Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Den Oever

Op de huizenmarkt van Den Oever is er momenteel veel gaande. Als je jouw huis wilt verkopen, is het verstandig om de trends en vastgoedcijfers van deze markt goed in de gaten te houden. Door het volgen van de ontwikkelingen krijg je namelijk inzicht in de gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en aantallen transacties in februari 2024, waardoor je mogelijk een voordelige verkoop kunt realiseren.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Den Oever

De gemiddelde verkoopprijs in Den Oever is in de laatste 3 maanden € 341.357 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 188.333 euro. Als je overweegt je huis te verkopen, zijn dergelijke cijfers een waardevol referentiepunt. Zij helpen je inzichtelijk maken wat de huidige marktcondities zijn en wat je mogelijk voor je huis kan krijgen. Let op de volgende grafiek die deze prijzen in de afgelopen 3 maanden weergeeft:

Huizenprijzen in Den Oever

Afgelopen 3 maanden

€ -285.000
€ 53.000
€ 391.000

Bij het bepalen van woningprijzen, is de waarde per vierkante meter vaak een belangrijke graadmeter. Specifiek in het geval van Den Oever, kan die waarde je een indicatie geven van wat je huis waard is. Bereken het door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Den Oever. Dit geeft je een globaal idee van de mogelijke prijsontwikkelingen bij de verkoop van je huis. Zie hieronder de gegevens voor de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Den Oever per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 200
€ 1.700
€ 3.300

Prijsontwikkeling Den Oever laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Den Oever bewogen, wat weerspiegeld wordt in de onderstaande trendgrafiek. Afgelopen maand lag de gemiddelde verkoopprijs op € 341.357. Ontdek meer over deze trends in de bijgaande grafiek:

Wat is mijn woning in Den Oever waard?

De waarde van jouw woning in Den Oever is afhankelijk van een reeks factoren, waaronder de grootte, de staat van onderhoud, de ligging en de recente verkoopcijfers van vergelijkbare objecten in de buurt. Bijvoorbeeld, een grote vrijstaande woning met een diepe achtertuin aan de haven zal doorgaans een hogere waarde hebben dan een kleinere tussenwoning. Het is echter belangrijk om te beseffen dat de marktwaarde van jouw huis kan fluctueren op basis van de huidige vraag en het aanbod op de huizenmarkt.

Als je een nauwkeurige inschatting van de waarde van jouw huis wilt hebben, kan een gratis waardebepaling door een makelaar zeer nuttig zijn. Een waardebepaling biedt een helder beeld van wat je woning in de huidige markt waard is en kan als startpunt fungeren voor het bepalen van de vraagprijs, mocht je overwegen jouw woning te verkopen. Het kan je ook helpen om te bepalen of het verstandig is om op dit moment je huis te verkopen of beter te wachten.

Bij een gratis waardebepaling komt een ervaren makelaar bij je thuis en neemt de tijd om de woning grondig te inspecteren en te waarderen. Dit proces duurt doorgaans zo'n 30 minuten. Het grote voordeel van zo'n bezoek is dat de makelaar een veel nauwkeuriger beeld kan krijgen van jouw huis dan op basis van online gegevens en foto's mogelijk zou zijn. Een dergelijke inschatting aan huis is daardoor een betrouwbaar middel om de waarde van jouw woning in Den Oever te bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenmarkt kent geen uniforme cijfers; de prijzen voor woningen variëren sterk per locatie. In de regio rondom Den Oever is dit niet anders. Afhankelijk van verschillende factoren, zoals vraag en aanbod, kunnen de prijzen hier sterk afwijken van het gemiddelde in Den Oever zelf.

Om een volledig en realistisch beeld te krijgen van de huizenmarkt, is het daarom van belang om verder te kijken dan alleen de plaats waarin je geïnteresseerd bent. Door het vergelijken van prijzen en ontwikkelingen in omliggende gemeenten bekom je een breder en completer overzicht van de huidige stand van zaken op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Den Oever

In het pittoreske stadje Den Oever hebben makelaars allemaal hun eigen specialismen en expertisegebieden. Door middel van een zorgvuldige vergelijking van de woningmarktstatistieken en makelaarsprestaties, zetten wij ons in om jou te helpen de meest geschikte makelaar in Den Oever te vinden. We weten precies welke makelaars sneller jobs landen, welke makelaars gemiddeld hogere verkoopprijzen behalen en hoeveel woningen elke makelaar in een bepaalde periode verkoopt.

Door je keuze voor een makelaar te baseren op onze inzichten over woningmarkt en makelaarsprestaties, kun je er zeker van zijn dat je het maximum uit de verkoop van je woning haalt. Of je nu op zoek bent naar een makelaar die in een mum van tijd je woning kan verkopen, of je meer kijkt naar de verkoopprijs, onze statistieken geven je een helder beeld van wat je kunt verwachten.

Vergelijk makelaars in Den Oever Of lees meer over makelaars in Den Oever

Gemiddelde tarieven van makelaars in Den Oever

Als het gaat om makelaarstarieven komt er vaak een percentage van de verkoopprijs aan bod, de courtage. In Den Oever ligt dit percentage gemiddeld op 1,25%, wat op een gemiddelde verkoopprijs van € 341.357 euro neerkomt op een aanzienlijk bedrag. Hoewel deze cijfers handvatten bieden, kan het daadwerkelijke tarief van makelaars variëren, afhankelijk van hun diensten en ervaring.

Voordat je jouw huis te koop aanbiedt, is het verstandig om verschillende tarieven te bestuderen en deze te vergelijken. Op dit moment is het makkelijker dan ooit om de verschillende makelaarstarieven in Den Oever te vergelijken. Wil je uitzoeken wat de tarieven van verschillende makelaars in Den Oever zijn? Maak gebruik van de door huisverkopen.nl aangeboden tool om de tarieven voor jouw specifieke verkoopsituatie op te vragen. Je kiest vervolgens de makelaar die het beste bij je past, op basis van zowel tarief als andere factoren zoals ervaring en verkoopgeschiedenis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Den Oever

Den Oever heeft een totaal van koopwoningen. Slechts een klein percentage hiervan komt echter telkens op de markt. Deze schaarste levert je als potentiële woningverkoper een voordelige positie op. Door de gelimiteerde beschikbaarheid stijgt niet alleen de vraag, maar ook de waarde van jouw woning.

Aantal verkochte woningen in Den Oever

In Den Oever is er een aanzienlijke activiteit aan woningverkoop geweest in de afgelopen 12 maanden. Dit blijkt uit het aantal aanmeldingen en de uiteindelijke transacties. De wijze waarop deze twoestand zich precies heeft ontvouwd, overzichtelijk weergegeven per maand en per jaar, kun je hieronder in de grafiek bekijken:

Ben je van plan jouw huis in Den Oever te verkopen?

Sta je op het punt om jouw huis in Den Oever te verkopen? Dat is een flinke stap met veel dingen die je moet regelen. Als je overtuigd bent van deze stap, is het van belang om deze doordacht en stapsgewijs te benaderen. Het gestructureerde stappenplan op onze website kan hierbij van grote hulp zijn.

Beginnend met jouw woning klaarmaken voor de verkoop tot en met het afhandelen van de juridische zaken, het stappenplan begeleidt je door het gehele proces. Het allerbelangrijkst is waarschijnlijk het kiezen van een goede makelaar. Door de optimale match te creëren tussen jou en de makelaar, zorg je ervoor dat de stappen in het proces op een gedegen en betrouwbare manier verlopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk om te weten dat de cijfers van de huizenmarkt in Den Oever continu veranderen. Nieuwe data worden steeds bijgewerkt op HuisVerkopen.nl om jou te voorzien van de meest actuele informatie. Inzicht in deze cijfers is uitermate waardevol, aangezien ze je ondersteunen in je beslissingsproces bij de verkoop van een woning. Je kunt actuele trends in de markt identificeren en inschatten hoe jouw huis past in het huidige marktbeeld.

Meer hulp bij de verkoop van je huis

Naast het presenteren van de laatste huizenmarktstatistieken, biedt HuisVerkopen.nl ook verschillende hulpmiddelen en informatie voor het efficient regelen van de verkoop van je woning. De website vergemakkelijkt bijvoorbeeld de documenten die je nodig hebt om je huis te verkopen. Verder biedt het nuttige tips en een stappenplan om de verkoop van je huis in goede banen te leiden. Ook kun je de waarde van je huis laten bepalen door een lokale professional of makelaarstarieven opvragen om te controleren of verkoop op dit moment aantrekkelijk is voor jou. En weet je al dat je ook kunt checken of je woning een geldig energielabel heeft op HuisVerkopen.nl? Heeft deze dat niet, dan kun je meteen een energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen