Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Bennebroek

Verkoop je je huis in Bennebroek en zoek je een uitstekende makelaar? Wees kritisch, want de kwaliteit van makelaars hier kan aanzienlijk variëren. Kijk goed naar de verschillen tussen lokale makelaars, zoals hun kennis van de omgeving, hun verkoopstrategieën en klantbeoordelingen, voordat je een beslissing neemt.

Over makelaars in Bennebroek

Het kiezen van een goede makelaar in Bennebroek is een belangrijke stap bij het voorbereiden van de verkoop van je woning. Je begint niet zomaar met het verkopen van je huis; er zijn meerdere stappen die je moet doorlopen. Denk aan het opstellen van een realistische vraagprijs, het vormgeven van een overtuigende woonpresentaties en het rond maken van de juridische aspecten. Op onze stappenplan pagina vind je een duidelijk overzicht van alle noodzakelijke acties.

Ons platform is er om je te helpen de meest geschikte verkoopmakelaar in Bennebroek te vinden. We kijken naar alles; werd het huis eerder voor de vraagprijs verkocht? Hoe lang duurt het gemiddeld voordat een woning van de makelaar wordt verkocht? We zorgen voor een vergelijking die overzichtelijk en gedetailleerd is, om je zo goed mogelijk bij te staan in je beslissingsproces.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 9.441
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 25.963
Besparing (gem.)
€ 2.317

Actueel

 • De gemiddelde courtage van makelaars in Bennebroek bedraagt momenteel 1,08% van de verkoopprijs van jouw woning.
 • De actuele huizenprijzen in Bennebroek zijn gericht aan verandering. De gemiddelde verkoopprijs zit op € 874.182 met een prijs van € 5.545 per m2. Meer informatie over de woningmarkt kijk je natuurlijk op onze website.
 • Het is goed om te weten dat de tarieven van makelaars in Bennebroek geen vast gegeven zijn, maar continu veranderen. Het vergelijken van verschillende makelaarstarieven is dan ook niet alleen interessant, maar kan je vooral in het huidige mei 2024 ook flink wat besparen. Zo ligt de gemiddelde besparing bij het vergelijken van makelaarstarieven op € 2.317.

Uitgelichte makelaars in Bennebroek

In Bennebroek tref je een ruime keuze aan makelaars die jou graag begeleiden bij het verkopen van je huis. Het is echter raadzaam om niet direct voor de eerste de beste makelaar te gaan. Het is een slimme zet om de verschillende makelaars in Bennebroek objectief te vergelijken, met specifieke aandacht voor hun ervaring, tarieven en reputatie.

Logo Heemborgh Makelaars

Heemborgh Makelaars

Met meer dan 30 jaar ervaring in de regio Kennemerland, onderscheidt Heemborgh Makelaars zich door een gedreven, betrokken en enthousiaste aanpak. Het kantoor is gevestigd op de kruising van de Rijksstraatweg en Bennebroekerlaan. Doordat ze werken met een klein team, zijn de contactlijnen kort en persoonlijk, houden ze de communicatie simpel en duidelijk, en bieden ze full-service diensten vanuit vier zelfstandige kantoren. Ze adviseren je graag bij verkoop, aankoop en taxaties.
Logo Michiel van Maanen Makelaardij

Michiel van Maanen Makelaardij

Michiel van Maanen Makelaardij, met 6 medewerkers en diverse certificaten (NWWI, NRVT, WFT), is een makelaar met speciale aandacht voor nieuwbouw. Ze begrijpen dat kopen of verkopen een emotioneel en financieel proces is waarbij lastige keuzes komen kijken. Ze geven unieke zorg en aandacht, want elke situatie en woning is anders. Vanaf de Meerweg 1 in Bennebroek, is hun aanpak gericht op inleven, matchen en je bewust maken om zo het beste resultaat te bereiken.

Let op: Er zijn in en rondom Bennebroek nog veel meer verkoopmakelaars actief dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen betrekken we alle makelaars in Bennebroek in onze vergelijking. Het kan heel goed zijn dat jouw ideale makelaar niet in de bovenstaande lijst staat. Je vindt deze makelaar enkel door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Bennebroek Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Bennebroek?

Een verkoopmakelaar in Bennebroek rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 874.182 in Bennebroek komt dit neer op € 9.441 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Hoewel de makelaarskosten doorgaans je grootste uitgave vormen bij de verkoop van je woning, kan een vakkundige makelaar deze investering voor je terugverdienen. Het selecteren van de makelaar die je woning tegen de beste prijs verkoopt, kan dus een verstandige keuze zijn.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Bennebroek 0,53% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 2.317 door eerst tarieven op te vragen. Bovendien is het goed om te letten op het feit dat het vergelijken van deze tarieven jou niets kost en je er verder ook geen verplichtingen aan overhoudt.

Kosten van makelaars in Bennebroek

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.500
€ 9.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Bennebroek

In Bennebroek rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Deze kosten worden aan het begin van de verkoopfase in rekening gebracht. Opstartkosten zijn een vast bedrag dat je vooraf betaalt aan de makelaar voor het werk dat hij doet voordat je huis daadwerkelijk verkocht wordt. Hier onder vallen bijvoorbeeld het professioneel fotograferen van jouw huis, het opstellen van een pakkende advertentietekst en het plaatsen van de advertentie op huizensites zoals Funda.

De opstartkosten variëren per makelaar, maar zijn meestal paar honderd euro. Vaak worden deze kosten verrekend met de courtage (het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar krijgt bij succesvolle verkoop) als het huis daadwerkelijk wordt verkocht. Raadpleeg altijd de tarievenlijst van de makelaar, zodat je precies weet wat je kunt verwachten en niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Bennebroek

Wanneer je een huis te koop zet in Bennebroek, kan het voorkomen dat je het huis van de markt wilt halen voordat het verkocht is. In dergelijke situaties kunnen makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Dit is een soort compensatie voor de tijd, moeite en middelen die de makelaar heeft geïnvesteerd om de woning te promoten en te verkopen. Het is belangrijk om ervan bewust te zijn dat deze kosten variëren per makelaar en dat het altijd belangrijk is om dit vooraf te bespreken.

Intrekkingskosten kunnen op twee manieren in rekening worden gebracht: een vast bedrag of een percentage van de afgesproken courtage. Stel, je besluit te verhuizen vanwege een nieuwe baan in een andere stad, maar je vindt op het laatste moment geschikte woonruimte in die stad en besluit jouw huis van de markt te halen. Dit is een voorbeeld van een situatie waarin je mogelijk geconfronteerd wordt met intrekkingskosten. Het kan dus raadzaam zijn om goed na te denken over jouw plannen en de mogelijke consequenties die het voortijdig intrekken van de verkoop met zich mee kan brengen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Bennebroek met een vast tarief

In Bennebroek hanteren sommige makelaars een vast tarief voor hun diensten, ongeacht de verkoopprijs van jouw woning. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat je moet betalen. Je komt niet voor verrassingen te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars in rekening brengen is € 3.250 (update: mei 2024). Dit bedrag biedt zekerheid en voorkomt onverwachte rekeningen.

Echter kan een vast tarief ook een potentieel nadeel met zich meebrengen. Als jouw huis tegen een relatief lage prijs wordt verkocht, is het mogelijk dat je uiteindelijk meer betaalt aan de makelaar dan bij een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Stel je voor, je verkoopt jouw woning voor €200,000. Bij een courtage van 1,5% betaal je de makelaar €3000, mogelijk minder dan het vaste tarief.

Tip: Wanneer je een makelaar in Bennebroek zoekt, kijk dan niet alleen naar het type tarief, maar ook naar wat je precies voor dat tarief krijgt. Vergelijk de diensten, beoordelingen en reputatie van verschillende makelaars voordat je een beslissing maakt. Op deze manier kun je zowel aan jouw budget als aan jouw verwachtingen kunnen voldoen.

4 feitjes over makelaars in Bennebroek

 • Opvallend is, dat de verkoopwaarde van woningen in Bennebroek die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, tot wel € 23.000 lager ligt dan die woningen die met assistentie van een makelaar worden verkocht.
 • Jouw keuze voor een makelaar in Bennebroek kan flink beïnvloed worden door kennis van lokale markt. Bewezen vakkennis speelt namelijk een aanzienlijke rol bij het kiezen van een makelaar. Controleer en vergelijk de makelaars in Bennebroek op hun ervaring en successen in de regio voordat je jouw keuze maakt.
 • In Bennebroek hanteren verschillende makelaars uiteenlopende opstartkosten en annuleringsvoorwaarden. Dit kan invloed hebben op je totale uitgaven. Hoewel het een extra handeling vergt, is het absoluut de moeite waard om de tarieven op te vragen en deze zorgvuldig naast elkaar te leggen.
 • In Bennebroek betekent de keuze voor een makelaar ook een keuze voor verkoopsnelheid. Het verschilt per makelaar hoe lang een huis in de verkoop staat. Gemiddeld genomen staat een huis hier 59 dagen in de verkoop.

Wat levert de beste makelaar in Bennebroek op?

De effectiviteit van makelaars in Bennebroek kan aanzienlijk variëren, wat de woningmarkt uitermate competitief maakt. Voor jou als verkoper is het daarom zinvol om deze makelaars grondig te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Bennebroek herkent:

 • € 23.834: Volgens onze gegevens blijkt dat de meest competente makelaars in Bennebroek huizen normaliter weten te verkopen voor een bedrag dat hoger ligt dan de verwachte verkoopprijs.
 • De snelste makelaars in Bennebroek weten huizen gemiddeld 13 dagen sneller te verkopen dan hun concurrenten. Dit kan een significant verschil maken bij de verkoop van je huis.

De beste makelaar in Bennebroek vinden

De beste makelaar in Bennebroek is diegene die naadloos bij jouw woning en persoonlijke situatie aansluit. Hij begrijpt jouw wensen, kent de lokale huizenmarkt als geen ander en heeft een sterke, bewezen verkoopstrategie.

Middels het vergelijkingsformulier op onze website kun je makelaars in Bennebroek eenvoudig vergelijken. Hier vind je een makelaar die aansluit bij jouw woning, jouw situatie en jouw specifieke voorkeuren. Zo zet je een grote stap in de richting van een succesvolle verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Bennebroek?

Je staat op het punt om je huis in Bennebroek te verkopen en je bent op zoek naar een geschikte makelaar. Hier zijn vijf aandachtspunten die je kunnen helpen bij deze keuze:

Ervaring van de makelaar

Kies een makelaar met voldoende ervaring in de woningmarkt van Bennebroek. Deze lokale expertise kan bijdragen aan een succesvolle verkoop van je woning.

Kennis van de woning en de woonomgeving

De makelaar moet goed geïnformeerd zijn over jouw specifieke woning en de omgeving. Dit zal helpen bij het in de markt zetten van je huis en het aantrekken van geïnteresseerde kopers.

Bereikbaarheid en communicatie

Een makelaar die goed bereikbaar is en helder communiceert, kan veel stress wegnemen. Openheid, transparantie en duidelijke afspraken zijn belangenrijk in deze fase.

Kosten en tarieven

Het is belangrijk om duidelijk te hebben hoe de kostenstructuur van de makelaar eruit ziet. Dit helpt je om onverwachte uitgaven te voorkomen. Vergelijk hier de tarieven van verschillende makelaars.

Referenties en recensies

Lees beoordelingen en vraag om referenties om een goed beeld te krijgen van de makelaar. Dit kan je inzicht geven in de ervaringen van eerdere klanten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Bij de verkoop van je huis kan een makelaar aangesloten bij NVM, VBO of VastgoedPRO veel betekenen. Ze hebben een grondige kennis van de lokale markt die hun in staat stelt een relevante prijs voor jouw huis te bepalen.

Onderhandeling over prijs en voorwaarden is ook iets waarbij een makelaar goed van pas komt. De ervaring die ze hierin hebben kan voordelig zijn voor je. Ze zorgen ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet tijdens dit complex proces.

Wat doet een makelaar in Bennebroek?

Een makelaar in Bennebroek biedt jou als huiseigenaar een breed scala aan diensten. Deze ondersteuning betreft niet alleen de verkoop van je woning, maar omvat het gehele traject. Met hun lokale expertise kunnen ze de optimale verkoopstrategie bepalen.

Onder de noemer 'full-service makelaar' verstaan we een makelaar die je bijstaat in elk stadium van het verkoopproces. Ze beheren alle taken die komen kijken bij de verkoop van jouw huis. Zo kan je zonder zorgen je woning in Bennebroek verkopen.

 • Vaststellen van de vraagprijs
 • Marketing van je woning
 • Potentiële kopers rondleiden
 • Onderhandelingen voeren met kopers
 • Afhandeling van het koopcontract

Waarom een makelaar in Bennebroek inschakelen?

Als je overweegt je huis in Bennebroek te verkopen, denk je wellicht aan de vele aspecten die dit omvat. Je moet de juiste prijs bepalen, zorgen voor een uitstekende presentatie van je woning, en de juiste kopers aantrekken. Bovendien wil je de meest gunstige verkoopvoorwaarden en een naadloze afhandeling van contractuele zaken. Hulp nodig? Schakel een makelaar in Bennebroek in! Een deskundige en ervaren makelaar kent de lokale huizenmarkt als geen ander en kan je bijstaan bij iedere stap voor een soepele en succesvolle huisverkoop.

Een eerlijke prijsstelling

Een van de grootste uitdagingen bij het verkopen van een huis is het juist vaststellen van de prijs. Prijsbepaling is een kunst die afhangt van talloze factoren, waaronder de locatie, de staat van het huis en de huidige marktsituatie. Een goede makelaar heeft de benodigde expertise en marktkennis in huis om een realistische en aantrekkelijke prijs voor jouw huis te bepalen.

Schitterende presentatie

Een sterk verkoopargument voor je huis is een ijzersterke presentatie. Mensen zijn sterk visueel ingesteld en een professionele foto kan het verschil maken tussen geïnteresseerde kijkers en potentiële kopers. Jouw makelaar zorgt voor een overtuigende presentatie van jouw huis, met kwalitatieve foto's, beschrijvingen en plattegronden.

Vinden van de juiste koper

Het vinden van de juiste koper voor je huis is geen gemakkelijke taak. Je wilt iemand die de waarde van je huis erkent en bereid is de prijs te betalen die je ervoor vraagt. Een makelaar heeft een groot netwerk en kan strategisch adverteren, wat het proces van het vinden van de perfecte koper aanzienlijk versnelt.

Soepele afhandeling

Als de verkoop eenmaal rond is, moet een aantal zaken worden afgehandeld. Hierbij kan het gaan om juridische aspecten, het opstellen van contracten of het regelen van de overdracht. Jouw makelaar zorgt, door zijn/haar expertise en ervaring, voor een soepele afhandeling van je huisverkoop, waardoor je je geen zorgen meer hoeft te maken.

Makelaars in Bennebroek vergelijken

Bij Huis Verkopen wordt het vergelijken van makelaars in Bennebroek eenvoudig en toegankelijk. We ondersteunen je in het vinden van de juiste verkoopmakelaar, afgestemd op jouw specifieke wensen en situatie.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Ontvang verkoopadvies zonder kosten
 • Scherpere makelaarstarieven door vergelijking
 • Vind makelaars met bewezen succes

Het enige dat je hoeft te doen, is je adres en voorkeuren invullen. Op basis hiervan koppelen we je aan de verkoopmakelaars in Bennebroek die bij jou passen. De geselecteerde makelaars informeren je vervolgens over alles wat je wilt weten om zo de beste beslissing te kunnen nemen.

Vergelijk makelaars in Bennebroek Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Bennebroek

Het kan handig zijn om te beginnen met het vergelijken van verschillende makelaars in Bennebroek op basis van hun tarieven, verkoopsnelheid en ervaringen van anderen. Je kunt dit doen via deze makelaarsvergelijkingspagina.

De gemiddelde makelaarskosten in Bennebroek zijn € 9.441. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de diensten die de makelaar aanbiedt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Bennebroek is 59 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de marktcondities en het type woning.

Ja, het vergelijken van makelaars kan je een besparing opleveren van gemiddeld € 2.317. Overweeg daarom altijd om makelaars in Bennebroek te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Er zijn vele factoren die invloed hebben op de verkoopprijs van je huis. Neem de tijd om te leren over strategieën en tips voor het verkopen van je huis voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen