Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Venhuizen

Denk je aan je huis verkopen in Venhuizen? Leun op de expertise van HuisVerkopen.nl voor een gestroomlijnde en stressvrije verkoop. Hier vind je alle ondersteuning en informatie om met succes de volgende stap in je woontoekomst te zetten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Venhuizen

Als je jouw huis in Venhuizen gaat verkopen, zijn er een aantal zaken om op te letten. Belangrijk is dat je een goede prijs krijgt voor je woning; je wilt ten slotte niet de hoofdprijs betalen voor een makelaar. Daarnaast wil je het liefst zo snel mogelijk je huis van de hand doen om dubbele woonlasten uit de weg te gaan.

Vraag je je af hoe snel huizen in Venhuizen doorgaans worden verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst in dit dorp is? Misschien ben je nieuwsgierig hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van makelaars? Deze vragen kunnen van invloed zijn op je beslissing. Een hulpmiddel kan zijn om een geschikte makelaar in Venhuizen te vinden. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Venhuizen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
19 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 524.000
Besparing (gem.)
€ 1.336

Je huis snel verkopen in Venhuizen

Wanneer je je woning in Venhuizen wilt verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Het is belangrijk te weten dat de gemiddelde tijd waarin woningen in Venhuizen verkocht worden ongeveer 48 dagen is. Maar geen paniek, met een paar slimme tips kan je de verkoopsnelheid wellicht verbeteren.

 1. Zorgvuldige voorbereiding is het halve werk. Besteed tijd en energie aan het verzamelen van alle noodzakelijke documenten, het repareren van zichtbare gebreken en het er verzorgd uit laten zien van je woning. Een goede eerste indruk is van groot belang.
 2. Het kiezen van de juiste prijsstelling kan de verkoopsnelheid sterk beïnvloeden. Stel een realistische vraagprijs in overeenstemming met de huidige marktcondities en vergelijkbare woningen in je omgeving.
 3. Onderschat nooit de kracht van professionele fotografie. Hoogwaardige, goed belichte foto's kunnen je woning er aantrekkelijker uit laten zien en meer potentiële kopers aantrekken.

Tips in Venhuizen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Venhuizen op?

Huizen in Venhuizen worden momenteel gemiddeld verkocht voor € 524.000. Dit lijkt misschien een vaststaand bedrag, maar de daadwerkelijke verkoopprijs van een huis is afhankelijk van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het huis, populaire woonwensen in juli 2024 en natuurlijk de locatie van het huis in Venhuizen.

De gemiddelde prijs per m2 in Venhuizen is op dit moment € 3.409. Dit bedrag geeft je een beter beeld van de waarde van jouw huis, aangezien het niet enkel naar de totale verkoopprijs van het huis kijkt, maar het huis daadwerkelijk per vierkante meter waardeert. Zo kun je de waarde van jouw huis beter vergelijken met andere huizen in Venhuizen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Venhuizen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Venhuizen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Venhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Venhuizen

Een huis verkopen in Venhuizen is niet een activiteit die je dagelijks uitvoert. Het vereist kennis, geduld en de juiste strategie. Met de volgende tips willen wij je graag ondersteunen om je woning succesvol te kunnen verkopen.

 • Een realistische vraagprijs stellen is van groot belang. Laat hiervoor je huis taxeren door een erkende taxateur. Vergeet niet de ontwikkelingen in de markt en de omgeving van Venhuizen mee te nemen.
 • Zorg voor professionele foto's. Huur eventueel een professionele vastgoedfotograaf in. Prettige, lichte en ruimtelijke beelden vergroten de kans op een bezichtiging.
 • Bied flexibiliteit bij bezichtigingen. Het plannen van bezichtigingen in het weekend of in de avonduren kan geïnteresseerde kopers beter uitkomen.
 • Laat potentiële kopers kennis maken met de voordelen van Venhuizen. Benoem de voorzieningen, de rustige omgeving en de goede bereikbaarheid. Storytelling kan kopers helpen zich te verbinden aan jouw woning.
 • Maak gebruik van social media om je woning onder de aandacht te brengen. Plaats mooie foto's en informatie over je huis op Facebook, Instagram of LinkedIn.

Ontdek jouw stappenplan in Venhuizen:

 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen bij de verkoop.
 • Behoud controle met een op maat gemaakt interactief stappenplan.
 • Je bespaart duizenden euro's door goed te vergelijken.
 • Eenvoudig en direct alles regelen vanaf één plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Venhuizen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Venhuizen kost je als verkoper gemiddeld € 6.677. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Venhuizen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 524.000) € 5.764
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.677

Kosten van makelaars in Venhuizen

Als je overweegt om je huis in Venhuizen te verkopen, is het belangrijk om de mogelijke makelaarskosten in overweging te nemen. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, komen doorgaans neer op een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In Venhuizen liggen deze kosten gemiddeld rond het landelijke gemiddelde, namelijk een courtage van 1,10% van de verkoopprijs.

Bij het inhuren van een makelaar voor de verkoop van je woning, krijg je uiteraard ook een scala aan diensten. Deze kunnen variëren van het begeleiden van bezichtigingen tot het voeren van onderhandelingen. Het is altijd een goed idee om je goed te oriënteren op de markt en te vergelijken, want makelaars hanteren verschillende tarieven. Nogmaals, de gemiddelde courtage in Venhuizen is 1,10%, in lijn met het landelijke gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Venhuizen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper kom je soms voor onverwachte kosten te staan, zoals notariskosten. Deze kosten zijn voor de akte van levering en de hypotheekakte. De hypotheekakte is echter voor jouw rekening.

Hoewel de koper meestal de kosten van de akte van levering betaalt, ben jij, als verkoper, verantwoordelijk voor eventuele kosten van de hypotheekakte. Dit moet je in ogenschouw houden bij de verkoop van je huis.

Opruim- en schoonmaakkosten

Wanneer je je huis verkoopklaar maakt, moet je rekening houden met opruim- en schoonmaakkosten. Na het leeghalen van de woning is een grondige schoonmaak vaak wenselijk om potentiële kopers een goed beeld te geven.

Opruim- en schoonmaakkosten kunnen variëren. Dit is afhankelijk van hoe groot de woning is en hoeveel er opgeruimd en schoongemaakt moet worden. Dit is een belangrijke stap in het verkoopproces van je huis.

Energielabel

Het energielabel is een vereiste bij de verkoop van je huis. In Venhuizen wordt hier strikt op gelet. Het aanvragen van dit label en de eventuele aanpassingen om een beter label te krijgen, brengen kosten met zich mee.

Verder is het belangrijk te realiseren dat de actualiteit met zich mee brengt dat er wellicht nog andere kosten bij komen kijken. Daarom moet je altijd een helder overzicht houden van de diverse kosten bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Venhuizen?

Overweeg je jouw huis in Venhuizen te verkopen? De huidige woningmarkt kan hiervoor zeer gunstig zijn. Gezien de grote vraag naar woningen, kan dit het ideale moment zijn om te profiteren en een maximale verkoopprijs te behalen. Maar hoe weet je zeker dat het de beste beslissing is?

Een ervaren makelaar in Venhuizen kan je hierin uitstekend adviseren. Met gerichte kennis over de lokale markt, kan een makelaar je begeleiden in het maken van weloverwogen beslissingen om jouw belangen optimaal te behartigen. Jouw woning succesvol verkopen in de huidige woningmarkt? Start met de juiste begeleiding.

Vergelijk makelaars in Venhuizen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In alle drukte en onzekerheid die een huis verkopen met zich mee kan brengen, biedt de website Huis Verkopen een welkome oplossing. Met ons speciaal voor jouw huis ontwikkelde stappenplan nemen we je stap voor stap mee in het verkoopproces. Van voorbereiding tot afronding, zodat je precies weet waar je aan toe bent en je gegarandeerd niets over het hoofd ziet. Het is gemakkelijk, duidelijk en specifiek voor jouw situatie. Dit zorgt voor rust en vertrouwen tijdens het volledige verkoopproces.

Makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen heb je toegang tot een ruim aanbod van makelaars. Wij maken het mogelijk om makelaars eenvoudig te vergelijken op basis van tarief en prestaties. Zo kies je altijd de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Venhuizen.

Tijd en kosten besparen

Doordat je makelaarstarieven op kunt vragen, kun je potentieel veel geld besparen. Je krijgt inzicht in de kosten en kiest de optie die het beste bij je past. Het kostenplaatje is direct duidelijk, zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Jouw woning optimaal presenteren

Naast makelaarsvergelijking bieden we allerlei aanvullende diensten om je woning optimaal te presenteren. Denk aan een energielabel aanvragen, woningstyling regelen of een verhuizer inschakelen. Door dit uit te besteden, ben je ervan verzekerd dat je woning perfect in de markt gezet wordt.

Ons platform: onafhankelijk en gratis

Ons online platform werkt volledig onafhankelijk en is kosteloos te gebruiken. Met Huis Verkopen regel je de verkoop van jouw huis op moderne wijze, volledig afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Venhuizen

De woningmarkt fluctueert en is sterk afhankelijk van verschillende factoren zoals economie en vraag en aanbod. Hoewel we de exacte situatie in Venhuizen op dit moment niet kunnen garanderen, is het altijd een goed idee om te beginnen met het oriënteren op verkoopmogelijkheden.

Het vinden van een goede makelaar is een belangrijke stap in het verkoopproces. We raden aan om verschillende makelaars in Venhuizen te vergelijken op basis van hun kennis van de lokale markt, hun verkoopstrategie en hun kosten.

Bij het verkopen van je huis in Venhuizen moet je aan vele zaken denken. Van het depersonaliseren van je huis tot het vaststellen van een realistische prijs. Onze website geeft een handig overzicht van waar je allemaal aan moet denken.

De kosten van het verkopen van je huis in Venhuizen kunnen variëren. Deze zijn namelijk afhankelijk van onder andere de makelaar die je kiest, de advertentiekosten en de kosten van een notaris. Onze website biedt een uitgebreid overzicht van alle mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen