Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zelhem

Wil je jouw woning in Zelhem snel en efficiënt van de hand doen? Door te kiezen voor een professionele aanpak en op maat gemaakte strategieën, kan het verkoopproces gestroomlijnd en stressvrij voor je worden uitgevoerd. Ben je klaar om deze stap te zetten?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zelhem

Als woningverkoper in Zelhem heb je diverse doelen die je wilt bereiken bij de verkoop van je huis. Je wilt uiteraard een zo hoog mogelijke verkoopprijs bereiken, realistisch afgestemd op de huidige woningmarkt. Ook een snelle verkoopsnelheid telt mee, je wilt immers niet dat jouw huis te lang te koop staat. Daarnaast streef je natuurlijk naar een soepel verloop van de hele verkoopprocedure, van de eerste bezichtiging tot het tekenen van de overdracht bij de notaris.

Je bent als mogelijke woningverkoper waarschijnlijk benieuwd naar de realiteit van de woningmarkt in Zelhem. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Nieuwsgierig naar de antwoorden op deze vragen? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Zelhem:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 461.201
Besparing (gem.)
€ 1.337

Je huis snel verkopen in Zelhem

In Zelhem duurt het gemiddeld 48 dagen om een woning te verkopen. Dit gegeven kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de staat van de woning en de vastgoedmarkt. Voor een snellere woningverkoop, overweeg de volgende effectieve strategieën.

 1. Prijsstrategie: Zorg voor een juiste vraagprijs. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan verminderen. Onderzoek naar vergelijkbare woningen in je omgeving kan helpen bij het bepalen van een realistische prijs.
 2. Online promotie: Het online zetten van je woning op bekende huizensites zoals Funda draagt bij aan een hoger verkoopbedrag en een snellere verkoop. Hier bereik je een groter publiek en maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van het digitale tijdperk.
 3. Persoonlijke touch: Zorg ervoor dat je woning goed gepresenteerd is. Potentiële kopers moeten zich kunnen inbeelden dat ze er zelf wonen. Ruim op, voer kleine reparaties uit, en zorg voor een neutrale, uitnodigende sfeer tijdens bezichtigingen.

Tips in Zelhem

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zelhem op?

Huizen in Zelhem worden momenteel gemiddeld verkocht voor € 461.201 euro. Deze gemiddelde verkoopsom kan sterk variëren, aangezien het afhangt van diverse factoren. Zo spelen onder andere de grootte en kwaliteit van het huis mee, evenals de ligging van de woning binnen Zelhem en de huidige staat van de huizenmarkt in juli 2024.

Bij het kijken naar de prijs per vierkante meter ligt het gemiddelde in Zelhem momenteel op € 3.750 euro. Dit geeft je een beter beeld van wat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw huis. Let wel, deze gemiddelde prijs kan fluctueren op basis van de specifieke kenmerken en conditie van je woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zelhem

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.700
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zelhem bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zelhem.

Feitjes over Zelhem

 • Zelhem wordt ook wel 'het groene hart van de Achterhoek' genoemd.
 • Het dorp is ontstaan rondom een waterkerk, gebouwd in de 8e eeuw.
 • Er is een wandelroute uitgezet langs de IJzertijdboerderij in Zelhem.

Tips om je woning te verkopen in Zelhem

Het verkopen van je huis in Zelhem kan een uitdaging zijn, maar met de juiste strategie kun je dit proces een stuk eenvoudiger maken. Hier geven we enkele tips die je kunnen helpen om de verkoopprijs van je huis te verhogen en om je woning sneller te verkopen.

 • Sorteer en opruimen: Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar een net en opgeruimd huis trekt meer kopers. Zorg dat je huis er bewoonbaar, maar niet te persoonlijk uit ziet.
 • Lichte verfkleuren: Kies voor neutrale en lichte kleuren voor je muren. Lichte kleuren maken kamers groter en toegankelijker, wat een pluspunt is voor potentiële kopers.
 • Zorg voor goed licht: Vervang alle kapotte lampen en zorg voor voldoende licht in elke kamer. Licht maakt een ruimte uitnodigend en groter.
 • Maak de buitenkant aantrekkelijk: Zorg ervoor dat je tuin er netjes en onderhouden uitziet. Vergeet ook de voorgevel niet, dit is het eerste wat kopers zien.
 • Investeer in kleine reparaties: Kapotte kranen, versleten vloeren of kapotte deurklinken kunnen toekomstige kopers afschrikken. Kleine investeringen kunnen een groot verschil maken.

Ontdek jouw stappenplan in Zelhem:

 • Speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Handig overzicht van alles wat je moet regelen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zelhem?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zelhem kost je als verkoper gemiddeld € 6.587. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zelhem In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 461.201) € 4.935
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.587

Kosten van makelaars in Zelhem

In Zelhem betaal je voor een makelaar meestal een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. De gemiddelde courtage in Zelhem is 1,07%. Dit percentage wordt berekend over de uiteindelijke verkoopprijs van je woning, die gemiddeld € 461.201 is in Zelhem.

Als je een courtage van 1,07% zou toepassen op de gemiddelde verkoopprijs van € 461.201, betaal je gemiddeld € 4.935 aan je makelaar. Het is niet alleen belangrijk naar de kosten van de makelaar te kijken, maar ook naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen.

Lees meer over makelaars in Zelhem.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Tijdens het verkoopproces wil je dat jouw woning er op z'n best uitziet. Dat betekent dat eventuele nodige reparaties en onderhoud uitgevoerd moeten worden. Van een likje verf op de muren tot het repareren van loszittende tegels in de badkamer, het kan allemaal bijdragen aan een betere verkoopprijs.

Het uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden brengt kosten met zich mee. Je betaalt niet alleen voor de benodigde materialen, maar ook voor de arbeid als je deze werkzaamheden laat uitvoeren door een professional. Deze kosten variëren sterk, afhankelijk van de omvang en het soort werkzaamheden.

Kosten voor een energielabel

Wanneer je jouw woning verkoopt, ben je verplicht een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Dit energielabel toont de energie-efficiëntie van je huis, wat een factor kan zijn voor potentiële kopers. Je kunt hier controleren of jouw woning al een geldig, definitief energielabel heeft.

Als jouw woning nog geen geldig energielabel heeft, dan moet je een nieuwe aanvragen. Dit proces kan kosten met zich meebrengen, zoals de kosten voor de beoordeling door een deskundige. Het energielabel is tien jaar geldig, dus mogelijke kosten voor een nieuw label kunnen voor veel verkopers eenmalig zijn.

Marketingkosten

Naast de kosten van de makelaar, kunnen ook de marketingkosten om jouw huis te verkopen oplopen. Dit zijn kosten om jouw woning aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers. Denk aan professionele foto's, een 3D-plattegrond, videobeelden of een virtuele tour.

De marketingkosten variëren afhankelijk van het gekozen pakket en de professional die je kiest voor de foto's en video's. Ook voor advertenties om je huis te promoten op sociale media of gespecialiseerde woningwebsites kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer mijn huis verkopen in Zelhem?

Twijfel je eraan of je jouw huis in Zelhem in deze tijd moet verkopen? Dat is begrijpelijk, maar wetende dat de vraag naar woningen momenteel hoger is dan het aanbod, heb je juist nu de kans om een maximale verkoopprijs voor je huis te behalen.

Vraag je jezelf af hoe de woningmarkt er precies voorstaat in juli 2024? De markt is dynamisch en constant in beweging, maar het is nog steeds een gunstige periode om je huis te verkopen. Doordat er meer vraag dan aanbod is, heb je als verkoper een sterke positie en kun je optimaal profiteren.

Vergelijk makelaars in Zelhem Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je een woning te verkopen hebt, wil je dit uiteraard zo efficiënt en voordelig mogelijk doen. Een goede voorbereiding is hierbij essentieel, omdat dit veel invloed heeft op het verdere verloop van het verkooptraject. Het online platform Huis Verkopen biedt hiervoor een gemakkelijk te volgen stappenplan aan. Dit stappenplan is overzichtelijk en duidelijk, waardoor je bij de verkoop van je woning aan alles denkt en niets over het hoofd ziet. Bovendien is het gebruik hiervan helemaal gratis en vrijblijvend. Bekijk het stappenplan en ontdek zelf hoe het je helpt om de juiste keuzes te maken.

Één plek voor alles wat je moet regelen

Wat het verkoopproces zo gemakkelijk maakt met Huis Verkopen, is dat je alles regelt op één plek. Of je nu op zoek bent naar een geschikte makelaar of een betrouwbaar verhuisbedrijf, Huis Verkopen biedt deze diensten allemaal. Bovendien vind je op het platform belangrijke informatie over andere zaken die je moet regelen voor de verkoop van je woning, zoals het regelen van een energielabel.

Beste dienstverlening voor de laagste prijs

Met Huis Verkopen vind je in Zelhem specialisten die de beste dienstverlening leveren voor de laagste prijs. Verkoop je woning snel én voor een maximale prijs. Of je nu een makelaar, ontruimer of verhuizer zoekt; met Huis Verkopen kies je voor de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Veel informatie over alle aspecten van woningverkoop

Huis Verkopen biedt als website veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Hierdoor weet je zeker dat je altijd de juiste beslissingen maakt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Bespaar kosten met Huis Verkopen

Naast de hulp die het platform biedt bij het regelen en organiseren van de verkoop van je woning, helpt Huis Verkopen je ook bij het besparen van kosten. Door het vergelijken van diensten pak je de verkoop van je woning in Zelhem zo slim mogelijk aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zelhem

Het is belangrijk om een objectieve waardebepaling van jouw huis te hebben. Je kunt die uit laten voeren door een lokale makelaar. Vraag een waardeindicatie aan en zet de eerste stap in het verkoopproces.

Een goede makelaar vind je door te kijken naar ervaring, tarief en tevredenheid van andere klanten. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik de online tool makelaars vergelijken op onze website.

De kosten van het verkopen van een huis variëren. Denk aan courtage voor de makelaar, notariskosten en kosten voor een energielabel. Voor een duidelijk overzicht van alle kosten kun je terecht op onze pagina kosten bij de verkoop van je huis.

Van waardebepaling tot overdracht bij de notaris, de verkoop van jouw huis gaat in meerdere stappen. Ons stappenplan geeft je een goed overzicht wat je te wachten staat.

Het snel verkopen van je huis in Zelhem vraagt om een effectieve verkoopstrategie. Goede foto’s, een realistische vraagprijs en een breed netwerk helpen hierbij. Bekijk onze tips om jouw huis snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen