Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oudenhoorn

Wanneer je overweegt je huis in Oudenhoorn te verkopen, zijn er een aantal zaken die je voorbereiding kunnen verbeteren. Het is essentieel om je woning optimaal te presenteren en een reële vraagprijs te bepalen. Het inschakelen van een lokale makelaar kan resulteren in een efficiënt verkoopproces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oudenhoorn

Als je in Oudenhoorn je huis gaat verkopen, zijn er diverse dingen om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je huis krijgen, maar het is ook belangrijk dat je niet te veel betaalt aan de makelaar die je inhuurt. Bovendien wil je voorkomen dat je woning langdurig te koop staat, zodat je niet te maken krijgt met onnodige, langdurige woonlasten. Het is ook essentieel dat je de verkoop van je woning goed regelt, zodat je niet ineens voor verrassingen komt te staan. Onderschat bijvoorbeeld niet het belang van het op tijd regelen van de juridische aspecten rondom de verkoop.

Je vraagt je wellicht af wat de huidige markttendensen zijn in Oudenhoorn. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? Bovendien wil je waarschijnlijk weten hoeveel je kunt besparen op makelaars door ze te vergelijken. Een goed startpunt om deze vragen te beantwoorden en om een geschikte makelaar te vinden die goed presteert in Oudenhoorn, is middels het vergelijken van makelaars op deze pagina. Om je verder te helpen, presenteren we hieronder de laatste actuele cijfers over de woningverkoop in Oudenhoorn:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
28 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 438.111
Besparing (gem.)
€ 1.008

Je huis snel verkopen in Oudenhoorn

Ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde snelheid waarmee huizen in Oudenhoorn verkocht worden? In Oudenhoorn worden woningen gemiddeld binnen 38 dagen verkocht. Maar je zal natuurlijk altijd stappen willen nemen om de verkoop te versnellen.

 1. Maak een goede eertse indruk. Een goede foto kan een wereld van verschil maken. Zorg ervoor dat je huis mooi is opgeruimd en schoon is voordat je foto’s maakt. Goede belichting kan ook helpen om je foto's aantrekkelijker te maken.
 2. Vraag altijd meerdere makelaars om advies. Door adviezen te vergelijken, kan je een makelaar kiezen die het beste plan heeft voor de verkoop van jouw woning. Je kan hier makelaars vergelijken.
 3. Ken je woningwaarde. Als je de waarde van je huis kent, kan je een realistische vraagprijs stellen. Hierdoor trek je meer potentiële kopers aan. Je kan een waardebepaling door een makelaar aanvragen op deze pagina.

Tips in Oudenhoorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oudenhoorn op?

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Oudenhoorn rond juni 2024 bedraagt € 438.111. Deze prijs kan variëren doordat het sterk afhangt van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de staat van het pand, het aantal slaapkamers en de ligging.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter gaat het in Oudenhoorn gemiddeld om € 3.659. Dit geeft je een uitgebreider beeld van de kosten die je kunt verwachten bij de aankoop van een woning, en het helpt je om een realistisch bod te formuleren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oudenhoorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.300
€ 4.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oudenhoorn bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oudenhoorn.

Tips om je woning te verkopen in Oudenhoorn

Als je van plan bent je huis in Oudenhoorn te verkopen, kunnen deze handige tips je helpen het maximale uit je verkoop te halen terwijl je tegelijkertijd kosten bespaart in het verkoopproces. Laat je huis zien in de best mogelijke staat om potentiële kopers te winnen.

 • Prijsstrategie: Bepaal een realistische verkoopprijs. Te hoog vraagt afschrikken, terwijl te laag een minder rendement betekent. Doe marktonderzoek of overleg met een deskundige om de optimale prijs te bepalen.
 • Energiezuinige verbeteringen: Overweeg kleine energiebesparende updates. Kopers waarderen tegenwoordig energie-efficiëntie. Het kan variëren van led-verlichting tot geïsoleerde ramen.
 • Goed onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in goede conditie verkeert. Repareer lekkende kranen, piepende deuren of loszittende tegels. Dit helpt je om een betere prijs te krijgen zonder grote uitgaven.
 • Persoonlijke items verwijderen: Maak je huis neutraal en uitnodigend. Te veel persoonlijke items kunnen het moeilijk maken voor kopers om zich het huis als hun nieuwe thuis voor te stellen.
 • Professionele fotografie: Overweeg professionele foto's. Ze kunnen je woning op een gunstige manier presenteren en meer potentiële kopers aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Oudenhoorn:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Biedt compleet overzicht en voorkomt gemiste stappen
 • Interactieve tool om stand van zaken bij te houden
 • Mogelijkheid om potentiele kostenbesparingen te identificeren
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oudenhoorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oudenhoorn kost je als verkoper gemiddeld € 9.315. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oudenhoorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 438.111) € 5.038
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.315

Kosten van makelaars in Oudenhoorn

Misschien vraag je je af wat de gemiddelde kosten zijn van een makelaar bij het verkopen van een woning in Oudenhoorn. Het antwoord op die vraag is niet eenduidig, omdat makelaars vaak een vast percentage rekenen, bekend als courtage, over de verkoopprijs van je huis. Deze courtage ligt in Oudenhoorn gemiddeld op 1,15%.

Omdat makelaars in Oudenhoorn uiteenlopende tarieven hanteren, is het zinvol deze te vergelijken voordat je een beslissing maakt. Zo kun je bijvoorbeeld uiteenlopende percentages in courtage tegenkomen. Het is daarom aan te raden om offertes op te vragen bij meerdere makelaars, om zo tot een weloverwogen keuze te komen.

Lees meer over makelaars in Oudenhoorn.

Andere kosten bij verkoop

Advieskosten

Voordat je jouw huis verkoopt, wil je waarschijnlijk een idee krijgen van de waarde ervan. Een taxateur kan een nauwkeurige schatting maken van de marktwaarde van je woning. Deze professionele inschatting van de waarde kost geld.

Het raadplegen van een juridisch adviseur kan ook nodig zijn, vooral als jouw situatie complex is. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als er sprake is van een scheiding of erfenis. De kosten van juridisch advies kunnen snel oplopen, dus bereid je hier op voor.

Onderhoud en renovatie

Om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, kan het nodig zijn om wat onderhoud te plegen of kleine renovaties uit te voeren. Dit kan variëren van een nieuw likje verf tot het repareren van een lekkend dak.

Bedenk wat wel en niet de moeite waard is om te doen. Een volledige keukenrenovatie is bijvoorbeeld misschien niet de moeite waard, maar het vervangen van versleten kastdeuren wel. Dit kan de uitstraling van je huis drastisch verbeteren.

Diverse verkoopkosten

Naast de direct zichtbare kosten zijn er ook nog diverse andere kosten die je maakt als je je huis verkoopt. Bijvoorbeeld advertentiekosten voor het promoten van je woning in de media of administratieve kosten die makelaars in rekening brengen voor hun diensten.

Het is belangrijk een goed beeld te hebben van deze diverse kosten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Door goed op al deze kosten te letten, kun je je winst bij de verkoop van je huis maximaliseren.

Wanneer mijn huis verkopen in Oudenhoorn?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Oudenhoorn te verkopen? Geen zorgen, dat is het zeker. Gezien de huidige marktsituatie in juni 2024 lijkt het erop dat de vraag naar woningen groter is dan het aanbod, waardoor het voor jou een gunstige tijd kan zijn om jouw huis te verkopen.

Maar hoe haal je het meeste uit deze situatie? Een goede start is het vergelijken van makelaars. Verschillende makelaars kunnen verschillende kansen zien met betrekking tot jouw woningverkoop in deze tijd. Een zorgvuldige keuze kan een aanzienlijk verschil maken in het succes van jouw verkoop.

Vergelijk makelaars in Oudenhoorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van je woning komt een hoop kijken. Gelukkig heeft Huis Verkopen een handig stappenplan samengesteld speciaal voor jouw huis. Door dit stappenplan te volgen, weet je zeker dat je geen belangrijke onderdelen in het proces over het hoofd ziet. Op deze manier zorgen wij ervoor dat jij, als woningverkoper, de verkoop van je woning zo goed mogelijk kunt regelen.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen bieden we een gratis waardebepaling aan. Deze tool geeft je inzicht in de potentiële verkoopprijs van jouw woning. Zo kan je een weloverwogen keuze maken over de vraagprijs van je huis.

Vergelijken van makelaars

Huis Verkopen biedt de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Door deze functie vind je snel en eenvoudig de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Oudenhoorn.

Besparen op makelaarskosten

Met Huis Verkopen is het mogelijk om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken. Hierdoor kan je besparen op de makelaarskosten, zonder in te leveren op de kwaliteit van de diensten.

Eenvoudig en gebruiksvriendelijk

Het online platform van Huis Verkopen is gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Het modern verkopen van je huis was nog nooit zo gemakkelijk! Alles wat je nodig hebt voor een succesvolle verkoop, vind je op onze site.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oudenhoorn

Een makelaar vinden is soms een lastige taak. Zoek naar een makelaar die ervaring heeft in Oudenhoorn en bekijk eerdere reviews. Huisverkopen.nl biedt een handige tool aan om verkoopmakelaars te vergelijken.

Er komt veel kijken bij het verkopen van je huis. Denk aan juridisch papierwerk, het energielabel en het in orde maken van je huis voor bezichtigingen. Je vindt er alles over op deze handige pagina over wat je moet regelen voor de verkoop van je huis.

De verkoop van je huis bestaat uit een aantal stappen. Van het opstellen van het verkoopcontract tot de overdracht bij de notaris. We leggen je het graag uit in ons heldere stappenplan voor de verkoop van je huis.

Hoe snel je je huis kan verkopen hangt af van veel factoren. Echter, enkele strategieën - zoals de juiste prijsstelling en goede marketing - kunnen het proces versnellen. Lees hier onze tips om een woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen