Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wernhout

Bij het verkopen van jouw huis in Wernhout komt heel wat kijken. Van professionele foto's tot bezichtigingen: het vraagt om een aandachtige aanpak. Op deze pagina vind je alle stappen die je dient te volgen voor een succesvolle verkoop van jouw woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wernhout

Als je je huis gaat verkopen in Wernhout, zijn er enkele belangrijke aspecten waar je aandacht aan moet schenken. De prijs die je voor je huis kunt vragen, is een essentieel aandachtspunt, evenals de kosten van een makelaar. Het voorkomen van dubbele woonlasten is een andere factor om te overwegen. Het stroomlijnen van de verkoop en het scherp houden van de kosten, kan je een hoop gedoe besparen.

Zou je graag willen weten hoe snel huizen in Wernhout verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen op makelaarskosten? Misschien ben je benieuwd naar de performance van diverse makelaars in Wernhout. Met een handige tool die je hier inzichtelijk geeft, kun je naar de pagina makelaars vergelijken gaan. Hier volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Wernhout:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
83 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 417.500
Besparing (gem.)
€ 1.148

Je huis snel verkopen in Wernhout

In Wernhout zijn woningen gemiddeld in 69 dagen verkocht. Dat betekent dat als je je woning te koop zet, je kunt verwachten dat het ongeveer zo lang duurt voordat de woning verkocht is. Er zijn echter manieren om dit proces te versnellen. Hier volgen drie tips om je helpen je woning sneller te verkopen.

 1. Goede fotopresentatie: We leven in een visueel ingestelde wereld, dus goede foto's van je woning zijn essentieel om de aandacht van potentiële kopers te trekken. Overweeg een professionele fotograaf in te schakelen om je woning op de best mogelijke manier vast te leggen.
 2. Kies een geschikte makelaar: Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met het verkopen van woningen in jouw omgeving. Door verschillende makelaars in Wernhout te vergelijken, krijg je een idee van hun prestaties en kun je de beste keuze maken om jouw huis snel te verkopen.
 3. Zorg voor een strakke woning: Een opgeruimd en schoon huis maakt een veel betere eerste indruk dan een rommelig of vies huis. Zorg daarom dat je woning er op zijn best uitziet voordat er foto’s worden gemaakt of bezichtigingen plaatsvinden.

Tips in Wernhout

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wernhout op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Wernhout is op dit moment € 417.500. Deze verkoopsom hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de woning, de staat van onderhoud en natuurlijk de locatie. Houd er rekening mee dat de gemiddelde verkoopprijs een indicatie is en dat de prijs van jouw woning hoger of lager kan uitvallen, afhankelijk van onder andere deze elementen.

Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Wernhout op € 3.265. Zowel vraagprijzen als verkoopprijzen zijn continue in beweging, iets wat normaal is op de dynamische woningmarkt van Wernhout. Als je overweegt om jouw huis te verkopen, is het goed om deze prijzen nauwlettend in de gaten te houden om een optimale verkoopsom voor je woning te kunnen bepalen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wernhout

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wernhout bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wernhout.

Tips om je woning te verkopen in Wernhout

Je huis in Wernhout verkopen kan een uitdaging zijn. Het goede nieuws is dat er strategieën zijn die je kunt toepassen om succes te garanderen. De keuze voor een goede verkoopmakelaar in Wernhout is cruciaal, maar er zijn ook acties die je zelf kunt ondernemen.

 • Persoonlijke bezittingen: Potentiële kopers willen zichzelf in jouw huis kunnen zien wonen. Het verwijderen van persoonlijke foto's en andere persoonlijke items kan hierbij helpen.
 • Professionele foto's: Zorg ervoor dat je huis er op foto's geweldig uitziet. Huur indien nodig een professionele fotograaf in. Goede foto's kunnen het verschil maken.
 • Onderhoudswerkzaamheden: Zorg ervoor dat je huis in de best mogelijke staat is. Repareer lekkende kranen, loszittende tegels en andere kleine gebreken voordat je je huis laat zien.
 • Neutrale kleuren: Overweeg om je muren in neutrale kleuren te verven om een ​​breder publiek aan te trekken. Felgekleurde muren kunnen potentiële kopers afschrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Wernhout:

 • Persoonlijk stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Overzichtelijk proces met interactieve bijhouden van stappen
 • Vergelijk makelaars en bespaar hiermee duizenden euro's
 • Handige to-do-lijst voor het regelen van de verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wernhout?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wernhout kost je als verkoper gemiddeld € 5.603. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wernhout In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 417.500) € 4.843
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.603

Kosten van makelaars in Wernhout

Als je van plan bent om je huis in Wernhout te verkopen, kun je het beste kiezen voor een goede makelaar. Makelaarskosten kunnen aardig uiteenlopen en zijn meestal gebaseerd op een courtage, ofwel een percentage van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld is dit courtagepercentage in Wernhout 1,16%.

Het is verstandig om niet direct de eerste de beste makelaar in te schakelen, maar om offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Zo krijg je een beter beeld van de daadwerkelijke kosten en kun je de tarieven vergelijken. Door een makelaar bij je thuis uit te nodigen, kan deze de waarde van je huis inschatten en krijg je vaak een scherpere prijs voorgesteld.

Lees meer over makelaars in Wernhout.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van de woning

Voordat je je woning kunt verkopen, zul je deze moeten voorbereiden. Een versleten deur, beschadigde vloeren en oude, afgebladderde verf kunnen potentiële kopers afschrikken. Daarom is het noodzakelijk om bepaalde reparaties en renovaties uit te voeren. De onderhoudskosten kunnen variëren, afhankelijk van wat er moet worden aangepakt.

Houd er rekening mee dat het verkoopklaar maken van de woning zowel je tijd als geld kost. Vermijd onnodige uitgaven door realistisch te zijn over welke verbeteringen de woningwaarde kunnen verhogen. Je wilt alleen investeren in aanpassingen die zich terugbetalen in een hogere verkoopprijs.

Energieprestatiecertificaat

In Nederland ben je verplicht om als verkoper een energieprestatiecertificaat (EPC) aan te leveren. Dit certificaat geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het is dus een kostenpost die je niet kunt vermijden.

Het verkrijgen van een EPC gaat via een erkend certificaathouder. Deze zal de woning inspecteren en het energielabel bepalen. De kosten voor het aanvragen van een EPC kunnen variëren, dus het loont om verschillende aanbieders te vergelijken.

Promotiekosten

Om jouw woning te verkopen, moet je het onder de aandacht van potentiële kopers brengen. Dit betekent dat je mogelijk kosten maakt voor promotiemateriaal. Denk aan professionele foto's, video's, plattegronden en eventueel 3D-visualisaties.

Daarnaast wil je misschien adverteren om je woning bekend te maken bij een groter publiek. Het goed promoten van je woning kost geld, maar kan wel bijdragen aan een snelle verkoop tegen een goede prijs. Houd daarom de diverse kosten voor de verkoop goed in zicht. Je wilt immers niet voor onaangename verrassingen komen te staan tijdens het verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Wernhout?

Is het slim om juist nu, in mei 2024, je huis in Wernhout te verkopen? Ja, vanwege de aanhoudende vraag naar woningen kan het een geschikte periode zijn om de stap te zetten. Een lokale makelaar kan je precies laten zien wat de verkoopkansen voor jouw woning zijn, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vraag je je af wat de volgende stappen zijn als je besluit te verkopen? Het begint bij het vinden van de juiste makelaar die bekend is met de lokale markt in Wernhout. Deze professional kan je begeleiden bij het gehele verkoopproces, zodat je altijd het optimale uit de verkoop van jouw woning haalt.

Vergelijk makelaars in Wernhout Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het stappenplan dat Huis Verkopen biedt, is specifiek ontworpen om het proces van het verkopen van jouw huis zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk te maken. Dit stappenplan neemt je mee door de belangrijkste stappen die nodig zijn, specifiek gericht op jouw woning. Dit zorgt ervoor dat je zelf geen enkele stap in het verkoopproces over het hoofd ziet. Het is daarom een zeer verstandig idee om dit stappenplan te gebruiken als je jouw huis wilt verkopen.

Gratis waardebepaling

Één van de dingen die Huis Verkopen biedt, is een gratis waardebepaling van jouw woning. Dit geeft je een realistisch inzicht in wat je van de verkoop kunt verwachten. Het kan je helpen bij de bepaling van jouw minimale vraagprijs.

makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen is het mogelijk om makelaars te vergelijken. Hiermee vind je gemakkelijk de beste makelaar van Wernhout voor de verkoop van jouw huis. Dit kan je veel tijd, energie en uiteindelijk ook geld besparen.

Makelaarstarieven opvragen

Naast het vergelijken van makelaars, biedt Huis Verkopen je ook de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor kun je zorgen voor aanzienlijke besparingen op jouw makelaarskosten.

Online platform

Het online platform van Huis Verkopen is volledig onafhankelijk en gratis te gebruiken. Met onze grote hoeveelheid data over makelaars en makelaarsstatistieken krijg je een duidelijk beeld over de prestaties van makelaars.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wernhout

Een makelaar kan je helpen om de waarde van je huis te bepalen. Maar voor een globale schatting zou je eerst zelf kunnen kijken naar de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Wernhout op populaire huizensites. Voor meer gedetailleerde informatie kun je ook onze pagina over woningwaarde raadplegen.

Als je je huis wilt verkopen, heb je verschillende documenten nodig. Denk aan een eigendomsbewijs, energielabel, kadastraal uittreksel en plattegronden. Ons artikel wat je moet regelen voor de verkoop van je huis geeft je een uitgebreid overzicht.

De kosten voor het verkopen van een huis kunnen variëren en worden beïnvloed door verschillende factoren. Naast eventuele makelaarskosten, moet je rekening houden met kosten voor een taxatie, notaris en het energielabel. Op onze kostenpagina staan alle mogelijke kosten op een rijtje.

Een goede makelaar vinden kan een grote uitdaging zijn. Je kunt starten door online reviews te lezen en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Kijk ook naar de verkoopresultaten van de makelaars. Laat je hierbij helpen door onze tool voor het vinden van een goede makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen