Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kessel

Overweeg je jouw huis in Kessel te verkopen? Het selecteren van de juiste makelaar speelt een sleutelrol in dit proces. Vergelijk actief verschillende makelaars in regio Kessel vooraf, zodat je een doordachte, weloverwogen keuze maakt voor een makelaar die jij vertrouwt en die voldoet aan jouw specifieke wensen en behoeften.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kessel

Wanneer je je huis in Kessel gaat verkopen, zijn er een aantal zaken om scherp op te zijn. Ten eerste wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning ontvangen. Maar daarnaast is het belangrijk om niet te veel te betalen voor een makelaar. Je wilt immers je opbrengst maximaliseren. Tegelijkertijd zit je ook niet te wachten op dubbele woonlasten. Daarom is een snelle verkoop essentieel. Deze kan gerealiseerd worden door een kundige makelaar te kiezen die bewezen resultaten in Kessel heeft.

Je vraagt je wellicht af: hoe snel worden huizen in Kessel gemiddeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Daarnaast wil je weten welke makelaar goed presteert in Kessel. Deze vragen zijn begrijpelijk en door het bekijken van de cijfers op onze makelaarsvergelijkingspagina kom je al een heel eind. Hier volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Kessel:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 428.783
Besparing (gem.)
€ 1.222

Je huis snel verkopen in Kessel

In Kessel worden woningen gemiddeld binnen 85 dagen verkocht. Is dit te lang voor jou? Dan zullen de volgende tips helpen om je woning sneller te verkopen.

 1. Onderzoek de markt. Bekijk andere, soortgelijke woningen in Kessel die al verkocht zijn. Wat was hun vraagprijs? Hoe lang stonden ze te koop? Door te kijken wat werkte bij andere verkopers, krijg je een beter idee van hoe je je eigen woning aantrekkelijker maakt voor kopers. Het aanvragen van een waardebepaling door een makelaar kan hierbij nuttig zijn.
 2. Presenteer je woning optimaal. Zorg voor een schoon en opgeruimd huis voor bezichtigingen, maar ook voor foto’s op de advertentie. Laat de belangrijkste kenmerken van de woning goed zien. Bijvoorbeeld een mooie keuken of een ruime tuin. Meer tips voor de beste manier om je woning te presenteren, vind je hier.
 3. Wees voorzichtig met onrealistische aanbiedingen. Er zijn organisaties die woningen opkopen om deze weer door te verkopen, maar vaak bieden ze een veel te laag bedrag. Pas op voor dergelijke praktijken, zodat je je woning niet onder de marktwaarde verkoopt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Kessel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kessel op?

Wat is de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Kessel? In april 2024 ligt deze prijs op ongeveer € 428.783 euro. Wat precies de verkoopsom van jouw huis kan zijn, hangt af van diverse factoren. Zo kunnen onder meer de ligging, de staat van onderhoud en de marktsituatie flink invloed hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Als we kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Kessel, dan bedraagt die op dit moment ongeveer € 3.018 euro. Wil je een volledig beeld krijgen van wat jouw woning waard is en welke vraagprijs je kunt stellen? Dan is het slim om een verkoopadvies aan te vragen bij een ervaren makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kessel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kessel bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kessel.

Tips om je woning te verkopen in Kessel

Verkopen van je huis in Kessel kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie kun je je huis snel en voor een goede prijs verkopen. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen je huis succesvol op de markt te brengen.

 • Licht en lucht: Zorg voor veel daglicht in je huis. Dit geeft een open en ruim gevoel. Lucht je huis ook goed door om eventuele muffe lucht te verdrijven.
 • Tuin onderhoud: Zorg dat je tuin, als je die hebt, er netjes bij ligt. Snoei overwoekerde planten, maak het terras schoon en zet bijvoorbeeld wat nieuwe bloemen in de border.
 • Persoonlijke items: Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg, zoals foto's en tekeningen. Zo kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe zij hun eigen spullen in het huis zouden plaatsen.
 • Neutrale kleuren: Verf muren in neutrale kleuren. Felle kleuren kunnen potentiële kopers afschrikken omdat ze het moeilijker vinden om hun eigen smaak hierin te zien.
 • Goede foto's: Zorg voor goede professionele foto's van je huis. Deze geven een eerste indruk en kunnen ervoor zorgen dat kopers geïnteresseerd raken om een bezichtiging te plannen.

Ontdek jouw stappenplan in Kessel:

 • Samengesteld op basis van jouw specifieke woning
 • Vergelijk en bespaar duizenden euro's met gemak
 • Krijg een duidelijk overzicht van alle te regelen zaken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kessel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kessel kost je als verkoper gemiddeld € 5.931. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kessel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 428.783) € 4.845
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.931

Kosten van makelaars in Kessel

Je vraagt je waarschijnlijk af: wat kost een makelaar gemiddeld in Kessel? Over het algemeen berekenen makelaarskantoren een bepaald courtage, uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van de woning. Dit percentage ligt over het algemeen rond 1,13% van de verkoopprijs. Maar vergeet niet: een makelaarstarief is vrijwel altijd een voorstel en het courtage is zeker nog onderhandelbaar.

Bij het kiezen van een makelaar is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken. Niet alleen op courtage maar ook op service en ervaring. Het kiezen van een makelaar is een belangrijke beslissing, en daarom is het zeker interessant om verschillende offertes te vergelijken. Onthoud dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste is voor jouw situatie.

Lees meer over makelaars in Kessel.

Andere kosten bij verkoop

Zoals eerder genoemd, zijn de makelaarskosten in Kessel gemiddeld € 4.845, gebaseerd op een courtage van 1,13% en een gemiddelde woningverkoopprijs van € 428.783. Behalve die makelaarskosten, heb je rekening te houden met een aantal andere kosten.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Wil je de waarde van je huis verhogen, dan kun je investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Een fris likje verf kan wonderen doen en een strak aangelegde tuin kan een goede indruk achterlaten bij potentiële kopers.

Hoewel dit een investering vergt, is het toch een investering die zichzelf terug kan verdienen. Het gemiddelde bedrag dat je spendeert aan verkoopstyling en klein onderhoud kan je inzien door gebruik te maken van deze code: € 875. Zorg ervoor dat je huis op zijn best wordt gepresenteerd om de maximale verkoopprijs te bereiken.

Notariskosten

Je moet ook de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek in gedachten houden. Als je een hypotheek op het pand hebt, dan moet deze worden doorgehaald in het Kadaster. Dit gebeurt via de notaris.

De notariskosten hiervoor zijn niet inbegrepen in de verkoopkosten van de woning. Dat houdt in dat je dit bedrag nog moet bijtellen op de verkoopkosten. Dit gemiddelde bedrag kan worden opgevraagd met de tag: € 350.

Energielabel

Het laatste dat je niet mag vergeten bij het verkopen van je woning, is het energielabel. Het energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Het geeft aan hoe energiezuinig je huis is, wat een steeds belangrijker item wordt voor kopers.

De kosten voor het verkrijgen van een officieel energielabel variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en het type woning. Gratis online tools kunnen je een indicatie geven van het energielabel, maar voor een officieel label moet je een erkend labelverstrekker inschakelen.

Wanneer mijn huis verkopen in Kessel?

Overweeg je om jouw huis in Kessel te verkopen en vraag je je af of april 2024 het juiste moment is? De realiteit is dat er geen perfect moment bestaat om je woning te verkopen. Het verkopen van een huis valt of staat met een sterk verkoopplan, waarbij een ervaren makelaar jou kan begeleiden.

Zit je in over het vinden van de juiste makelaar? Geen zorgen, er zijn genoeg online platforms waar je makelaars kunt vergelijken om een keuze te maken die het beste bij je past. Het belangrijkste is dat je je huis met een goed gevoel en tegen de juiste prijs verkoopt, en de huidige periode hindert dat zeker niet.

Vergelijk makelaars in Kessel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je een huis verkopen? Dan zit je goed bij Huis Verkopen. Wij bieden je een handig stappenplan dat je door het hele proces van verkoop leidt. Dit stappenplan helpt je bij het regelen van alle cruciale zaken, van het vinden van een makelaar tot en met de uiteindelijke overdracht. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet en maakt de verkoop van je woning een stuk gemakkelijker.

Gemakkelijk te regelen

Bij Huis Verkopen gekomen, maakt het verkoopproces voor jou zo gemakkelijk mogelijk. Alles wat je nodig hebt om je woning te verkopen, zoals een makelaar, een energielabel en zelfs een ontruimer of verhuizer, kun je direct via het platform regelen. Alles op één plek, zonder gedoe.

Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Je kunt via het platform specialisten uit Kessel vergelijken, zodat je altijd de zekerheid hebt dat je niet te veel betaalt voor de beste service.

Verkoop beslissingen

Huis Verkopen biedt ook de nodige tips en adviezen om sound beslissingen te nemen. Of je nu je huis snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, op het platform vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuzes te maken.

Geld en tijd besparen

Tenslotte, door het gebruik van Huis Verkopen, bespaar je niet alleen tijd maar ook geld. Dankzij het vergelijken van diensten en prijzen zorg je ervoor dat je nooit te veel betaalt. Het platform maakt de verkoop van je woning in Kessel zo slim en efficiënt mogelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kessel

Voordat je jouw huis verkoopt, zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Je moet je huis klaarmaken voor de verkoop, misschien wat reparaties uitvoeren, een energielabel aanvragen en de verkoopprijs bepalen. Dit klinkt misschien overweldigend, maar bij HuisVerkopen.nl vind je alles wat je nodig hebt om te starten met de verkoop van je huis.

Er zijn meerdere factoren, zoals de ligging en de staat van onderhoud, die de vraagprijs van jouw woning bepalen. Vergeet niet ook te kijken naar recent verkochte huizen in jouw buurt in Kessel. Bij HuisVerkopen.nl leer je hoe je de waarde van jouw huis kunt bepalen.

Het vinden van een verkoopmakelaar betekent het vergelijken van verschillende makelaars en hun tarieven en diensten. Op HuisVerkopen.nl kun je verschillende makelaars vergelijken en de beste makelaar voor jouw situatie selecteren.

Bij de verkoop van je huis komen verschillende kosten kijken. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opknappen van je huis voor de verkoop. Op HuisVerkopen.nl vind je een duidelijk overzicht van alle mogelijke kosten die je kunt tegenkomen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen