Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rijsbergen

Wil je jouw huis in Rijsbergen verkopen? Deze website gidst je door alle fases van het verkooptraject heen. Met inzichtelijke informatie en heldere toelichtingen word je optimaal geïnformeerd voor een succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rijsbergen

Als je van plan bent je huis te verkopen in Rijsbergen, zijn er enkele factoren waar je zeker rekening mee moet houden. In de eerste plaats wil je natuurlijk de best mogelijke prijs voor je woning realiseren. Ook is het belangrijk dat je niet te veel betaalt voor de diensten van een makelaar. Bovendien wil je een snelle verkoop om mogelijke dubbele woonlasten te mijden.

Je staat waarschijnlijk te popelen om meer te weten over aspecten zoals de gemiddelde verkoopsnelheid in Rijsbergen, de gemeenschappelijke verkoopopbrengst, en hoeveel je kunt besparen met behulp van makelaarsvergelijking. Dit zal je een duidelijker beeld geven van wat je kunt verwachten als je besluit je woning op de markt te brengen. Gaan we verder met de feitelijke cijfers over woningverkoop in Rijsbergen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 566.800
Besparing (gem.)
€ 1.757

Je huis snel verkopen in Rijsbergen

Je bent van plan om je woning in Rijsbergen te verkopen. Het optimale scenario zou zijn dat de woning snel verkocht wordt, zodat je direct naar je nieuwe bestemming kunt verhuizen. De gemiddelde verkooptijd in Rijsbergen ligt momenteel op 94 dagen.

 1. Verkoopstrategie: Een gedegen verkoopstrategie kan helpen om je woning snel te verkopen. Onderzoek naar wie je ideale koper zou zijn en hoe je die kunt bereiken. Benut bijvoorbeeld Funda en andere huizensites die een hoge vindbaarheid en dus een groter bereik leveren voor het hoogste verkoopbedrag en snelle verkoop.
 2. Prijsstelling: Het bepalen van de juiste verkoopprijs is essentieel om kopers aan te trekken. Een realistische prijs op basis van een objectieve woningwaardering kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 3. Presentatie: Zorg dat je woning er op foto's en bij bezichtigingen aantrekkelijk uitziet. Kleine aanpassingen zoals een nieuwe verflaag of het opknappen van de tuin kunnen al een groot verschil maken. Een verzorgd huis maakt een positieve indruk en kan de interesse van potentiële kopers vergroten.

Tips in Rijsbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rijsbergen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Rijsbergen is momenteel € 566.800 euro. Deze prijs is een globale inschatting en de definitieve verkoopsom kan variëren. Dit hangt af van factoren zoals de staat van het onderhoud, de grootte van de woning en de locatie binnen Rijsbergen.

Zoek je een indicatie van de waarde per vierkante meter? De huidige gemiddelde prijs per m2 in Rijsbergen is € 3.770 euro. Maar vergeet niet dat de waarde van je woning door meer wordt bepaald dan alleen de waarde per m2. Het kan daarom waardevol zijn om een waardebepaling aan te vragen voor je woning. Op die manier krijg je een nauwkeurig beeld van wat je kunt verwachten als je jouw huis verkoop in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rijsbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rijsbergen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rijsbergen.

Feitjes over Rijsbergen

 • Rijsbergen was tot 1997 een zelfstandige gemeente.
 • De Sint Bavo-kerk in Rijsbergen is gebouwd in 1534.
 • Het dorp heeft feesten zoals 'Rijsbergse Vliegerdagen'.

Tips om je woning te verkopen in Rijsbergen

Het verkopen van een woning is een complex proces dat tijd, geduld en strategie vereist. Zeker in een plaats als Rijsbergen waar het woningaanbod beperkt is. Met de juiste voorbereiding en strategie kan je je huis effectief op de markt zetten. In dit artikel geven we je aantal handige tips.

 • Renoveer kleinere ruimtes: Laat de kleinere kamers van het huis groter lijken door deze op te frissen met een nieuwe verflaag in een lichte kleur.
 • Familievriendelijk: Rijsbergen trekt veel jonge gezinnen aan. Richt je huis zodanig in dat het overkomt als een kindvriendelijke omgeving met veilige speelhoekjes en kindvriendelijke tuin.
 • Presenteer lokale troeven: Vermeld in je promotiemateriaal de nabijheid van scholen, winkels en natuur, zoek deze feiten goed uit. Dit is een belangrijke pluspunt voor vele potentiële kopers.
 • Verspreid een aangename geur: Niets is zo uitnodigend als een huis dat lekker ruikt. Zorg ervoor dat het huis schoon is en bak bijvoorbeeld verse koekjes vlak voor de bezichtiging.
 • Belichting: Zorg voor voldoende licht in huis. Zowel met natuurlijk daglicht als met extra verlichting in de avond. Een goed verlichte woning oogt ruimtelijker en gastvrijer.

Ontdek jouw stappenplan in Rijsbergen:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Bespaar tijd en geld met ons interactieve & gratis plan
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen bij verkoop
 • Eenvoudig overzicht van wat je nog moet regelen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rijsbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rijsbergen kost je als verkoper gemiddeld € 6.091. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rijsbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 566.800) € 6.235
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.091

Kosten van makelaars in Rijsbergen

Als je een huis in Rijsbergen wilt verkopen, houd er dan rekening mee dat makelaars meestal naast hun courtage ook opstartkosten rekenen. Deze opstartkosten zijn voor het opstellen van de advertentie, het maken van foto's en andere voorbereidingen. Gemiddeld bedragen deze kosten € 515.

Wat betreft courtage, dat is het percentage van de verkoopprijs dat je de makelaar betaalt na een geslaagde verkoop. In Rijsbergen is het gemiddelde courtagepercentage bedraagt 1,10%. Belangrijk om te weten is dat makelaarstarieven kunnen variëren, dus het is aan te raden om diverse makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Rijsbergen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Naast de makelaarskosten zijn er notariskosten verbonden aan de verkoop van een woning. Deze kosten bestaan onder andere uit het opmaken en passeren van de akte van levering. Dit zijn wettelijk vereiste stappen in het overdrachtsproces van een woning.

Ondanks dat de koper deze kosten meestal voor zijn rekening neemt, kun ook jij als verkoper met notariskosten geconfronteerd worden. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de doorhaling van een hypotheek, waarbij de notariskosten voor jouw rekening kunnen komen.

Marketingkosten

Marketingkosten hebben doorgaans te maken met het zichtbaar maken van je woning voor potentiële kopers. Zo moet er een aantrekkelijke advertentie gecreëerd worden voor op internet en mogelijk ook in lokale kranten of tijdschriften.

De meeste van deze kosten zullen onder de makelaarskosten vallen. Toch is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken, omdat niet elke makelaar dezelfde services biedt onder zijn standaard tarief.

Energielabel

Hoewel niet direct een kost voor de verkoop van je woning, is het hebben van een juist energielabel wel vereist. Zonder dit label kan de overdracht van je woning niet plaatsvinden, aangezien kopers het recht hebben te weten hoe energiezuinig een woning is.

Het kan dus zijn dat je moet investeren in het verkrijgen van een nieuw energielabel als het huidige label verouderd is. Dit is echter een eenmalige investering die bijdraagt aan een soepeler verkoopproces.

Wanneer mijn huis verkopen in Rijsbergen?

Wil je je huis verkopen in Rijsbergen? De huidige woningmarkt lijkt een gunstige periode te bieden voor verkopers. Maar hoe weet je zeker dat dit voor jou het juiste moment is? Een lokale makelaar kan je hierover adviseren op basis van de laatste marktontwikkelingen.

Misschien vraag je je af wat je woning nu waard is in deze markt. Dit is vaak de eerste stap naar een succesvolle verkoop. Het is dan handig om een gratis waardebepaling van je woning te laten uitvoeren door een makelaar in Rijsbergen. Hij of zij kan tijdens een huisbezoek de waarde voor je bepalen.

Vergelijk makelaars in Rijsbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In een markt waar iedere beslissing telt, kan een goede voorbereiding bij woningverkoop bepalend zijn voor het resultaat. Daarom biedt Huis Verkopen een stappenplan speciaal voor jouw huis. Met dit stappenplan optimaliseer je jouw verkoopproces en blijf je alles overzichtelijk houden. Ontdek hoe je jouw huis succesvol verkoopt met behulp ons stappenplan. Een stappenplan geheel op maat voor jouw woning, met oog voor detail.

Gratis waardebepaling

Benieuwd wat je woning waard is? Met onze gratis waardebepaling weet je exact wat de marktwaarde van je huis is. Deze cruciale informatie ondersteunt je in het maken van de juiste beslissingen.

Vergelijk makelaars

Zeker weten dat je de beste deal krijgt? Met Huis Verkopen kun je moeiteloos makelaars vergelijken om zo de meest geschikte partij voor jouw woning in Rijsbergen te vinden.

Inzicht in makelaarstarieven

Toegang tot verhelderende financiële informatie is essentieel bij het verkopen van je woning. Bij Huis Verkopen kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op makelaarskosten.

Uitgebreide aanvullende diensten

Tijd besparen en stress verminderen? Bij Huis Verkopen kun je aanvullende diensten zoals een verhuizer, woningstyling en meer eenvoudig regelen. Alles om jouw verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rijsbergen

Om de waarde van je huis in Rijsbergen te bepalen, kun je een waardebepaling bij een makelaar aanvragen. Zo krijg je een goede indicatie van wat je huis waard is op basis van onder andere de locatie, grootte en staat van het huis.

De kosten voor het verkopen van je huis in Rijsbergen kunnen variëren. Kosten die je kunt verwachten zijn onder andere courtage voor de makelaar en kosten voor de verkoopstyling en fotografie. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina met alles over de kosten van de verkoop van een huis.

Het vinden van een goede makelaar in Rijsbergen is essentieel voor een succesvolle verkoop. Aan de hand van onze tool kun je makelaars vergelijken om zo de beste makelaar te vinden voor de verkoop van jouw huis.

Een goede presentatie en een realistische vraagprijs kan helpen bij een snelle verkoop. Daarnaast is het cruciaal om een goede makelaar in te schakelen. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina met tips om een woning snel te verkopen.

Voor het optimaliseren van de verkoopprijs van je huis in Rijsbergen, kun je het beste een goede makelaar inschakelen die bekend is met de lokale markt. Kijk ook naar onze tips om een woning voor de hoogste prijs te verkopen voor meer advies.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen