Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Den Ilp

Overweeg je jouw huis in Den Ilp te verkopen? Het selecteren van de juiste makelaar kan een significante impact hebben op de uiteindelijke verkoopprijs en -snelheid. Vergelijk daarom vooraf makelaars op basis van tarieven, services en ervaringen van anderen om de meest passende keuze te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Den Ilp

Je huis verkopen in Den Ilp is een grote stap. Er zijn verschillende aspecten waar je op moet letten. De staat van je woning, de lokale woningmarkt en de juiste prijsstelling zijn factoren die bepalend zijn. Het is belangrijk om je te realiseren dat de waardering van je huis niet alleen afhangt van de grootte of de staat van je huis, maar ook van de locatie. Factoren zoals nabijheid tot voorzieningen en de kwaliteit van de buurt kunnen een grote invloed hebben op de opbrengst van je huis. Het goed presenteren van je woning, voor zowel online weergave als bezichtigingen, kan ook een grote impact hebben op de snelheid waarmee je woning verkocht wordt.

Je vraagt je waarschijnlijk af: hoe lang duurt het voordat huizen in Den Ilp verkocht worden? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Daarom is het goed om te weten dat je op deze pagina gemakkelijk makelaars kunt vergelijken die goed presteren in Den Ilp. De antwoorden op deze vragen zijn belangrijk om het maximale uit de verkoop van je huis te halen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Den Ilp:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 1.014.000
Besparing (gem.)
€ 2.180

Je huis snel verkopen in Den Ilp

In het pittoreske Den Ilp wisselen woningen relatief snel van eigenaar. Gemiddeld genomen gebeurt dit binnen een termijn van 67 dagen. Dit is een uitstekende uitgangspositie om je huis te verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis nóg eerder de verkooplijsten verlaat?

 1. Presentatie is koning. Verkoopfoto's zijn het eerste wat potentiële kopers zien. Zorg voor professionele, heldere foto's die je woning op zijn best laten zien. Prikkel de interesse en dan volgen de bezichtigingen vanzelf.
 2. Prijsstelling vraagt strategie. Stel samen met je makelaar een slimme vraagprijs vast. Te hoog, en kopers worden afgeschrikt. Te laag, en je doet jezelf tekort. De juiste prijs trekt de juiste kopers aan.
 3. Win meerdere adviezen in. Voordat je een makelaar selecteert, vraag je bij meerdere makelaars om advies. Zo weet je zeker dat je de makelaar kiest die het beste plan voor de verkoop van jouw huis heeft.

Tips in Den Ilp

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Den Ilp op?

Den Ilp, een charmant dorp in de gemeente Landsmeer, is een gewilde plek om te wonen. Zo ben je er omringd door een oase van rust en ruimte, terwijl je ook dichtbij het bruisende Amsterdam zit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de gemiddelde verkoopprijs hier in juli 2024 op € 1.014.000 ligt. De precieze verkoopsom van een huis hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het huis, de staat van onderhoud, recente verbouwingen en natuurlijk de ligging.

Bij de verkoop van een huis in Den Ilp is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde prijs per vierkante meter in deze periode € 8.816 is. Dit kan nuttige informatie zijn bij de bepaling van je vraagprijs. Een goede tip is dus om rekening te houden met de prijs per vierkante meter, zodat je zeker weet dat je een realistische vraagprijs vaststelt en niet verrast wordt door onverwachte ontwikkelingen op de woningmarkt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Den Ilp

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 4.800
€ 8.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Den Ilp bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Den Ilp.

Tips om je woning te verkopen in Den Ilp

Als je overweegt jouw huis te verkopen in Den Ilp, is een goede voorbereiding essentieel. Met een aantal slimme strategieën kun je potentiële kopers aantrekken en sneller je woning verkopen. Ontdek hier enkele waardevolle tips om je verkoopproces te optimaliseren.

 • Fotoreportage: Maak kwalitatieve foto's van je woning. Zorg dat je huis netjes en opgeruimd is. Goede foto's trekken sneller potentiële kopers aan die online op huizenjacht zijn.
 • Prijsbepaling: Ga zorgvuldig te werk bij het bepalen van de vraagprijs. Onderzoek vergelijkbare woningen in Den Ilp en raadpleeg eventueel een taxateur. Een juiste prijs kan de verkoop versnellen.
 • Verkoopstyling: Presenteer je woning optimaal door middel van verkoopstyling. Hiermee maak je het huis aantrekkelijk voor een breed publiek en zorg je dat het er uitnodigend uitziet.
 • Communicatie: Communiceer goed met potentiële kopers: beantwoord vragen tijdig, geef rondleidingen en wees transparant over de staat en eigenschappen van de woning.
 • Verkoopkanalen: Zet verschillende verkoopkanalen in, zoals een makelaar, vastgoedwebsites, social media en je eigen netwerk om de zichtbaarheid van je woning te vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Den Ilp:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat in het verkoopproces
 • Helpt je duizenden euro's te besparen door te vergelijken
 • Zorgt voor volledig overzicht en controle tijdens de verkoop
 • Stelt je in staat alles direct en eenvoudig te beheren
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Den Ilp?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Den Ilp kost je als verkoper gemiddeld € 6.805. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Den Ilp In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 1.014.000) € 11.864
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.805

Kosten van makelaars in Den Ilp

De gemiddelde kosten van een makelaar bij de verkoop van een woning in Den Ilp kunnen nogal variëren. Dit komt omdat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren, gebaseerd op hun dienstpakket en ervaring. In het algemeen rekenen makelaars een courtage, gemiddeld ligt deze rond de 1,17% van de verkoopprijs van je huis.

Hoewel dit percentage een algemene richtlijn is, is het essentieel om altijd zorgvuldig verschillende makelaars te vergelijken. Niet alleen hun tarieven, maar ook de kwaliteit van hun service, hun klantbeoordelingen en hun kennis van de lokale markt in Den Ilp. Op deze manier vind je een makelaar die het beste past bij je behoeften en krijg je waar voor je geld.

Andere kosten bij verkoop

Als je van plan bent jouw woning in het idyllische Den Ilp te verkopen, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De courtage van de makelaar hangt meestal af van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning en bedraagt gemiddeld 1,17%. Voor een huis dat verkocht wordt voor € 1.014.000 (de gemiddelde verkoopprijs in Den Ilp), praten we over zo'n € 11.864. Maar vergeet niet: er zijn meer kosten waar je rekening mee moet houden.

Kosten notaris

In het verkoopproces van een woning speelt de notaris een belangrijke rol. De kosten voor deze specialist variëren. Deze omvatten doorgaans de kosten voor de opmaak van de akte van levering. Heb je een hypotheek op de woning die je moet laten royeren? Houd dan rekening met extra notariskosten.

Hoewel de koper meestal de akte van levering betaalt, ben jij als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van het doorhalen van de hypotheek. Deze kosten bestaan uit het bedrag dat de notaris hiervoor rekent en de zogenoemde 'royementskosten' van de bank.

Verrekening gemeentelijke belastingen

Als je jouw woning verkoopt, moet je de al betaalde gemeentelijke belastingen verrekenen met de koper. Dit kunnen bijvoorbeeld rioolheffing, afvalstoffenheffing of waterschapsbelasting zijn. Het gedeelte van het jaar dat jij nog in de woning woont, is voor jouw rekening. De resterende maanden komen voor rekening van de koper.

Deze kostenpost is dus variabel en afhankelijk van het moment in het jaar dat je jouw huis verkoopt. De notaris zal deze verrekening meenemen in de afrekening. Let goed op of dit correct wordt uitgevoerd, want het kan oplopen tot een substantiële som geld.

Energielabel

Voordat je jouw huis kunt verkopen, heb je een definitief energielabel nodig. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Je kunt een energielabel aanvragen via de Rijksoverheid. Je betaalt hiervoor een vastgesteld tarief.

Ondanks dat de kosten voor een energielabel niet zo hoog zijn, is het verplicht om er een te hebben bij de verkoop van jouw woning. Het energielabel dient binnen 10 werkdagen na de verkoopovereenkomst overhandigd te zijn aan de koper. Een boete voor het ontbreken ervan kan behoorlijk oplopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Den Ilp?

Denk je erover na om je huis in Den Ilp te verkopen en vraag je je af of juli 2024 daar het juiste moment voor is? Het antwoord is volmondig ja. De huidige dynamiek op de woningmarkt maakt dat dit een uitstekend moment is om de verkoop van je huis te overwegen.

Om het maximale uit je huisverkoop te halen, is het aan te raden om al in een vroeg stadium een makelaar in te schakelen. Zij kennen de markt, de potentiële kopers en kunnen je optimaal adviseren over wanneer je jouw woning het beste in de verkoop kunt zetten.

Vergelijk makelaars in Den Ilp Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je het liefst zo min mogelijk zorgen hebben. Het ideale scenario is een vlotte verkoop waar je zelf zo min mogelijk tijd en moeite in hoeft te steken en die je een mooi verkoopbedrag oplevert. Dat is precies wat de online dienst van Huis Verkopen voor je kan betekenen. Met deze service wordt alles voor je geregeld door gespecialiseerde professionals, zodat jij je gewoon kunt focussen op wat er voor jou belangrijk is.

Gratis waardebepaling

Een van de voordelen van Huis Verkopen is dat je een gratis waardebepaling kan aanvragen. Hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijke verkoopwaarde van jouw woning en kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaars vergelijken, waardoor je de beste makelaar voor jouw woning en situatie kan kiezen. Daarnaast kun je makelaarstarieven opvragen en zo besparen op makelaarskosten.

Ondersteuning bij de verkoop

Naast de vele online diensten, biedt Huis Verkopen ook individuele ondersteuning. Via een uitgebreid stappenplan word je door het hele verkoopproces geleid. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en alles op de beste manier regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Den Ilp

Om de waarde van je huis te bepalen, kun je het beste een professionele waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Deze kijkt naar diverse factoren zoals de locatie, de staat van het huis en de huidige markt in Den Ilp.

De belangrijkste stappen bij het verkopen van jouw huis zijn: de waarde van je huis bepalen, het huis verkoopklaar maken, een verkoopstrategie bepalen, rondleidingen geven en bij serieuze interesse een koopcontract opstellen. Er is ook een handig stappenplan beschikbaar op onze website.

Een makelaar kan je begeleiden bij het gehele verkoopproces van je woning. De makelaar adviseert over de vraagprijs, presenteert het huis op de markt, regelt bezichtigingen en onderhandelt met kopers. Meer informatie over de diensten van een makelaar vind je op onze pagina.

Het is belangrijk dat jouw huis er netjes en licht uitziet tijdens een bezichtiging. Daarnaast is het een goed idee om de sterke punten van het huis en de buurt te benadrukken. Lees meer tips op onze tipspagina.

De kosten van de verkoop van je huis in Den Ilp bestaan uit onder andere notariskosten, makelaarskosten en kosten voor het energielabel. Hoeveel dit precies is, verschilt per situatie. Lees hier meer over op onze kostenpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen