Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Maren-Kessel

Als je jouw woning wilt verkopen in Maren-Kessel, is het belangrijk om een goede makelaar te kiezen. Makelaars verschillen op diverse vlakken zoals de hoeveelheid ervaring die ze hebben in de lokale markt, hun communicatiestijl en de efficiëntie waarmee ze werken. Zorg ervoor dat je jouw keuze baseert op deze factoren om zo de beste resultaten te bereiken.

Over makelaars in Maren-Kessel

In Maren-Kessel en omstreken barst het van de makelaars. Met een flink aanbod is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de verschillen tussen deze aanbieders. Zo kunnen makelaars variëren in hun aanpak, waarbij de één wellicht een traditionele werkwijze hanteert en de ander meer innovatief te werk gaat. Evenzo kan er een verschil zijn in de aangeboden diensten: misschien biedt de ene makelaar extra marketingdiensten aan, terwijl de andere zich juist richt op onderhandelingen.

Om het kiezen makkelijker te maken, hebben we hier diverse methoden beschikbaar waarmee je makelaars in Maren-Kessel kunt vergelijken. Hiermee kun je een goed geïnformeerde en passende keuze maken. Tot slot staat er op deze pagina een schat aan informatie over de verschillende makelaars in Maren-Kessel klaar om ontdekt te worden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.361
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.243
Besparing (gem.)
€ 1.479

Actueel

 • In de huidige periode april 2024 kun je voor het verkopen van je woning in Maren-Kessel rekening houden met courtages die variëren tussen de 1,01% en 1,46%.
 • De huizenmarkt is altijd in beweging, dat geldt ook voor Maren-Kessel. De gemiddelde verkoopprijs is momenteel € 2.830 per m2. Voor een gedetailleerder beeld van de woningprijzen in Maren-Kessel, kun je onze website raadplegen.
 • Ook de tarieven van makelaars in Maren-Kessel zijn voortdurend onderhevig aan verandering. Het vergelijken van de verschillende tarieven kan je dan ook een flinke besparing opleveren. Gemiddeld bespaar je momenteel € 1.479 door de makelaarstarieven te vergelijken.

Makelaars in de omgeving van Maren-Kessel

In Maren-Kessel zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Maren-Kessel gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Maren-Kessel verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Maren-Kessel Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Maren-Kessel?

Een makelaar in Maren-Kessel rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 657.250 in Maren-Kessel komt dit neer op € 7.361 aan makelaarskosten (update april 2024).

Naast de courtage zijn er vaak ook opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om je huis te koop te zetten. Het gaat dan bijvoorbeeld om het maken van foto's, het plaatsen van een advertentie of het organiseren van een open huis.

Let op: de courtages van makelaars in Maren-Kessel verschillen gemiddeld 0,45%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.479 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Maren-Kessel. Het is een verstandige stap om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voordat je de verkoop van je woning start.

Kosten van makelaars in Maren-Kessel

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.500
€ 7.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Maren-Kessel

Als je van plan bent om jouw woning via een makelaar te verkopen in Maren-Kessel, dan loop je hoogstwaarschijnlijk tegen opstartkosten aan. Deze worden ook wel intrekkingskosten genoemd en zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt nog voordat jouw huis officieel te koop staat. Deze kosten worden gebruikt om de eerste uitgaven te dekken, die de makelaar maakt om jouw huis verkoopklaar te maken.

Voorbeelden van dergelijke kosten zijn de kosten voor de fotografie van jouw huis, het inmeten ervan, maar ook voor het opmaken van een plattegrond en de publicatie op Funda. Opstartkosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en het pakket dat je kiest. Het is daarom raadzaam om bij verschillende makelaars in Maren-Kessel te informeren voordat je een definitieve keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Maren-Kessel

Het verkopen van een huis is een grote stap en het is belangrijk om er rekening mee te houden dat er mogelijk extra kosten kunnen komen kijken bij het vroegtijdig intrekken van de woning uit de verkoop. Een term die je dan vaak hoort, is intrekkingskosten. Makelaars in Maren-Kessel kunnen deze kosten in rekening brengen als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit is meestal een compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar al heeft geïnvesteerd in het verkoopproces van jouw huis.

Intrekkingskosten zijn kosten die de makelaar in rekening brengt als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kunnen verschillende redenen hebben. Je kunt bijvoorbeeld besloten hebben dat je toch liever zelf in het huis wilt blijven wonen, je hebt een beter aanbod van een andere makelaar gekregen of de omstandigheden zijn veranderd waardoor je het huis niet langer wilt of kunt verkopen. Het is dus belangrijk om jouw beslissing om jouw woning te verkopen zorgvuldig af te wegen, daarmee kun je onnodige kosten voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Maren-Kessel met een vast tarief

Ook in Maren-Kessel werken sommige makelaars met een vast tarief. Dit betekent dat je van tevoren al weet wat je betaalt. Het biedt transparantie en zekerheid. Ter indicatie: het gemiddelde tarief ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan echter ook een nadeel zijn. Stel, je huis wordt dankzij de inspanningen van de makelaar voor een bedrag verkocht dat 10.000 euro hoger ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs. Met een courtage zou de makelaar een percentage krijgen van dit extra bedrag, bij een vast tarief niet. Je betaalt dus evenveel, ook al heeft de makelaar voor meerwaarde gezorgd.

Tip: De meeste verkopers in Maren-Kessel kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Ze vinden een hogere verkoopprijs doorgaans belangrijker dan het exacte bedrag dat ze aan de makelaar betalen. Het kan dus verstandig zijn ook deze optie op je lijstje te zetten.

4 feitjes over makelaars in Maren-Kessel

 • Voor het beste verkoopresultaat kiezen de meeste verkopers klaarblijkelijk voor makelaars met plaatselijke bekendheid. Dit blijkt uit het feit dat een groot deel van de woningverkopers in Maren-Kessel een makelaar met aantoonbare ervaring in hun eigen regio bovenaan hun lijst plaatst.
 • Onafhankelijke verkoop kan aantrekkelijk klinken, maar de cijfers suggereren dat je minder krijgt voor je woning als je deze zelf verkoopt. Onderzoek toont aan dat woningeigenaren in Maren-Kessel die hun huis zonder een makelaar verkopen gemiddeld €15.000 minder ontvangen dan zij die via een makelaar verkopen.
 • Het is geruststellend om te weten dat ongeveer 93% van de makelaars in Maren-Kessel lid zijn van een gerenommeerde branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit biedt extra zekerheid en professionaliteit voor zowel kopers als verkopers in de regio.
 • Vergelijken loont. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van de woningverkopers in Maren-Kessel gemiddeld bij 3 verschillende makelaars verkoopadvies aanvraagt voordat ze beslissen met wie ze in zee gaan.

Wat levert de beste makelaar in Maren-Kessel op?

Het is algemeen bekend dat niet elke makelaar dezelfde resultaten levert. In Maren-Kessel is dit niet anders; de capaciteiten van makelaars lopen sterk uiteen. Een kundige makelaar kan echter een enorm verschil maken en de verkoop van jouw huis aanzienlijk verbeteren. Ter illustratie, stel je eens de stress voor die je kunt vermijden als je weet dat je makelaar het onderste uit de kan haalt voor je.

Je vraagt je wellicht af hoe deze geweldige makelaars herkenbaar zijn. Welnu, let op het volgende:

 • Volgens onze data verkopen de beste makelaars in Maren-Kessel woningen gemiddeld voor een bedrag dat hoger ligt dan de andere makelaars. Zelfs als we rekening houden met verschillende prijsklassen, zien we dat deze topmakelaars de woningen verkopen voor gemiddeld € 15.862 boven de gemiddelde verkoopprijzen van hun concurrenten.
 • Onze gegevens tonen ook aan dat de snelste makelaars in Maren-Kessel woningen zo'n 16 dagen sneller weten te verkopen dan de anderen. Het zijn vooral de makelaars die een nauwkeurige waardebepaling van de woning kunnen maken, die een snellere verkoop realiseren.

De beste makelaar in Maren-Kessel vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Ervaring, kennis van de lokale markt of misschien persoonlijk contact? Makelaars kunnen behoorlijk verschillen. Van de manier waarop ze je woning in de markt zetten, tot de kosten die ze in rekening brengen.

Het kiezen van de juiste makelaar is de sleutel tot succes bij de verkoop van je woning. Via makelaarsvergelijking kun je makelaars in Maren-Kessel vinden die passen bij je specifieke wensen en situatie. Daarom is dit een onmisbare stap in de voorbereiding van je verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Maren-Kessel?

Het verkopen van je huis in Maren-Kessel is een grote stap. Hier zijn vijf punten waar je op moet letten bij het kiezen van een makelaar:

Ervaring in de regio

Je wilt een makelaar met ervaring in Maren-Kessel. Zij kennen de lokale markt en weten wat potentiële kopers aantrekt.

Beoordelingen en referenties

Goede beoordelingen en referenties zeggen veel over een makelaar. Investeer tijd om deze te onderzoeken en vraag zo nodig om meer informatie.

Werkwijze

Elke makelaar heeft een eigen werkwijze. Zorg ervoor dat deze bij jouw verwachtingen past en dat je je op je gemak voelt bij hun aanpak.

Kostenstructuur

Het is belangrijk om een duidelijk beeld te hebben van de kosten die een makelaar in rekening brengt. Voorkom verrassingen en vraag naar een duidelijk overzicht.

Communicatie

Een goede communicatie met je makelaar is essentieel. Zorg dat je een makelaar kiest die transparant, bereikbaar en duidelijk is in de communicatie.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Maren-Kessel staan diverse gekwalificeerde NVM-verkoopmakelaars klaar om jou te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Het kiezen voor een NVM-makelaar staat garant voor kennis, integriteit en ervaring binnen de vastgoedmarkt.

Naast NVM-makelaars, kun je in Maren-Kessel ook een beroep doen op makelaars aangesloten bij brancheorganisaties zoals de VBO en VastgoedPRO. Deze makelaars bieden eveneens gegarandeerde kwaliteit en inzet, om zo je woningverkoop zo soepel mogelijk te maken.

Wat doet een makelaar in Maren-Kessel?

Een makelaar in Maren-Kessel is je gids tijdens het gehele verkoopproces van je huis. Van het opstellen van een duidelijke vraagprijs tot het begeleiden van bezichtigingen en het afronden van de verkoop.

Onderhandelingen zijn een belangrijk onderdeel van dit proces. Jouw makelaar voert deze namens jou, met het streven naar het beste verkoopresultaat. Het verkopen van je huis zonder makelaar kan riskant zijn, vooral als je geen ervaring hebt met onderhandelen.

 • Waardering van jouw woning
 • Promotie van de woning voor verkoop
 • Organiseren en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandeling van de verkoopvoorwaarden
 • Afronden van de verkooptransactie

Waarom een makelaar in Maren-Kessel inschakelen?

Overweeg je jouw huis in Maren-Kessel te verkopen? Hoewel je zelf het verkoopproces kan leiden, zijn er tal van redenen waarom het inschakelen van een makelaar een slimme stap is. Een goede makelaar kan een groot verschil maken door jouw woning voor de maximale prijs te verkopen. Laten we eens kijken wat de voordelen zijn van het inschakelen van een makelaar in Maren-Kessel bij het verkopen van jouw huis.

Kennis en ervaring

Een ervaren makelaar in Maren-Kessel kent de lokale woningmarkt als geen ander. Hij weet welke strategieën werken en hoe hij jouw huis het beste kan presenteren. Dankzij zijn netwerk brengt hij jouw huis bij potentiële kopers onder de aandacht.

Tijdbesparing

Je woning verkopen kan veel tijd en energie kosten. Het maken van foto's, de marketing, de bezichtigingen, het afhandelen van telefoontjes, al het papierwerk. Een makelaar neemt al deze taken op zich, zodat jij je kunt richten op andere zaken.

Objectieve blik

De verkoop van een huis kan een emotioneel proces zijn. Een objectieve makelaar behoudt het zakelijke oogpunt en laat zich niet meeslepen door emotie. Dit draagt bij aan een vlotte onderhandeling en verkoop.

Maximale prijs

Met de juiste strategieën en onderhandelingsvaardigheden, zorgt een makelaar ervoor dat jouw huis voor de maximale prijs verkocht wordt. Optimaal resultaat is het doel. Met een makelaar aan jouw zijde ben je zeker van de best mogelijke verkoop.

Makelaars in Maren-Kessel vergelijken

Het vinden van de juiste makelaar in Maren-Kessel kan overweldigend zijn. Daarom heeft Huis Verkopen de vergelijking van verkoopmakelaars vereenvoudigd.

 • Makelaars vergelijken op prestaties
 • Kosten besparen op makelaarskosten
 • Objectief en onafhankelijk advies
 • Gratis en vrijblijvend vergelijkingsplatform

Dankzij ons overzicht van alle makelaars in Maren-Kessel, kun je de lokale makelaars eenvoudig vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of voor de maximale prijs, je krijgt objectief advies dat jou helpt om de beste keuze te maken en kosten te besparen.

Vergelijk makelaars in Maren-Kessel Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Maren-Kessel

De gemiddelde kosten van een makelaar in Maren-Kessel bedragen € 7.361. Deze kosten kunnen variëren, daarom is het aan te raden om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Makelaars in Maren-Kessel vragen gemiddeld 1,12% courtage. Elk percentage kan grote financiële gevolgen hebben, dus het vergelijken van makelaars is essentieel.

Bij het vergelijken van makelaars, let je op onder andere courtage, opstartkosten en gemiddelde verkoopsnelheid van 44 dagen. Ook persoonlijke klik is van belang.

Diverse redenen kunnen een huisverkoop belemmeren, zoals een te hoge vraagprijs, slechte bereikbaarheid van je makelaar of negatieve markttrends. Het kan verstandig zijn om je strategie te heroverwegen.

Door makelaars te vergelijken kun je gemiddeld € 1.479 besparen. Daarnaast kun je onderhandelen over de kosten en vergoedingen met de gekozen makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen