Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Schildwolde

Overweeg je jouw huis in Schildwolde te verkopen? Het kan een complex proces zijn, maar met de juiste informatie wordt deze taak een stuk eenvoudiger. Op HuisVerkopen.nl vind je alles voor een succesvolle verkoop van je woning in Schildwolde.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Schildwolde

Als trotse eigenaar van een woning in Schildwolde, heb je specifieke doelen wanneer je besluit je huis te verkopen. Een overduidelijk doel is het behalen van de hoogst mogelijke verkoopprijs. Daarnaast kan een snelle verkoop een belangrijk streven zijn, zodat je vlot een nieuwe woonstart kunt maken en niet onnodig lang in onzekerheid zit. In alle gevallen wil je een soepel verloop van de verkoop, waarbij je deskundige specialisten aan je zijde hebt om alles goed geregeld te hebben.

Waarschijnlijk heb je als potentiële woningverkoper enkele brandende vragen. Hoe snel worden huizen in Schildwolde doorgaans verkocht? Wat mag je verwachten qua opbrengst? En hoeveel zou je eigenlijk kunnen besparen door de juiste makelaar te kiezen? Het goede nieuws is dat er een handige plek is om makelaars in jouw gebied te vergelijken, zodat je hierop een helder antwoord kunt krijgen. Laten we nu de cijfers bekijken wat betreft de woningmarkt in Schildwolde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
19 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 315.084
Besparing (gem.)
€ 945

Je huis snel verkopen in Schildwolde

Benieuwd naar de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning in Schildwolde? Woningen in dit gebied worden gemiddeld verkocht in 83 dagen. Voor wie dit wil versnellen, hieronder enkele waardevolle tips.

 1. Juiste prijsstelling. Laat een gedetailleerde waardebepaling maken door een erkende makelaar in Schildwolde. Door een marktconforme vraagprijs te hanteren, trek je meer potentiële kopers aan en bevorder je de snelheid van de verkoop.
 2. Maak je woning verkoopklaar. Zorg dat je woning van binnen en buiten netjes en goed onderhouden is. Maak eventuele kleine beschadigingen aan de woning in orde. Een verzorgd huis geeft een positieve eerste indruk.
 3. Schakel lokale makelaars in. Lokale makelaars hebben diepgaande kennis van de markt en kunnen hierdoor een efficiënte en effectieve verkoopstrategie bepalen. Vraag verkoopadvies aan bij een makelaar uit Schildwolde.

Tips in Schildwolde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Schildwolde op?

Overweeg je jouw huis in Schildwolde te verkopen? De gemiddelde verkoopprijs ligt momenteel rond € 315.084. Dit is een indicatie, want de uiteindelijke opbrengst hangt af van factoren als de staat van jouw woning, de grootte en de populariteit van de buurt. Richtprijzen kunnen fluctueren, dus houd dit in je achterhoofd bij het opstellen van je vraagprijs.

Naast de totale verkoopprijs, kan het ook nuttig zijn om naar de gemiddelde prijs per m2 in Schildwolde te kijken. Deze ligt momenteel op € 2.917. Het kennen van deze prijs helpt je bij het beoordelen of jouw vraagprijs realistisch is en hoe jouw huis zich verhoudt tot anderen op de markt. Dit kan dienen als waardevolle benchmark bij de verkoop van je huis, zeker in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Schildwolde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -600
€ 1.200
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Schildwolde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Schildwolde.

Tips om je woning te verkopen in Schildwolde

Het verkopen van je huis in Schildwolde kan een behoorlijke klus zijn. Het gaat immers om een belangrijke financiële en emotionele beslissing. Maar met het juiste advies en een paar praktische tips, sta je sterker.

 • Inschakelen van een lokale makelaar: Een lokale makelaar kent de huizenmarkt in Schildwolde als geen ander en weet precies hoe jouw huis gepositioneerd moet worden voor een snelle en succesvolle verkoop.
 • Prijsstelling: Bepaal samen met je makelaar een realistische vraagprijs. Dit is cruciaal voor een snelle verkoop. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Presentatie van je huis: Zorg dat je huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. Dat betekent onder andere een opgeruimd huis en een nette tuin. Je makelaar kan je tips geven voor de beste presentatie.
 • Zichtbaarheid op internet: Zorg ervoor dat je woning goed gevonden wordt op de belangrijkste huizensites. Hierbij kan je makelaar je van dienst zijn met professionele foto's en een sterke verkooptekst.
 • Open huis dagen: Het organiseren van open huis dagen kan helpen om je woning onder de aandacht te brengen van meerdere geïnteresseerden. Overleg met je makelaar over de beste aanpak.

Ontdek jouw stappenplan in Schildwolde:

 • Gratis en interactief stappenplan op maat
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
 • Houd alles bij vanaf één handige plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Schildwolde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Schildwolde kost je als verkoper gemiddeld € 5.284. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Schildwolde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 315.084) € 3.718
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.284

Kosten van makelaars in Schildwolde

Wanneer je in Schildwolde je huis wilt verkopen, loop je kans dat makelaars vooraf opstartkosten rekenen. Deze kosten bedragen gemiddeld: € 515 en zijn bedoeld voor het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van foto's en het plaatsen van de woning op diverse verkoopplatformen.

Daarnaast kunnen makelaars twee soorten tarieven hanteren, namelijk een vast tarief of courtage. Een vast tarief is een vastgestelde prijs voor de gehele dienstverlening, ongeacht het verkoopresultaat van de woning. Een courtage is een percentage van de verkoopprijs, gemiddeld bedraagt deze in Schildwolde 1,18%. Bepaal vooraf welke optie voor jou financieel het gunstigst is.

Lees meer over makelaars in Schildwolde.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Hieronder vallen de kosten voor de akte van royement. Dit is de akte die nodig is om de hypotheek die nog op de woning rust, door te halen. De prijs hiervoor varieert aanzienlijk per notaris.

Inzicht in deze kosten is belangrijk omdat dit een aanzienlijk deel kan uitmaken van de totale verkoopkosten. Raadpleeg verschillende notarissen om een goed beeld te krijgen van de mogelijke kosten. Meer informatie over de diverse kosten bij de verkoop van je huis vind je op onze pagina over verkoopkosten.

Marketingkosten

Bij de verkoop van je huis is het belangrijk om op te vallen op de huizenmarkt. Dit betekent dat je waarschijnlijk kosten gaat maken voor de marketing van jouw woning. Deze marketingkosten kunnen onder meer bestaan uit professionele foto's, 360 graden foto's, video's en plattegronden.

Deze kosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten. Daarom is het verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Makelaarstarieven kun je eenvoudig opvragen via onze website. Dit geeft je een duidelijk beeld van de mogelijke kosten en helpt je bij het maken van een verstandige keuze.

Energielabel

Bij de verkoop van je huis ben je verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw huis is. Het energielabel moet je aanvragen bij een gecertificeerde adviseur.

Het aanvragen van een energielabel kan ook kosten met zich meebrengen. De prijs hiervan kan variëren afhankelijk van de adviseur, dus het kan lonen om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit helpt je om onvoorziene kosten te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Schildwolde?

Als we juli 2024 bekijken, dan zou je kunnen zeggen dat dit een goede periode is om je huis in Schildwolde te verkopen. De woningmarkt heeft de laatste jaren pieken en dalen gekend. Door deze fluctuaties kan het lastig zijn om precies te weten wanneer het het beste moment is om te verkopen. Aangezien ieder huis uniek is en ieder dorp of stad zijn eigen dynamiek heeft, kan het enorm in je voordeel werken om een expert om advies te vragen.

Vraag je je af waar je zo'n expert kunt vinden? Er zijn verschillende professionals die je kunnen helpen met een verkoopadvies. Niet iedereen heeft een vast netwerk van professionals om advies te vragen, dus de vraag is waar je moet beginnen. Een eenvoudige en snelle manier om een gratis verkoopadvies te krijgen, is door het aan te vragen op huisverkopen.nl. Zij kunnen een analyse voor je maken en je een duidelijk beeld geven van de huidige stand van zaken.

Vergelijk makelaars in Schildwolde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Stel je voor, je wilt je huis verkopen en het lijkt één grote puzzel. Huis Verkopen heeft hiervoor een simpele oplossing ontwikkeld: een gemakkelijk, interactief stappenplan. Met het stappenplan van Huis Verkopen weet je precies waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, je blijft altijd goed geïnformeerd en iedere voltooide stap vink je eenvoudig af. De efficiëntie van deze aanpak bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor rust en overzicht. Het is echt een slimme en eenvoudige manier om het verkoopproces van je woning te organiseren.

Vergelijken op basis van prestaties

Huis Verkopen heeft een database met statistieken van alle makelaars in Schildwolde. Zo kun je lokale makelaars vergelijken op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hiermee vind je de beste makelaar die past bij jouw verkoopsituatie en persoonlijke wensen.

Kosten besparen door vergelijking

De kosten van verschillende dienstverleners kunnen aanzienlijk variëren. Daarom kun je bij Huis Verkopen dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je aanzienlijk op je verkoopkosten.

Onafhankelijk en objectief platform

Als grootste platform op het gebied van de verkoop van woningen, is Huis Verkopen 100% onafhankelijk. Er wordt gestreefd naar volledige transparantie en het bestrijden van misinformatie in de markt. De belangen van de verkopers staan altijd voorop.

Gratis en vrijblijvend diensten vergelijken

Met Huis Verkopen ontdek je welke makelaar in Schildwolde de beste dienstverlening levert voor de laagste prijs. Het online platform helpt je specialisten te vinden die jouw woning het snelst of voor een maximale prijs kunnen verkopen. Het gebruik van de website is volkomen gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Schildwolde

Om de verkoopprijs van je huis in Schildwolde te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Hiervoor worden verschillende factoren in overweging genomen, zoals de staat van je huis, de locatie en vergelijkbare huizen in Schildwolde die recent zijn verkocht.

Je kunt de beste makelaar in Schildwolde vinden door bij verschillende makelaars een offerte aan te vragen en deze vervolgens te vergelijken. Je moet rekening houden met de ervaring van de makelaar, de beoordelingen van eerdere klanten en de tarieven die ze vragen voor hun diensten.

De verkoop van je huis bestaat uit verschillende stappen. Begin met het bepalen van de verkoopprijs en het voorbereiden van je woning voor de verkoop. Een verkoopmakelaar kan je helpen bij dit proces. Bekijk ons stappenplan voor meer informatie.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van je huis in Schildwolde. Dit omvat onder andere makelaarskosten, kosten voor het energielabel, notariskosten en mogelijke kosten voor het aflossen van je hypotheek. De exacte kosten kunnen variëren afhankelijk van jouw specifieke situatie.

Een manier om het verkoopproces te versnellen is door je huis aantrekkelijk te presenteren en goed onderhouden te houden. Het is ook nuttig om flexibel te zijn met bezichtigingen. Lees onze tips om je woning snel te verkopen in Schildwolde.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen