Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Espel

Overweeg je jouw woning in Espel te verkopen? Dankzij HuisVerkopen.nl kun je alle voorbereidingen vanuit je luie stoel doen. Vanaf het samenstellen van een objectieve en aantrekkelijke woningpresentatie tot het selecteren van de beste makelaar voor jouw unieke situatie.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Espel

Als je van plan bent jouw woning in Espel te gaan verkopen zijn er diverse aspecten waar je rekening mee dient te houden. Zo is het zaak dat je jouw woning verkoopt tegen een goede prijs, maar ook de snelheid waarmee de woning van de markt gehaald wordt is relevant. Een andere overweging is hoe je het verkoopproces zelf ervaart, wil je bijvoorbeeld alleen met professionele kopers werken? Of gaat jouw voorkeur uit naar particuliere kopers? Houd dus in gedachten dat de verkoop van jouw huis om meer draait dan alleen prijs en snelheid.

Vraag je je af wat de gemiddelde verkoopopbrengst in Espel is? Of ben je benieuwd naar hoe snel woningen gemiddeld verkocht worden in Espel? Of misschien wil je weten hoeveel jouw woning op dit moment waard is? Ook kan het interessant zijn om te weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Op deze handige pagina vind je alle informatie om een goede keuze te kunnen maken. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Espel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
10 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 258.250
Besparing (gem.)
€ 607

Je huis snel verkopen in Espel

Welkom op HuisVerkopen.nl! Je woning in Espel snel verkopen kan een uitdaging zijn, zeker als je bedenkt dat de gemiddelde woning in Espel er 16 dagen over doet om verkocht te raken. Wij hebben enkele tips voor je samengesteld die kunnen helpen om het proces te versnellen.

 1. Tref de juiste voorbereidingen voor de verkoop van je huis. Zorg dat je huis opgeruimd en schoongemaakt is, laat eventueel noodzakelijke reparaties uitvoeren en zorg voor een gunstig energielabel. Een woning die er verzorgd uitziet, trekt sneller kopers aan.
 2. Zorg voor een realistisch prijskaartje. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar, om zeker te zijn dat je een eerlijke prijs voor je woning vraagt. Te duur en het risico bestaat dat kopers weglopen, te goedkoop en je doet jezelf tekort.
 3. Schakel een professionele fotograaf in voor foto's van je woning. Kwalitatief goede foto's maken een groot verschil in de presentatie van je huis. Ze trekken meer bezoekers op huizensites en zorgen ervoor dat je woning opvalt in het grote aanbod.

Tips in Espel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Espel op?

In Espel wordt een huis tegenwoordig gemiddeld verkocht voor een prijs van € 258.250 euro. Je zult begrijpen dat de werkelijke verkoopprijs sterk kan variëren. Deze hangt namelijk af van zaken zoals de staat van het huis, de grootte en de locatie binnen Espel.

Ook de gemiddelde prijs per vierkante meter kan interessant zijn om te weten. In Espel ligt deze momenteel gemiddeld op € 2.416 euro. Vraag- en verkoopprijzen zijn continu in beweging, dus het is verstandig om deze prijzen in de gaten te houden als je over een verkoop nadenkt, zeker in de huidige periode, juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Espel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.200
€ 2.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Espel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Espel.

Tips om je woning te verkopen in Espel

Als je je huis in Espel wilt verkopen, is het belangrijk om strategisch te werk te gaan. Het presenteren van je huis en het prijzen ervan kan bepalend zijn voor de snelheid waarmee je je huis verkoopt en tegen welke prijs. Hier zijn enkele praktische tips om je te helpen bij de voorbereiding van de verkoop van je woning in Espel.

 • Verpersoonlijke je huis niet te veel. Houd de inrichting en decoratie algemeen aantrekkelijk, zodat potentiele kopers zichzelf eenvoudiger in het huis kunnen visualiseren.
 • Schoonheid is essentieel. Zorg dat je huis schoon is, zowel binnen als buiten. Onaantrekkelijke vlekken of geuren kunnen potentiele kopers ontmoedigen.
 • Onderhoud je tuin. Een netjes aangelegde tuin kan je huis er aantrekkelijker uit laten zien. Het geeft de indruk van dat het huis goed onderhouden is.
 • Stel een realistische vraagprijs vast. Onderzoek de huizenmarkt in Espel om een idee te krijgen van wat kopers waarschijnlijk zullen willen betalen.
 • Repareer kleine gebreken. Een lekkende kraan of piepende deur kan kleine irritaties zijn. Het repareren van deze kan een grotere impact hebben dan je verwacht.

Ontdek jouw stappenplan in Espel:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Gratis en interactief, met opties op basis van jouw wensen
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen bij de verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken met dit plan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Espel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Espel kost je als verkoper gemiddeld € 5.316. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Espel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 258.250) € 3.047
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.316

Kosten van makelaars in Espel

Als je een woning in Espel wilt verkopen, is de inschakeling van een makelaar een veelgebruikte optie. Je kunt een vast tarief of een percentage van de verkoopprijs, ook wel courtage genoemd, afspreken. De gemiddelde courtage in Espel ligt rond de 1,18% van de verkoopprijs van je woning.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Espel is € 258.250 euro. Dit betekent dat een gemiddelde courtage van 1,18% neerkomt op € 3.047 euro. Dit is in lijn met de gemiddelde makelaarskosten in Nederland, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Lees meer over makelaars in Espel.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Vóór je jouw huis verkoopt, wil je wellicht nog een tweep onderhoud uitvoeren. Zichtbare gebreken zoals een lekkend dak of afgebladderde verf kunnen potentiële kopers afschrikken. Daarbij kan goed onderhoud de verkoopprijs van je huis verhogen.

Het is dan ook zeker het overwegen waard om te investeren in reparaties en verbeteringen aan je woning. Echter, laat je niet verleiden tot grootschalige verbouwingen. De kosten daarvan krijg je vaak niet helemaal terug in de verkoopprijs.

Verhuiskosten

Zodra je huis is verkocht, komt vaak de volgende grote kostenpost: de verhuizing. Je kunt kiezen voor een doe-het-zelf-verhuizing, waarbij je alleen de kosten hebt van een verhuiswagen huren en misschien wat vrienden trakteren op pizza.

Echter, als je kiest voor een verhuisbedrijf, kunnen de kosten flink oplopen. Zeker wanneer je grote, zware of kwetsbare spullen hebt, is professionele hulp geen overbodige luxe. Bedenk goed wat voor jou het beste werkt en welke kosten je hiervoor over hebt.

Energielabel laten vaststellen

Bij de verkoop van je huis is het wettelijk verplicht een definitief energielabel te hebben. Dit geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Het label wordt bepaald door een erkende adviseur en daar zijn kosten aan verbonden.

De overheid voert regelmatig controles uit, en als blijkt dat je nog geen energielabel hebt aangevraagd, kun je een boete krijgen. Het laten vaststellen van je energielabel is dus niet alleen verplicht, maar helpt ook bij het bepalen van de verkoopwaarde van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Espel?

De huidige woningmarkt lijkt gunstig voor mensen die hun huis in Espel willen verkopen. Door de grote vraag naar woningen zijn er voor elke woningtype kansen. Overweeg je om je huis te verkopen? Een lokale makelaar kan je adviseren over het meest geschikte moment om je woning in de verkoop te plaatsen.

Kan elk huis in Espel op dit moment dan zomaar verkocht worden? Nee, er spelen diverse factoren zoals de staat en locatie van de woning. Maar met de juiste begeleiding en advies van een makelaar uit Espel, is het zeker mogelijk om een goed resultaat te behalen op deze woningmarkt, ook in juli 2024.

Vergelijk makelaars in Espel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van een huis komt er heel wat kijken. Zo moet je aan diverse regelgeving voldoen en heb je te maken met vele administratieve handelingen. Hoe maak je het jezelf nou zo makkelijk mogelijk? Precies, door het overzichtelijk en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen te gebruiken! Het stappenplan helpt je om doeltreffend en soepel door de verschillende fases van het verkoopproces te gaan. En het slimste? Je vergeet onderweg niks en houdt de controle in eigen handen. Ga vandaag nog aan de slag met het stappenplan en ontdek zelf het gemak.

Vergelijk makelaars in Espel

Dankzij onze inzichtelijke statistieken van alle makelaars in Espel, krijg je een uitstekend beeld van de lokale prestaties. Zo kun je de snelheid en opbrengst van de verkoop met elkaar vergelijken en vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Bespaar op kosten

Middels ons stappenplan kun je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, eenvoudig op tarieven en beschikbaarheid vergelijken. Hiermee bespaar je aanzienlijk op makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is het grootste platform in Nederland op het gebied van woningverkoop. Wij zijn 100% objectief en onafhankelijk en hebben altijd het belang van verkopers voorop staan.

Behoud het overzicht

Met ons interactieve stappenplan blijf je altijd goed geïnformeerd en regel je eenvoudig alles op één plek. Je vinkt iedere voltooide stap af, waardoor je een perfect overzicht behoudt tijdens het hele verkoopproces.

Gratis en vrijblijvend

Ons online platform helpt je om de beste dienstverleners in Espel te vinden voor de laagste prijs. Zo ontdek je welke makelaar in Espel een goede prijs-kwaliteit verhouding biedt. Geheel gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Espel

Een goede eerste stap is de woningwaarde laten beoordelen door een professional. HuisVerkopen.nl biedt de mogelijkheid om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zo krijg je een realistische inschatting van je verkoopprijs.

De kosten variëren en hangen af van de makelaar die je kiest, mogelijke externe adviseurs en de eventuele kosten voor marketing van je huis. Op onze website vind je een uitgebreid overzicht over de kosten van de verkoop van een huis.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg voor een aantrekkelijke woningpresentatie en bepaal samen met je makelaar de juiste verkoopstrategie. HuisVerkopen.nl geeft je tips om een woning snel te verkopen.

Dit hangt af van je behoeften en wensen. Je kan diverse makelaars interviewen, hun ervaringen onderzoeken en tarieven vergelijken. Bekijk onze tool om makelaars te vergelijken en de beste makelaar te vinden voor verkoop.

Een makelaar biedt begeleiding en expertise gedurende het hele verkoopproces. Van waardebepaling, huispresentatie, onderhandelingen tot aan de juridische afhandeling. Lees hier meer over de rol van een makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen