Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Urmond

Wanneer je overweegt je huis in Urmond te verkopen, bieden wij waardevolle inzichten in de lokale vastgoedmarkt. Met onze uitgebreide kennis en ervaring, ondersteunen we jou optimaal in dit proces. Het is onze belofte om je met zorg en aandacht bij te staan bij deze belangrijke stap.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Urmond

Als je jouw woning in Urmond wilt verkopen, zijn er diverse zaken om op te letten. Natuurlijk wil je de beste prijs voor je huis krijgen en wil je voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Daarnaast wil je dat jouw huis snel wordt verkocht, zodat je geen dubbele woonlasten hebt. Ook is het essentieel dat jouw woning in goede staat is om potentiële kopers aan te trekken. Ook belangrijk is dat je jouw woning op de juiste manier presenteert, bijvoorbeeld met professionele foto's. Hierbij kan een ervaren makelaar die Urmond goed kent enorm helpen.

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar zaken als: hoe snel worden woningen in Urmond verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Kies voor een makelaar die goed presteert in Urmond voor het beste verkoopresultaat. Een handige tool om hierbij te helpen is het vergelijken van makelaars. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Urmond:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 376.050
Besparing (gem.)
€ 1.279

Je huis snel verkopen in Urmond

Woningen in Urmond wisselen gemiddeld binnen 51 dagen van eigenaar. Dit is de tijd vanaf het op de markt komen, tot aan het tekenen van de koopakte. Om je woning zo vlot mogelijk te verkopen, kun je rekening houden met de volgende tips.

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan bij diverse makelaars. Dit is vaak gratis en biedt je een breder perspectief op de mogelijke verkoopprijs van je woning. Zo voorkom je dat je jouw woning onder- of overprijsd op de markt zet.
 2. Zorg voor een goede presentatie van de woning. Ruim op, doe kleine herstellingen en zorg voor voldoende licht tijdens bezichtigingen. Mooie foto's zijn de sleutel tot het aantrekken van potentiële kopers.
 3. Wees flexibel in het inplannen van bezichtigingen. Maak het potentiële kopers zo makkelijk mogelijk om je woning te bekijken. Bekijk ook de mogelijkheid om virtuele rondleidingen aan te bieden.

Tips in Urmond

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Urmond op?

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Urmond ligt momenteel rond de € 376.050. Deze opbrengst kan echter per woning variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de woning, de grootte, de ligging en de huidige marktsituatie. Zeker in de huidige hectische woningmarkt, die sterk in beweging is, kan de vraagprijs van vergelijkbare objecten sterk uiteen lopen.

Omdat de verkoopprijs van je woning kan verschillen, krijg je een beter beeld van de waarde door een waardebepaling uit te laten voeren door een expert. Wat jouw huis in Urmond op dit moment per m2 waard is, is gemiddeld gezien € 2.990. Omdat een woning meer is dan alleen m2, kan met een waardebepaling door een makelaar, zonder extra kosten, een exactere inschatting gegeven worden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Urmond

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Urmond bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Urmond.

Feitjes over Urmond

 • Urmond is een plaats in de gemeente Stein in Limburg.
 • Het kent een geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd.
 • De plaats heeft een eigen haven, de haven van Stein.

Tips om je woning te verkopen in Urmond

Wil je jouw huis in Urmond succesvol verkopen? Dan moet je bewust zijn van het feit dat de details het verschil kunnen maken. Met een aantal strategische stappen kun je er zelf voor zorgen dat de verkoop van je huis soepel verloopt.

 • Tuinonderhoud: Een verzorgde tuin kan een grote impact hebben op de eerste indruk van potentiële kopers. Zorg ervoor dat je tuin er netjes en onderhouden uitziet.
 • Schoonmaak: Een schoon huis zorgt er niet alleen voor dat je huis er beter uitziet, maar het geeft ook aan dat je zorg hebt besteed aan het onderhoud van je woning.
 • Opfrisbeurt muren: Een nieuwe laag verf kan wonderen doen. Kies voor neutrale kleuren om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.
 • Licht: Zorg voor voldoende licht in je woning. Dit kan zowel door natuurlijk licht als door het strategisch plaatsen van lampen.
 • Opslagruimte: Laat zien hoe ruimtelijk je huis kan zijn. Berg onnodige spullen op en geef een helder beeld van de beschikbare opslagruimte.

Ontdek jouw stappenplan in Urmond:

 • Helpt je niets over het hoofd te zien bij de woningverkoop
 • Biedt een helder overzicht van de stappen bij woningverkoop
 • Bespaart je tijd door alle taken op één plek te hebben
 • Kan je duizenden euro's besparen op de verkoopkosten
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Urmond?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Urmond kost je als verkoper gemiddeld € 5.231. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Urmond In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 376.050) € 4.249
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.231

Kosten van makelaars in Urmond

Als je je huis in Urmond wilt verkopen, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten bestaan meestal uit een courtage en opstartkosten. De courtage is het bedrag dat je aan de makelaar betaalt na de verkoop van je woning en wordt uitgedrukt als een 1,13% van de verkoopprijs. Daarnaast betaal je vaak ook opstartkosten, die gemiddeld uitkomen op € 515.

Het is belangrijk om te weten dat deze percentages en kosten onderhandelbaar zijn. Daarom zou je verschillende makelaars kunnen vergelijken voor je een keuze maakt. Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaars, krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en kan je mogelijk besparen op de kosten.

Lees meer over makelaars in Urmond.

Andere kosten bij verkoop

Renovatiekosten

De kosten voor het opknappen van je woning kunnen optellen, maar dit is vaak een kleine prijs voor een mooie verkoopwaarde. Als je thuis klaar is voor een renovatie, dan kan het een merkbaar verschil maken op de uiteindelijke prijs van je huis. Je hoeft in veel gevallen niet eens een groot budget te spenderen om een grote impact te maken.

Investeren in het vernieuwen van kritieke gebieden zoals de badkamer of keuken kan je woning in de ogen van potentiële kopers aantrekkelijker maken. Ook het opknappen van de voortuin of het herschilderen van de buitenkant kan je huis aantrekkelijker maken op de vastgoedmarkt.

Onderhoudskosten

Het is belangrijk om voorafgaand aan de verkoop je woning in goede reparatie te houden. Denk hierbij aan het vervangen van oude ramen, het bijwerken van een verouderd elektrisch systeem of het repareren van een lekkend dak. En hoewel deze onderhoudskosten in eerste instantie een last kunnen lijken, kunnen ze uiteindelijk de waarde van je woning verhogen.

Vrijwel iedere koper laat een bouwkundige keuring uitvoeren. Een goed onderhouden woning zal in dit bouwkundige rapport positief naar voren komen, en geeft potentiële kopers het vertrouwen dat ze een goede aankoop doen.

Kosten voor energieverbetering

Het verhogen van de energie-efficiëntie van je huis kan helpen de waarde aanzienlijk te verhogen. Investeringen in dubbel glas, dakisolatie of het plaatsen van zonnepanelen kunnen de aantrekkelijkheid van je woning verhogen. Jouw potentiële kopers kunnen op deze manier genieten van lagere energiekosten en een comfortabeler huis.

Hoewel hoge kosten kunnen zijn verbonden aan het verbeteren van de energie-efficiëntie van je huis, zullen ze over tijd hun investering waarmaken. Ze maken je huis aantrekkelijker voor kopers die op zoek zijn naar duurzame en energiezuinige woningen, waardoor je een concurrerende verkoopprijs kunt vragen.

Wanneer mijn huis verkopen in Urmond?

Is juli 2024 de juiste tijd om je huis in Urmond te verkopen? Over het algemeen kan gesteld worden dat het momenteel gunstig is voor verkopers, vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod. Natuurlijk zijn de specifieke omstandigheden van je woning van groot belang en een lokale makelaar kan je hier passend advies over geven.

Misschien vraag je je af wat te doen als je ook een nieuw huis wilt kopen in deze gespannen markt. In dat geval is het aan te raden eerst je opties te verkennen. Het verkopen van je huidige woning kan extra financiële ruimte bieden en zo meer mogelijkheden creëren voor je volgende aankoop.

Vergelijk makelaars in Urmond Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Urmond, maar zie je op tegen alle stappen die daarbij komen kijken? Bij Huis Verkopen nemen we je graag een groot deel van dit werk uit handen met ons handige stappenplan. Dit stappenplan is ontworpen om het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het helpt bij het organiseren en begrijpen van alle stappen die noodzakelijk zijn voor het succesvol verkopen van je huis. Hierdoor heb je altijd overzicht en inzicht in de volgende stappen, wat je veel tijd en stress bespaart.

Snel en makkelijk lokale makelaars vergelijken

Wij houden statistieken bij van alle makelaars in Urmond. Hierdoor kun je lokale makelaars eenvoudig vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je altijd de makelaar die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Efficiënt kosten besparen

Via ons interactieve stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Door deze vergelijking bespaar je op je makelaarskosten en andere kosten die bij de verkoop van een huis komen kijken.

Onafhankelijk en objectief platform

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis, zijn wij 100% onafhankelijk. Wij staan volledig voor het belang van verkopers en bestrijden actief misinformatie in de markt.

Eenvoudig het overzicht behouden tijdens het verkoopproces

Met ons interactieve stappenplan weet je altijd waar je op moet letten en wat je nog moet regelen. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Dit maakt het verkoopproces overzichtelijk en stressvrij.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Urmond

De eerste stap is het aanvragen van een waardebepaling bij een erkende makelaar. Deze geeft je inzicht in de huidige waarde van jouw huis en dient als uitgangspunt voor de verkoopprijs.

Om een goede makelaar in Urmond te vinden, kun je kijken naar ervaringen van anderen, maar ook naar de tarieven en diensten die de makelaar aanbiedt. Vergelijk verschillende makelaars om een weloverwogen keuze te maken.

Een handig stappenplan kan je helpen bij de verkoop van jouw huis in Urmond. Dit stappenplan omvat onder andere de waardebepaling, het kiezen van een makelaar, en het klaarmaken van jouw huis voor bezichtigingen.

Bij het verkopen van je huis in Urmond moet je rekening houden met verschillende kosten. Denk hierbij aan kosten voor de makelaar, de notaris, en eventuele kosten voor het opknappen of klaarmaken van jouw huis voor de verkoop.

Je kunt jouw huis in Urmond voor de hoogste prijs verkopen door de woning goed voor te bereiden op de verkoop, door aantrekkelijke foto's te gebruiken in de advertentie en door een realistische maar concurrerende vraagprijs te stellen. Bekijk deze tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen