Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Belfeld

Wil je in Belfeld je huis verkopen? Een goede voorbereiding kan het verschil maken. De juiste prijsbepaling, aantrekkelijke presentatie en een goed onderhandelingsplan zijn essentieel. Ben jij klaar om je optimaal voor te bereiden op de verkoop van je woning?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Belfeld

Wanneer je jouw huis in Belfeld wilt verkopen, streef je ongetwijfeld naar een aantal doelen. Je wilt wellicht energie steken in het zorgvuldig voorbereiden van jouw huis om het in de best mogelijke staat te presenteren, zodat je een goede prijs krijgt. Een andere doelstelling is wellicht om je huis snel te verkopen, zodat je niet lang in onzekerheid hoeft te zitten. Daarnaast is het ook belangrijk dat je geen essentiële zaken over het hoofd ziet bij het voorbereiden en regelen van de verkoop.

Als potentiële verkoper in Belfeld zit je waarschijnlijk vol vragen. Hoe snel worden huizen in Belfeld verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze omgeving? En hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Hieronder vind je de antwoorden op al deze vragen. Want we geven je de actuele cijfers over de woningmarkt in Belfeld:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
182 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 454.666
Besparing (gem.)
€ 1.296

Je huis snel verkopen in Belfeld

In Belfeld wordt de gemiddelde woning verkocht binnen een termijn van 82 dagen. Dit betekent dat bij een voorspoedige verkoop, jouw woning hier redelijk in lijn mee verkocht zou kunnen worden. Echter, sommige verkopers willen of moeten nog sneller hun huis verkopen. Om die reden delen wij graag enkele adviezen met je.

 1. Bepaal vooraf je minimale acceptatieprijs. Hoe lager deze bodemprijs, hoe hoger de kans op een snelle verkoop. Neem de tijd om dit bedrag zorgvuldig te overwegen om teleurstellingen te voorkomen. Maak eventueel gebruik van een professionele waardebepaling.
 2. Zorg voor een goed onderhouden woning. Potentiële kopers krijgen een positieve indruk als het huis er netjes en verzorgd uitziet. Dit omvat zowel de binnen- als buitenkant van de woning. Een fris schilderwerk of strakke tuin kan al een groot verschil maken.
 3. Flexibiliteit is eveneens belangrijk. Sta open voor bezichtigingen buiten normale kantooruren en wees bereid om snel te handelen als een geïnteresseerde koper een bod doet. Soms kan het verschil tussen een snelle verkoop of een lang verkoopproces in de bereidheid zitten om mee te gaan met de vraag van kopers.

Tips in Belfeld

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Belfeld op?

Ben jij er benieuwd naar wat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Belfeld is? In deze periode blijkt dat de gemiddelde verkoopprijs omstreeks € 454.666 euro bedraagt. Deze som hangt natuurlijk af van variabelen als de locatie, de staat van het huis en de grootte van het perceel.

Als je de prijs liever omrekent naar vierkante meters, is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Belfeld op dit moment ongeveer € 2.412 euro is. Houd er rekening mee dat de prijs per vierkante meter mede bepaald wordt door bovengenoemde variabelen. Deze gemiddelde prijzen zijn gebaseerd op de woningverkopen die in de laatste 3 maanden hebben plaatsgevonden in Belfeld.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Belfeld

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.000
€ 3.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Belfeld bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Belfeld.

Feitjes over Belfeld

 • Belfeld ligt aan de rivier de Maas in Noord-Limburg.
 • Het is onderdeel van de gemeente Venlo sinds 2001.
 • De Sint-Urbanuskerk is een bezienswaardigheid in Belfeld.

Tips om je woning te verkopen in Belfeld

Het verkopen van je woning in Belfeld kan een uitdagende taak zijn. Het proces vereist voorbereiding, timing en strategie. We hebben een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen om je huis snel en efficiënt te verkopen, terwijl je kosten bespaart.

 • Onderhoud je woning: een goed onderhouden woning trekt potentiële kopers aan. Voer kleine herstellingen uit waar nodig en zorg ervoor dat het huis er netjes en verzorgd uitziet. Dit kan je kosten besparen bij eventuele onderhandelingen.
 • Prijsstrategie: Laat je huis taxeren en stel een competitieve vraagprijs vast. Een overdreven prijs kan kopers afschrikken terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.
 • Promotie: Maak gebruik van meerdere kanalen om je huis te adverteren, waaronder sociale media, online vastgoedsites en lokale kranten. Dit kan de zichtbaarheid van je woning vergroten zonder extra kosten.
 • Open huis: Overweeg om een open huis te organiseren. Dit kan je helpen om een groter publiek te bereiken en het vergroot de kans om sneller een koper te vinden, wat uiteindelijk geld bespaart.
 • Flexibiliteit: Wees bereid compromissen te sluiten over de vraagprijs of voorwaarden, zolang deze redelijk zijn. Dit kan helpen om langdurige onderhandelingen te voorkomen en versnelt het verkoopproces.

Ontdek jouw stappenplan in Belfeld:

 • Specifiek woning stappenplan samengesteld voor jou
 • Voorkomt dat je iets over het hoofd ziet bij verkoop
 • Regelt alles eenvoudig en direct vanaf één plek
 • Bespaart duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Belfeld?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Belfeld kost je als verkoper gemiddeld € 6.258. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Belfeld In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 454.666) € 5.047
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.258

Kosten van makelaars in Belfeld

Als je jouw huis in Belfeld wilt verkopen, zul je waarschijnlijk de hulp van een makelaar inschakelen. Wat de makelaar je gaat kosten is echter niet exact te zeggen, omdat dit afhangt van de courtage die de makelaar hanteert. Gemiddeld genomen kun je uitgaan van een courtage van 1,11%, maar dit tarief is altijd een voorstel en nog onderhandelbaar.

Het vinden van de juiste makelaar gaat verder dan alleen het vergelijken van tarieven. Het is ook belangrijk om te kijken naar de dienstverlening, de reputatie, en de marktkennis van de makelaar. Door meerdere makelaars te vergelijken, kun je zowel het tarief als de kwaliteit van de dienstverlening bepalen. Zo zorg je ervoor dat je de beste makelaar voor jouw situatie vindt.

Lees meer over makelaars in Belfeld.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel woning

Om jouw woning te verkopen is een geldig, definitief energielabel verplicht. Deze geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van jouw woning. Heb je geen geldig energielabel? Dan riskeer je een boete.

Het aanvragen van een energielabel brengt kosten met zich mee. Een energielabel kan je aanvragen bij een energieadviseur. De totale kosten worden onder andere bepaald door de grootte van je woning en jouw woonplaats.

Verkoopstyling en onderhoud

Als je jouw huis wilt verkopen, is het aan te raden om te investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Dit kan helpen om jouw huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Denk bij klein onderhoud bijvoorbeeld aan het repareren van deuren en ramen, schilderwerk of het opfrissen van de tuin.

De kosten voor styling en onderhoud kunnen sterk variëren, afhankelijk van de staat van je woning en de mate van styling. De gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud zijn € 875.

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je ook te maken met notariskosten. Zoals de kosten voor het opstellen van de koopovereenkomst. Het is gebruikelijk dat de koper de notariskosten voor de overdrachtsakte betaalt, maar dat is niet wettelijk verplicht.

De exacte kosten variëren per notaris en zijn onderhandelbaar. Vaak is het de moeite waard om offertes van verschillende notarissen te vergelijken. Zo kun je de kosten beperken.

Wanneer mijn huis verkopen in Belfeld?

Is juni 2024 een goed moment om jouw huis in Belfeld te verkopen? Het antwoord is ja. De woningmarkt is dynamisch en biedt op elk moment kansen voor ieder woningtype. Het moment van verkoop hangt daarnaast ook nauw samen met jouw persoonlijke situatie en wensen.

Maar hoe weet je of jouw specifieke situatie gunstig is? Een makelaar kan je hierover goed adviseren. Zij kunnen een grondige marktanalyse maken en je adviseren over de beste timing. Daarbij nemen zij ook jouw persoonlijke omstandigheden in overweging.

Vergelijk makelaars in Belfeld Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Welkom bij Huis Verkopen, jouw online assistent bij de verkoop van je woning. Het verkopen van je woning kan een flinke uitdaging zijn. Daarom hebben wij een speciaal voor jouw huis ontwikkeld stappenplan. Dit stappenplan helpt je stap voor stap door het gehele verkoopproces heen, met handige tips en relevante informatie. Zo mis je niets en regel je jouw huisverkoop snel en eenvoudig.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt diverse handige tools aan, waaronder een gratis waardebepaling van je woning. Hiermee krijg je inzicht in de huidige marktwaarde van je huis in Belfeld, een essentieel gegeven voor een succesvolle verkoop.

Makelaars vergelijken

Op onze website kun je eenvoudig en onafhankelijk makelaars vergelijken. Zo vind je de beste lokale makelaar voor de verkoop van jouw woning in Belfeld en bespaar je op makelaarskosten.

Eenvoudig aanvullende diensten regelen

Van het regelen van een energielabel tot aan een verhuizer, met Huis Verkopen kun je gemakkelijk aanvullende diensten regelen. Alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze verkoop vind je op één plek.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Huis Verkopen geeft inzicht in makelaarsstatistieken en de prestaties van makelaars. Hierdoor maak je een weloverwogen keuze voor de makelaar die jouw woning verkoopt en ben je verzekerd van de beste deal.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Belfeld

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk om tarieven en diensten van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld met onze vergelijkingstool. Kijk naar ervaringen van anderen, hun tarieven en hun aanpak.

De beste manier om de verkoopprijs voor je huis te bepalen is om de woningwaarde te laten taxeren door een professionele makelaar. Op onze pagina woningwaarde kun je een indicatie krijgen van wat jouw huis waard is.

Goed verkoopadvies kan erg waardevol zijn. Je kunt bij Huisverkopen.nl een verkoopadvies aanvragen bij een makelaar om te zorgen dat de verkoop van jouw huis in Belfeld soepel verloopt.

Er zijn verschillende factoren die de snelheid van de verkoop kunnen beïnvloeden. Het is aan te raden om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers en een realistische vraagprijs te hanteren. Lees meer tips op onze pagina over snel je huis verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen