Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oppenhuizen

Wil je jouw huis in Oppenhuizen verkopen? Maak dan gebruik van een professionele verkoopmakelaar. Deze kan door hun kennis en ervaring zorgen voor een optimale presentatie, het juiste onderhandelingstraject en dus een hogere verkoopprijs voor je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oppenhuizen

Als woningverkoper in Oppenhuizen heb je diverse doelen die je wilt bereiken. Het kan zijn dat je een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je huis wilt krijgen. Misschien wil je wel dat de verkoop zo snel mogelijk rond is. Ook kan het zijn dat je zoekt naar een makelaar die aantoonbaar goed presteert in Oppenhuizen, met als doel een snelle verkoop te realiseren.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Oppenhuizen over het algemeen verkocht worden. Of je bent benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst. Hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars met elkaar te vergelijken? Voor al deze vragen en meer kun je terecht op de pagina met een handig stappenplan voor de verkoop van een woning in Oppenhuizen. Hieronder volgen de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Oppenhuizen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
21 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 335.505
Besparing (gem.)
€ 671

Je huis snel verkopen in Oppenhuizen

In het pittoreske Oppenhuizen gaan woningen gemiddeld in 67 dagen van de hand. Deze tijdsspanne kan natuurlijk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hoe kun jij ervoor zorgen dat jouw woning snel wordt verkocht?

 1. Een sterke online aanwezigheid: De meeste huiszoekers beginnen hun zoektocht online. Zorg dus voor goede, heldere foto's van je woning en een gedetailleerde beschrijving om potentiële kopers aan te trekken. Gebruik sociale media om het bereik te vergroten.
 2. Onderhoud en verbeteringen: Een goed onderhouden huis trekt meer kopers aan dan een huis dat wat onderhoud nodig heeft. Maak kleine reparaties en voer eventuele verbeteringen aan je woning door om de marktwaarde te verhogen en het verkoopproces te versnellen.
 3. Waardebepaling door een expert: Het inschakelen van een makelaar voor een gratis waardebepaling geeft je een helder beeld van wat je woning waard is en hoe je een vraagprijs kunt vaststellen die zowel aantrekkelijk is voor kopers als gerechtvaardigd voor de woningwaarde.

Tips in Oppenhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oppenhuizen op?

In Oppenhuizen ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op het moment rond de € 335.505 euro. Dit is een gemiddelde: de verkoopprijs van jouw woonhuis kan hoger of lager uitpakken. Factoren als de staat van de woning, de grootte en de ligging spelen namelijk een belangrijke rol in de totstandkoming van de definitieve verkoopsom.

Ook de gemiddelde prijs per m2 is een belangrijke indicatie voor de woningwaarde. In Oppenhuizen ligt deze momenteel op € 3.044 euro per m2. De exacte prijs per m2 kan variëren, afhankelijk van diverse factoren. Wil je meer inzicht in hoe de waarde van een woning wordt bepaald? Op onze woningwaarde pagina vind je hier meer informatie over.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oppenhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.500
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oppenhuizen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oppenhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Oppenhuizen

Denk je eraan je huis in het pittoreske Oppenhuizen te verkopen? Een succesvolle verkoop vraagt om meer dan een bordje in de tuin. Een aantal cruciale tips kunnen je enorm helpen om je woning tegen een aantrekkelijke prijs, aan de juiste persoon te verkopen.

 • Hulp van professionals: Schakel de hulp in van een ervaren makelaar. Deze kan je woning op juiste waarde inschatten en bezit sterke onderhandelingsvaardigheden.
 • Woningfotografie: Huur een professionele woningfotograaf in. Kwalitatieve foto's zijn jouw allereerste kans om potentiële kopers te trekken en hun interesse te wekken.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je woning een goede indruk maakt. Doe kleine reparaties, geef muren een fris laagje verf en onderhoud de tuin goed.
 • Opslagruimte: Maak kasten en andere opslagruimtes half leeg. Potentiële kopers kunnen zich dan beter voorstellen hoe ze de ruimtes gaan gebruiken.
 • Neutraliteit: Decoreer je huis neutraal en minimalistisch zodat kijkers zichzelf in het huis kunnen zien wonen.

Ontdek jouw stappenplan in Oppenhuizen:

 • Gratis interactief stappenplan specifiek opgesteld voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen bij woningverkoop overslaat
 • Geeft overzichtelijke & handige to-do lijst voor de verkoop
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door vergeleken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oppenhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oppenhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 11.116. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oppenhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 335.505) € 3.825
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 11.116

Kosten van makelaars in Oppenhuizen

Als je jouw huis in Oppenhuizen wilt verkopen, is het inschakelen van een makelaar een slimme keuze. De kosten van een makelaar variëren en hangen af van verschillende factoren. Gemiddeld betaal je een makelaar een courtage, wat een percentage is van de verkoopprijs van je huis. Dit wordt ook wel aangeduid als 1,14%.

Een courtage is in feite een servicekosten die je aan de makelaar betaalt voor de uitvoering van zijn diensten. Meestal bestaat dit uit het promoten van je woning, het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers en het voorbereiden van de verkoopcontracten. Het gemiddelde percentage aan courtage in Oppenhuizen is 1,14% van de verkoopprijs van je huis.

Lees meer over makelaars in Oppenhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Bereid je voor op potentiële kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud om je woning verkoopklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een likje verf hier of daar, wat lampen vervangen, of het plaatsen van een nieuwe douchekop die het water mooier verdeelt.

De gemiddelde kosten hiervan zijn € 875. Het is geen verplichting, maar het kan wel helpen om je huis sneller te verkopen, tegen een hogere prijs. Zo verdien je deze investering vaak weer terug.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een geldig energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaren. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van jouw woning. De kosten hiervan verschillen per aanbieder, maar schommelen meestal rond de paar tientjes.

Heb je nog geen energielabel? Dan kun je dat snel en eenvoudig regelen. Zo laat je potentiële kopers zien dat je jouw zaken op orde hebt en werk je aan een goed imago als verkoper.

Marketingkosten

Marketingkosten zijn een vaak over het hoofd gezien item, maar deze kunnen flink oplopen. Ze gaan over elke actie die je onderneemt om de verkoop van jouw woning te bevorderen, zoals fotograferen of filmen van je huis, promoten op social media en online platformen, of de kosten voor open dagen.

Deze marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten. Daarom is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken. Zo kun je je geld op een slimme manier investeren en verborgen kosten voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Oppenhuizen?

Is dit een goed moment om je huis te verkopen in Oppenhuizen? Het zou logisch zijn als je twijfelt, gezien de vele variabelen die meespelen in de woningmarkt. Feitelijk is het vrij eenvoudig om enig inzicht te krijgen in je verkoopkansen in Oppenhuizen, zonder aannames te doen over de stijging van woningprijzen of de huidige rentestanden.

Vanzelfsprekend fluctueert de woningmarkt, maar op het moment, juli 2024, zijn de omstandigheden over het algemeen gunstig om je huis in Oppenhuizen te verkopen. Een ervaren makelaar kan je inzicht geven in de lokale marktomschakelingen en biedt handvatten om met vertrouwen je verkoopproces in te gaan.

Vergelijk makelaars in Oppenhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In een wereld waar tijd kostbaar is, maakt Huis Verkopen het je gemakkelijk met een eenvoudig te implementeren stappenplan. Dit op maat gemaakte stappenplan biedt je duidelijke begeleiding bij de verkoop van jouw huis, van begin tot eind. Dit zorgt ervoor dat je een maximale terugkeer van je investering kunt behalen, zonder kostbare tijd te verspillen.

Vergelijk en kies de beste makelaar

Vind de beste makelaar in Oppenhuizen met Huis Verkopen. Ons platform geeft je de mogelijkheid om makelaars gemakkelijk te vergelijken op basis van hun prestaties. Zo hebben we het kiezen van een makelaar eenvoudiger dan ooit gemaakt.

Inzicht in makelaarstarieven

Middels Huis Verkopen krijg je toegang tot een overzicht van de tarieven van makelaars. Zo kun je op basis van deze informatie de best mogelijke keuze maken en tegelijkertijd besparen op makelaarskosten.

Stapsgewijze begeleiding bij verkoop

Met ons stappenplan wordt ieder aspect van de verkoop geregeld. Of je nu een energielabel nodig hebt, een verhuizer, een ontruimer of woningstyling - we hebben alles wat je nodig hebt om je woning te verkopen, samengebracht in een handige hulpbron.

Data over makelaarsprestaties

Met de beschikbare data over makelaars op Huis Verkopen, krijg je diepgaand inzicht in de prestaties van makelaars. Je kiest met vertrouwen de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Oppenhuizen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oppenhuizen

Het vinden van een goede makelaar in Oppenhuizen hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren en de specifieke eigenschappen van je woning. Je kunt gebruik maken van handige tools en vergelijkingssites om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun ervaring, specialiteiten en tarieven.

Er zijn diverse dingen die je moet regelen voor de verkoop van jouw huis in Oppenhuizen. Dit varieert van het opstellen van een goede verkoopprijs en het in orde maken van de benodigde documenten, tot het verzorgen van een energielabel voor je woning. Je vindt hierover meer informatie op deze pagina.

De waarde van jouw huis in Oppenhuizen kan bepaald worden aan de hand van diverse factoren, zoals de ligging, de staat van de woning en de recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Je kunt op deze pagina meer lezen over het bepalen van de woningwaarde.

Het snel verkopen van je huis in Oppenhuizen kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren aan potentiële kopers. Dit kan met goede foto's, een duidelijke omschrijving en een passende vraagprijs. Kijk voor meer tips op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen