Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Meteren

Bij het verkopen van je woning in Meteren, maakt een gedegen voorbereiding een wereld van verschil. Door je huis grondig op te ruimen, het in aantrekkelijke staat te brengen en een uitgedacht marketingplan te volgen, kun je een soepel en succesvol verkoopproces realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Meteren

Als je je huis in Meteren wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je alert op moet zijn. Het is natuurlijk van groot belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Ook wil je ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor een makelaar. Dit kan een grote impact hebben op wat er uiteindelijk onder de streep overblijft. Daarnaast wil je het liefst voorkomen dat je kampt met dubbele woonlasten, wat onder andere betekent dat een snelle verkoop van je woning essentieel is.

Je zult waarschijnlijk heel nieuwsgierig zijn naar hoe snel huizen in Meteren worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Het kan in dit geval handig zijn om eens de mogelijkheden op huisverkopen.nl te bekijken. De actuele cijfers over woningverkoop in Meteren vind je hieronder:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 656.293
Besparing (gem.)
€ 1.870

Je huis snel verkopen in Meteren

Wanneer jij je woning in Meteren wil verkopen, wil je natuurlijk weten hoe snel je huis verkocht kan worden. In Meteren is de gemiddelde verkoopsnelheid 47 dagen. Maar er zijn verschillende manieren om deze tijd te verkorten.

 1. Goede presentatie van je woning is erg belangrijk. Maak professionele foto's, zorg voor een duidelijke en uitnodigende woningomschrijving en houd je huis netjes en opgeruimd. Een goede eerste indruk kan een grote invloed hebben op potentiële kopers. Klik hier voor meer tips voor een goede presentatie van je woning.
 2. Het is verstandig om meerdere makelaars om advies te vragen voordat je je huis te koop zet. Zo weet je welke makelaar het beste plan heeft voor de verkoop van jouw huis. Vergelijk makelaars hier.
 3. Zorg voor een realistische vraagprijs. Als je vraagprijs te hoog is, kan het langer duren voordat je huis verkocht wordt. Het is verstandig om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Vraag hier een waardebepaling aan.

Tips in Meteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Meteren op?

Als je je huis wilt verkopen in Meteren, is het handig om te weten wat het gemiddelde verkoopbedrag is. In de huidige markt ligt deze zo rond de € 656.293. Echter, dit bedrag is slechts een gemiddelde en verschillende factoren kunnen deze prijs beïnvloeden. Hierbij kun je denken aan aspecten zoals de staat van de woning, locatie in de buurt en het woningtype.

Het valt ook aan te raden om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in de gaten te houden. In Meteren ligt deze prijs momenteel rond de € 4.340. Woningprijzen zijn voortdurend in beweging door wisselende vraag en aanbod op de markt. Het bijhouden van deze prijsontwikkelingen kan je helpen bij het succesvol verkopen van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Meteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 3.300
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Meteren bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Meteren.

Feitjes over Meteren

 • Meteren is een dorp in de gemeente West Betuwe in Gelderland.
 • Het heeft een karakteristieke molen genaamd de 'Bouwing' uit 1866.
 • De plaats telde begin 2021 ruim 3.300 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Meteren

Het verkopen van een huis in Meteren kan uitdagend zijn, maar met de juiste aanpak kan je je woning aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Onderstaande tips helpen je om je huis op een doeltreffende manier voor te stellen en kunnen bijdragen aan een succesvolle verkoop voor een maximaal bedrag.

 • Aantrekkelijke fotografie: Professionele, hoogwaardige foto's kunnen de visuele aantrekkingskracht van je huis enorm versterken. Zorg voor goed belichte, uitnodigende foto's. Laat ook de unieke kenmerken van je woning zien.
 • Zorg voor een frisse uitstraling: Een netjes opgeruimd en schoon huis geeft een positieve eerste indruk. Overwegen om gebieden die er oud of gedateerd uitzien te vernieuwen, zoals schilderwerk en vloerbedekking.
 • Optimaliseer de buitenruimte: Een goed onderhouden tuin kan het verkooppotentieel van je huis verhogen. Zelfs het eenvoudig herstellen van een kapot hek, of het planten van bloemen kan helpen.
 • Benadruk positieve eigenschappen: Zorg dat je de voordelen van je woning en locatie duidelijk maakt aan potentiële kopers. Denk aan bijzonderheden zoals een geweldige ligging, mooie omgeving, of goede infrastructuur.

Ontdek jouw stappenplan in Meteren:

 • Speciaal afgestemd op jouw woning en situatie
 • Zorgt voor een gestructureerde afhandeling van de verkoop
 • Biedt mogelijkheid om flinke kostenbesparing te realiseren
 • Het is gratis, vrijblijvend en je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Meteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Meteren kost je als verkoper gemiddeld € 6.395. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Meteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 656.293) € 7.219
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.395

Kosten van makelaars in Meteren

Wanneer je van plan bent je huis in Meteren te verkopen, kunnen de makelaarskosten een belangrijk aspect zijn om rekening mee te houden. De gemiddelde makelaarscourtage in Meteren ligt rond de 1,10% van de verkoopprijs van je woning. Dat maakt een aanzienlijk verschil op de totale kosten die je betaalt bij de verkoop van je woning, vooral gezien de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Meteren, die ligt op € 656.293 euro.

Met een gemiddeld courtage van 1,10% hanteert een makelaar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 656.293 euro dus een bedrag van € 7.219 euro als makelaarskosten. Het is van belang te beseffen dat er makelaars in Meteren zijn die een ander tarief hanteren dan het gemiddelde. Het is daarom raadzaam om te vergelijken voordat je kiest voor een makelaar.

Lees meer over makelaars in Meteren.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Naast de makelaarskosten, brengt de verkoop van jouw woning vaak nog extra marketingkosten met zich mee. Denk hierbij aan advertenties op vastgoedwebsites, professionele foto's, video's en plattegronden, en de kosten voor deelname aan een Open Huis.

Dit kan behoorlijk in de papieren lopen. Deze kosten worden vaak opgenomen in de totale makelaarskosten, dus het is verstandig om goed te kijken naar wat er precies inbegrepen is als je de makelaarstarieven gaat vergelijken. Het opvragen van verschillende tarieven kan je vaak een completer beeld geven van de totale kosten.

Energielabelkosten

Aan de verkoop van een huis zit ook het verstrekken van een energielabel verbonden. Het is namelijk verplicht om als verkoper een definitief energielabel aan de koper te overhandigen bij de overdracht van de woning. Hier zijn dus ook kosten aan verbonden.

De kosten voor een energielabel zijn afhankelijk van de instantie die je het label laat opstellen. Het is dan ook verstandig om meerdere aanbieders te vergelijken zodat je kan beslissen welke aanbieder het beste bij jouw wensen aansluit.

Verbeterkosten voor je woning

Wanneer je je woning gaat verkopen, kan het nodig zijn om investeringen te doen in je huis. Bijvoorbeeld nieuwe verf, kleine reparaties of een nieuwe keuken. Het doel hiervan is om jouw woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en de verkoopwaarde te verhogen.

Hoewel je uiteraard hoopt deze investering terug te verdienen in de verkoopprijs, zijn dit wel kosten die je vooraf moet maken. Je kan dit zien als een investering in een snellere en meer succesvolle verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Meteren?

Twijfel je over het moment om je huis in Meteren te verkopen? De huidige periode, juli 2024, is een goede tijd om de stap te overwegen. In feite is het zo, je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren als je overweegt je woning te verkopen. Dit geeft je namelijk tijd om alles goed voor te bereiden en te organiseren.

Vraag je je af wat de voordelen zijn van je huis nu verkopen? Het blijft natuurlijk speculeren, maar op dit moment zijn er meer kopers dan verkopers op de markt, wat in jouw voordeel kan werken. Daarbij komt dat veel potentiële kopers momenteel actief op zoek zijn, wat de kans op een snelle verkoop en een goed bod vergroot.

Vergelijk makelaars in Meteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je huis komt ontzettend veel kijken. Maar geen zorgen, de website van Huis Verkopen heeft een compleet stappenplan voor je klaarstaan. Van het aanvragen van een energielabel tot het kiezen van de ideale makelaar, met dit stappenplan regel je alles van A tot Z. Het is helder, overzichtelijk en het helpt je om niets te vergeten. Zo maak je de verkoop van je huis een stuk eenvoudiger!

Vind de beste dienstverleners in Meteren

Wil je geld en moeite besparen bij de verkoop van je huis? Huis Verkopen helpt je de beste specialisten in Meteren te vinden. Je vergelijkt makkelijk verschillende dienstverleners als ontruimers, verhuizers en makelaars en kiest zo de beste optie voor de laagste prijs.

Krijg inzicht in de makelaarsmarkt in Meteren

Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Meteren de beste prijs/kwaliteit-verhouding heeft. Of je nu snel je huis wilt verkopen of juist voor maximale winst gaat, we helpen je de juiste keuze te maken.

Ontdek meer over het verkopen van je woning

Niet alleen vind je bij Huis Verkopen de beste specialisten, het platform is ook een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en maak je de juiste beslissingen.

Bespaar kosten met Huis Verkopen

Met Huis Verkopen regel je alles op één plek, bespaar je kosten en pak je de verkoop van je woning in Meteren zo slim mogelijk aan. En dat helemaal gratis en vrijblijvend!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Meteren

Met een professionele waardebepaling krijg je inzicht in de marktwaarde van je huis. Een ervaren makelaar neemt hierbij omgevingsfactoren, de staat van het huis en recente verkoopprijzen in Meteren mee.

De kosten voor het verkopen van je huis variëren. Denk aan courtage voor de makelaar, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een compleet overzicht kun je terecht op onze pagina over verkoopkosten.

De 'beste' makelaar is per situatie verschillend. Belangrijk is dat je kijkt naar ervaring, kosten en de klik die je hebt met de makelaar. Op onze website kun je verschillende makelaars in Meteren vergelijken.

Een snelle verkoop hangt af van meerdere factoren zoals de vraagprijs, de presentatie van je huis en de huidige marktsituatie. Check onze tips om je huis sneller te verkopen in Meteren.

Om je huis voor de hoogste prijs te verkopen, kan je je woning optimaal presenteren en realistisch prijzen. Ook kan je gebruik maken van een goede makelaar. Lees meer in onze tips voor de verkoop voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen