Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wijdenes

Bereid je voor op een succesvolle verkoop van je woning in Wijdenes. Maak gebruik van strategieën die potentiële kopers aantrekken en een hogere verkoopprijs kunnen opleveren. In dit artikel lees je handige tips die je succes kunnen verzekeren bij het verkopen van je huis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wijdenes

Als woningverkoper in Wijdenes heb je verschillende doelen wanneer je jouw huis gaat verkopen. Wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren om maximale winst te behalen? Of is jouw voorkeur gericht op een snelle verkoop zodat je snel een volgende stap kunt zetten? Misschien wil je dat de verkoop soepel verloopt zonder te veel stress. Of wellicht heb je een combinatie van deze doelstellingen in gedachten.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Wijdenes worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Of wil je meer informatie over de huidige woningwaarde om te bepalen of dit het juiste moment is om te verkopen? Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Wijdenes:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
25 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 568.383
Besparing (gem.)
€ 1.250

Je huis snel verkopen in Wijdenes

In het pittoreske Wijdenes wisselen woningen behoorlijk vlot van eigenaar. De gemiddelde verkooptijd ligt momenteel op 25 dagen. Willen jij je huis nog sneller verkopen? Volg dan onderstaande tips!

 1. Huur een professionele fotograaf in voor het fotograferen van je huis. Kopers beslissen vaak binnen enkele seconden, dus de eerste indruk is essentieel. Professionele foto's trekken meer kijkers en kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 2. Zorg voor een optimale presentatie van je woning. Repareer kleine mankementen, geef de muren een frisse lik verf en zorg ervoor dat het huis eruit ziet alsof het zo uit een woonmagazine komt. Geef elke ruimte in huis een duidelijk doel waar kopers zich mee kunnen identificeren.
 3. Vraag altijd meerdere makelaars om advies. Zij kunnen een passend verkoopplan opstellen en geven waardevolle inzichten over de verkoopprijs van je woning. Dit helpt je bij het kiezen van de makelaar met de beste strategie voor de verkoop van jouw huis.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wijdenes

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wijdenes op?

In Wijdenes ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond de € 568.383. Deze prijs is geen vast gegeven, maar hangt af van verschillende factoren. Zo heeft de grootte van het huis een groot effect op de verkoopprijs, maar ook de ligging, de bouwdatum en de algehele staat van het huis spelen een rol. Een recent gerenoveerde woning in perfecte staat zal normaliter voor een hogere prijs verkocht worden dan een vergelijkbaar huis dat nog veel herstelwerk nodig heeft.

De gemiddelde prijs per m2 in Wijdenes is op dit moment € 3.506. Het is wel belangrijk om te beseffen dat verkoopprijzen altijd in beweging zijn. Dit komt omdat vraag en aanbod continu schommelen. Ook kan de prijs per m2 variëren afhankelijk van het type huis en de locatie van het huis. Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het dus aan te raden om de prijzen regelmatig te checken en je goed te laten adviseren in maart 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wijdenes

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 3.000
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wijdenes bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wijdenes.

Tips om je woning te verkopen in Wijdenes

Als je je woning in Wijdenes wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op dient te letten om het verkoopproces te bevorderen. Bepaalde aanpassingen in en rondom je huis kunnen al een groot verschil maken in de ogen van potentiele kopers. Hier vind je een aantal nuttige tips om je verkoopkansen te vergroten.

 • Deskundige makelaar: Werk samen met een lokale makelaar uit Wijdenes die de huizenmarkt goed kent. Zij kunnen de juiste doelgroep bereiken en de beste prijs voor je huis krijgen.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis op de beste manier te presenteren. Potentiële kopers beslissen vaak op basis van foto's of ze een bezichtiging willen plannen.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis er verzorgd uitziet. Repareer kleine defecten en zorg voor een opgeruimde en schone woning. Een verzorgde woning trekt sneller kopers aan.
 • Flexibele bezichtigingen: Wees flexibel in het plannen van bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bezichtigen, hoe groter de kans op verkoop.
 • Realistische vraagprijs: Zorg voor een realistische vraagprijs, gebaseerd op vergelijkbare woningen in Wijdenes. Een ervaren makelaar kan je hierbij helpen.

Ontdek jouw stappenplan in Wijdenes:

 • Het stappenplan is specifiek voor jouw adres samengesteld
 • Makkelijk en interactief bijhouden van de verkoopstappen
 • Optionele stappen om de waarde van je woning te verhogen
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen in het proces mist
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wijdenes?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wijdenes kost je als verkoper gemiddeld € 7.468. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wijdenes In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 568.383) € 6.366
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.468

Kosten van makelaars in Wijdenes

Als je van plan bent om je huis in Wijdenes te verkopen, houd dan rekening met de gemiddelde kosten van een makelaar. In Wijdenes wordt er vaak gewerkt op basis van courtage. Deze courtage houdt een percentage in over de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, gemiddeld is dat 1,12%.

Bij een gemiddelde verkoopprijs in Wijdenes, die rond de € 568.383 ligt, houdt een courtage van 1,12% in dat je gemiddeld € 6.366 aan makelaarskosten kan verwachten. Deze kosten zijn in lijn met het landelijk gemiddelde. Het is dus verstandig om deze kosten mee te nemen in je budgetplanning bij de verkoop van je huis.

Lees meer over makelaars in Wijdenes.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel voor de woning

Als verkoper ben je verplicht een definitief energielabel aan te leveren. Dit document toont de energiezuinigheid van je woning. Voor het aanvragen van dit label zijn er kosten.

Een geldig energielabel kan je eenvoudig online aanvragen. Dit label is belangrijk voor de potentiële koper omdat ze hiermee inzicht krijgen in de duurzaamheid van de woning.

Marketingkosten

De kosten voor het promoten van je woning worden ook wel marketingkosten genoemd. Denk hierbij aan kosten voor professionele fotografie, een wervende tekst en eventueel een promotievideo.

Meestal zijn deze marketingkosten opgenomen in het tarief van de makelaar. Het is daarom verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Notariskosten

Ook de notaris brengt kosten in rekening. De notariskosten bestaan uit twee delen: de kosten voor de eigendomsoverdracht en de kosten voor de hypothecaire inschrijving.

Het is belangrijk dat je goed nadenkt over je keuze voor een notaris en hun kosten. De notariskosten kunnen namelijk flink verschillen per kantoor.

Wanneer mijn huis verkopen in Wijdenes?

Overweeg je jouw huis in Wijdenes te verkopen? In de huidige woningmarkt komt er best veel bij kijken. De huizenmarkt heeft de afgelopen jaren pieken en dalen meegemaakt en wat dat voor jouw woning verkoop betekent, is niet altijd duidelijk. Daarom is het raadzaam om een expert om gratis verkoopadvies te vragen.

Hoe weet je nou of het maart 2024 een goed moment is om jouw huis te verkopen? Hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, zijn er wel indicaties dat het een gunstige tijd kan zijn om je huis op de markt te zetten. Een ervaren makelaar kan je hierbij helpen om de juiste beslissing te maken, gebaseerd op de actuele woningmarkt in Wijdenes.

Vergelijk makelaars in Wijdenes Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningeigenaar wil je natuurlijk het allerbeste uit de verkoop van je woning halen. Een goede voorbereiding is dan essentieel. Het stappenplan dat Huis Verkopen samengesteld heeft, houdt precies dat in gedachten. Het is geen gewoon stappenplan, maar een speciaal voor jouw huis geschreven gids, die ervoor zorgt dat je niets over het hoofd ziet en alle juiste stappen zet om je woning voor de best mogelijke prijs te verkopen. Je kunt er hier meer over lezen in ons stappenplan.

Gratis waardebepaling

Een van de handige functies die Huis Verkopen biedt, is een gratis waardebepaling van je huis. Zo krijg je een eerlijk en krachtig inzicht in wat je huis waard is, en kun je beter onderhandelen over de prijs. Met deze essentiële informatie kun je je verkoopstrategie verder aanscherpen.

Vergelijk makelaars

Weet je niet welke makelaar het beste bij jou past? Met Huis Verkopen kun je makelaars vergelijken, zodat je de perfecte match vindt voor je woning in Wijdenes. Je krijgt gedetailleerde informatie over hun tarieven en prestaties, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

Bespaar op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen, bespaar je op je makelaarskosten. Deze service is volledig gratis en onafhankelijk. Het kan je potentieel honderden euro's schelen, wat als eigenaar van een woning altijd een prettige bijkomstigheid is.

Aanvullende diensten

Naast de kernfuncties biedt Huis Verkopen ook toegang tot allerlei aanvullende diensten, zoals een energielabel, een verhuizer, woningstyling en nog veel meer. Alles is simpel te regelen binnen één platform, waardoor de verkoop van je huis in Wijdenes een soepel en gestroomlijnd proces wordt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wijdenes

Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om de waarde van je huis in Wijdenes te bepalen. Zij maken een schatting op basis van onder andere de locatie, de staat van het onderhoud en de marktontwikkelingen.

Bij HuisVerkopen.nl kun je verschillende makelaars vergelijken om zo de beste makelaar in Wijdenes te vinden. Kijk hierbij naar zaken als ervaring, verkooptijd en de reviews van andere verkopers.

De gemiddelde makelaarskosten verschillen per regio en makelaar. Om te weten te komen wat het je zal kosten om je huis in Wijdenes te verkopen, kun je het best makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars.

Een huis snel verkopen is vaak een kwestie van de juiste prijsstelling en een goede presentatie. Op de pagina tips om een woning snel te verkopen vind je meer informatie.

Ja, je hebt een definitief energielabel nodig als je je huis in Wijdenes wilt verkopen. Zonder dit label kun je een boete krijgen. Je kunt deze gemakkelijk online aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen