Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Loon op Zand

Wie is de beste makelaar om je huis te verkopen in Loon op Zand? De vraag is relevant, gezien de aanzienlijke investering die een huis vertegenwoordigt. Bovendien gaan we dieper in op de kosten die komen kijken bij de verkoop van je woning in deze regio.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Loon op Zand

Als woningverkoper in Loon op Zand heb je natuurlijk diverse doelen die je wilt bereiken bij de verkoop van jouw huis. Idealiter wil je een hoge verkoopprijs realiseren en de transactie zo snel mogelijk afronden. Hiermee voorkom je onnodige vertraging en minimaliseer je de kans op onvoorziene omstandigheden. Een ander belangrijk doel kan het vinden van de juiste koper zijn. Je wilt immers dat je geliefde woning goed terechtkomt. Het regelen van de verkoop van je huis kan een complex proces zijn, het is dan ook belangrijk dat je niets over het hoofd ziet.

Natuurlijk zitten er bij jou, als potentiele verkoper, waarschijnlijk allerlei vragen in je hoofd. Hoe snel worden huizen in Loon op Zand eigenlijk verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En niet te vergeten, hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Geen zorgen, hieronder volgen de antwoorden op al deze fundamentele vragen. We hebben namelijk de meest actuele cijfers omtrent de woningmarkt in Loon op Zand voor je verzameld:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
177 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 742.833
Besparing (gem.)
€ 2.043

Je huis snel verkopen in Loon op Zand

Als je jouw woning in Loon op Zand wilt verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid hier 70 dagen is. Met een aantal strategische stappen kun je dit proces mogelijk versnellen. Lees hieronder de tips die je kunnen helpen om je huis sneller te verkopen.

 1. Vraagprijs vaststellen: Doe onderzoek naar vergelijkbare woningen in jouw omgeving en their selling prices. Vraag een waardebepaling door een makelaar aan en stel je vraagprijs realistisch vast om potentiële kopers aan te trekken.
 2. Verkoop openbaar maken: Het plaatsen van je woning op openbare huizensites zoals Funda en andere platforms kan bijdragen aan een snelle verkoop en een hoger verkoopbedrag. Geef hierbij zoveel mogelijk informatie en goede foto's van je huis om kopers te verleiden.
 3. Huis opknappen: Zorg dat je huis klaar is voor de verkoop. Kleine reparaties, een frisse lik verf en een opgeruimd huis kunnen het verschil maken. Ook het aanvragen van een energielabel kan helpen, kopers krijgen hiermee inzicht in de energiezuinigheid van je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Loon op Zand

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Loon op Zand op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kunt vragen in Loon op Zand? De gemiddelde verkoopprijs in Loon op Zand ligt momenteel op € 742.833 euro. Deze verkoopsom kan variëren, want het hangt van verschillende factoren af zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud, de locatie en de huidige marktsituatie.

Daarnaast is het ook interessant om te weten wat de gemiddelde prijs per vierkante meter is. In Loon op Zand ligt deze prijs momenteel op gemiddeld € 3.989 euro per vierkante meter. Zo krijg je een beter beeld van de waarde van jouw huis in vergelijking met andere woningen in de regio.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Loon op Zand

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.800
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Loon op Zand bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Loon op Zand.

Feitjes over Loon op Zand

 • Loon op Zand dateert uit de 12e eeuw.
 • Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen ligt in de buurt.
 • Het bekende attractiepark De Efteling is gevestigd in Kaatsheuvel, een karakteristiek dorp van Loon op Zand.

Tips om je woning te verkopen in Loon op Zand

Als je van plan bent om je huis in Loon op Zand te verkopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om een succesvolle verkoop te realiseren. Door een strategisch plan te volgen, kun je het verkoopproces versnellen en wellicht een betere verkoopprijs krijgen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

 • Goede eerste indruk: Zorg dat je huis er aan de buitenkant verzorgd uitziet. Een opgeruimde tuin en een frisse verflaag op de voordeur kunnen wonderen doen.
 • Lichtinval: Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in het huis. Dit maakt de ruimtes optisch groter en aantrekkelijker voor potentiële kopers.
 • Onderhoud: Pak mogelijke probleempunten in het huis aan, zoals lekkende kranen of kapotte tegels. Een huis zonder zichtbare gebreken is aantrekkelijker voor kopers.
 • Onafhankelijk taxatierapport: Doe een onafhankelijke taxatie van je huis. Dit geeft kopers meer zekerheid over de vraagprijs.
 • Professionele foto's: Overweeg om een professionele fotograaf in te huren voor de foto's. Goede foto's kunnen de kans op het aantrekken van kopers aanzienlijk vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in Loon op Zand:

 • Het stappenplan is handig, duidelijk en gratis
 • Het stappenplan wordt speciaal voor jouw woning samengesteld
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij de woningverkoop
 • Bespaar mogelijk duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Loon op Zand?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Loon op Zand kost je als verkoper gemiddeld € 7.667. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Loon op Zand In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 742.833) € 7.948
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.667

Kosten van makelaars in Loon op Zand

Bij de verkoop van je huis in Loon op Zand kan een makelaar je veel werk uit handen nemen, maar daar zijn natuurlijk kosten aan verbonden. De gemiddelde makelaarskosten, ook wel courtage genoemd, liggen in Nederland vaak tussen 1% en 2%. Om precies te zijn is de gemiddelde courtage op dit moment 1,07% van de verkoopprijs van je woning.

Makelaars kunnen echter uiteenlopende tarieven en voorwaarden hanteren. Daarom is het van belang om niet alleen op de kosten te letten, maar ook te kijken naar de diensten die worden aangeboden. Via deze pagina kun je makelaars in Loon op Zand vergelijken om niet alleen de beste prijs, maar ook een makelaar te vinden die aan jouw wensen en behoeften voldoet.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en klein onderhoud

Op het eerste gezicht lijkt het wellicht onnodig, maar verkoopstyling en klein onderhoud leveren uiteindelijk veel op. Het zorgt ervoor dat je woning er op zijn best uitziet bij bezichtigingen. Denk aan het opknappen van de voortuin, het schilderen van een verweerde deur of het vervangen van oude lampen. Ook eenvoudige zaken als een grondige schoonmaak en het opruimen van persoonlijke spullen kunnen een wereld van verschil maken.

Deze voorbereidingen kosten natuurlijk wel geld, maar uit onderzoek blijkt dat dit zich meestal ruimschoots terugbetaalt. De gemiddelde kosten van deze vorm van voorbereiding liggen op € 875, vrijwel altijd een investering die zichzelf terugverdient met een hogere verkoopprijs.

Energielabel

Het is verplicht om een energielabel van je woning te hebben bij verkoop. Dit geeft de koper inzicht in de duurzaamheid en zuinigheid van de woning. Het energielabel kan variëren van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig). Een gunstig energielabel kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Het aanvragen van een energielabel heeft kosten. Deze bedragen gemiddeld € 315. Het is redelijk om aan te nemen dat een beter energielabel de kans op een snelle verkoop tegen een goede prijs vergroot.

Aflossen hypotheek en notariskosten

Als je een hypotheek op je woning hebt, moet deze worden afgelost bij verkoop. Het gedeelte dat je nog niet hebt afgelost, wordt betaald uit de opbrengsten van de verkoop. Soms vraagt de bank een boeterente wanneer je je hypotheek vervroegd aflost. Het is verstandig om dit bij je bank te checken.

Daarnaast brengt het doorhalen van de hypotheek notariskosten met zich mee. Het exacte bedrag hiervan kan variëren, de gemiddelde notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek zijn € 350. Deze kosten neem je mee in je overweging hoeveel geld je uiteindelijk overhoudt aan de woningverkoop.

Wanneer mijn huis verkopen in Loon op Zand?

Je vraagt je af of dit de juiste tijd is om je huis in Loon op Zand te verkopen? Het is een vraag die vele huiseigenaren bezighoudt. Gezien de huidige situatie in de woningmarkt, lijkt dit inderdaad een goede tijd om een woning te verkopen. Toch kunnen er lokaal verschillen zijn, dus een makelaar uit Loon op Zand kan je hier goed over adviseren.

Maar hoe kies je de juiste makelaar uit Loon op Zand? Het is zinvol om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Niet alleen qua kosten, maar ook op basis van hun kennis van de lokale markt, de service die ze bieden en hun adviezen. Zo weet je zeker dat je een makelaar vindt die past bij jouw situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Loon op Zand Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je het maximale uit de verkoop van je woning halen. Je wilt alles soepel laten verlopen, maar er zijn zoveel zaken om aan te denken. Daarom heeft Huis Verkopen een overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken stappenplan ontworpen. Door dit stappenplan te volgen, heb je een duidelijk overzicht van alle stappen die nodig zijn voor een succesvolle woningverkoop. Dat maakt het proces een stuk eenvoudiger en zorgt ervoor dat je niets vergeet.

Energielabel regelen

Voordat je jouw huis kunt verkopen, is een energielabel verplicht. Op Huis Verkopen leer je eenvoudig hoe je dit regelt. Het platform koppelt je aan betrouwbare specialisten in Loon op Zand, om zo snel en voordelig mogelijk een energielabel aan te vragen.

De juiste makelaar vinden

De keuze van een makelaar kan een grote invloed hebben op de verkoop van je woning. Huis Verkopen helpt bij het vinden van een geschikte makelaar in Loon op Zand, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing maakt.

Zorgeloos ontruimen en verhuizen

Het ontruimen van een woning en de verhuizing kunnen een stressvolle onderneming zijn. Gelukkig biedt Huis Verkopen ook hulp bij het vinden van een ervaren ontruimer of verhuizer.

Gratis en vrijblijvend

Alle diensten van Huis Verkopen zijn gratis en vrijblijvend. Zo profiteer je altijd van de beste dienstverlening, zonder verborgen kosten. Daarmee bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Loon op Zand

Het bepalen van de vraagprijs voor je huis is een combinatie van je huiswaarde, marktontwikkelingen en jouw persoonlijke verkoopdoelen. Als je hier meer over wil weten, kun je meer informatie vinden op onze adviespagina.

Bij het verkopen van je huis, moet je alles regelen van de voorbereiding en promotie tot de eigendomsoverdracht. Ook het aanvragen van een energielabel is een van de dingen die je moet regelen. Voor een gedetailleerd stappenplan kun je terecht op onze verhuispagina.

Het bepalen van de beste makelaar is afhankelijk van jouw specifieke wensen en behoeften. Via onze vergelijkingstool kun je lokale makelaars in Loon op Zand vergelijken om zo de beste keuze te maken.

De snelheid waarmee je huis verkocht kan worden hangt af van verschillende factoren zoals de staat van je huis, de markt en de vraagprijs. Bekijk ons artikel over dit onderwerp voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen