Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hengevelde

In Hengevelde een huis verkopen? Je krijgt bij ons een duidelijk beeld van de beste lokale makelaar voor jouw specifieke situatie. Daarnaast leggen we de kosten die jij kunt verwachten bij verkoop uitgebreid uit. Met onze gebruiksvriendelijke vergelijkingstools maken we het oriëntatieproces eenvoudiger en overzichtelijker voor je.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hengevelde

Als je van plan bent je huis in Hengevelde te verkopen, zijn er een aantal zaken om op te letten. Hieronder vallen onder meer de verkoopprijs, het inschakelen van de juiste makelaar en het verzorgen van de woningpresentatie. Bijzondere aandacht verdient de kostenfactor. Dit omvat makelaarskosten, kosten voor professionele foto's of een video, en mogelijk ook kosten voor kleine reparaties en opknapbeurten om de verkoopbaarheid van je woning te verbeteren.

Je vraagt je vast af: hoe snel worden woningen in Hengevelde verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen als je makelaars vergelijkt? Een uitstekende bron om deze zaken op te zoeken, is deze pagina over het vergelijken van makelaars. Dit kan je helpen bij het vinden van een makelaar die goed presteert in Hengevelde. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Hengevelde:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 565.833
Besparing (gem.)
€ 1.528

Je huis snel verkopen in Hengevelde

In Hengevelde gaan woningen gemiddeld binnen 59 dagen van hand tot hand. Een huis verkopen kan soms een hele uitdaging zijn, maar met een goed plan wordt jouw kans op een snelle verkoop vergroot.

 1. Een goede presentatie doet wonderen. Zorg ervoor dat je huis opgeruimd en schoon is, geef de muren een frisse verflaag en tuinier wat in de tuin. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken en ervoor zorgen dat potentiële kopers zich meteen thuis voelen.
 2. Vraag altijd verschillende makelaars om advies voordat je er een selecteert. Zo weet je welke makelaar het beste verkoopplan voor jouw huis heeft en kun je de meest geschikte keuze maken.
 3. Stel een realistische vraagprijs vast. Onderzoek wat vergelijkbare woningen in jouw omgeving hebben gekost en overleg met de makelaar om te bepalen wat een goede prijs zou zijn. Te hoog mikken kan ervoor zorgen dat jouw huis langer op de markt blijft staan.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Hengevelde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hengevelde op?

In Hengevelde ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond de € 565.833 euro. Dit bedrag kan variëren, omdat het sterk afhankelijk is van onder andere de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Hengevelde. Let wel, dit is een gemiddelde prijs; de specifieke kenmerken van jouw huis hebben uiteraard ook invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Als je naar de prijs per vierkante meter kijkt, bedraagt deze gemiddeld € 4.044 euro in februari 2024. De vraagprijzen en verkoopprijzen in Hengevelde zijn echter continu in beweging door veranderingen in vraag en aanbod. Daarom is het raadzaam om deze prijzen goed in de gaten te houden als je overweegt om je huis in Hengevelde te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hengevelde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.600
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hengevelde bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hengevelde.

Tips om je woning te verkopen in Hengevelde

Als je je huis in Hengevelde wilt verkopen, is het voorbereiden van je woning voor de verkoop iets waar je zeker aandacht aan moet besteden. Het bewerken van je huis en terrein kan kijkers ertoe aanzetten je pand als hun toekomstige woning te zien. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen.

 • Makelaar kiezen: Een goede lokale verkoopmakelaar kennen de Hengevelde markt, begrijpt de wensen van de kopers en kan met effectieve marketingstrategieën je huis snel verkopen tegen de hoogst mogelijke prijs.
 • Huis opknappen: Zorg dat je woning er uitnodigend uitziet. Dit kan variëren van een nieuwe verflaag tot zorgen voor een nette en onderhouden tuin. Eerste indrukken zijn essentieel.
 • Persoonlijke items: Verminder het aantal persoonlijke items in huis. Kijkers moeten zich voorstellen dat zij in het huis wonen, wat moeilijker wordt als het huis nog vol persoonlijke spullen staat.
 • Professionele foto's: Vraag je makelaar om professionele foto's van je huis te laten maken. Goede foto's kunnen een groot verschil maken in hoe je huis online wordt gepresenteerd.
 • Prijsstrategie: Werk samen met je makelaar om een goede prijsstrategie te bepalen. Een correcte prijszetting trekt meer potentiële kopers en kan de verkoopprijs verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Hengevelde:

 • Voorkom overgeslagen stappen met ons stappenplan
 • Een helder overzicht van de verkoopregeling
 • Keuzevrijheid en controle in elke stap
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hengevelde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hengevelde kost je als verkoper gemiddeld € 5.939. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hengevelde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 565.833) € 6.507
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.939

Kosten van makelaars in Hengevelde

Als je van plan bent je huis in Hengevelde te verkopen, dan krijg je te maken met de kosten van een makelaar. Precieze kosten kunnen we hier niet geven, omdat elke makelaar zijn eigen tarieven hanteert. Belangrijk feit om te weten is dat de meeste makelaars werken op basis van een courtage, die doorgaans uitgedrukt wordt als een 1,15% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning.

Het is dus belangrijk niet zomaar de eerste de beste makelaar te kiezen, maar goed de tijd te nemen om makelaars in Hengevelde te vergelijken. Zo vind je een makelaar die een reële courtage hanteert en aansluit bij jouw wensen en behoeften. Dit kan je flink wat geld besparen bij de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Hengevelde.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Heb je al nagedacht over het energielabel van jouw woning? Het voorzien van een energielabel is namelijk verplicht bij de verkoop van een huis. Dit label geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van het pand.

Geen idee hoe je dit moet regelen? Geen zorgen, je bent niet de enige. Maar let op: je kan een boete krijgen als je jouw huis verkoopt zonder dit energielabel. Zorg er dus zeker voor dat je dit op tijd regelt.

Marketingkosten

Bij het verkopen van een huis zijn kosten verbonden aan het bekendmaken van de verkoop. Denk aan professionele foto's, video's, plattegronden en de promotie via sociale media en verkoopsites. Dit zijn de zogenaamde marketingkosten.

Veel mensen zijn geneigd deze kosten over het hoofd te zien. Echter, vaak maakt dit onderdeel uit van de makelaarskosten. Het is daarom verstandig de makelaarstarieven te vergelijken om onverwachte kosten te voorkomen.

Verhuiskosten

Niet alleen het verkopen van jouw woning kan kosten met zich mee brengen, ook het verhuizen zelf. Verhuiskosten zijn erg variabel. Dat hangt af van verschillende factoren zoals de afstand, volume van jouw inboedel en of je gaat voor doe-het-zelf- of volledige-service.

Verhuiskosten kunnen snel oplopen. Daarom is het belangrijk om dit in het budget op te nemen en eventueel offertes van verhuisbedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden.

Wanneer mijn huis verkopen in Hengevelde?

De woningmarkt is op dit moment in februari 2024 enorm in beweging en dat merk je ook in Hengevelde. Hoewel het daarom een interessante tijd kan zijn om je huis te verkopen, kan het ook vragen oproepen. Kan je snel jouw huis in Hengevelde verkopen? Meestal wel, maar dit hangt sterk af van zaken zoals de vraagprijs en de staat van je woning.

Gelukkig kunnen lokale makelaars in Hengevelde je goed adviseren over de huidige marktsituatie. Ze kennen de lokale markt op hun duimpje en kunnen je van waardevol advies voorzien. Het is dus slim om contact op te nemen met een makelaar in Hengevelde voor een optimaal verkoopproces van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Hengevelde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar wil je de verkoop van je woning in één keer goed doen en daarmee zoveel mogelijk tijd, moeite en kosten besparen. Dat kan met de website van Huis Verkopen. Deze site biedt handige tools en uitgebreide informatie voor het voorbereiden en regelen van de verkoop. Daarmee wordt zorgen van een succesvolle verkoop van je huis makkelijker dan ooit.

Gratis waardebepaling

Met een gratis waardebepaling krijg je inzicht in de mogelijke opbrengst van je woning. Hiermee kun je een realistische vraagprijs vaststellen en je verkoopstrategie bepalen.

Makelaars vergelijken

Met de tool makelaars vergelijken selecteer je eenvoudig de beste makelaar in Hengevelde. Zo weet je zeker dat je de verkoop van je huis in de meest professionele handen legt.

Makelaarstarieven opvragen

Misschien wel één van de grootste voordelen van Huis Verkopen: met het formulier voor tarieven opvragen bespaar je op makelaarskosten. Je kunt de tarieven van verschillende makelaars vergelijken en zo de meest voordelige keuze maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hengevelde

Het is belangrijk om een makelaar te vinden die jouw woning goed kan verkopen. Op HuisVerkopen.nl kan je makelaars in Hengevelde gratis vergelijken. Hierdoor kan je de juiste makelaar vinden die past bij jouw wensen en budget. Klik hier om de makelaars te vergelijken.

Voordat je je huis in Hengevelde te koop zet, is het verstandig om te weten wat de waarde van je woning is. Ook is het belangrijk om een energielabel aan te vragen. Benieuwd naar wat je nog meer moet regelen? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Als je je woning in Hengevelde voor de hoogste prijs wilt verkopen, dan zijn er verschillende strategieën mogelijk. Een daarvan is zorgen dat je woning er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. HuisVerkopen.nl deelt graag enkele praktische tips met je.

De kosten van het verkopen van je huis in Hengevelde hangen af van verschillende factoren, zoals de vraagprijs van je huis en de courtage van de makelaar. Voor meer informatie over de kosten, neem een kijkje op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen