kopers aan. Vergeet daarnaast niet een gedetailleerde, intrigerende beschrijving van de woning te plaatsen.
 2. Het aanvragen van een waardebepaling bij een makelaar kan je ook helpen jouw woning sneller te verkopen. Hierdoor krijg je een realistische schatting van je woningwaarde en verkoopprijs. Dat helpt bij het bepalen van een aantrekkelijke vraagprijs. Meer informatie vind je op onze waardebepaling pagina.
 3. Een openbare woningverkoop via huizensites zoals Funda draagt bij aan het hoogste verkoopbedrag en zorgt voor een snelle verkoop. Je woning bereikt hierdoor een groot publiek, waardoor de kans op een snelle verkoop toeneemt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Haringhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haringhuizen op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde huizenprijs in Haringhuizen? Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs voor een huis hier € 725.000. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren zoals de ligging van het huis, de grootte van de woning en de huidige marktsituatie. In februari 2024 kunnen deze factoren ervoor zorgen dat de prijzen fluctueren, dus houd hier rekening mee bij het kopen of verkopen van een huis in Haringhuizen.

Ben je ook geïnteresseerd in de gemiddelde prijs per vierkante meter in Haringhuizen? Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Haringhuizen € 3.372. Net als de totale verkoopprijs, wordt deze prijs per vierkante meter ook beïnvloed door diverse factoren, waaronder de huidige vraag en aanbod op de woningmarkt. Door deze variaties kan de prijs per vierkante meter in Haringhuizen sterk variëren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haringhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -600
€ 2.200
€ 5.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haringhuizen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haringhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Haringhuizen

Woon jij in Haringhuizen en overweeg je jouw huis te verkopen? Dan is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden. Hieronder geven wij jou enkele waardevolle tips die je kunnen helpen bij een succesvolle verkoopsproces.

 • Eerste indruk: Potentiële kopers vormen binnen enkele seconden een eerste indruk. Maak je entree daarom uitnodigend met bijvoorbeeld een verzorgde tuin en een geschilderde voordeur.
 • Onderhoudswerkzaamheden: Repareer die losse plint, de lekkende kraan of de klemmende deur. Minimale investeringen in tijd en geld, maar het komt de kwaliteitsbeleving ten goede.
 • Netjes en opgeruimd: Hoewel jouw persoonlijke spullen het huis een thuis maken voor jou, kan het voor kijkers afleidend werken. Haal dus zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg.
 • Prijs: Stel een realistische vraagprijs vast. Hierbij kan een taxateur of makelaar je helpen om de huidige waarde van je woning te bepalen.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen (online en offline) om jouw woning te promoten. Hoe meer mensen jouw woning zien, hoe groter de kans op een snelle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Haringhuizen:

 • Het stappenplan biedt structuur in de verkoop van jouw woning
 • Vermijd dat je belangrijke stappen overslaat met dit plan
 • Je kan duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
 • Het stappenplan is gratis en af te stemmen op jouw wensen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Haringhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haringhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 6.148. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haringhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 725.000) € 8.700
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.148

Kosten van makelaars in Haringhuizen

Wanneer je jouw huis in Haringhuizen wilt verkopen, is het raadzaam om een makelaar in de arm te nemen. De gemiddelde kosten van een makelaar liggen rond de 1,20% van de verkoopprijs van jouw huis. Deze courtage omvat meestal alle werkzaamheden die de makelaar verricht, van de woningwaardering tot aan de onderhandelingen en de uiteindelijke verkoop.

Als je overweegt om met een makelaar in zee te gaan, kun je een scherpere prijs krijgen door offertes op te vragen en de makelaar thuis langs te laten komen. Overweeg om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Haringhuizen. Dit geeft je namelijk een helder beeld van de variatie in kosten en diensten om tot een weloverwogen keuze te komen.

Lees meer over makelaars in Haringhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw huis in Haringhuizen verkoopt, moet je rekening houden met verschillende kosten naast de kosten van de makelaar. Een makelaar kost gemiddeld € 8.700 (op basis van een gemiddelde courtage 1,20% en een gemiddelde verkoopprijs in Haringhuizen van € 725.000). Naast deze kosten zijn er nog een aantal andere kostenposten waar je als verkoper mee te maken krijgt.

Energielabel

Elke woning in Nederland moet bij verkoop beschikken over een geldig energielabel. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het is dus belangrijk om te controleren of jouw woning een geldig, definitief energielabel heeft. De kosten hiervoor kunnen variëren, maar hou rekening met een paar tientjes.

De aanvraag van een energielabel doe je online bij certificerende instanties. Ontbreekt er een geldig energielabel bij de overdracht van jouw woning? Dan riskeer je een boete. Deze kosten wil je natuurlijk voorkomen. Dus controleer dit op tijd!

Verkoopstyling en onderhoud

Om jouw woning aantrekkelijker te maken voor potentiele kopers, kun je investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Hierbij kun je denken aan het schilderen van muren, het repareren van kleine gebreken of het inrichten van de kamers om de ruimtes zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen.

De kosten hiervan variëren sterk en hangen af van wat er precies nodig is om jouw huis klaar te maken voor verkoop. Gemiddeld kosten de voorbereidingen € 875. Deze investeringen kunnen helpen bij het verkrijgen van een hogere verkoopprijs voor jouw woning.

Notariskosten

Hoewel de koper meestal de akte van levering betaalt, zijn er ook notariskosten die op rekening van de verkoper komen. Dit zijn de kosten voor het opmaken van de notariële akte en het inschrijven van de akte in openbare registers. Deze kosten zijn vaak rond de een paar honderd euro, afhankelijk van de notaris.

Goed om te weten: de hoogte van deze kosten kan verschillen per notaris. Het is dus zeker de moeite waard om de tarieven van verschillende notarissen in Haringhuizen te bekijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je op deze kosten besparen bij de verkoop van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Haringhuizen?

Is het momenteel een goed moment om je huis te verkopen in Haringhuizen? Gezien de huidige marktomstandigheden zou je kunnen zeggen dat dit zeker het geval is. De huidige woningmarkt is over het algemeen gunstig voor verkopers, maar een lokale makelaar in Haringhuizen kan je het beste persoonlijke advies geven op basis van jouw situatie en de karakteristieken van jouw woning.

Misschien twijfel je over de verkoopbaarheid van je woning? Dat is begrijpelijk, maar gelukkig kun je vrij gemakkelijk duidelijk krijgen over jouw verkoopkansen. Door in gesprek te gaan met een makelaar krijg je inzicht in de vraag naar soortgelijke woningen in Haringhuizen en kun je een weloverwogen beslissing nemen. Verkopen in februari 2024? Laat je adviseren!

Vergelijk makelaars in Haringhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen draait alles om jouw gemak. Deze website is gemaakt voor woningeigenaren zoals jijzelf, die hun huis willen verkopen. Met behulp van handige tools en een veelheid aan informatie, maak je jezelf op een snelle en efficiënte manier vertrouwd met alles wat met de verkoop van een huis te maken heeft. Huis Verkopen helpt je van begin tot eind bij de voorbereiding van de verkoop van je huis, zodat je met een gerust hart de beste keuzes kunt maken.

Gratis waardbepaling en vergelijken van makelaars

Met Huis Verkopen krijg je eenvoudig toegang tot een gratis waardebepaling van je huis en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Het platform heeft veel data over makelaars, waardoor je altijd terecht komt bij de beste lokale specialisten in Haringhuizen.

Besparen op makelaarskosten

Natuurlijk wil je bij de verkoop van je huis ook letten op de kosten. Je kunt bij Huis Verkopen daarom eenvoudig makelaarstarieven opvragen waardoor je kunt besparen op de makelaarskosten. Dit platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken.

Compleet en helder stappenplan

Ten slotte biedt Huis Verkopen je een helder stappenplan voor de verkoop van je huis. Hiermee weet je precies wat er geregeld moet worden en zie je geen enkele stap over het hoofd. Dit bespaart je een hoop tijd en stress.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haringhuizen

De beste manier om je huis in Haringhuizen te verkopen hangt af van je persoonlijke situatie en voorkeuren. Over het algemeen is een goede bereikbare makelaar inzetten een slimme zet, die zowel advies kan geven over de vraagprijs, als over presentatie en onderhandelingen. Bekijk ook dit handige stappenplan voor de verkoop van je huis.

De waarde van je huis in Haringhuizen kan worden bepaald door verschillende factoren, zoals de locatie, grootte van je huis en omgeving. Over het algemeen is de beste manier om een nauwkeurige inschatting te krijgen een waardebepaling aan te vragen bij een gespecialiseerde makelaar.

Het versnellen van de verkoop van je huis in Haringhuizen is vaak een kwestie van goede voorbereidingen treffen, zoals de juiste prijs bepaling, aantrekkelijke foto's en duidelijke communicatie over de voordelen van je huis. Voor meer gedetailleerd advies, zie onze pagina met tips.

De kosten voor de verkoop van je huis in Haringhuizen kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis voor de verkoop. Kijk voor meer informatie op onze kosten pagina.

Een goede makelaar kan je helpen om je huis in Haringhuizen te verkopen tegen de beste voorwaarden. Maar hoe vind je een goede makelaar? Het is belangrijk dat de makelaar kennis heeft van de lokale markt, de juiste service biedt en aansluit bij je behoeften. Onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen