Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Strijen

Wanneer je je huis in Strijen wil verkopen, is het adviseren van onze grondige stappenplan raadzaam. Dit plan biedt je inzicht en duidelijkheid, waardoor je beslissingen met vertrouwen kunt nemen. Het zorgt ervoor dat je een sterke onderhandelingspositie hebt en helpt je om jouw woningverkoop soepel te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Strijen

Als woningverkoper in Strijen heb je verschillende doelen bij het verkopen van je huis. Allereerst wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Maar ook een snelle verkoop kan een doel zijn. Misschien heb je al een nieuwe woning op het oog, of ben je op zoek naar meer financiële zekerheid. Daarnaast wil je waarschijnlijk het verkoopproces zo soepel en stressvrij mogelijk laten verlopen. Om dit alles te bereiken is het van belang om een goede makelaar in te schakelen die je gedurende het hele proces kan begeleiden en adviseren.

Als potentiële woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Strijen eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Voor een volledig en betrouwbaar antwoord op deze vragen, kun je het beste een kijkje nemen op de pagina waar je een gratis verkoopadvies kunt aanvragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Strijen:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 553.770
Besparing (gem.)
€ 1.578

Je huis snel verkopen in Strijen

In Strijen worden woningen gemiddeld verkocht binnen 72 dagen. Dit is sneller dan in vele andere regio's. Echter, wil je je woning nog sneller verkopen? Hieronder geven we je alvast een paar tips.

 1. Presenteer je huis op zijn best. Maak professionele foto's van je woning, houd deze schoon en opgeruimd om potentiële kopers te verleiden. Denk hierbij ook aan de buitenkant en de tuin, die vaak de eerste indruk bepalen.
 2. Het prijskaartje van je huis heeft een directe invloed op hoe snel het huis verkocht wordt. Prijs het dus niet te hoog om potentiële kopers niet af te schrikken, maar zorg ook dat je geen verlies maakt op je investering.
 3. Maak gebruik van online kanalen zoals Funda om je huis bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Dit draagt bij aan zowel een hogere verkoopprijs als een snellere verkoop.
Huis verkopen Strijen tips

Tips in Strijen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Strijen op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kan vragen in Strijen? De gemiddelde verkoopprijs in deze plaats ligt momenteel op € 553.770 euro. De daadwerkelijke verkoopsom hangt van verschillende factoren af, zoals de staat van het huis, de ligging en de grootte van je woning.

Wil je een goed beeld krijgen van de waarde per vierkante meter voor je woning in Strijen? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 3.720 euro. Het kennen van deze waarde kan je helpen met het scherp krijgen van je verwachtingen als je je huis wilt verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Strijen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.400
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Strijen bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Strijen.

Feitjes over Strijen

 • Strijen is de oudste gemeente op het eiland Hoeksche Waard.
 • Het heeft een monumentaal gemeentehuis uit 1622.
 • Het landschap rondom Strijen is zeer geschikt voor wandelaars.

Tips om je woning te verkopen in Strijen

Als je overweegt je huis in Strijen te verkopen, zijn er enkele handige tips die je kunnen helpen om dit proces soepel te laten verlopen. Het aantrekkelijk maken van je woning voor potentiële kopers is vaak cruciaal voor een succesvolle verkoop.

 • Onderhoud je woning goed. Dit betekent dat je eventuele mankementen moet repareren en het huis over het algemeen schoon en netjes moet houden, zowel binnen als buiten.
 • Maak professionele foto's. Duidelijk en aantrekkelijk beeldmateriaal kan de interesse van potentiële kopers wekken en hen motiveren om een bezichtiging in te plannen.
 • Zorg dat je huis een neutrale maar warme en uitnodigende sfeer heeft. Dit kan je doen door het huis licht en luchtig te houden en door gebruik te maken van neutrale kleuren.
 • Overweeg om een prijsstrategie te hanteren. Bepaal een realistische vraagprijs op basis van de huidige marktcondities en houd enige ruimte voor onderhandeling.
 • Promoot je woning actief op online platforms en social media. Dit kan helpen om een breder publiek te bereiken en meer geïnteresseerde kopers te genereren.

Ontdek jouw stappenplan in Strijen:

 • Speciaal samengesteld voor jouw specifieke woning
 • Gratis, interactief en eenvoudig te volgen
 • Optionele stappen voor meer woningwaarde
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Strijen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Strijen kost je als verkoper gemiddeld € 6.799. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Strijen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 553.770) € 5.925
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.799

Kosten van makelaars in Strijen

Als je van plan bent je huis te verkopen in Strijen, dan spelen de kosten van een makelaar een belangrijke rol in het totale verkoopproces. Over het algemeen zul je merken dat de gemiddelde courtage in Strijen in lijn ligt met het landelijk gemiddelde en dat is momenteel 1,07% van de verkoopprijs van je woning.

Hoewel deze kosten misschien hoog lijken, zijn ze een noodzakelijk onderdeel om je huis succesvol op de markt te zetten. De makelaar helpt niet alleen bij het bepalen van een realistische verkoopprijs, maar begeleidt ook het hele proces van bezichtigingen tot de uiteindelijke verkoop. Het is dus de investering zeker waard.

Lees meer over makelaars in Strijen.

Andere kosten bij verkoop

Kosten van verkoopstyling en klein onderhoud

Als woningverkoper wil je natuurlijk dat jouw huis voor de hoogste prijs wordt verkocht. Hier komt verkoopstyling om de hoek kijken. Dit kan zo simpel zijn als het opruimen en schoonmaken van het huis, het schilderen van de muren of het laten opknappen van kleine gebreken. Het huis ziet er dan nog beter uit en dit kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Natuurlijk hebben deze verbeteringen ook hun prijs. Gemiddeld genomen kost verkoopstyling en klein onderhoud ongeveer € 875. Hoewel dit een extra kostenpost is, kan het je helpen om jouw huis sneller en voor een hogere prijs te verkopen. Een win-winsituatie dus!

Kosten van een energielabel

Het is wettelijk verplicht om bij de verkoop van een woning een geldig energielabel te overleggen. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten voor het verkrijgen van zo'n energielabel zijn voor jou als verkoper.

Het kan zijn dat je al een energielabel hebt, maar hier twijfels over hebt. Wil je dit controleren? Dan kun je checken of jouw woning inderdaad een geldig, definitief energielabel heeft. Hierdoor voorkom je eventuele vertraging of onaangename verrassingen tijdens de verkoop.

Notariskosten

Naast de kosten van een makelaar en de voorbereiding van de verkoop van jouw huis, zijn er ook notariskosten. Deze komen voor rekening van jou als verkoper. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het opmaken van de koopakte.

Niet elke notaris hanteert dezelfde tarieven, dus het is slim om hier van tevoren goed naar te kijken. Hoewel het inschakelen van een notaris kosten met zich meebrengt, biedt deze wel de zekerheid van een correcte afhandeling van de verkoop van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Strijen?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Strijen te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige omstandigheden in de huizenmarkt zijn gunstig: er is meer vraag dan aanbod waardoor woningen snel van eigenaar wisselen. Hoe snel precies, dat weet een goede makelaar.

Wellicht vraag je je af: "Is er dan genoeg interesse in mijn woning in Strijen?" Dat hangt uiteraard af van vele factoren, maar nogmaals: de algemene woningmarkt is momenteel gunstig. Een goede makelaar kan je het beste inzicht geven in de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Strijen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je als woningverkoper de verkoop van je woning zo goed mogelijk wilt regelen, dan biedt de website Huis Verkopen jou het ideale stappenplan. Dit stappenplan maakt het overzichtelijk en inzichtelijk welke zaken je moet regelen voor het verkopen van je woning. Van het regelen van een energielabel tot het vinden van een geschikte makelaar, alles is eenvoudig te vinden in dit stappenplan. Huis Verkopen biedt naast dit complete stappenplan ook veel informatie over alle aspecten van woningverkoop, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vind een geschikte makelaar

Het vinden van de juiste makelaar kan een flinke uitdaging zijn. Huis Verkopen helpt je bij het vinden van de makelaar die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hiermee voorkom je dat je te veel betaalt voor te weinig service.

Vergelijk specialisten moeiteloos

Op Huis Verkopen kun je eenvoudig en snel specialisten vergelijken. Niet langer hoef je urenlang te zoeken naar passende ontruimers of verhuizers. Vergelijk simpelweg de aanbieders in Strijen en kies de beste uit.

Hoge kwaliteit, lage prijs

Met Huis Verkopen kies je altijd voor de hoogste kwaliteit en de laagste prijs. Het online platform laat je de beste aanbieders in Strijen zien, zodat je altijd de beste keuze maakt voor de verkoop van je woning.

Alles regelen op één plek

Wat je ook nodig hebt voor de verkoop van je huis, op Huis Verkopen kun je alles regelen. Van een makelaar tot een ontruimer, alles is op één plek te vinden. Dat is niet alleen handig, maar ook een flinke tijdsbesparing!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Strijen

De kosten voor het verkopen van je huis in Strijen kunnen variëren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals de makelaarstarieven, marketingkosten en eventuele reparaties. Op deze pagina vind je een gedetailleerde uitleg over de kosten van de verkoop van een huis.

Het bepalen van de juiste vraagprijs voor je huis in Strijen hangt af van diverse aspecten zoals de marktwaarde van vergelijkbare woningen in de buurt, de staat van je huis en de vraag in de markt. Tips om de juiste vraagprijs te bepalen, vind je hier.

Voor het verkopen van je huis in Strijen heb je verschillende documenten nodig, zoals eigendomsbewijs, energielabel en bouwtekeningen. Een uitgebreide lijst van benodigde documenten is te vinden op deze pagina.

Met de juiste prijsstelling, een goede presentatie en met behulp van een betrouwbare makelaar kan je je huis in Strijen vaak sneller verkopen. Op deze pagina vind je nuttige tips om je huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen