Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Moorveld

Denk je eraan om je huis in het sfeervolle Moorveld te verkopen? Op deze pagina vind je waardevolle informatie over de vastgoedmarkt in het gebied. Ontdek tips over effectief verkopen in deze regio en begrijp de lokale huizenmarkt beter.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Moorveld

Als woningverkoper in Moorveld heb je verschillende doelen. Natuurlijk wil je het allerbeste bod op je huis behalen. Daarnaast is het je misschien belangrijk dat de overdracht vlot verloopt, omdat je al een ander huis op het oog hebt. Maar wellicht is voor jou het allerbelangrijkste doel dat de koper echt een nieuwe 'thuis' vindt in jouw voormalige woning.

Je vraagt je vast af hoe snel huizen in Moorveld worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe je aanzienlijk kunt besparen door makelaars te vergelijken via deze handige tool. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Moorveld:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
59 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 371.750
Besparing (gem.)
€ 669

Je huis snel verkopen in Moorveld

Woningen in Moorveld hebben gemiddeld een verkoopsnelheid van 59 dagen. Dit betekent dat je na het plaatsen van je huis op de markt, gemiddeld zo lang moet wachten tot je huis verkocht is. Maar er zijn manieren om deze periode te verkorten.

 1. Bepaal de juiste prijs. Het is cruciaal om te beginnen met een reële vraagprijs. Dit trekt meer potentiële kopers. Overweeg een professionele waardebepaling om dit te bereiken.
 2. Presenteer je huis aantrekkelijk. Zorgen voor een nette, lichte en ruimtelijke presentatie van je huis kan potentiële kopers aantrekken. Een frisse verflaag, opgeruimde kamers en goed onderhouden tuin kunnen al een groot verschil maken.
 3. Zorg voor goed marketingmateriaal. Vloeiende foto's en een boeiende beschrijving van je huis kunnen de aandacht van kopers trekken. Overweeg een professional in te schakelen voor fotografie en teksten. Kwalitatief hoogwaardig marketingmateriaal kan een wereld van verschil maken in hoe snel je huis wordt verkocht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Moorveld

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Moorveld op?

In Moorveld verkopen huizen op dit moment voor een gemiddelde van € 371.750 euro. Het hangt echter af van veel verschillende factoren hoeveel je uiteindelijk kunt krijgen voor jouw huis. Denk aan de staat van je woning, de grootte van je eigendom en de huidige vraag in de huizenmarkt.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Moorveld ligt op dit moment op € 2.427 euro. Zoals je weet, zijn huizenprijzen altijd onderhevig aan verandering. Een goede makelaar kan je adviseren over het beste moment om je huis in de verkoop te zetten, zowel rekening houdend met de huidige situatie in februari 2024 als met de verwachte ontwikkelingen in de markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Moorveld

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -200
€ 1.700
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Moorveld bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Moorveld.

Tips om je woning te verkopen in Moorveld

Je wilt je huis in Moorveld verkopen en je wilt uiteraard de beste prijs krijgen. Dit proces kan overweldigend zijn. Wij zijn hier om je te helpen met een aantal praktische en keer op keer bewezen tips voor als je je huis in dit specifieke gebied wilt verkopen.

 • Licht en ruimte: zorg ervoor dat je huis er ruim en licht uitziet. Een donker of rommelig huis kan kopers afschrikken. Open de gordijnen, zet wat extra lampen neer en ruim onnodige spullen op.
 • Buitenkant: besteed aandacht aan het uiterlijk van je huis. Repareer kapotte dakpannen, schilder de gevel indien nodig en zorg dat de tuin er netjes bij ligt. Het is vaak het eerste wat kopers zien.
 • Lokale kennis: promoot de voordelen van wonen in Moorveld. Zijn er goede scholen, fijne parken of gezellige restaurants in de buurt? Deel deze informatie met potentiële kopers.
 • Onderhoud: voer noodzakelijk onderhoud aan de woning uit. Een huis dat in goede staat verkeerd, verkoopt snel en vaak tegen een hogere prijs. Laat geen klein onderhoud liggen, zoals die lekkende kraan.
 • Professionele foto's: zorg voor hoogwaardige foto's van je huis. Dit zorgt voor een goede eerste indruk bij potentiële kopers die online naar huizen zoeken.

Ontdek jouw stappenplan in Moorveld:

 • Specifiek voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Organiseer de verkoop met gemak via één platform
 • Optionele stappen voor waardeverhoging van jouw huis
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Moorveld?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Moorveld kost je als verkoper gemiddeld € 7.877. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Moorveld In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 371.750) € 4.275
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.877

Kosten van makelaars in Moorveld

In Moorveld variëren de kosten die een makelaar in rekening brengt bij het verkopen van een huis. Doorgaans komen deze kosten als courtage uit op een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit betekent dat de makelaarskosten pas op het moment van verkoop aan de makelaar betaald moeten worden, vaak gaat dit om 1,15% van de verkoopprijs.

Bij het kiezen van een makelaar moet je niet alleen kijken naar de kosten, maar ook naar de verkoopprijs die de makelaar voor jouw woning denkt te kunnen realiseren. Om te helpen bij het maken van deze belangrijke keuze, kun je overwegen om makelaars in Moorveld te vergelijken. Op deze wijze krijg je inzicht in zowel de kosten als mogelijke opbrengsten van verschillende makelaars.

Lees meer over makelaars in Moorveld.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als je jouw huis te koop zet, is het een wettelijke verplichting om een geldig energielabel aan te leveren. Dit label toont aan hoe energiezuinig het huis is en welke verbeteringen eventueel mogelijk zijn. Gelukkig is dit label eenvoudig online aan te vragen.

Het is belangrijk om te realiseren dat het energielabel een rol speelt bij de aantrekkelijkheid van jouw huis op de markt. Een huis met een groen (energiezuinig) label kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers dan een huis met een rood (niet energiezuinig) label.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn een ander aspect om rekening mee te houden. Deze zijn vaak inbegrepen in de kosten van de makelaar, maar het is toch verstandig om dit goed te checken. Denk hierbij aan kosten voor professionele fotografie, plattegronden, video's en advertenties.

Het kan handig zijn om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken om te zien welke diensten zij aanbieden en tegen welke kosten. Zo kun je ervoor zorgen dat je niet meer betaalt dan nodig is.

Verkoopstyling en onderhoud

Het verbeteren van de presentatie van jouw huis kan helpen om een hogere verkoopprijs te krijgen. Dit kan bijvoorbeeld door de inrichting te verbeteren, of door klein onderhoud uit te voeren. Denk aan het verven van muren of het repareren van kleine beschadigingen.

De kosten voor deze vorm van voorbereiding variëren, maar bedragen gemiddeld € 875. Hoewel dit een extra uitgave is, kan het zorgen voor een hogere verkoopopbrengst en een snellere verkoop van de woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Moorveld?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Moorveld te verkopen? Absoluut, mits je beschikt over een goed doordacht verkoopplan. Met de huidige vastgoedmarkt die constant in beweging is, kan dit namelijk het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurig verkoopproces.

Vraag je je wel eens af hoe je zo'n verkoopplan opstelt en wie je dat het best kan toelichten? Een geschikte makelaar kan je bijstaan in dit proces. Om je te helpen bij het maken van een keuze, kun je op onze website verschillende makelaars vergelijken. Zo krijg je inzicht in hun ervaringen en tarieven, zodat jij de beste keuze kunt maken voor jouw woningverkoop in Moorveld.

Vergelijk makelaars in Moorveld Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw huis en ben je op zoek naar de juiste middelen om dit proces te vergemakkelijken? Ontdek dan Huis Verkopen, het online platform dat het verkoopproces van jouw woning zo eenvoudig mogelijk maakt. Met ons overzichtelijke stappenplan krijg je een duidelijk inzicht in alle stappen die nodig zijn voor de succesvolle verkoop van jouw huis. Ieder huis is uniek en daarom is het stappenplan geheel op jouw situatie aangepast, waardoor het nóg eenvoudiger wordt om je huis op de beste manier op de markt te zetten.

Gratis waardebepaling van je woning

Een juiste prijsstelling is van groot belang bij het verkopen van je huis. Huis Verkopen maakt dit makkelijk met een gratis waardebepaling voor je huis, zodat jij een realistische en concurrerende prijs kunt stellen voor de verkoop.

Vergelijk makelaars in Moorveld

In de wirwar van makelaars, is het vinden van de beste makelaar in Moorveld een fluitje van een cent dankzij onze makelaarsvergelijking. Ons platform biedt inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties, waardoor je de beste keuze kunt maken.

Besparen op makelaarstarieven

Niet alleen helpt Huis Verkopen bij het vinden van de juiste makelaar, maar ook bij het besparen op jouw makelaarskosten. Door tarieven op te vragen kun je makelaars vergelijken en kies je de optie die het beste bij je budget past.

Extra diensten eenvoudig te regelen

Alles rondom de verkoop van je woning kun je regelen via Huis Verkopen. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een goede verhuizer, alles is binnen handbereik. Aanvullende diensten zijn makkelijk en snel te regelen, zodat jij je kunt concentreren op de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Moorveld

Het is mogelijk om zelf je huis te verkopen, maar een goede makelaar kan je veel werk uit handen nemen en kan je helpen om de beste prijs voor je woning te krijgen.

Je hebt onder andere een definitief energielabel, de akte van levering en de nota van afrekening nodig. Voor een uitgebreide lijst kun je onze pagina over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis bekijken.

De vraagprijs van je woning wordt vaak bepaald door de woningwaarde, recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt en jouw verkoopwens.

De belangrijkste kosten zijn de makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een uitgebreid overzicht van de verwachte kosten kun je terecht op onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen