Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in 's-Graveland

Bij het verkopen van je woning in 's-Graveland komen diverse belangrijke aspecten kijken. Denk aan het selecteren van de meest geschikte makelaar en aan de kosten die dit met zich meebrengt. We bespreken wie de beste makelaar in 's-Graveland zou kunnen zijn en wat de te verwachten verkoopkosten zijn.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in 's-Graveland

Als woningverkoper in 's-Graveland heb je verschillende doelen voor ogen bij het verkopen van je huis. Je wilt natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs behalen. Maar ook een snelle verkoop kan een belangrijk doel zijn. Daarnaast is het misschien ook jouw streven om het proces zo soepel en stressvrij mogelijk te laten verlopen. Hier speelt de keuze voor een goede makelaar een doorslaggevende rol.

Waarschijnlijk ben je benieuwd hoe de woningmarkt in 's-Graveland eruit ziet. Hoe snel worden huizen hier eigenlijk verkocht? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Bovendien kun je je afvragen hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Goed nieuws, we hebben de meest actuele cijfers over de woningmarkt in 's-Graveland voor je op een rijtje gezet:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
78 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 355.000
Besparing (gem.)
€ 870

Je huis snel verkopen in 's-Graveland

De gemiddelde verkoopsnelheid van huizen in 's-Graveland ligt op 41 dagen. Dit is een interessante statistiek als je van plan bent je huis in 's-Graveland snel te verkopen. Gelukkig zijn er verschillende strategieën die je kunnen helpen om de verkoopsnelheid van je pand te verhogen.

 1. Goede presentatie van je huis kan het verschil maken. Investeer tijd en moeite om je woning er op zijn best uit te laten zien. Maak schoon, ruim op en zorg voor een neutrale inrichting waar potentiële kopers zich in kunnen visualiseren.
 2. Gebruik kwalitatieve foto's en beschrijvingen om de aantrekkelijkheid van je huis te benadrukken. Professionele foto's kunnen de sterke punten van je huis beter in de kijker zetten. Een gedetailleerde en aantrekkelijke beschrijving kan kopers helpen inzien waarom jouw huis hun perfecte woning kan zijn.
 3. Een correcte prijszetting vanaf het begin is essentieel. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je financieel kan benadelen. Doe marktonderzoek of schakel een makelaar in om de juiste prijs voor je huis te bepalen.

Tips in 's-Graveland

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in 's-Graveland op?

In 's-Graveland liggen de verkoopprijzen voor woningen momenteel gemiddeld op € 355.000. Dit gemiddelde kan je een idee geven bij het bepalen van de prijs van jouw eigen huis, maar onthoud goed dat de uiteindelijke verkoopsom van verschillende factoren afhangt. Aspecten zoals de omvang van je woning, de grondoppervlakte en unieke kenmerken van het huis beïnvloeden de verkoopprijs in hoge mate.

Om je richtlijnen te bieden in deze wat complexe materie, wordt ook de gemiddelde prijs per vierkante meter berekend. In 's-Graveland ligt deze momenteel rond € 4.800. Natuurlijk is ook hierbij een kanttekening te plaatsen: de staat van onderhoud en de specifieke ligging van je woning, zoals nabijheid tot voorzieningen, hebben natuurlijk ook invloed op de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in 's-Graveland

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.900
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in 's-Graveland bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van 's-Graveland.

Tips om je woning te verkopen in 's-Graveland

Als je van plan bent je huis in 's-Graveland te verkopen, zijn er strategieën die kunnen helpen om je woning sneller en tegen een betere prijs te verkopen. Deze tips zullen je helpen om je woning op de juiste manier te presenteren, de juiste makelaar te vinden, en een sterke onderhandelingsstrategie te hanteren.

 • Woningpresentatie: Zorg ervoor dat je woning er op zijn best uitziet. Doe de nodige reparaties, geef de muren een frisse laag verf en zorg voor een nette, uitnodigende buitenruimte.
 • Kies een geschikte makelaar: Een goede makelaar is essentieel voor een succesvolle verkoop. Vraag om referenties, bekijk hun verkoopgeschiedenis en zorg ervoor dat ze ervaring hebben met het verkopen van woningen in 's-Graveland.
 • Concurrerende prijsstelling: De juiste prijs trekt kopers aan. Onderzoek vergelijkbare woningen in 's-Graveland om een realistische vraagprijs te bepalen. Een goede makelaar kan hierbij ook adviseren.
 • Flexibele bezichtigingstijden: Maak het kopers gemakkelijk om je huis te zien. Wees flexibel met bezichtigingstijden; hoe toegankelijker je huis, hoe meer potentiële kopers je aantrekt.
 • Een solide verkoopstrategie: Bepaal met je makelaar hoe je het huis gaat promoten. Denk aan professionele fotografie, effectieve online lijsten en mogelijk open huis dagen.

Ontdek jouw stappenplan in 's-Graveland:

 • Volledig gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning
 • Gratis, interactief en in eigen beheer bij te houden
 • Zorgt voor volledigheid en overzicht in het verkoopproces
 • Met het stappenplan kun je potentiëel duizenden euro's besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in 's-Graveland?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in 's-Graveland kost je als verkoper gemiddeld € 9.902. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in 's-Graveland In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 355.000) € 4.012
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.902

Kosten van makelaars in 's-Graveland

Als je jouw huis in 's-Graveland gaat verkopen met de hulp van een makelaar, dan brengt dit kosten met zich mee. Er zijn twee manieren waarop een makelaar je kan berekenen: door middel van een vast tarief of door een courtage. Een vast tarief is een afgesproken bedrag voor de verkoop van je huis, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs. Een courtage is daarentegen een percentage van de verkoopprijs van je huis. De gemiddelde courtage in 's-Graveland is 1,13%.

Dit betekent dat je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 355.000 een bedrag van € 4.012 aan courtage betaalt. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat voor jou de meest voordelige optie is. Bedenk dat een vast tarief vaak voordeliger is als je een huis met een lage verkoopwaarde hebt, terwijl een courtage juist voordeliger kan zijn bij een huis met een hoge verkoopwaarde.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper heb je te maken met notariskosten. Dit zijn de kosten voor het opstellen van de koopakte. Deze akte is belangrijk want het bevat de afspraken over de verkoop van jouw huis.

De hoogte van de notariskosten varieert. Soms kun je een vaste prijs afspreken met de notaris, maar het is ook gebruikelijk dat je per uur betaalt. Het is dus raadzaam om goed te vergelijken voordat je een notaris kiest.

Onderhoudskosten

Ook onderhoudskosten kunnen deel uitmaken van de verkoopkosten van jouw huis. Voordat je jouw huis te koop zet, wil je misschien bepaalde mankementen herstellen.

Dit kan variëren van een likje verf tot het repareren van een kapotte vloer. Dergelijke kosten kunnen flink oplopen, dus het is belangrijk om hierin een goede afweging te maken.

Verkoopkosten in 's-Graveland

Verkoop je jouw huis in 's-Graveland? Dan kan het zijn dat je te maken krijgt met lokale verkoopkosten. Denk hierbij aan bepaalde gemeentelijke heffingen of belastingen die specifiek voor 's-Graveland gelden.

Het is daarom verstandig om van tevoren goed onderzoek te doen naar eventuele lokale kosten. Zo voorkom je dat je voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Wanneer mijn huis verkopen in 's-Graveland?

De huidige periode kan een uitstekende tijd zijn om je huis in 's-Graveland te verkopen. Dit komt omdat er een aanhoudende vraag is naar woningen, en het aanbod relatief laag is. Hierdoor krijg je de mogelijkheid je huis tegen een gunstige prijs te verkopen.

Vraag je je af of april 2024 een geschikt moment is om te verkopen? Het antwoord op deze vraag hangt natuurlijk ook af van je persoonlijke situatie en plannen. Maar de huidige ontwikkelingen op de woningmarkt maken dit zeker een mogelijkheid om te overwegen.

Vergelijk makelaars in 's-Graveland Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van een huis is vaak een grote stap in je leven en eentje die je niet al te vaak maakt. Je wilt dit traject dus goed aanpakken en geen details over het hoofd zien. Huis Verkopen helpt je hierbij door een overzichtelijk stappenplan aan te bieden dat je begeleidt door het gehele proces. Dit stappenplan is gemakkelijk in gebruik en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Door dit stappenplan slim in te zetten, kun je veel stress en mogelijke fouten voorkomen.

Vergelijk lokale 's-Graveland makelaars

Via Huis Verkopen kun je de beste makelaars in 's-Graveland op basis van hun prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid, vergelijken. Hierdoor zorg je ervoor dat je de best mogelijke makelaar voor jouw situatie in de arm neemt.

Kosten besparen door tarieven te vergelijken

Wil je graag kosten besparen? Huis Verkopen maakt het mogelijk om dienstverleners als makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid te vergelijken. Hierdoor kun je als verkoper flink besparen op de makelaarskosten.

100% onafhankelijk en objectieve keuzes maken

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat je objectieve informatie krijgt. Zo kun je betrouwbare keuzes maken en voorkom je de verspreiding van misinformatie in de markt.

Alles regelen op één plek

Met het interactieve stappenplan van Huis Verkopen worden alle puntjes op de 'i' gezet. Je hebt alles overzichtelijk op één plek en bent altijd goed geïnformeerd. Zo blijf je de baas over de verkoop van je huis zonder daarbij het overzicht te verliezen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in 's-Graveland

Het is mogelijk om zelf een schatting te maken van de waarde van jouw huis. Houd hierbij rekening met de prijzen van vergelijkbare woningen in 's-Graveland. Voor een preciezere indicatie kan je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Het verkopen van je huis bestaat uit verschillende stappen. Het begint al met oriëntatie en voorbereiding, gevolgd door waardebepaling en uiteindelijk de onderhandelingen. Bekijk het handig stappenplan voor een gedetailleerd overzicht.

Je bent niet verplicht om een makelaar in te schakelen. Echter, de expertise van een makelaar kan erg handig zijn bij de verkoop van je woning. Bekijk deze informatie over wat een makelaar doet voor meer inzicht.

De kosten van het verkopen van je huis bestaan uit verschillende onderdelen. Denk aan notariskosten, makelaarskosten en kosten voor het verkrijgen van het energielabel. Een overzicht van de kosten vind je op deze pagina.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren zoals de prijs, de staat van je huis en de marktcondities in 's-Graveland. Op deze pagina vind je tips om je woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen