Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Chaam

Wanneer je jouw huis in Chaam wilt verkopen, wil je dit ongetwijfeld zo effectief mogelijk doen. Wij zijn hier om je te helpen het verkoopproces te vergemakkelijken, door het bieden van slimme tips en waardevolle informatie om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Chaam

Als je in Chaam jouw huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op wilt letten. Ten eerste wil je natuurlijk een voordelige prijs voor je woning krijgen, maar je wilt ook niet te veel betalen voor een makelaar. Daarnaast wil je niet te lang met dubbele woonlasten zitten, dus de woning snel verkopen is een essentieel doel.

Vermoedelijk stel je jezelf flink wat vragen, waaronder: Hoe snel worden huizen in Chaam normaal gesproken verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Kan ik veel besparen door makelaars te vergelijken? Hierna volgen de actuele cijfers wat betreft de woningverkoop in Chaam:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
136 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 549.250
Besparing (gem.)
€ 1.813

Je huis snel verkopen in Chaam

In Chaam worden woningen over het algemeen behoorlijk vlot verkocht. Het gemiddelde ligt op 91 dagen. Voor een razendsnelle verkoop hebben we enkele praktische tips op een rijtje gezet.

 1. Presentatie van de woning is van groot belang. Verzorg je huis optimaal voor potentiële kopers komen kijken. Denk aan een opgeruimd en schoon huis, maar ook aan kleine klusjes die nog gedaan moeten worden. Een woning die goed onderhouden is, verkoopt sneller.
 2. Vergeet niet het stappenplan van HuisVerkopen.nl te volgen. Hiermee zorg je als verkoper dat je niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Van het in kaart brengen van je financiële situatie tot het afronden van de verkoop, alles komt aan bod.
 3. Fotografie is een krachtig hulpmiddel. Zorg voor professionele, lichte foto's die de sfeer en de ruimtes van je woning optimaal in beeld brengen. Dit kan potentiële kopers net dat extra zetje geven om een bezichtiging aan te vragen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Chaam

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Chaam op?

Ben je benieuwd naar de huidige huizenprijzen in Chaam? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Chaam rond de € 549.250 euro. Een verkoopprijs is echter nooit statisch en hangt af van meerdere factoren zoals de staat van het huis, de grootte van het perceel en natuurlijk de locatie binnen Chaam zelf.

Naast de totale verkoopprijs, kan het ook interessant zijn om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment betaal je om en nabij de € 3.067 euro per vierkant meter in Chaam. Deze info geeft je meer inzicht in wat je kunt verwachten als je een huis in Chaam wilt kopen in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Chaam

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.700
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Chaam bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Chaam.

Tips om je woning te verkopen in Chaam

Je huis in Chaam verkopen kan een uitdaging zijn. Er zijn echter enkele strategieën die je kunt toepassen om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en om een vlotte verkoop te bevorderen. Hier volgen enkele nuttige tips om je op weg te helpen.

 • Onderhoudt de tuin: Een verzorgde tuin kan het eerste zijn wat een potentiële koper ziet. Snoei struiken, maai het gras en plant kleurrijke bloemen voor een positieve eerste indruk.
 • Lichte wandkleuren: Verf de muren in lichte, neutrale kleuren. Dit kan de kamers groter en lichter laten lijken en biedt een blanco canvas waar potentiële kopers zichzelf kunnen inbeelden.
 • Goede foto's: Professionele foto's maken een enorm verschil. Ze geven een realistische, maar aantrekkelijke weergave van je woning en kunnen meer kijkers aantrekken.
 • Doelgerichte promotie: Ken de doelgroep van je woning. Zijn het gezinnen, jonge professionals of gepensioneerden? Richt je promotiemateriaal en -strategie daarop.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Het kan frustrerend zijn, maar hoe groter de beschikbaarheid, hoe meer potentiële kopers je kunt aantrekken.

Ontdek jouw stappenplan in Chaam:

 • Ontworpen om de verkoop van jouw woning te vergemakkelijken.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken.
 • Houd overzichtelijk bij wat je wel of niet wenst te doen.
 • Voorkomt het overslaan van essentiële stappen in het proces.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Chaam?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Chaam kost je als verkoper gemiddeld € 5.078. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Chaam In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 549.250) € 6.371
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.078

Kosten van makelaars in Chaam

Het kiezen van de juiste makelaar voor het verkopen van je huis in Chaam is een belangrijke beslissing. Naast de service en betrouwbaarheid, speelt de kostprijs ook een cruciale rol. De meeste makelaars rekenen een courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Chaam ligt dit percentage gemiddeld op 1,16%. Daarnaast brengen de meeste makelaars ook opstartkosten in rekening. Deze kosten zijn gemiddeld € 515.

Op het eerste gezicht lijken deze kosten misschien hoog, maar kijk ook naar wat een makelaar je oplevert. Een goede makelaar kan je woning snel en voor een goede prijs verkopen. Daarmee kan hij meer dan zijn kosten waard zijn. Bovendien zorgt een makelaar voor veel zaken, zoals de onderhandelingen en juridische afwikkeling, waardoor je zelf minder zorgen hebt.

Lees meer over makelaars in Chaam.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je je huis verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten voor het opstellen van de koopakte. Zodra je een koper hebt gevonden, moet dit juridisch vastgelegd worden. De notaris stelt de koopakte op waarin alle afspraken staan en regelt de eigendomsoverdracht. De kosten voor deze diensten vallen onder de notariskosten.

Hoewel de koper de akte van levering betaalt, zijn de kosten voor het opstellen van de koopakte voor jouw rekening. Dus ook al is jouw huis verkocht, je moet nog wel deze notariskosten betalen.

Verhuiskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, zal je ook moeten verhuizen. Verhuizen brengt verschillende kosten met zich mee. Je moet bijvoorbeeld denken aan de kosten van een verhuisbedrijf, of als je het zelf doet, de kosten voor het huren van een verhuiswagen. Ook eventuele opslagkosten, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk een plek nodig hebt om jouw inboedel te stallen, kunnen oplopen.

Deze verhuiskosten kunnen sterk variëren. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en genoeg budget hiervoor te reserveren. Deze verhuiskosten kunnen namelijk een flinke hap uit je budget nemen.

Energielabel

Als je jouw huis verkoopt, ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van dit energielabel kost geld. Je betaalt voor de aanvraag en voor het laten vaststellen van het label door een erkend deskundige.

Het energielabel is belangrijk voor de koper, omdat dit een indicatie geeft van de energiekosten tijdens het wonen. Ook kan het invloed hebben op de verkoopprijs. De kosten voor het aanvragen en vaststellen van het energielabel zijn dus voor jouw rekening.

Bij de verkoop van je huis komen dus meer kosten kijken dan je in eerste instantie zou denken. Naast de makelaarskosten zijn er diverse andere kosten waar je rekening mee dient te houden. Door goed zicht te houden op deze kosten en hiervoor te reserveren, kom je achteraf niet voor financiële verrassingen te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in Chaam?

Zit je eraan te denken om jouw huis in Chaam te verkopen? Met de huidige woningmarkt kan dit best een aantrekkelijke keuze zijn. Het aanbod aan woningen is beperkt en de vraag blijft sterk. Maar het is van belang dat je jezelf goed laat informeren over de kansen en mogelijkheden in jouw specifieke situatie.

Je vraagt je misschien af hoe je het beste de stap kunt zetten naar het verkopen van je huis. Dit is waar een makelaar in Chaam om de hoek komt kijken. Een makelaar kent de lokale markt op zijn duimpje en kan je waardevol advies geven over de verkoopkansen van jouw woning in de huidige periode van april 2024.

Vergelijk makelaars in Chaam Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, krijg je te maken met veel zaken die geregeld moeten worden. Waar begin je en hoe weet je zeker dat je niets vergeet? Huis Verkopen maakt het overzichtelijk voor je. Met een helder stappenplan word je door het verkoopproces geloodst. Of het nu gaat om het vinden van een makelaar, het regelen van een energielabel of het organiseren van een verhuizing. Dit alles maakt Huis Verkopen dé plek om je huisverkoop slim aan te pakken.

Statistieken van makelaars

Je wilt natuurlijk de beste prijs voor je huis. Hoe kies je de beste makelaar daarvoor? Huis Verkopen heeft het antwoord. Door de statistieken van alle makelaars in Chaam bij te houden, kun je makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen kun je besparen op je makelaarskosten. Het stappenplan laat je dienstverleners vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Zo betaal je nooit te veel en houd je de regie in eigen hand.

100% onafhankelijk

Weet dat Huis Verkopen 100% onafhankelijk is. Het grootste platform op het gebied van huisverkoop zet de belangen van verkopers op de eerste plaats en bestrijdt misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Je behoudt gemakkelijk het overzicht met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen. Je vinkt elke voltooide stap eenvoudigweg af en blijft zo goed op de hoogte tijdens het verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Chaam

Het bepalen van de waarde van je woning is een belangrijke stap in het verkoopproces. In Chaam kan de woningwaarde worden bepaald op basis van vergelijkbare huizen in dezelfde omgeving, de staat van het huis en andere relevante factoren. Voor meer informatie, raadpleeg onze pagina wat is mijn huis waard.

Het verkopen van je huis in Chaam kan een uitdaging zijn. Het proces begint met het bepalen van de waarde van je huis, gevolgd door het opstellen van een verkoopplan en het inzetten van marketingstrategieën. Meer informatie vind je op onze pagina stappenplan verkoop huis.

De snelheid van de huizenverkoop varieert wel per plaats en situatie. In Chaam kan het gemiddeld 2 tot 3 maanden duren, maar bij een correcte prijsbepaling en goede marketing kan dit sneller gaan. Bekijk hier hoe je het proces kan versnellen.

Er zijn verschillende documenten nodig bij de verkoop van je huis in Chaam. Hieronder vallen onder andere een energielabel, de WOZ-beschikking en jouw hypotheekakte. Voor een uitgebreide lijst van benodigde documenten, raadpleeg onze informatiepagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen