Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Velden

Bereid je voor op een succesvolle verkoop van jouw huis in Velden. We leggen op deze website alle stappen van het verkoopproces uitgebreid uit, zodat je met de juiste kennis jouw onroerend goed in de markt zet. Laat je informeren en maak een sterke start!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Velden

Bij het verkopen van je huis in Velden zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het is essentieel dat je goede prijs voor je woning krijgt, zonder dat je een torenhoog bedrag aan een makelaar betaalt. Daarnaast wil je je woning snel verkocht hebben. Niet alleen tempo is belangrijk, maar je wilt ook voorkomen dat je breekt over onvoorziene details bij het regelen van de verkoop.

Als toekomstige woningverkoper heb je mogelijk allerlei vragen. Hoe snel worden woningen in Velden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Die vragen zijn meer dan gerechtvaardigd en verdienen een helder antwoord. De actuele cijfers over woningverkoop in Velden, vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
34 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 419.428
Besparing (gem.)
€ 1.153

Je huis snel verkopen in Velden

In Velden doen woningen gemiddeld 56 dagen over de verkoop. Uiteraard wil je dat jouw woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Daarom delen we hieronder een paar tips die je kunt toepassen om de verkoopsnelheid van je woning te verhogen.

 1. Onderscheidende foto's en een treffende omschrijving zijn van vitaal belang. Huur bij voorkeur een professionele vastgoedfotograaf in. Goede foto’s geven een realistisch en aantrekkelijk beeld van je woning. Zorg ook voor een heldere en aantrekkelijke omschrijving die alle pluspunten van je woning belicht.
 2. De juiste vraagprijs is essentieel voor een snelle verkoop. Bepaal een reële vraagprijs in overleg met je makelaar. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je minder oplevert dan je woning waard is.
 3. Een openbare woningverkoop, via platforms zoals Funda en andere huizensites, zorgt doorgaans voor een hoger verkoopbedrag. Jouw woning is zo voor een breed publiek zichtbaar, dit draagt bij aan een snelle verkoop.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Velden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Velden op?

Ben je van plan om jouw huis in Velden te verkopen? Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs momenteel rond de € 419.428 ligt. Deze prijs is gebaseerd op de meest recente verkoopgegevens, en het uiteindelijke verkoopbedrag hangt onder andere af van de staat van het huis, de locatie en de huidige woningmarkt. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Niet alleen de gemiddelde verkoopprijs is belangrijk, ook de prijs per vierkante meter speelt een grote rol. In stap naar de verkoop van jouw huis in Velden, merk je op dat de gemiddelde prijs per m2 momenteel € 2.857 is. Wees je ervan bewust dat zowel de vraagprijs als de verkoopprijs altijd in beweging zijn. Het is dus waardevol om de prijsbewegingen in de markt goed bij te houden, vooral als je overweegt te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Velden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.700
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Velden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Velden.

Feitjes over Velden

 • Velden ligt in de provincie Limburg, dichtbij de Maas.
 • Het dorp is vooral bekend om zijn fruitteelt en tuinbouw.
 • Elk jaar wordt er een drukbezocht carnavalsfeest georganiseerd.

Tips om je woning te verkopen in Velden

Je staat op het punt om je woning in Velden te verkopen en je vraagt je af hoe je dat het beste kunt aanpakken. In dit moeilijk en soms stressvol proces zijn er bepaalde tips die je kunt opvolgen om je huis sneller te verkopen en de beste prijs te krijgen.

 • Bepaal de juiste prijs: Het is essentieel om de juiste verkoopprijs van je huis vast te stellen. Onderzoek de lokale woningmarkt en overleg met je makelaar om een realistische verkoopprijs te bepalen.
 • Kies een ervaren makelaar: Een goede makelaar kent de plaatselijke markt, heeft een netwerk van potentiële kopers en kan je adviseren over effectieve marketingstrategieën. Besteed tijd aan het vinden van een betrouwbare en ervaren makelaar.
 • Presenteer je huis op zijn best: Een schoon en goed onderhouden huis maakt een betere indruk. Zorg dat kleine reparaties zijn uitgevoerd en dat het huis netjes is. Alles moet spik en span zijn voor bezichtigingen.
 • Maak professionele foto's: Goede foto's maken het verschil. Ze moeten de sterke punten van je huis benadrukken. Overweeg om een professionele fotograaf in te schakelen of vraag je makelaar om advies.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen, zodat geïnteresseerden gemakkelijk een afspraak kunnen maken. Zorg ervoor dat je huis altijd klaar is voor een spontane bezichtiging.

Ontdek jouw stappenplan in Velden:

 • Een op maat gemaakt stappenplan voor elk uniek huis
 • Handige, interactieve to-do lijst voor de woningverkoop
 • Voorkomt dat je stappen overslaat, voor een succesvolle woningverkoop
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen door slim vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Velden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Velden kost je als verkoper gemiddeld € 6.723. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Velden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 419.428) € 4.530
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.723

Kosten van makelaars in Velden

Wanneer je je huis wilt verkopen in Velden, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De meeste makelaars rekenen hier kosten voor, oftewel een courtage. In Velden bedraagt de courtage gemiddeld 1,08% van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Daarnaast worden er vaak opstartkosten in rekening gebracht die gemiddeld € 515 bedragen.

Het is daarbij goed om niet alleen op de kosten te letten. Belangrijk is ook de verkoopprijs die de makelaar voor jouw woning denkt te kunnen realiseren. Een makelaar die iets meer courtage rekent maar een hogere verkoopprijs realiseert, kan uiteindelijk voordeliger zijn dan een makelaar met een lagere courtage die je huis voor minder verkoopt.

Lees meer over makelaars in Velden.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidende werkzaamheden

Voorbereiding op de verkoop kan veel tijd en geld kosten. Maak je woning aantrekkelijk voor potentiële kopers door schoon te maken, reparaties uit te voeren en eventuele verbeteringen aan te brengen. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de staat en locatie van je woning.

Het houden van open huis kan een effectieve manier zijn om aandacht te trekken en mogelijk kopers te lokken. De kosten voor marketingmaterialen, zoals brochures en advertenties, evenals eventuele refreshments voor bezoekers, zijn voor jouw rekening.

Notariskosten

Hoewel de koper meestal de notariskosten voor de akte van levering betaalt, ben je mogelijk verantwoordelijk voor de kosten van het doorhalen van jouw bestaande hypotheek, bekend als royementskosten. Deze worden betaald aan de notaris om de registratie van jouw hypotheek bij het Kadaster te verwijderen.

Het is belangrijk om dit in je budget te houden, want hoewel deze kosten kunnen variëren, zijn ze toch een noodzakelijk onderdeel van het verkoopproces en kunnen ze nogal oplopen, vooral als je een flinke hypotheek hebt.

Energielabel kosten

Vergeet niet dat het energielabel een verplicht onderdeel is bij het verkopen van je woning. Het energielabel geeft potentiële kopers inzicht in hoe energiezuinig jouw huis is. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn voor jouw rekening.

Bedrijven variëren in prijs voor het aanvragen van een energielabel, afhankelijk van hoe grondig ze je huis controleren. Het is raadzaam om het energielabel zo vroeg mogelijk in het verkoopproces te regelen om vertragingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Velden?

Overweeg je jouw huis in Velden te verkopen? In de huidige woningmarkt is er veel vraag naar woningen. Hierdoor kan het verkopen van je huis een goede optie zijn. Uiteraard is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de lokale woningmarkt. Een makelaar in Velden kan je hier uitstekend bij adviseren.

Vraag je je af of dit wel het juiste moment is om te verkopen? Hoewel geen enkele makelaar de toekomst kan voorspellen, kan een lokale makelaar je wel inzicht geven in de verkoopkansen van jouw huis in april 2024. Een makelaar heeft immers veel kennis van de huidige markt en kan daardoor goed advies geven over de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Velden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis kunnen er zoveel dingen zijn om rekening mee te houden dat het overweldigend kan zijn. Daarom heeft Huis Verkopen een eenvoudig stappenplan ontworpen dat je kan helpen bij elke stap van het proces. Ons stappenplan is specifiek ontworpen voor jouw huis, waardoor je ervoor zorgt dat je alles efficiënt en effectief doet, zonder iets te missen.

Zekerheid door gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen bieden we je de mogelijkheid om te profiteren van een gratis waardebepaling van je huis. Dit stelt je in staat om de waarde van je woning in Velden nauwkeurig in te schatten en je verder te helpen met je verkoopplannen.

Bespaar op makelaarskosten

Door onze handige makelaarsvergelijking tool, kan je makkelijk de makelaarstarieven opzoeken en vergelijken. Hiermee bespaar je op makelaarskosten en heb je volledige controle over de financiën bij de verkoop van je woning.

Inzicht door makelaarsstatistieken

Huis Verkopen biedt je toegang tot uitgebreide statistieken en prestatiebeoordelingen van makelaars. Gebaseerd op betrouwbare data, geven deze makelaarsstatistieken je een duidelijk inzicht en helpen je de beste beslissingen te nemen.

Aanvullende diensten eenvoudig geregeld

Met ons platform kan je aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en veel meer regelen. Dit maakt de verkoop van je woning nog eenvoudiger en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Velden

De verkoopprijs van je huis in Velden wordt doorgaans bepaald door middel van een waardebepaling door een professionele makelaar. Deze kijkt naar factoren als de woningwaarde, de staat van het huis en de huizenmarkt in Velden.

Het verkopen van je huis in Velden kan een ingewikkeld proces zijn. Er is een handig stappenplan dat je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

Het kiezen van de beste makelaar in Velden is een persoonlijke beslissing. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun ervaring, beoordelingen en tarieven om de beste keuze voor jou te maken.

Er zijn heel wat tips om een woning sneller te verkopen. Je kunt denken aan goede marketing, de juiste vraagprijs en de woning in topconditie brengen. Je makelaar kan je ook hierin adviseren.

Er zijn verschillende tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen. Vooral de staat van het huis, een goede presentatie en het juiste verkoopmoment kunnen hierbij een belangrijke rol spelen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen