Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vessem

Als je overweegt je huis in Vessem te verkopen, bereid je dan grondig voor. Elk detail, van de juiste prijsbepaling tot een aantrekkelijke presentatie van je woning, kan impact hebben op de uiteindelijke verkoop. Wij voorzien je van nuttige informatie om dit proces soepel te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vessem

Als woningverkoper in Vessem bereid je je voor op een groot avontuur. Je hebt verschillende doelen voor ogen. Misschien wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen voor jouw huis, of je hoopt op een snelle verkoop. Ook het beperken van de kosten is vaak een prioriteit. Het fundament van dit alles is een goed plan.

Natuurlijk vraag je je af hoe de woningmarkt in Vessem er op dit moment uitziet. Hoe snel worden huizen hier doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Overweeg je de verkoop van jouw woning in Vessem en ben je benieuwd naar de antwoorden op deze vragen? Bekijk dan ons stappenplan voor de verkoop van een woning voor een overzicht van wat je kunt verwachten. Hieronder presenteren we de actuele cijfers over de woningmarkt in Vessem:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 960.000
Besparing (gem.)
€ 2.160

Je huis snel verkopen in Vessem

In het schilderachtige Vessem worden woningen gemiddeld binnen 61 dagen verkocht. Dit geeft je een idee van de huidige dynamiek in de vastgoedmarkt. Maar hoe kun je de verkoop van je huis versnellen? Hier zijn drie nuttige tips.

 1. Heldere prijsstelling: Wees realistisch en stel een eerlijke, competitieve prijs voor je woning vast. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijk geld kan kosten. Onderzoek de lokale markt grondig of overleg met een makelaar om de juiste prijs te bepalen.
 2. Aantrekkelijke presentatie: Besteed tijd aan het opruimen, schoonmaken en opknappen van je huis voor elke bezichtiging. De eerste indruk is enorm belangrijk. Zorg dat je huis er uitnodigend en netjes uitziet - dit kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.
 3. Openbare woningverkoop: Door je huis openbaar te verkopen, bijvoorbeeld via Funda en andere huizensites, bereik je een breder publiek, verhoog je de zichtbaarheid van je woning en draag je bij aan een snelle verkoop. Bovendien kan een openbare verkoop vaak resulteren in een hoger verkoopbedrag.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Vessem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vessem op?

In Vessem is de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment € 960.000. Deze verkoopsom hangt van verschillende factoren af. Zo spelen de staat van het huis, de locatie en de grootte een grote rol bij het bepalen van de waarde.

Bovendien ligt de gemiddelde prijs per m2 in Vessem momenteel rond de € 2.948. Om een precieze inschatting te krijgen van de waarde van je huis, is het aan te raden een waardebepaling uit te laten voeren door een erkende makelaar. Zo krijg je een goed beeld van wat jouw huis in de huidige periode waard is, zonder dat je hiervoor kosten hoeft te maken.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vessem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -200
€ 2.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vessem bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vessem.

Tips om je woning te verkopen in Vessem

Als je jouw huis in Vessem wilt verkopen, dan wil je dit uiteraard zo goed mogelijk aanpakken. Soms is het moeilijk te voorspellen welke factoren potentiele kopers beïnvloeden. Hier volgen enkele bruikbare tips die je de nodige voorsprong kunnen geven.

 • Onderhoudsstatus: Wees ervan bewust dat kopers vooral kijken naar de onderhoudsstatus van jouw huis. Voer vooraf eventueel nodige reparaties of schilderwerk uit voor een verzorgde uitstraling.
 • Prijsbepaling: Het kiezen van de juiste vraagprijs is essentieel. Vergelijk de prijzen van recent verkochte huizen in Vessem om een realistische prijs te bepalen.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's. Mooie, heldere foto's brengen de beste aspecten van jouw huis naar voren en trekken meer geïnteresseerden aan.
 • Persoonlijke voorwerpen: Verminder het aantal persoonlijke voorwerpen in huis. Een neutrale inrichting helpt kopers zich voor te stellen hoe het zou zijn om er zelf te wonen.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen om jouw woning te promoten. Online platformen, lokale advertenties en mond-tot-mondreclame zijn allen effectief.

Ontdek jouw stappenplan in Vessem:

 • Het stappenplan is speciaal op jouw woning afgestemd
 • Voorkomt dat je essentiële verkoopstappen over het hoofd ziet
 • Interactief en gratis, jij houdt de controle over de stappen
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vessem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vessem kost je als verkoper gemiddeld € 10.698. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vessem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 960.000) € 10.656
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.698

Kosten van makelaars in Vessem

Bij het verkopen van jouw huis in Vessem, kun je rekenen op diverse kosten. Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de makelaarskosten. Deze kosten bestaan uit een zogenaamde courtage, het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar ontvangt. Om de meest actuele cijfers te communiceren: in Vessem is het gemiddelde 1,11% van de verkoopprijs.

Een tip om de prijs scherp te houden, is om verschillende makelaars langs te laten komen en offertes op te vragen. Dit geeft je de kans om te onderhandelen voor een betere prijs. Indien je hierbij hulp nodig hebt, kun je hier tarieven opvragen bij diverse makelaars in Vessem. Succes!

Lees meer over makelaars in Vessem.

Andere kosten bij verkoop

In Vessem zijn de gemiddelde makelaarskosten (op basis van een gemiddelde courtage) € 10.656. Hiermee rekening houdend, kan je al een inschatting maken van de kosten die je kunt verwachten bij de verkoop. Maar, alsof dat nog niet genoeg is, zijn de makelaarskosten slechts een deel van het geheel. Er zijn ook andere kosten waar je bij de verkoop van jouw woning in Vessem rekening mee moet houden.

Notariskosten

Bij het verkopen van jouw woning komen er ook altijd notariskosten om de hoek kijken. Zo ben je als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van de akte van levering. Om een beter idee te krijgen van deze en andere notariskosten die je als verkoper hebt, is het raadzaam om je goed te informeren.

Dit zijn kosten die je niet mag onderschatten. Ze kunnen best oplopen en jouw totale verkoopkosten verhogen. Daarom is het belangrijk om hier goed rekening mee te houden als je jouw woning in Vessem wil verkopen.

Marketingkosten

Woningverkoop gaat bijna nooit zonder een bepaalde vorm van marketing. Dit kan bijvoorbeeld professionele fotografie, een video, 360 graden foto’s of een plattegrond zijn. Deze marketingkosten zijn vaak inbegrepen bij de makelaarstarieven, maar niet altijd.

Daarom is het bij het inhuren van een makelaar altijd een slim idee om goed de tarieven te bekijken. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Ook deze kosten moet je meerekenen bij de bepaling van de totale kosten van het verkopen van jouw woning in Vessem.

Onderhoudskosten

Ook de onderhoudskosten kunnen bijdragen aan de totale kosten van het verkopen van jouw huis in Vessem. Het is tevens een slimme zet om de woning in de beste mogelijke staat te brengen voordat het op de markt gaat.

Een goed onderhouden huis zal niet alleen sneller verkocht worden, maar het kan ook meer opbrengen. Waardoor de kosten voor het onderhoud snel zijn terugverdiend. Maar het is wel belangrijk om hier vooraf rekening mee te houden, omdat het natuurlijk wel eerst kosten met zich meebrengt.

Wanneer mijn huis verkopen in Vessem?

Vraag je je af of februari 2024 een goede tijd is om je huis in Vessem te verkopen? Het antwoord is ja. Met de huidige drukte op de huizenmarkt, wordt er volop gezocht naar woningen, waardoor het vinden van een potentiële koper relatief eenvoudig kan zijn.

Misschien denk je: "Moet ik niet wachten tot de markt verder stijgt?" Dat kan natuurlijk, maar het is vaak lastig te voorspellen. Het inwinnen van professioneel advies bij een makelaar kan hierbij handig zijn. Zij weten het beste wat de huidige trends zijn en kunnen je gericht adviseren over de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Vessem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van een huis is een bepalend moment in je leven en het is belangrijk dat je dit proces zorgvuldig aanpakt. De website Huis Verkopen kan je hierbij helpen met een op maat gemaakt stappenplan speciaal voor jouw huis. Dit stappenplan is ontworpen om je te voorzien van een duidelijke structuur en heldere stappen tijdens het verkoopproces. Het houdt in, van het begin tot eind, alle factoren die invloed hebben op het verkoopproces. Hierdoor weet je precies wat je te wachten staat, wat de tijdlijn is, en welke stappen je moet nemen om de verkoop van jouw huis succesvol af te ronden.

Vergelijken van makelaars

Huis Verkopen maakt het makkelijker dan ooit om de beste makelaar in Vessem te vinden. Met onze handige tools kun je makelaars vergelijken en ontvang je gratis waardebepalingen. Hiermee krijg je waardevolle inzichten waarmee je de perfecte makelaar kiest voor de verkoop van jouw woning.

Onafhankelijk en gratis

Ons platform is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Dit betekent dat we niet staan op de loonlijst bij makelaars, dus we hebben geen vooroordelen of voorkeuren. We zijn er om jou te helpen om de beste keuze te maken in het verkoopproces van jouw woning.

Data en makelaarsstatistieken

We beschikken over veel data over makelaars. Hierdoor krijg je inzicht in de prestaties van verschillende makelaars en ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken bij het kiezen van een makelaar om jouw huis in Vessem te verkopen.

Extra diensten

Met Huis Verkopen heb je ook de mogelijkheid om extra diensten, zoals een energielabel, een verhuizer of woningstyling, eenvoudig te regelen. Het regelen van deze diensten helpt je om de verkoop van je woning efficiënt en stressvrij te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vessem

Bij het verkopen van je huis in Vessem, is het aan te raden om eerst je woningwaarde te laten berekenen. Daarnaast helpt het inschakelen van een professionele makelaar enorm. Deze kan je adviseren over de vraagprijs en de verkoopstrategie om de verkoop zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Er zijn diverse zaken die je moet regelen als je jouw huis in Vessem wilt verkopen. Denk aan het aanvragen van een energielabel en het verzamelen van belangrijke documenten. Bekijk hier een gedetailleerd overzicht van wat nodig is bij een huisverkoop. Het kan overweldigend zijn, maar goede organisatie is essentieel.

Bij de verkoop van een huis in Vessem komen diverse kosten kijken. Dit varieert van advertentiekosten tot makelaarskosten, notariskosten en eventueel kosten voor het verkoopklaar maken van de woning. Voor een duidelijk overzicht raadpleeg je onze pagina over de kosten van een huis verkopen.

Bij het kiezen van een makelaar in Vessem is het belangrijk om rekening te houden met de lokale marktkennis van de makelaar, de commissie die hij vraagt en zijn klantbeoordelingen. Je kunt onze tool gebruiken om makelaars te vergelijken en de juiste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen