Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sint Hubert

Overweeg je jouw huis in Sint Hubert te verkopen? Deze sfeervolle gemeente heeft veel te bieden en woningen zijn momenteel erg gewild. Met de juiste hulp en strategie kun je de maximale verkoopwaarde uit jouw huis halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sint Hubert

Als je van plan bent je huis in Sint Hubert te verkopen, zijn er uiteraard diverse doelen die je wilt bereiken. Bijvoorbeeld het behalen van een hoge verkoopprijs of het realiseren van een snelle verkoop. Maar daarnaast zijn er ook andere zaken die je niet over het hoofd wilt zien, zoals het vinden van een betrouwbare koper of het papierwerk dat bij de verkoop van een woning komt kijken.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe de woningmarkt in Sint Hubert eruitziet. Hoe snel worden de huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een goed startpunt is om de meest presterende makelaars in Sint Hubert te vergelijken; zo vind je de makelaar die bij jouw situatie past. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Sint Hubert:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 306.200
Besparing (gem.)
€ 781

Je huis snel verkopen in Sint Hubert

Het verkopen van een woning is een belangrijk proces en in Sint Hubert is het gemiddelde snelheid waarmee woningen verkocht worden 31 dagen. Snel handelen kan het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een langdurig proces. Hier zijn enkele tips om je woning efficiënt en snel te verkopen:

 1. Realistische vraagprijs. Een competitieve prijs is cruciaal om kopers te trekken. Laat een gratis waardebepaling uitvoeren door een makelaar voor een realistische vraagprijs. Dit geeft je een goed beeld van de impact op de verkoopsnelheid.
 2. Fotografie. Professionele foto's kunnen je verkoop echt boosten. Investeer in een fotograaf die jouw woning op zijn best kan vastleggen en hiermee de aantrekkelijkheid van je woning verhoogt.
 3. Optimaliseer je woning. Maak je woning klaar voor bezichtigingen. Denk aan een schoon en opgeruimd huis, het uitvoeren van kleine reparaties en moderniseren waar nodig. Een goed gepresenteerde woning trekt sneller potentiële kopers aan. Bekijk hier onze overzicht van tips voor de verkoop van je huis.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Sint Hubert

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sint Hubert op?

In Sint Hubert ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment op € 306.200 euro. Deze verkoopsom hangt af van een aantal factoren, waaronder de staat van het huis, de locatie binnen Sint Hubert en de huidige vraag op de woningmarkt. Aangezien deze factoren constant in beweging zijn, kan de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sint Hubert fluctueren.

Om een nog specifieker beeld te geven, ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Sint Hubert op dit moment op € 2.552 euro. Feit blijft dat huizenprijzen altijd in beweging zijn, iets waar je rekening mee moet houden wanneer je van plan bent je huis te verkopen. Een goede lokaliserende makelaar kan je adviseren over het meest geschikte moment om je huis in de verkoop te zetten, zodat je de best mogelijke prijs voor je woning kunt krijgen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sint Hubert

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.200
€ 2.200
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sint Hubert bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sint Hubert.

Tips om je woning te verkopen in Sint Hubert

Als je van plan bent je huis in Sint Hubert te verkopen, kan dat best een uitdaging zijn. Er zijn echter meerdere strategieën die je kunt toepassen om je kans op een succesvolle verkoop te verhogen. Hier volgen enkele praktische tips die je helpen bij het verkoopproces.

 • Eerste indruk telt: Verzorg het exterieur van je huis goed. Een verzorgde tuin en een nette gevel geven potentiële kopers direct een positief gevoel.
 • Maak je huis verkoopklaar: Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. Een fris en schoon huis komt aanlokkelijk over voor kijkers.
 • Lichte ruimtes: Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in je huis. Open gordijnen en rolluiken volledig. Ruimtes zien er groter en aantrekkelijker uit met veel licht.
 • De juiste vraagprijs: Een adequate prijs is essentieel voor een snelle verkoop. Schakel een makelaar in om samen tot een realistische vraagprijs te komen.

Ontdek jouw stappenplan in Sint Hubert:

 • Optimaliseer de verkoop met een persoonlijk stappenplan
 • Vergeet geen stappen en regel de verkoop eenvoudig
 • Geniet van gemak met een interactieve to-do-lijst
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sint Hubert?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sint Hubert kost je als verkoper gemiddeld € 6.159. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sint Hubert In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 306.200) € 3.521
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.159

Kosten van makelaars in Sint Hubert

Het verkopen van jouw huis in Sint Hubert betekent dat je mogelijk op zoek bent naar een makelaar. Gemiddeld zal de courtage bij de verkoop van je huis rond een 1,15% van de verkoopprijs liggen. Dit percentage verschilt per makelaar en wordt aangevuld met extra kosten voor diensten zoals promotie en bezichtigingen.

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om niet alleen naar de kosten te kijken. Verschillende makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren. Daardoor zijn de makelaarskosten niet het enige punt om op te letten. Het kan heel nuttig zijn om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Sint Hubert, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je begint met de verkoop van de woning, zijn er diverse voorbereidende werkzaamheden nodig. Denk aan kleine reparaties of schilderklussen die nodig zijn voor een aantrekkelijke presentatie van de woning. De kosten voor deze verkoopvoorbereiding kunnen oplopen tot gemiddeld € 875. Hoewel dit een directe uitgave is, verdien je deze meestal terug bij de verkoop.

Verkoopstyling is een belangrijk onderdeel van de voorbereidingskosten. Dit houdt in dat je de woning zo aantrekkelijk mogelijk maakt voor potentiële kopers, bijvoorbeeld door meubels strategisch te plaatsen en storende elementen weg te nemen. Verkoopstyling draagt bij aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs, waardoor je deze kosten uiteindelijk terugverdient.

Kosten van het energielabel

Het aanvragen van een energielabel is wettelijk verplicht bij de verkoop van jouw huis. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. De potentiële koper weet zo meteen hoe het ervoor staat met de isolatie, verwarming en het energiegebruik. Een energielabel kost gemiddeld € 315.

Hoe energiezuiniger jouw woning, hoe hoger het energielabel en dus de woningwaarde. Investeringen om het energielabel te verbeteren, zoals isolatie, zonnepanelen of een zuinigere verwarming, kunnen de verkoopprijs opdrijven. Je maakt dus kosten voor het aanvragen van het label, maar verhoogt hiermee ook de waarde van de woning.

Notariskosten

Tot slot zijn er de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek, ook wel royementskosten. Deze kosten betaal je aan de notaris voor het regelen van de financiële afwikkeling en het doorstrepen van de hypotheek in het Kadaster. De gemiddelde kosten hiervoor zijn € 350.

In veel gevallen heeft de koper het recht om de notaris te kiezen. Maak je voor de doorhaling echter gebruik van je eigen notaris, dan komen die kosten bij jou. Ondanks dit financiële aspect, kan het handig zijn om voor jouw eigen vertrouwde partij te kiezen voor een soepele afwikkeling van de verkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Sint Hubert?

Je vraagt je mogelijk af of dit het juiste moment is om je huis in Sint Hubert te verkopen. Op basis van de huidige woningmarkt kunnen we je bevestigen: ja, het is zeker een goed moment. De markt is namelijk voordelig voor verkopers en een plaatselijke makelaar kan je hier uitstekend over adviseren.

Waarom niet meerdere makelaars vergelijken en degene kiezen die het best past bij jouw situatie? Het is altijd gunstig om het aanbod te vergelijken om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt. Op de website Huisverkopen.nl kun je makkelijk en snel makelaars vergelijken. Het wordt dus een stuk eenvoudiger om je huis in Sint Hubert in februari 2024 te verkopen.

Vergelijk makelaars in Sint Hubert Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van jouw huis komt er heel wat op je af. Daarom biedt Huis Verkopen een stappenplan aan dat speciaal aangepast is op de verkoop van jouw woning. Van de waardebepaling tot aan het vinden van de juiste specialisten in Sint Hubert, met ons stappenplan vergeet je geen enkel onderdeel van het verkoopproces. Het stappenplan van Huis Verkopen verzekert je van een gestructureerde aanpak. Jouw voorbereiding heeft namelijk veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Het is verstandig om met ons stappenplan aan de slag te gaan zodat je niets vergeet.

Vergelijk makelaars in Sint Hubert

Met Huis Verkopen kun je makkelijk makelaars vergelijken in Sint Hubert. Op deze manier kan je de beste makelaar voor jouw situatie vinden. Dankzij onze database beschik je over actuele en relevante informatie over de prestaties van de makelaars in jouw regio.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen bieden we je een gratis waardebepaling aan. Hierdoor krijg je een realistisch inzicht in de mogelijke verkoopprijs van jouw woning. Dit helpt je bij het nemen van belangrijke verkoopbeslissingen.

Bespaar op makelaarskosten

Niet alleen helpen we je bij het vinden van de beste makelaar, we geven je ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Op deze manier kun je flink besparen op de makelaarskosten.

Aanvullende diensten

Met Huis Verkopen regel je eenvoudig allerlei aanvullende diensten, zoals het aanvragen van een energielabel, het inschakelen van een verhuizer of woningstyling. Zo zorg je ervoor dat je woning optimaal gepresenteerd wordt en niets aan het toeval overlaat.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sint Hubert

Voor de verkoop van je huis heb je verschillende documenten nodig zoals een eigendomsbewijs, bouwtekeningen, en eventueel een energielabel. Al deze documenten zijn belangrijk tijdens het verkoopproces. Op onze website vind je een uitgebreide lijst van de benodigde documenten die je nodig hebt voor de verkoop van je huis in Sint Hubert.

De snelheid waarmee je je huis verkoopt, hangt van verschillende factoren af, waaronder de vraag en aanbod in Sint Hubert. Het kan variëren van enkele dagen tot maanden. Lees meer over dit onderwerp op onze website.

Het bepalen van de vraagprijs van je huis is een complex proces en hangt af van verschillende factoren zoals locatie, grootte en staat van het huis. Het is raadzaam om een professionele taxateur of makelaar in te schakelen. Voor meer informatie kan je deze pagina bekijken.

Verkoop is momenteel een betere keuze gezien de gunstige marktcondities. Echter, een lokale makelaar in Sint Hubert kan je het beste adviseren op basis van de specifieke omstandigheden en de onroerend goedmarkt in je regio. Neem voor meer informatie contact op met een lokale makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen