Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Onstwedde

In Onstwedde je huis verkopen vereist goede voorbereiding. Denk aan zaken die wettelijk geregeld moeten worden, zoals het juiste energielabel, maar ook aan de persoonlijke keuze van de juiste makelaar. Neem de tijd om te oriënteren om je woning succesvol te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Onstwedde

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je in Onstwedde je huis gaat verkopen. Zo wil je ervoor zorgen dat je een eerlijke prijs krijgt voor je woning, maar het is ook van belang om niet te veel te betalen voor een makelaar. Een snelle verkoop voorkomt bovendien dubbele woonlasten.

Als toekomstige woningverkoper zul je waarschijnlijk verschillende vragen hebben. Hoe snel worden huizen in Onstwedde verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Via deze link kun je makelaars vergelijken die goed presteren in Onstwedde. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Onstwedde:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
27 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 393.129
Besparing (gem.)
€ 1.199

Je huis snel verkopen in Onstwedde

In de schilderachtige plaats Onstwedde gaan woningen gemiddeld binnen 55 dagen van de markt. Dit is een indicatie van de levendige vastgoedmarkt hier, nog steeds zijn er manieren om dit proces naar wens te versnellen.

 1. Realistische vraagprijs: Kies je voor een prijs boven de marktwaarde, dan loop je het risico dat je huis langer te koop staat. Zorg voor een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit geeft je een realistisch beeld van de waarde van je huis en hoe de hoogte van de vraagprijs de verkoopsnelheid kan beïnvloeden.
 2. Presentatie: De eerste indruk is van essentieel belang als het gaat om de verkoop van je huis. Zorg dus dat je huis er op de foto's en tijdens bezichtigingen piekfijn uitziet. Een opgeruimde, schone woning met goed licht doet wonderen.
 3. Online bekendheid: Met het toenemende gebruik van internet bij huiszoekers, kan de online zichtbaarheid van je woning enorm bijdragen aan een snellere verkoop. Overweeg dus om je woning op verschillende online platforms te plaatsen.

Tips in Onstwedde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Onstwedde op?

Als je overweegt om jouw huis in Onstwedde te verkopen, wil je natuurlijk weten waar je financieel aan toe bent. De gemiddelde verkoopprijs in Onstwedde ligt momenteel rond de € 393.129. Deze prijs is niet alleen afhankelijk van de staat en de grootte van de woning, maar ook van factoren zoals locatie, nabijheid van voorzieningen en de algemene woningmarktcondities.

Hoeveel je precies kunt vragen per vierkante meter is eveneens belangrijk. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Onstwedde op € 2.640. Het is goed om te beseffen dat vraagprijzen en verkoopprijzen altijd in beweging zijn. Dus als je jouw verkoop overweegt, is het verstandig om deze prijzen regelmatig te checken, zeker in de huidige periode van juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Onstwedde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.800
€ 2.400
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Onstwedde bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Onstwedde.

Tips om je woning te verkopen in Onstwedde

Je huis verkopen in Onstwedde kan een flinke uitdaging zijn. Het is dan ook essentieel om de juiste strategie te hanteren om potentiële kopers te trekken en een succesvolle verkoop te garanderen. De keuze voor een goede verkoopmakelaar heeft veel impact op het verloop en succes van de verkoop. Hier zijn enkele tips om je daarbij te helpen.

 • Bereid je voor: Zorg dat je huis in topconditie is voordat je het op de markt brengt. Kleine reparaties en een frisse verflaag kunnen wonderen doen.
 • Vraagprijs: Zet een realistische vraagprijs neer voor je huis. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Marketing: Maak aantrekkelijke foto's van je woning en verspreid ze via verschillende kanalen. Denk hierbij aan online platforms, social media en de website van de makelaar.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Laat mensen op verschillende tijdstippen komen om een grotere kans op verkoop te creëren.
 • Sfeer creëren: Een huiselijk gevoel scheppen maakt veel verschil. Zorg dat er een gezellige en uitnodigende sfeer hangt tijdens bezichtigingen.

Ontdek jouw stappenplan in Onstwedde:

 • Gratis en interactief stappenplan speciaal voor jouw woning
 • Verhoog de kans op verkoopsucces door niets over het hoofd te zien
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken met ons stappenplan
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Onstwedde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Onstwedde kost je als verkoper gemiddeld € 5.138. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Onstwedde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 393.129) € 4.678
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.138

Kosten van makelaars in Onstwedde

Bij het verkopen van je huis in Onstwedde zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Een belangrijke daarvan zijn de kosten van de makelaar, vaak uitgedrukt als courtage. Deze courtage ligt gemiddeld rond 1,19% van de uiteindelijke verkoopprijs.

Het is zeker het overwegen waard om niet enkel naar de courtage te kijken, maar ook naar de overige voorwaarden die een makelaar hanteert. De goedkoopste makelaar is immers niet altijd de beste keuze. Daarom kun je het beste makelaars in Onstwedde vergelijken om zo tot de beste keus te komen.

Lees meer over makelaars in Onstwedde.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als woningverkoper in Onstwedde dien je rekening te houden met onderhoudskosten. Onder deze kosten vallen eventuele reparaties of verbeteringen aan je huis. Het is namelijk aantrekkelijker voor kopers als jouw huis er goed onderhouden uitziet. Sterker nog, bepaalde problemen, zoals een lekkend dak of verstopte riolering, zijn niet enkel esthetisch hinderlijk, maar kunnen ook leiden tot financiële problemen bij de huizenverkoop.

Kostenposten kunnen variëren. Stel, je dient de gevel te renoveren, schilderwerk bij te werken of je oude badkamer te vernieuwen, dan zijn dit kosten die je vooraf moet incalculeren. Het is dus slim om vroeg een onderhoudscheck te doen en de nodige reparaties uit te voeren voordat je het huis in de verkoop zet.

Kosten energielabel

Niet te vergeten zijn de kosten voor het vaststellen van je energielabel. Bij verkoop van je woning ben je als verkoper verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van je huis, iets wat voor potentiële kopers een belangrijk aspect kan zijn.

Aan het aanvragen van een definitief energielabel zijn kosten verbonden. Je dient hiervoor een energie-adviseur in te schakelen die jouw woning beoordeelt of het al aanwezige voorlopige label omzet naar een definitief label. Deze kosten moet je in jouw begroting meerekenen als je jouw huis wilt gaan verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Onstwedde?

Zou juli 2024 een gunstig moment kunnen zijn om je huis in Onstwedde te verkopen? Veel indicatoren wijzen van wel. De huizenmarkt is namelijk dynamisch en deze periode kenmerkt zich door grote belangstelling van woningzoekers. Hierdoor kunnen er meerdere geïnteresseerden zijn voor jouw woning, wat het onderhandelingsproces in je voordeel kan beïnvloeden.

Maar wat betekent dit nu voor jou specifiek? Denk je erover na om te verhuizen? Het kan een goed idee zijn om je mogelijkheden te verkennen. Met de goede marktsituatie en jouw eventuele wens om een andere woning te kopen, kun je kansen scheppen die positief kunnen uitpakken voor zowel de verkoop van je huidige huis als de aankoop van je droomhuis.

Vergelijk makelaars in Onstwedde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In het complexe proces van een woningverkoop wil je niets over het hoofd zien. Dit is waar het stappenplan van Huis Verkopen in beeld komt. Het ontlast je van stress en biedt duidelijke, eenvoudig te volgen stappen om je woning efficiënt te verkopen. De kwaliteiten van dit platform reiken echter verder. Laten we enkele van de vele voordelen van Huis Verkopen ontdekken.

Vergelijk makelaars in Onstwedde

De keuze van een makelaar kan het verschil maken bij het verkopen van je huis. Omdat een betrouwbare makelaar essentieel is, biedt Huis Verkopen je de mogelijkheid om lokale makelaars in Onstwedde te vergelijken. Zo kies je de meest geschikte professional voor je verkoopproces.

Bespaar op kosten

Wie weigert vriendelijk de mogelijkheid om kosten te besparen? Met Huis Verkopen is dat precies wat je doet. Je kunt dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor kun je potentieel heel wat besparen op je makelaarskosten.

100% Onafhankelijk

Belangenconflicten kunnen een grote zorg zijn bij het kiezen van een platform om je huis te verkopen. Bij Huis Verkopen hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als het grootste platform op dit gebied zijn ze 100% objectief en onafhankelijk.

Behoud het overzicht

Verkopen van een huis kan verwarrend zijn. Er zijn zoveel dingen om te overwegen en zo veel te regelen. Het interactieve stappenplan van Huis Verkopen helpt je het overzicht te behouden. Je regelt alles op één plek en bent altijd goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Onstwedde

De kosten voor het verkopen van je huis in Onstwedde variëren. Denk aan kosten voor de makelaar, notariskosten en kosten voor een energielabel of bouwkundige keuring. Voor een gedetailleerd overzicht kun je kijken op onze pagina over kosten.

Een goede makelaar kan veel verschil maken tijdens de verkoop van je huis in Onstwedde. Veel hangt af van je behoeften en voorkeuren. Gebruik onze handige tool om makelaars te vergelijken en de beste match te vinden.

Er zijn verschillende strategieën om je huis in Onstwedde snel te verkopen. Enkele factoren zijn de presentatie van de woning, de prijsstelling, en je flexibiliteit tijdens het onderhandelingsproces. Meer tips vind je op onze pagina met tips voor een snelle verkoop.

Een energielabel is verplicht bij de verkoop van een huis. Je kunt een energielabel aanvragen bij een erkend energieadviseur. Op onze website vind je meer informatie over het aanvragen van een energielabel.

Een huis verkopen is een groot proces en een goed stappenplan kan heel handig zijn. Op onze website hebben wij een gedetailleerd stappenplan voor de verkoop van je huis voor je klaargezet.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen