Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bovensmilde

Als je overweegt je huis in Bovensmilde te verkopen, ben je hier aan het juiste adres. Wij bieden relevante informatie over de vastgoedmarkt in Bovensmilde. Gebruik deze kennis om tot een succesvolle verkoop te komen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bovensmilde

Als je jouw huis wilt verkopen in Bovensmilde, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor een makelaar - deze kosten kunnen namelijk aardig oplopen. Ten slotte wil je de woning natuurlijk zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel huizen normaal gesproken in Bovensmilde worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Wil je bovendien weten wat de huidige woningwaarde is in Bovensmilde? Op de site van huisverkopen.nl kun je verschillende makelaars met elkaar vergelijken om zo de beste keuze te maken. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Bovensmilde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 422.250
Besparing (gem.)
€ 1.267

Je huis snel verkopen in Bovensmilde

In Bovensmilde leggen woningen gemiddeld een traject af van 59 dagen voordat ze met succes verkocht worden. Dit toont aan dat verkoopsnelheid sterk afhankelijk kan zijn van de regio en haar woningmarkt. Wij geven je graag een aantal tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Realistische vraagprijs: Door een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen, krijg je een goed beeld van wat je huis waard is en kan je een realistische vraagprijs bepalen. Dit kan de verkoopsnelheid positief beïnvloeden.
 2. Onderhoud: Een woning in goede staat verkoopt sneller. Eventuele gebreken van tevoren herstellen kan een hoop schelen. Daarnaast kan je met kleine aanpassingen, zoals een opgeruimd huis en een frisse lik verf, je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 3. Promotie: Verspreid de verkoop van je woning zo breed mogelijk. Denk aan het gebruik van sociale media, flyers en Posters. Ook kan een gespecialiseerde makelaar zorgen voor de passende promotie en presentatie van je woning, gebruik de vergelijkingstool om de juiste makelaar te vinden.

Tips in Bovensmilde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bovensmilde op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Bovensmilde? Op dit moment is dat € 422.250. Natuurlijk is dit maar een gemiddelde en kan de prijs voor jouw specifieke woning hoger of lager uitvallen. Dit hangt onder andere af van de grootte van het huis, de aantrekkelijkheid van de wijk en recente verkopen van soortgelijke huizen in de buurt.

Niet alleen de totale verkoopprijs, maar ook de prijs per vierkante meter speelt een rol bij de waardebepaling. In Bovensmilde is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment € 3.267. De uiteindelijke verkoopprijs van je woning hangt echter ook af van andere factoren. Denk aan de staat van onderhoud van je woning en de ligging. Een goed onderhouden woning in een gewilde wijk kan immers meer opbrengen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bovensmilde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.500
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bovensmilde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bovensmilde.

Tips om je woning te verkopen in Bovensmilde

Het verkopen van je huis in Bovensmilde kan een spannend proces zijn. Maar met de juiste tips en trucs, wordt jouw woning onweerstaanbaar voor potentiële kopers. Lees snel verder voor waardevolle verkoopadviezen.

 • Goede foto's: Aantrekkelijke foto's zijn essentieel. Overweeg de hulp van een professionele woningfotograaf om jouw woning op z'n mooist te presenteren.
 • Opruimen en schoonmaken: Een opgeruimde en schone woning oogt aantrekkelijk. Ruim persoonlijke spullen op en zorg dat de woning fris ruikt.
 • Schilderwerken: Overweeg een frisse laag verf. Dit kan de woning opfrissen en aantrekkelijker maken voor kopers.
 • Makelaar inschakelen: Een makelaar kan je van waardevolle adviezen voorzien en heeft de kennis om het verkoopproces vlot te laten verlopen.
 • Tuin: Vergeet de tuin niet. Een verzorgde tuin kan de woning een stuk aantrekkelijker maken.

Ontdek jouw stappenplan in Bovensmilde:

 • Volledig persoonlijk stappenplan voor je woning
 • Fouten voorkomen door interactieve bijhoudmodule
 • Potentiële waardeverhoging in jouw handen
 • Toegang tot kostenbesparing door makelaarsvergelijk
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bovensmilde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bovensmilde kost je als verkoper gemiddeld € 5.425. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bovensmilde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 422.250) € 4.898
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.425

Kosten van makelaars in Bovensmilde

Wanneer je overweegt jouw huis in Bovensmilde te verkopen, is het goed om op de hoogte te zijn van het prijsplaatje dat hierbij hoort. De meeste makelaars rekenen namelijk opstartkosten voor het verkopen van een huis, deze kosten in Bovensmilde liggen gemiddeld rond de € 515. Daarnaast rekenen makelaars courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw woning.

Dit courtagepercentage ligt in Bovensmilde gemiddeld op 1,16%. Maar vergeet niet dat een goede makelaar je niet alleen kosten brengt, maar ook veel oplevert. Kies dus niet zomaar voor de goedkoopste makelaar, maar onderzoek wat een makelaar voor jou kan betekenen en welke waarde hij of zij toevoegt aan het verkoopproces van jouw woning in Bovensmilde.

Lees meer over makelaars in Bovensmilde.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Bij de verkoop van de woning is het belangrijk dat de woning er netjes en verzorgd uitziet. Als je huis opknappers heeft, kunnen die het beste worden aangepakt voordat de woning op de markt komt. Het kan gaan om zaken als een likje verf, een tuin die opgeknapt moet worden, of het vervangen van een oude keuken of badkamer.

Het verkoopklaar maken van de woning is vaak meer dan een likje verf. En hoewel deze kosten kunnen variëren, zijn ze wel iets om rekening mee te houden. De noodzakelijke investeringen in je woning bij deze fase zijn onvermijdelijk en hebben direct invloed op de indruk die potentiële kopers krijgen.

Energielabel

Het verplichte energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Dit energielabel beïnvloedt niet alleen de verkoopprijs van je huis, maar kan ook de tijd bepalen die je nodig hebt om het huis te verkopen.

Je moet zelf het energielabel aanvragen bij een erkend deskundige en bij de overdracht is het je verantwoordelijkheid om het label aan de koper te overhandigen. De kosten van een energielabel zijn dus voor jou als verkoper.

Overige kosten

Natuurlijk zijn de kosten van de makelaar en de kosten voor het verkoopklaar maken van je huis én het energielabel maar een deel van het plaatje. Er zijn bij de verkoop van je huis nog meer kosten om rekening mee te houden. Via de volgende link krijg je een overzicht van alle verkoopkosten.

Aangezien de kosten snel kunnen oplopen, is het belangrijk om een duidelijk beeld te krijgen van de totale uitgaven. Zo voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan. Het kan zijn dat je rekening moet houden met kosten voor het aflossen van je hypotheek, notariskosten of eventuele kosten voor het verwijderen van een bouwkundige gebrek.

Wanneer mijn huis verkopen in Bovensmilde?

Heb je weleens overwogen om de stap te zetten en je huis in Bovensmilde te verkopen? De huidige markt kan in je voordeel werken! In juli 2024 worden er weinig huizen aangeboden in Bovensmilde, wat kan zorgen voor een vlottere verkoop.

Vraag je je af wanneer het juiste moment is om je woning in de verkoop te zetten? Hier komt de expertise van een makelaar bij kijken, om het optimale verkoopmoment vast te stellen. Het is verstandig in een vroeg stadium met een makelaar te praten en te zorgen dat jouw woning op het juiste moment in de verkoop wordt geplaatst om het maximale uit de verkoop te halen.

Vergelijk makelaars in Bovensmilde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een woning komen veel zaken kijken. Omdat je dit niet dagelijks doet, wil je het zo goed mogelijk aanpakken. De website Huis Verkopen reikt je een eenvoudig te volgen stappenplan aan dat jou begeleidt in dit proces. Met dit stappenplan heb je een overzichtelijk en duidelijk pad te volgen, zodat je er zeker van bent dat je niets over het hoofd ziet. Het maakt de verkoop van jouw woning eenvoudig en transparant.

Makelaars vergelijken in Bovensmilde

Wanneer je een huis wilt verkopen, is de keuze van een makelaar een belangrijke beslissing. Huis Verkopen helpt je met het vergelijken van lokale makelaars op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de makelaar die het beste bij jouw wensen past.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Bij de verkoop van je huis kunnen de kosten flink oplopen. Huis Verkopen biedt een platform waar je dienstverleners kunt vergelijken op tarief en beschikbaarheid. Zo kan je kosten besparen op je makelaarskosten en andere dienstverleningen.

100% onafhankelijk advies

Het is belangrijk dat de informatie die je krijgt objectief en onafhankelijk is. Huis Verkopen staat garant voor 100% objectiviteit. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je de meest accurate en eerlijke informatie krijgt voor de verkoop van je woning.

Overzicht behouden met het stappenplan

Om de verkoop van je huis soepel te laten verlopen, helpt Huis Verkopen je bij het behouden van het overzicht. Met het interactieve stappenplan weet je altijd waar je staat in het verkoopproces en wat de volgende stappen zijn.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bovensmilde

De eerste stap is het inwinnen van zoveel mogelijk informatie over de lokale woningmarkt en de woningwaarde van jouw huis. Een goede manier om dit te doen, is door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze stap helpt je een realistische verkoopprijs in te stellen.

Een manier om de verkoop van je huis te versnellen, is door het upgraden van je huis door middel van kleine verbeteringen en reparaties. Bovendien kan een professionele foto- en videopresentatie de zichtbaarheid van je woning verbeteren. Lees meer hierover op onze pagina met tips voor een snelle verkoop.

De kosten van de verkoop van een huis kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de makelaarstarieven en eventuele reparaties of verbeteringen die je aan je huis hebt gedaan. Voor een overzicht van de te verwachten kosten kun je terecht op onze overzichtspagina over de kosten.

Het vinden van een goede makelaar kan soms voelen als een uitdaging. De sleutel is om zoveel mogelijk makelaars te vergelijken op basis van hun tarieven, diensten en ervaringen van eerdere klanten. Op onze vergelijkingspagina voor makelaars kan je makelaars in jouw regio vergelijken.

De verkoopprijs van een woning hangt af van meerdere factoren zoals de locatie, de omvang van de woning, de staat van onderhoud en de marktcondities. Een professionele taxateur of makelaar kan helpen bij het bepalen van de juiste verkoopprijs. Bekijk onze pagina over woningwaarde voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen