Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Holthees

Ben je van plan je woning in Holthees op de markt te brengen? Dan sta je op het punt een grote stap te zetten. Met onze doordachte strategieën, doeltreffende tips en nuttige tools, begeleiden we je tot het hoogste rendement uit je bezit.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Holthees

Als woningverkoper in Holthees heb je diverse doelen, voornamelijk gericht op het succesvol afronden van de verkoop van je huis. Het behalen van een goede verkoopprijs is vaak prioriteit. Maar ook een snelle verkoop kan een belangrijk doel zijn, net als een probleemloze overdracht. Je wilt tenslotte dat alles soepel verloopt, zonder dat je belangrijke zaken bij het regelen van de verkoop over het hoofd ziet. Met een beetje voorbereiding en de juiste keuzes kan je ervoor zorgen dat je verkoopdoelen bereikt worden.

Als verkoper wil je wellicht weten hoe snel huizen in Holthees verkocht worden, welke verkoopopbrengst gemiddeld behaald wordt, en wat de potentiële voordelen zijn van het vergelijken van verschillende makelaars. Heb je een specifieke verkoopstrategie in gedachten, of wil je meer weten over de stappen die je kunt ondernemen om je huis succesvol te verkopen? Op onze website tref je een nuttig stappenplan voor de verkoop van een woning in Holthees. Benieuwd naar de actuele cijfers betreffende de woningmarkt in Holthees? Hieronder volgen ze:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 310.111
Besparing (gem.)
€ 791

Je huis snel verkopen in Holthees

In het pittoreske dorp Holthees verkopen woningen relatief vlot. Het gemiddelde aantal dagen dat een woning hier te koop staat, bedraagt 35 dagen. Wil je jouw woning nog sneller verkopen? Ontdek hieronder een aantal bruikbare tips.

 1. Vraagprijs realistisch stellen: Zorg er voor dat de vraagprijs van je woning overeenkomt met de marktwaarde. Een waardebepaling door een makelaar aanvragen kan jou helpen om een realistische prijs vast te stellen.
 2. Stel de ondergrens vast: Bedenk vooraf hoe laag je wil gaan met de prijs. Hoe lager je de bodemprijs zet, hoe aantrekkelijker het voor potentiële kopers is. Bedenk wel dat dit ook impact heeft op de mogelijke opbrengst van je huis.
 3. Promotie van je woning: Goede foto's en een aantrekkelijke omschrijving zijn essentieel. Daarbovenop kan de hulp van een professionele vastgoedfotograaf ervoor zorgen dat de sterke punten van de woning beter naar voren komen. Vergeet de woning ook niet online te promoten, bijvoorbeeld op social media.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Holthees

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Holthees op?

In het pittoreske Holthees ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning op dit moment op € 310.111 euro. De verkoopprijs van jouw huis hangt echter onder andere af van aspecten zoals de staat van onderhoud, de omvang en ligging van de woning, en natuurlijk de heersende woningmarkt in februari 2024. Dus ondanks dat er een gemiddelde is, kan jouw specifieke situatie voor een andere verkoopprijs zorgen.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Holthees momenteel € 2.819 euro. Het is echter altijd zinvol om een deskundige waardebepaling van je woning te laten uitvoeren door verschillende makelaars voor een gerichte inschatting. Dit geeft je een zeer nauwkeurig beeld van wat jouw woning waard kan zijn. Een waardebepaling kun je eenvoudig aanvragen via onze website op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Holthees

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700
€ 1.800
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Holthees bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Holthees.

Tips om je woning te verkopen in Holthees

Als je je huis in Holthees wilt verkopen, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om je kosten te beperken en tegelijkertijd een goede verkoopprijs te realiseren. Hier zijn enkele beproefde tips die je van pas kunnen komen tijdens het verkooptraject.

 • Voer kleine reparaties zelf uit. Een weigerende deurklink of een afbladderende verf kan potentiële kopers afschrikken. Voer kleine onderhoudsklussen dus zelf uit om deze kosten te besparen.
 • Verbeter de energiezuinigheid. Investeer in energiebesparende maatregelen, zoals bijvoorbeeld isolatie. Hierdoor wordt je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers en kun je eventueel een hogere verkoopprijs vragen.
 • Zet een schoonmaak op touw. Een grondige schoonmaakbeurt zorgt ervoor dat je huis er op z'n best uitziet voor bezichtigingen. Huur hiervoor geen schoonmaakbedrijf in, maar doe dit zelf om kosten te besparen.
 • Presenteer je huis online. Zorg voor een goede online presentatie, met duidelijke foto's en een overtuigende beschrijving. Huur hier geen professionele fotograaf voor in, maar vraag een vriend met fotografietalent.
 • Bepaal een realistische vraagprijs. Zet je vraagprijs niet te hoog in. Dit kan potentiële kopers afschrikken en kan leiden tot lange onderhandelingen, waardoor de verkoop onnodig vertraagt.

Ontdek jouw stappenplan in Holthees:

 • Het stappenplan is speciaal voor jouw woning gemaakt
 • Vermijd overgeslagen stappen bij het verkoopproces
 • Kies zelf welke optionele stappen je volgt
 • Bespaar duizenden euro's door het vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Holthees?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Holthees kost je als verkoper gemiddeld € 5.323. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Holthees In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 310.111) € 3.783
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.323

Kosten van makelaars in Holthees

Bij het verkopen van je huis in Holthees heb je te maken met gemiddelde makelaarskosten. De courtage - het honorarium van een makelaar - is vaak een percentage van de verkoopprijs. Afhankelijk van de makelaar en het woningtype ligt dit rond de 1,22% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk te weten dat deze courtage geen vaststaand gegeven is; je kunt altijd onderhandelen. De meerwaarde van het vergelijken van makelaars zit in de onderlinge prijsverschillen, maar ook de dienstverlening en expertise kunnen enorm variëren. Het is dus de moeite waard om tijd te investeren in het vinden van de makelaar die het beste bij jouw wensen aansluit.

Lees meer over makelaars in Holthees.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken

Deze kostenpost kan je een beetje over het hoofd zien: het verkoopklaar maken van je huis. Je wilt natuurlijk dat jouw huis er piekfijn uitziet tijdens de bezichtigingen. Dit kan betekenen dat je moet investeren in een likje verf, nieuwe vloerbedekking of zelfs een nieuwe keuken. Het is belangrijk om te vermelden dat grote en kleine renovaties in deze categorie vallen.

Uiteraard wil je niet dat deze kosten de pan uit rijzen. Daarom adviseer ik je om een duidelijk plan van aanpak te maken en offertes aan te vragen. Zo houd je controle over de diverse kosten die je als woningverkoper hebt. Het is belangrijk om hier zicht op te houden, zodat je geen geld verliest op de verkoop.

Energielabel

Een andere kostenpost waar je als verkoper op voorbereid moet zijn, is het aanvragen van een energielabel. Dit is verplicht bij de verkoop van jouw woning. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Hierbij worden zaken als isolatie en het type glas in overweging genomen.

Het is belangrijk om te checken of jouw woning een geldig, definitief energielabel heeft voordat je jouw huis te koop zet. Zo kun je op tijd maatregelen nemen en eventuele vertraging in het verkoopproces voorkomen.

Verhuis- en opslagkosten

Tenslotte zijn er de verhuis- en opslagkosten. Het kan zijn dat je jouw huidige inboedel wilt verhuizen naar jouw nieuwe woning. Maar misschien past niet alles in je nieuwe huis, of wil je sommige spullen wegdoen. Verhuisbedrijven en opslagruimtes brengen kosten met zich mee.

Deze kosten kunnen snel hoog oplopen, zeker als je grote of zware items moet verplaatsen. Vergelijk dus altijd verschillende aanbieders voordat je een definitieve keuze maakt. Dit helpt je om binnen je budget te blijven.

Wanneer mijn huis verkopen in Holthees?

Is het nu een goed moment om je huis in Holthees te verkopen? Ja, in de huidige markt kun je in principe voor ieder woningtype wel kansen vinden. Dit komt door een aantal factoren, waaronder de aanhoudende vraag naar woningen en de beperkte beschikbaarheid, vooral in populaire gebieden zoals Holthees.

Maar hoe bepaal je het perfecte moment om je huis op de markt te brengen? Dat hangt af van diverse zaken en een makelaar kan dit het beste voor je bepalen. Baseer je besluit niet alleen op de huidige marktsituatie, maar neem ook je persoonlijke situatie in overweging. Naar gelang van februari 2024 en jouw specifieke situatie, kan een makelaar het meest geschikte moment aanduiden.

Vergelijk makelaars in Holthees Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wanneer je jouw woning wilt verkopen, komt er enorm veel op je af. Keuzes volop, en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het overzichtelijk stappenplan van Huis Verkopen biedt hier de uitkomst. Het leidt je stapsgewijs door het verkoopproces, bespaart je tijd en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Dit stappenplan is opgezet door experts, zodat jij verzekerd bent van de slimste aanpak bij het verkopen jouw woning.

Vergelijken op prestaties

Prestaties van makelaars kunnen variëren, zelfs binnen dezelfde regio. Huis Verkopen houdt statistieken bij van alle makelaars in Holthees. Zo kun je makelaars vergelijken op verkoopopbrengst en snelheid. Je vindt dus altijd een lokale makelaar die aansluit bij jouw wensen.

Kosten besparen

Niet alleen de verkoopopbrengst is belangrijk, ook de kosten spelen een grote rol. Met het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je aanzienlijk op verkoopkosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is het grootste onafhankelijke platform dat zich richt op de behoeften van de verkopers. Ze bestrijden actief misinformatie en staan garant voor objectieve en betrouwbare service. Jouw belang staat altijd voorop.

Overzicht behouden

Het stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je het overzicht behoudt tijdens het verkoopproces. Je vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af, zodat je precies weet wat je nog moet regelen. Zo wordt het verkopen van je woning een fluitje van een cent.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Holthees

Voor het bepalen van de vraagprijs van je huis in Holthees, vergelijk je jouw woning met soortgelijke, recent verkochte huizen in de omgeving. Ook de staat van je huis en eventuele overwaarde zijn factoren die meespelen. Meer details vind je op onze pagina over het bepalen van de vraagprijs.

Bij de verkoop van je huis heb je verschillende documenten nodig. Denk aan bewijs van eigenaarschap, hypotheekgegevens, maar ook informatie over verbouwingen. Op onze pagina met benodigde documenten vind je een uitgebreide checklist.

Of dit een goede tijd is om je huis in Holthees te verkopen hangt af van verschillende factoren, zoals de woningmarkt en jouw persoonlijke situatie. Vraag een verkoopadvies aan via onze pagina voor verkoopadvies voor een advies op maat.

Het vinden van een goede makelaar voor de verkoop van je huis in Holthees hangt af van verschillende factoren. Kijk naar ervaringen van anderen, tarieven en de verkoopsnelheid. Vergelijk makelaars op onze pagina voor makelaarsvergelijking.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen