Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Herwijnen

Vaak heb je maar één kans om indruk te maken op toekomstige kopers. Het verkopen van je huis in Herwijnen bracht best wat bijzonderheden met zich mee. Weet dat de verkoopprijs wordt beïnvloed door de keuzes die je maakt voordat je je huis op de markt brengt; niets gebeurt zomaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Herwijnen

Als je in Herwijnen je woning wilt verkopen, zijn er een aantal aspecten om in het oog te houden. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen. Daarnaast wil je er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor de diensten van een makelaar. Het is ook belangrijk om aan te merken dat je je woning snel wilt verkopen, aangezien dubbele woonlasten onwenselijk zijn.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Herwijnen doorgaans verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel besparing je kunt realiseren door makelaars te vergelijken. Het zijn relevante vragen die je moet overwegen wanneer je je huis in Herwijnen wilt verkopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Herwijnen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 633.923
Besparing (gem.)
€ 1.585

Je huis snel verkopen in Herwijnen

De verkoop van een woning in Herwijnen kan gemiddeld 28 dagen duren. Ondanks dit gemiddelde, willen sommige woningeigenaren hun huis wellicht sneller verkopen. Hoewel er nooit garanties zijn, presenteren we hieronder drie tips die de verkoop van je huis kunnen versnellen.

 1. Zorg voor een goede presentatie. Een schoon, opgeruimd huis dat goed onderhouden is, trekt meer potentiële kopers. Besteed extra aandacht aan de inrichting, verf waar nodig bij en zorg dat de tuin er netjes uitziet. Voel je vrij om inspiratie op te doen op onze tips pagina.
 2. Vraag de juiste prijs. De vraagprijs bepaalt in grote mate hoe snel je woning verkoopt. Zorg dat je woning op de juiste waarde wordt geschat door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 3. Promoot je woning actief. Zorg voor voldoende en goede foto’s en omschrijf je woning aantrekkelijk op verkoopsites. Deel actief via social media en laat je netwerk weten dat je woning te koop staat.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Herwijnen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Herwijnen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Herwijnen bedraagt op dit moment € 633.923. Het is belangrijk om je te realiseren dat de kosten voor het kopen van een huis van verschillende factoren afhangen. De verkoopsom wordt voornamelijk beïnvloed door de grootte van het huis, de staat van onderhoud en de locatie van het huis in Herwijnen.

De huidige gemiddelde prijs per vierkante meter in Herwijnen bedraagt € 3.792. Hoewel dit een interessante indicator kan zijn bij het vergelijken van prijzen, wordt er bij deze berekening geen rekening gehouden met het perceel. De grond waarop het huis is gebouwd, kan immers variëren in grootte en dit heeft consequenties voor de uiteindelijke verkoopsom.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Herwijnen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 200
€ 2.100
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Herwijnen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Herwijnen.

Tips om je woning te verkopen in Herwijnen

Als je van plan bent jouw woning in Herwijnen te verkopen, kan een goede verkoopmakelaar een enorm verschil betekenen in het succes van de verkoop. De juiste tips kunnen je ook helpen bij de voorbereiding. Hier zijn enkele praktische suggesties.

 • Onderhoud: Besteed tijd aan het repareren en bijwerken van je woning. Dit kan variëren van een likje verf tot tuinonderhoud. Het laat zien dat je woning goed verzorgd is.
 • Presentatie: Streef bij de presentatie van je huis naar een frisse, ruime en uitnodigende sfeer. Dit kan worden bereikt door goed gebruik van verlichting en zorgvuldige selectie van meubelen.
 • Prijsbepaling: Bereid je voor op de juiste prijsbepaling. Hierbij is een taxatie door een gecertificeerde taxateur aangeraden, om niet te hoog of te laag te zitten.
 • Reclame: Maak optimaal gebruik van online resources om je woning te adverteren. Dit kan zelfs betekenen het inhuren van een professionele fotograaf om je woning op zijn best te tonen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met betrekking tot bezichtigingsmomenten om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk potentiële kopers je huis kunnen zien.

Ontdek jouw stappenplan in Herwijnen:

 • Voorkomt overslaan van stappen in de verkoop
 • Bespaart duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Houd makkelijk de stand van zaken bij
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Herwijnen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Herwijnen kost je als verkoper gemiddeld € 9.129. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Herwijnen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 633.923) € 7.227
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.129

Kosten van makelaars in Herwijnen

Als je een huis wilt verkopen in Herwijnen, ga je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De makelaarskosten zijn dan een belangrijk aspect om rekening mee te houden. In de regel werken makelaars met een courtage. Dit is een percentage van de verkoopsom van jouw huis. De hoogte van deze courtage is 1,14% en wordt vaak op maat vastgesteld.

Hoeveel courtage je uiteindelijk betaalt, hangt af van verschillende factoren. Zo speelt je type woning een rol, maar ook de locatie van je huis. Aangezien de courtage meestal op maat wordt vastgesteld, kunnen de kosten per makelaar sterk verschillen. Bepaal daarom goed welke dienstverlening je nodig hebt en vergelijk verschillende makelaars om zo de beste keuze te maken.

Lees meer over makelaars in Herwijnen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als je jouw huis gaat verkopen, zul je waarschijnlijk wat geld moeten investeren om het in goede staat te brengen. Onderhoudskosten kunnen verschillen van het schilderen van muren tot het repareren van lekkende kranen. Door te investeren in deze onderhoudstaken kan je de kans vergroten dat je jouw huis sneller verkoopt en voor een hogere prijs.

Elke potentiële koper wil immers een huis kopen dat goed is onderhouden. Een vers likje verf of een gerepareerd dak kan het huis aantrekkelijker maken. Door deze kleine investeringen kan je de verkoopprijs van jouw huis aanzienlijk verhogen.

Energielabel

Een energielabel is verplicht wanneer je jouw huis wilt verkopen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Door te investeren in energiebesparende maatregelen, zoals isolatie of zonnepanelen, kan je een beter energielabel krijgen, wat de waarde van je huis kan verhogen.

De investering in een beter energielabel kan weer worden terugverdiend bij de verkoop van het huis. Een groen energielabel (A of B) is aantrekkelijk voor potentiële kopers en kan de verkoopprijs van je huis verhogen.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, zul je moeten verhuizen. Afhankelijk van hoeveel spullen je hebt en de afstand naar je nieuwe huis, kunnen de verhuiskosten aardig oplopen. Je kunt ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen, maar je kunt ook vrienden of familie vragen om je te helpen.

De kosten van je verhuizing kun je niet doorberekenen aan de koper van jouw huis, maar het zijn kosten die je wel moet maken. Deze kosten moet je incalculeren wanneer je de opbrengst van de verkoop van jouw huis berekent.

Wanneer mijn huis verkopen in Herwijnen?

Overweeg je jouw huis in Herwijnen te verkopen? Je bent zeker niet de enige in deze bedenking. Het huidige klimaat op de woningmarkt maakt dit tot een aantrekkelijke overweging voor veel huiseigenaren. Sterker nog, de woningmarkt in Herwijnen vertoont veel gelijkenissen met de lokale woningmarkt in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie. Het lijkt dus een gunstige tijd voor verkoop.

Vraag je je nu af of jouw huis wel genoeg op zou kunnen leveren? Daar kan een lokale makelaar je uitstekend over adviseren. Zij kennen de markt in Herwijnen als geen ander en kunnen je de huidige marktwaarde van jouw woning vertellen. Zo profiteer je optimaal van de huidige situatie op de woningmarkt in februari 2024.

Vergelijk makelaars in Herwijnen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je bezig met het voorbereiden van de verkoop van je woning en wil je alles goed geregeld hebben, dan is Huis Verkopen de website voor jou. Dit alles-in-één platform biedt je naast gemak ook de mogelijkheid om de beste lokale makelaars te vergelijken, tarieven op te vragen en besparen op je makelaarskosten. Samen met het feit dat het volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken is, toont het je direct waarom het gebruik van onze website een verstandige keuze is. Huis Verkopen helpt je om zeker te zijn dat je de beste deal krijgt in Herwijnen.

Gratis waardebepaling

Met waardebepaling van je woning krijg je een duidelijk en realistisch beeld van wat je woning waard is in de huidige markt. Dit helpt je een sterke onderhandelingspositie te verwerven bij de verkoop.

Vergelijk makelaars

Bij Huis Verkopen krijg je een voorselectie van de beste lokale makelaars die je kunt vergelijken. Hiermee zorg je ervoor dat je zeker de beste makelaar in Herwijnen kiest voor de verkoop van jouw woning.

Bespaar op verkoopkosten

Door makelaarstarieven op te vragen bij lokale makelaars, weet je zeker dat je de beste prijzen hebt voor de verkoop van je woning. Zo registreer je zowel de beste verkoopprijs als het maximale besparingspotentieel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Herwijnen

De vraagprijs van je woning in Herwijnen bepaal je door een correcte woningwaardering uit te voeren. Dit kan door zelf vergelijkbare woningen in Herwijnen te analyseren of beter nog, je kunt een professionele waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar.

Een goede makelaar voor de verkoop van je huis in Herwijnen vind je door te vergelijken op basis van hun ervaring, tarieven, diensten en reputatie. Maak gebruik van onze tool om verschillende makelaars in jouw regio te vergelijken.

Het verkoopproces van een huis in Herwijnen omvat verschillende stappen, van voorbereiding tot afwikkeling. Voor een overzichtelijk stappenplan kun je terecht op onze pagina Stappenplan huis verkopen.

Een huis verkopen in Herwijnen vraagt om een goede voorbereiding, prijszetting en presentatie. Voor tips over hoe je jouw woning snel kunt verkopen, kun je terecht op onze pagina Snel huis verkopen.

De kosten van het verkopen van een huis in Herwijnen zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de vergoeding voor de makelaar, notariskosten en eventuele advertentiekosten. Bekijk onze pagina over kosten bij verkoop van een huis voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen