Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Landsmeer

Wil je jouw huis in Landsmeer verkopen? Wij helpen jou graag door dit proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. Met slimme tips en handige informatie zorgen wij ervoor dat jij met zelfverzekerdheid de huizenmarkt kunt betreden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Landsmeer

Als woningverkoper in Landsmeer heb je diverse doelen wanneer je je huis gaat verkopen. Misschien wil je wel zo snel mogelijk van je woning af omdat je al een ander huis op het oog hebt. Of wellicht streef je naar de hoogst mogelijke verkoopopbrengst, zodat je meteen wat winst kan opstrijken. Ook kan het zijn dat je juist alle tijd neemt om de ideale koper te vinden en je de insteek hebt om zonder haast te verkopen.

Natuurlijk ben je benieuwd naar de details van de woningmarkt in Landsmeer. Hoe lang staat een huis hier gemiddeld te koop? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Goed nieuws, op deze belangrijke vragen gaan we je antwoord geven! Hieronder vind je de meest actuele cijfers met betrekking tot de woningmarkt in Landsmeer:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
77 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 571.864
Besparing (gem.)
€ 1.630

Je huis snel verkopen in Landsmeer

De gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in Landsmeer bedraagt 77 dagen. Maar met de juiste aanpak kan jouw huis sneller van de markt. Wil je weten hoe? Lees dan de volgende verkoopversnellende tips.

 1. Vraag een woningwaardering aan. Door je woning op de juiste waarde te schatten, kun je deze aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Dit helpt je de vraagprijs vast te stellen die zowel voor jou als voor de koper aantrekkelijk is. Informatie over woningwaardering kun je hier vinden.
 2. Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bezichtigen, hoe groter de kans dat het snel verkocht wordt. Dit kan betekenen dat je bereid moet zijn om bezichtigingen te laten plaatsvinden buiten de conventionele uren en in het weekend.
 3. Optimaliseer de woningpresentatie. Eerste indrukken tellen en dat geldt ook voor de verkoop van je woning. Zorg er dus voor dat je woning er op foto's en tijdens bezichtigingen op zijn best uitziet. Dit kan betekenen dat je moet opruimen, schoonmaken, schilderen of zelfs wat kleine reparaties moet uitvoeren.
Huis verkopen Landsmeer tips

Tips in Landsmeer

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Landsmeer op?

De Oostelijke Eilanden zijn een spannende buurt om te wonen en dat weerspiegelt zich in de verkoopprijzen. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis in deze wijk ligt momenteel rond de € 571.864. Maar hou er rekening mee dat dit slechts een gemiddelde is. Onder andere de staat van het huis, de grootte, het aantal slaapkamers en de specifieke locatie binnen de buurt kunnen invloed hebben op de uiteindelijke verkoopsom.

Om een beter beeld te krijgen van de woningmarkt in Landsmeer kijken we ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, die nu rond de € 5.325 ligt. Deze prijs per m2 geeft echter geen volledig beeld, omdat externe factoren zoals een tuin niet worden meegerekend. Bovendien is de prijs per m2 altijd een gemiddelde, daarom kan het zo zijn dat de prijs hoger uitvalt voor een woning die bijvoorbeeld volledig gerenoveerd is of een unieke ligging heeft.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Landsmeer

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 4.300
€ 5.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Landsmeer bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Landsmeer.

Feitjes over Landsmeer

 • Landsmeer is in de 12e eeuw ontstaan als veenontginningsnederzetting.
 • Het dorp staat bekend om zijn natuurgebied: het Twiske.
 • In Landsmeer bevindt zich de enige overgebleven eendenkooi van Amsterdam.

Tips om je woning te verkopen in Landsmeer

Het verkopen van je huis in Landsmeer kan een spannende uitdaging zijn. Met de juiste strategieën ben je in staat om een winstgevende verkoop te bewerkstelligen. Hier zijn enkele cruciale tips die jou kunnen leiden naar het gewenste succes.

 • Professionele foto's. Zorg dat de foto's van je huis professioneel genomen zijn. Goede belichting, het juiste standpunt en een schone omgeving kunnen een wereld van verschil maken.
 • Vergeet de buitenruimte niet. Zorg ervoor dat je tuin er verzorgd uitziet. Potentiële kopers kunnen hierdoor beter de waarde zien van het buitenleven in Landsmeer.
 • Bij het kiezen van een vraagprijs is deskundig advies van een makelaar cruciaal. Zij kennen de lokale markt en kunnen helpen om een realistische en aantrekkelijke prijs te bepalen.
 • Presenteer je huis alsof het een modelwoning is. Zorg dat alles netjes, schoon en georganiseerd is. Een opgeruimd huis komt ruimer en aantrekkelijker over.
 • Probeer je huis te promoten op verschillende online platforms. Social media, vastgoedwebsites en lokale online groepen kunnen je bereik vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Landsmeer:

 • Het stappenplan bespaart je duizenden euro's door grondige vergelijking.
 • Optimaal overzicht en controle over de verkoop van jouw woning.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat bij de woningverkoop.
 • Het stappenplan is geheel gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Landsmeer?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Landsmeer kost je als verkoper gemiddeld € 7.222. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Landsmeer In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 571.864) € 6.062
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.222

Kosten van makelaars in Landsmeer

Als je je huis in Landsmeer wilt verkopen, zul je te maken krijgen met de kosten van een makelaar. Deze kosten zijn variabel en worden meestal aangegeven als een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis, het zogenaamde courtage. Het gemiddelde courtage dat makelaars in Landsmeer vragen ligt rond de 1,06%.

Houd er echter rekening mee dat makelaars verschillende kostenstructuren hebben. Sommige makelaars rekenen mogelijk extra kosten voor bijvoorbeeld marketing of andere diensten. Het is daarom altijd een goed idee om verschillende makelaars zorgvuldig te vergelijken voordat je een definitieve beslissing neemt. Je wilt immers waar voor je geld krijgen en niet voor verrassingen komen te staan.

Lees meer over makelaars in Landsmeer.

Andere kosten bij verkoop

Reparatiekosten

Als woningverkoper kan het voorkomen dat er een aantal essentiële reparaties of verbeteringen aan je woning nodig zijn voordat deze de markt op kan. Te denken valt aan onderhoudswerkzaamheden aan bijvoorbeeld het schilderwerk, het dak of de vloeren. Deze kosten komen voor jouw rekening en kunnen soms fors zijn.

Hoewel deze kosten aanzienlijk kunnen zijn, is het toch een verstandige investering. Door je woning in goede staat op de markt te zetten, zorg je ervoor dat deze aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Daardoor kan je woning sneller verkocht worden en mogelijk zelfs voor een hogere prijs.

Energielabel

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van je woning. Het label laat zien hoe energiezuinig je woning is. Voor het krijgen van een energielabel moet je woning geïnspecteerd worden door een professional, wat kosten met zich meebrengt.

Hoewel de kosten hiervoor je misschien tegen kunnen zitten, is het toch een goede investering. Een groen energielabel kan namelijk de waarde van je woning verhogen en dit maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers. Bovendien is een energielabel, zoals gezegd, verplicht bij verkoop van je woning.

Verhuizers

Wanneer je jouw woning verkoopt, zul je waarschijnlijk ook moeten verhuizen. De kosten van professionele verhuizers of het huren van een verhuiswagen vormen dan ook een onderdeel van het totale kostenplaatje. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de omvang van de verhuizing.

Verhuizen kan stressvol zijn en veel tijd kosten. Het investeren in professionele hulp voor je verhuizing kan deze stress verminderen. Daarnaast zorgt professionele hulp ervoor dat je spullen veilig en met zorg verplaatst worden. Dus hoewel het kosten met zich meebrengt, kan het je veel tijd, stress en potentieel beschadigde spullen besparen.

Wanneer mijn huis verkopen in Landsmeer?

Is februari 2024 de beste tijd om jouw huis in Landsmeer te verkopen? Het korte antwoord is: ja. Ondanks dat het niet mogelijk is om aannames te doen over de exacte stijging van de woningprijzen, zien we dat de vraag naar woningen hoog blijft. Hierdoor is de kans groot dat je een goede prijs voor je huis kunt krijgen.

Precieze voorspellingen over de huizenmarkt zijn lastig, maar hoef je je zorgen te maken over de verkoop van je huis? Nee, dat hoeft echt niet. Er is voldoende interesse van potentiële kopers, wat het makkelijker maakt om jouw huis in Landsmeer succesvol te verkopen. Maak dus gebruik van deze gunstige marktomstandigheden.

Vergelijk makelaars in Landsmeer Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voorbereiding is alles als het om woningverkoop gaat. Je wilt niet dat een onvoorbereide stap de verkoopprijs van je huis negatief beïnvloedt. Daarom is het belangrijk om alle aspecten van de verkoop te overwegen en te plannen. Gelukkig is er Huis Verkopen, een handige website die je bij iedere stap ondersteunt en het gemakkelijk maakt de juiste beslissingen te maken. Met handige tools, inzicht in makelaarsstatistieken en objectief advies, helpt Huis Verkopen je om een strak plan te maken voor de verkoop van je huis.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Een belangrijke stap in de verkoop van je huis is het vaststellen van de juiste vraagprijs. Huis Verkopen biedt je een gratis, objectieve waardebepaling. Daarnaast is het mogelijk om makelaars te vergelijken, zodat je altijd de beste makelaar voor de verkoop van je woning in Landsmeer vindt.

Bespaar op makelaarskosten

Dankzij Huis Verkopen kun je makkelijk op de (vaak hoge) makelaarskosten besparen. Door het opvragen van makelaarstarieven bij lokale makelaars, kun je tarieven vergelijken en de beste deal vinden. Zo betaal jij nooit te veel en kun je jouw budget efficiënt besteden.

Ondanks handige aanvullende diensten

Huis Verkopen biedt een scala aan aanvullende diensten, die de verkoop van je huis nog soepeler laten verlopen. Van een energielabel aanvragen tot het regelen van een verhuizer, Huis Verkopen maakt het allemaal mogelijk. Op deze manier houd je overzicht en hoef je niks over het hoofd te zien.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Landsmeer

Het is belangrijk om een goede waardebepaling te maken. Deze kan gedaan worden door een makelaar. Je kunt via onze website een waardebepaling aanvragen. Ze houden dan rekening met de staat van het huis, de ligging, de markt in Landsmeer en recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen.

Het verkopen van je huis kan soms complex lijken, maar met het juiste stappenplan wordt het een stuk overzichtelijker. Om jezelf te helpen, kun je ons stappenplan voor de verkoop van je huis volgen. Dit begeleidt je door het hele proces en zorgt ervoor dat je niets vergeet.

De kosten van het verkopen van je huis kunnen variëren en zijn afhankelijk van factoren zoals de makelaarstarieven en kosten voor het energielabel. Op de kostenpagina op onze website lees je alles over de mogelijke kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis.

Een snelle verkoop van je huis hangt af van verschillende factoren. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je huis goed wordt gepresenteerd. We hebben een aantal tips om je huis snel te verkopen op onze website staan die je hierbij kunnen helpen.

Het vinden van de juiste makelaar kan lastig zijn, maar we hebben een handige tool op onze website waarmee je makelaars kunt vergelijken. Hiermee vind je de beste makelaar voor de verkoop van je huis in Landsmeer op basis van jouw voorkeuren en behoeften.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen