Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Herpen

Voor het succesvol verkopen van je huis in Herpen, is inzicht in lokale vastgoedcijfers essentieel. De recente transactiecijfers bieden een waardevol kader om je verkoopstrategie op te bouwen en het meeste uit je eigendom te halen. Informeer je over Herpense vastgoedtrends voor een voorspoedige verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Herpen

Als je je huis in Herpen gaat verkopen, zijn er belangrijke punten om rekening mee te houden. Wil je een goede prijs voor je huis gesleept ? Natuurlijk, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Snelle verkoop is ook een prioriteit om dubbele woonlasten te vermijden. Op de kosten moet je zeker letten.

Ben je benieuwd hoe snel huizen in Herpen worden verkocht? Of vraag je je af wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En wist je dat je flink kunt besparen door makelaars te vergelijken? Dit zijn allemaal zaken waarbij je mogelijkerwijze als woningverkoper in Herpen vragen over hebt. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Herpen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
82 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 507.352
Besparing (gem.)
€ 1.319

Je huis snel verkopen in Herpen

Het verkopen van jouw woning in Herpen gebeurt gemiddeld binnen 88 dagen. Dit is een redelijk snelle verkoopsnelheid. Wil jij je woning nog sneller verkopen? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

 1. Fotografeer je woning op een strategische manier. Een goede presentatie draagt namelijk bij aan het aantrekkelijker maken van je woning voor potentiële kopers. Zorg voor heldere, goed belichte foto's die de ruimte binnen in de woning tonen, evenals belangrijke externe kenmerken zoals de voortuin of het uitzicht.
 2. Onderhoud je woning goed voor bezichtigingen. Een fris ogende woning lokt meer potentiële kopers. Pak achterstallig onderhoud aan en zorg dat je huis er netjes en verzorgd uitziet. Zorg ook dat er geen persoonlijke spullen in het zicht liggen tijdens bezichtigingen.
 3. Bepaal de prijs van je woning op een competitieve manier. Het is belangrijk dat je woning evenredig geprijsd is in vergelijking met soortgelijke woningen in Herpen. Onderzoek goed wat de markt biedt, zodat je jouw woning niet onder- of overprijsd.

Tips in Herpen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Herpen op?

Als je je huis in Herpen wilt verkopen, ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar de gemiddelde verkoopprijs in deze regio. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Herpen rond de € 507.352. Het uiteindelijke verkoopbedrag van een woning hangt natuurlijk af van diverse factoren. Denk hierbij aan de locatie, de grootte en de staat van onderhoud van de woning.

Als we dieper inzoomen op de verkoopgegevens van huizen in Herpen, zien we dat de gemiddelde prijs per vierkante meter momenteel rond de € 3.387 bedraagt. De woningprijzen zijn altijd in beweging, vooral in een periode zoals juli 2024 waarin de huizenmarkt aan veranderingen onderhevig is. We raden je dan ook aan om de verkoopprijs van jouw woning goed in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Herpen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Herpen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Herpen.

Tips om je woning te verkopen in Herpen

Het verkopen van je huis in Herpen kan een grote uitdaging zijn. Maar met de juiste strategieën en enige basiskennis, kan deze taak moeiteloos en succesvol gedaan worden. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij het effectief verkopen van je huis in Herpen.

 • Kies een betrouwbare makelaar: Een goede makelaar heeft uitstekende kennis van de lokale markt en kan potentiële kopers goed bereiken. Je kan ook makelaars vergelijken op basis van hun verkooprecord en beoordelingen.
 • Maak je huis verkoopklaar: Zorg ervoor dat je huis schoon, opgeruimd en in goede staat is. Repareer alles wat kapot is en voer eventuele kleine opknapbeurten uit om de aantrekkelijkheid van je huis te verhogen.
 • Stel een realistische prijs: Stel een realistische verkoopprijs in op basis van vergelijkbare eigendommen in Herpen. Onderschat waarde toevoegende factoren zoals locatie en renovaties niet.
 • Zorg voor goede foto's: Goede kwaliteit foto's kunnen het verschil maken tussen een snelle verkoop en een huis dat lang op de markt blijft. Zorg ervoor dat ze het huis in het beste licht laten zien.
 • Plan je verkoop: Overweeg het juiste moment voor de verkoop. De vastgoedmarkt is vaak seizoensgebonden, en het begrijpen van deze patronen kan je helpen bij het plannen van je verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Herpen:

 • Voorkomt dat je belangrijke stappen over het hoofd ziet
 • Op maat gemaakt stappenplan voor je eigen woning
 • Zorgt voor een eenvoudige oriëntatie en verkoopregeling
 • Biedt mogelijkheid tot het besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Herpen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Herpen kost je als verkoper gemiddeld € 6.301. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Herpen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 507.352) € 5.835
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.301

Kosten van makelaars in Herpen

Bij de verkoop van jouw huis in Herpen maak je vaak gebruik van een makelaar. De kosten kunnen variëren, maar gemiddeld rekenen makelaars een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Meestal ligt dit percentage rond de 1,15%.

Het courtage is de beloning voor de makelaar bij succesvolle verkoop van jouw woning. Hoewel de hoogte kan variëren per makelaar, geldt in Herpen gemiddeld een courtage van 1,15%. Dit zijn de gemiddelde kosten die je kunt verwachten bij de verkoop van jouw huis door een makelaar.

Lees meer over makelaars in Herpen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud- en renovatiekosten

Vergeet het niet: potentiële kopers beoordelen je huis op de huidige toestand. Het loont soms om kleine onderhouds- en renovatieklussen uit te voeren voor de verkoop. Een verse laag verf of een gerenoveerde badkamer kan je huis aantrekkelijker maken.

Investeren in renovaties leidt vaak tot een hogere verkoopprijs. Denk aan het vervangen van versleten vloeren of het plaatsen van een nieuwe, moderne keuken. Maar vergeet niet: overschat de waardevermeerdering van dergelijke investeringen niet.

Kosten voor een energieprestatiecertificaat

Bij de verkoop van je huis moet je als verkoper een energieprestatiecertificaat (EPC) voorleggen aan potentiële kopers. Dit document geeft aan hoe energiezuinig het huis is. De prijs voor dit certificaat verschilt, maar het is een noodzakelijke kost.

Als je jouw woning energiezuiniger maakt voor de verkoop, heeft dit invloed op de EPC-score. Hierdoor kan je mogelijk een hogere verkoopprijs realiseren. Potentiële kopers hechten namelijk waarde aan een goede EPC-score, omdat het hun toekomstige energiekosten verlaagt.

Verhuiskosten

Hoewel je misschien enthousiast bent om je nieuwe woning te betrekken, vergeet niet dat hier verhuiskosten bij komen kijken. Dit kan variëren van de kosten voor het inhuren van een verhuisbedrijf tot het materiaal voor het inpakken van je bezittingen. De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je moet verhuizen en de afstand tot je nieuwe woning.

Hoewel deze kosten niet direct invloed hebben op de verkoopprijs van je huis, is het toch belangrijk om ze in gedachten te houden. Het is een aspect van het verkoopproces dat vaak over het hoofd wordt gezien en kan oplopen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en situatie.

Wanneer mijn huis verkopen in Herpen?

Is het nu de beste tijd om je huis te verkopen in Herpen? Het antwoord is ja. De huidige woningmarkt is zeer gunstig voor verkopers, want er is veel vraag en een beperkt aanbod. Dit geeft jou als verkoper de kans om met jouw woning maximale aandacht te trekken.

Vraag je je af hoe je dit het beste aanpakt? Een lokale makelaar uit Herpen is dé professional die jou hierbij kan helpen. Door de lokale kennis en ervaring weet hij precies hoe jouw woning in de kijker te zetten en de maximale verkoopprijs te behalen in deze juli 2024.

Vergelijk makelaars in Herpen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zelf je huis verkopen kan een uitdaging zijn. Al snel duiken er tal van vragen op: "Hoe bepaal ik de juiste verkoopprijs?", "Welke stappen moet ik nemen?", "Welke makelaar schakel ik in?" Om deze vragen te beantwoorden biedt Huis Verkopen een totaaloplossing. Via Huis Verkopen navigeer je eenvoudig door het hele verkoopproces heen en haal je het maximale uit de verkoop van je woning.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

Onzekerheden over de woningwaarde? Waardebepaling aanvragen is eenvoudig met Huis Verkopen. Tevens vind je best presterende lokale makelaars voor een accurate verkoopprijs. Zo ben je gegarandeerd van de beste verkoopdeal in Herpen.

Mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen

Je wilt graag grip krijgen op de financiële kant van het verkoopproces. Op Huis Verkopen kan je eenvoudig tarieven opvragen bij lokale makelaars. Hierdoor krijg je inzicht in de kosten en kan je aanzienlijk besparen op makelaarskosten.

Handig stappenplan voor de gehele verkoop

Je wilt niets over het hoofd zien tijdens de verkoop van je woning. Op Huis Verkopen wordt voor jou uitgelicht welke stappen nodig zijn in een handig stappenplan. Zo ben je zeker van een succesvolle verkoop van begin tot eind.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Herpen

Het is belangrijk dat je verschillende documenten voorhanden hebt bij de verkoop van je huis in Herpen. Deze documenten kunnen informatie bevatten over de staat van je woning, onderhoudsgeschiedenis, eigendomsbewijs en eventueel jouw energielabel. Zoek voor een uitgebreide lijst van benodigde documenten op de pagina documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen.

Het bepalen van de vraagprijs van een woning vereist goede kennis van de vastgoedmarkt in jouw buurt in Herpen en inzicht in de huidige woningwaarden. Het kan helpen om de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen te bekijken. Voor meer gedetailleerde informatie hierover, bezoek je de pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen na de verkoop van je woning en voor je verhuizing. Dit omvat onder meer het doorgeven van adreswijzigingen, het regelen van de energielevering op je nieuwe adres en het eventueel oversluiten van je hypotheek. Bezoek de pagina wat moet ik regelen als ik ga verhuizen voor meer informatie hierover.

Het kan nuttig zijn om verschillende makelaars in Herpen te vergelijken om iemand te vinden waar je goed mee kunt samenwerken en die de lokale markt in Herpen goed kent. Bekijk ervaringen van eerdere klanten, en onderzoek de tarieven en services die ze aanbieden. Bezoek de pagina welke makelaar is het beste voor meer informatie en tips hierover.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen