Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ooltgensplaat

Het verkopen van je huis in Ooltgensplaat vraagt om een goed voorbereide strategie. De huizenmarkt in dit dorp bevindt zich in een overgangsfase, met volop kansen en uitdagingen. Door je goed in te lezen en advies in te winnen, zorg je voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ooltgensplaat

Verkoop je binnenkort je huis in Ooltgensplaat? Dan zijn er een aantal belangrijke zaken om op te letten. Je wilt uiteraard een goede prijs voor je woning krijgen, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Tijd is eveneens een belangrijk aspect. Een woning die snel wordt verkocht, voorkomt immers dubbele woonlasten.

Vraag jij je ook af hoe snel woningen in Ooltgensplaat doorgaans worden verkocht, of wat de gemiddelde verkoopprijs is? Wil je bovendien weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Een handige plek om deze informatie te vinden is op de pagina van huisverkopen.nl. Hieronder volgen de meest actuele cijfers over de woningverkoop in Ooltgensplaat:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
65 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 208.000
Besparing (gem.)
€ 697

Je huis snel verkopen in Ooltgensplaat

Het is interessant om te weten dat de gemiddelde snelheid waarmee woningen in Ooltgensplaat worden verkocht op 51 dagen ligt. Deze snelheid hangt echter af van verschillende factoren, waaronder de manier waarop je je woning presenteert en promoot. Wil je jouw huis sneller verkopen? Hier zijn enkele praktische tips die je kunt overwegen.

 1. Voorbereiding speelt een grote rol bij het sneller verkopen van je huis. Houd je huis schoon, georganiseerd en repareer eventuele schade. Presenteer je huis op zo'n manier dat potentiële kopers zich gemakkelijk kunnen voorstellen er zelf te wonen.
 2. Je woning tegen een realistische prijs in de markt zetten kan ook helpen om sneller te verkopen. Raadpleeg een lokale makelaar of voer een gedegen marktonderzoek uit om de juiste verkoopprijs voor je huis te bepalen.
 3. Wees voorzichtig met woningopkopers. Het kan verleidelijk zijn om je huis snel te verkopen aan een woningopkoper, maar de verkoopprijs is vaak ver beneden de marktwaarde. Zoek altijd advies bij een vastgoedprofessional voordat je een dergelijke transactie overweegt.

Tips in Ooltgensplaat

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ooltgensplaat op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ooltgensplaat is op dit moment € 208.000. Deze som kan echter variëren op basis van verschillende factoren, zoals de leeftijd en staat van de woning, of deze een garage of tuin heeft, de grootte van het perceel en de locatie binnen Ooltgensplaat.

Sinds de stijgende populariteit van landelijke woningen en de rust die Ooltgensplaat biedt, is ook de gemiddelde prijs per vierkante meter toegenomen. Anno mei 2024, ligt de gemiddelde prijs per m² in Ooltgensplaat op € 2.606. Let op, deze prijs kan variëren afhankelijk van de ligging en kenmerken van de woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ooltgensplaat

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.300
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ooltgensplaat bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ooltgensplaat.

Tips om je woning te verkopen in Ooltgensplaat

Als je jouw huis in Ooltgensplaat wilt verkopen, zijn er verschillende strategieën waarvan je gebruik kunt maken. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Ooltgensplaat heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Deze tips kunnen je helpen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers.

 • Verkoopmakelaar: Het kiezen van de juiste verkoopmakelaar is essentieel. De makelaar kan jouw woning op de juiste manier presenteren en zorgen voor een professionele onderhandeling met potentiële kopers.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat het huis er verzorgd uitziet. Geef muren een frisse laag verf en repareer kleine defecten. Onderhoudsproblemen kunnen potentiële kopers afschrikken.
 • Inrichting: Een neutrale inrichting spreekt een bredere doelgroep aan. Te persoonlijke of specifieke decoratie kan afleiden van de potentie van de woning.
 • Prijsstelling: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is cruciaal. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kost.
 • Fotografie: Goede foto's zijn essentieel om potentiële kopers aan te trekken. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren.

Ontdek jouw stappenplan in Ooltgensplaat:

 • Jouw persoonlijke verkoopstappenplan op maat
 • Interactief en eenvoudig bij te houden checklist
 • Voorkom het overslaan van essentiële stappen
 • Bespaar duizenden euro's door efficiënte vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ooltgensplaat?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ooltgensplaat kost je als verkoper gemiddeld € 4.509. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ooltgensplaat In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 208.000) € 2.517
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.509

Kosten van makelaars in Ooltgensplaat

Als je jouw huis in Ooltgensplaat wilt verkopen, komt er een makelaar bij kijken. De meeste makelaars rekenen zowel opstartkosten als courtagekosten. De opstartkosten, voor de basisdiensten van de makelaar, bedragen gemiddeld € 515.

Niet alleen de kosten van een makelaar zijn belangrijk, maar ook de verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt jouw woning te kunnen verkopen. Daarnaast rekenen makelaars gemiddeld 1,21% van de verkoopprijs als courtage. Deze kosten zijn dus afhankelijk van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis.

Lees meer over makelaars in Ooltgensplaat.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten bij verkoop

Bij de verkoop van je huis zijn er naast de makelaarskosten nog meer kosten om rekening mee te houden. De hoogte van deze kosten kunnen variëren. Zo bepaal je zelf de kosten van onderhoud en styling, maar zijn andere kosten vaste bedragen of percentages. Het is belangrijk om een duidelijk zicht te houden op deze kosten, zodat je niet met onverwachte uitgaven wordt geconfronteerd.

Voor een volledig beeld van de kosten kun je hier terecht. Het is prettig om te weten waar je aan toe bent. Op deze manier kun je keuzes maken die binnen je budget passen en voorkom je dat de verkoop van je huis een financiële strop wordt.

Vereist energielabel

Om je huis te kunnen verkopen, heb je een definitief energielabel nodig. Dit geeft aan hoe energiezuinig je huis is. De potentiële kopers krijgen zo inzicht in wat ze aan energiekosten kunnen verwachten. Bovendien speelt het label steeds vaker een factor bij de beslissing om een huis te kopen.

Je kunt hier je energielabel aanvragen. Het is handig om dit direct bij het opstarten van de verkoop te regelen. Dan heb je dit belangrijke punt alvast van je checklist kunnen strepen.

Marketingkosten

Daarnaast zijn er de marketingkosten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de fotografie, 360-graden foto’s, video's en plattegronden, maar ook om de kosten voor de plaatsing op diverse huizensites. Een goede presentatie is zeer waardevol voor de verkoop van je woning en kan enorm schelen in de snelheid waarmee je huis wordt verkocht.

Vergelijk zeker de makelaarstarieven om een goede indruk te krijgen van wat het kost om je huis te verkopen. Doe dit voordat je een makelaar kiest, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen je huis nog aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Denk aan een likje verf op de muren of het netjes maken van de tuin. Dit kan het verschil maken tussen snel verkopen of lang wachten op een koper.

De gemiddelde kosten hiervoor zijn € 875, maar deze investering betaalt zich meestal terug in de vorm van een hogere verkoopprijs en minder dagen op de markt. Bekijk wat nodig is om je huis op zijn best te presenteren, want goede voorbereiding kan het verschil maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Ooltgensplaat?

Denk je erover na om jouw huis in Ooltgensplaat te verkopen? Dan ben je goed bezig, want mei 2024 is een prima moment voor een woningverkoop. De huidige woningmarkt is namelijk gunstig, met een sterke vraag naar huizen en een relatief klein aanbod. Dit kan voor jou als verkoper voordelig uitpakken.

Maar hoe zorg je ervoor dat je het maximale uit de verkoop haalt? Het antwoord is simpel: door op tijd een vakkundige makelaar in te schakelen. Deze kan je adviseren over het juiste moment van verkoop en je begeleiden bij het gehele verkoopproces. Op die manier zorg je ervoor dat jouw woning op het juiste moment in de spotlights komt en je er het maximale uit haalt.

Vergelijk makelaars in Ooltgensplaat Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je het maximale uit de verkoop van je woning halen? Zo ja, dan is Huis Verkopen de ideale plek om te starten. Met ons unieke stappenplan, speciaal voor de verkoop van jouw huis, maken we het proces overzichtelijk en makkelijk. Dit stappenplan is ontworpen om je te begeleiden in elke stap van je huisverkoop, zodat je nooit iets belangrijks over het hoofd ziet. Je kunt hier direct naar het stappenplan gaan. Het gebruik van dit stappenplan is niet alleen verstandig, maar ook gemakkelijk.

Gratis waardebepaling

Eén van de belangrijke stappen bij het verkopen van je woning is de waardebepaling. Hiervoor biedt Huis Verkopen een gratis tool, waarin je huis waardevol beoordeeld wordt. Dit geeft je een sterke startpositie in de woningmarkt.

Vergelijk makelaars

Met de tool van Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars vergelijken in Ooltgensplaat. Hierdoor vind je de makelaar die het beste bij je past en die jouw huis voor de hoogste prijs kan verkopen.

Bespaar op makelaarskosten

Dankzij de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, kun je op makelaarskosten besparen. Zo krijg je de beste deal en houd je meer over na de verkoop van je huis.

Extra diensten

Tot slot biedt Huis Verkopen aanvullende diensten zoals een energielabel, verhuizer, ontruimer en woningstyling. Hierdoor wordt het verkopen van je huis niet alleen makkelijker, maar ook aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ooltgensplaat

Het kiezen van de beste makelaar in Ooltgensplaat begint met vergelijken. Rekening houdend met jouw specifieke situatie en wensen, kan je gebruikmaken van de tool op HuisVerkopen.nl om lokale makelaars te vergelijken en zo de beste optie voor jou te vinden.

Makelaarstarieven kunnen variëren, afhankelijk van jouw specifieke situatie en de extra diensten die je mogelijk nodig hebt. Om een helder overzicht te krijgen van de tarieven van lokale makelaars in Ooltgensplaat, kan je bij HuisVerkopen.nl makelaarstarieven opvragen.

Een goede voorbereiding begint met een grondige oriëntatie op het verkoopproces en de lokale markt. HuisVerkopen.nl biedt een handige tool voor het oriënteren voor verkoop en helpt je bij het verzamelen van alle benodigde informatie.

Om de verkoopwaarde van je huis te bepalen, kan je een beroep doen op een professionele waardebepaling van een makelaar. Via HuisVerkopen.nl kan je een waardebepaling aanvragen bij een makelaar in Ooltgensplaat.

Een energielabel toont de energiezuinigheid van je huis, wat een belangrijke factor kan zijn voor potentiële kopers. Via HuisVerkopen.nl kan je eenvoudig een energielabel aanvragen voor je huis in Ooltgensplaat.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen