Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Herten

Je huis in Herten verkopen kan een grote, maar opwindende stap zijn. Op deze website nemen we je mee door alle fases van het verkoopproces, toegelicht met nuttige informatie en handige tips. Zo ben je goed gewapend om met succes jouw woning te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Herten

Als woningverkoper in Herten ligt er een spannende periode in het verschiet. Je wilt je huis verkopen en daar heb je verschillende doelen bij. Niet alleen wil je een goede verkoopprijs ontvangen, ook wil je wellicht snel tot een verkoop komen. Daarnaast is het van belang dat de verkoop zo soepel mogelijk verloopt, om eventuele stress te minimaliseren.

Mogelijk vraag je jezelf af hoe snel huizen in Herten meestal verkocht worden en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Of misschien wil je weten hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Voor een volledig en persoonlijk advies kun je altijd verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Daaropvolgend delen we graag actuele cijfers over de woningmarkt in Herten:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 539.769
Besparing (gem.)
€ 1.565

Je huis snel verkopen in Herten

De vastgoedmarkt in Herten is bijzonder dynamisch. Gemiddeld gaan woningen hier na 54 dagen al over naar een nieuwe eigenaar. Dat betekent dat je, om jouw woning succesvol en vlot te verkopen, goed voorbereid moet zijn. Hierna volgen drie effectieve tips.

 1. Vergeet niet te investeren in een goede presentatie van je woning. Een opgeruimd huis, frisse geuren en voldoende lichtinval kunnen de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.
 2. Effectieve communicatie en marketing kunnen het verschil maken. Zorg voor goede foto's en een aansprekende advertentie. Onderhoud daarnaast goed contact met geïnteresseerde kopers.
 3. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl kan ervoor zorgen dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Het nemen van juiste stappen in het verkoopproces kan het verschil maken tussen snel verkopen en een langdurig proces.

Tips in Herten

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Herten op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Herten? Op dit moment ligt die rond € 539.769 euro. Natuurlijk hangt de verkoopsom af van diverse factoren zoals de locatie, het type woning, de oppervlakte en de huidige staat van het onderhoud. Zelfs het tijdstip waarop je jouw huis besluit in de verkoop te zetten, kan invloed hebben op de opbrengst.

Als je dieper wilt graven, kun je ook naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter kijken. Die ligt nu in Herten rond € 3.813 euro. Maar het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze cijfers constant in beweging zijn. Marktontwikkelingen kunnen de verkoopprijzen drastisch beïnvloeden. Een ervaren makelaar kan je adviseren wanneer het beste moment is om je huis in de verkoop te zetten, zodat je het maximale uit de verkoop kunt halen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Herten

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.700
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Herten bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Herten.

Feitjes over Herten

 • Herten is een kerkdorp in de gemeente Roermond.
 • De plaats is gelegen aan de Maas in Limburg.
 • Herten telt ongeveer 7.390 inwoners (2020).

Tips om je woning te verkopen in Herten

Je wilt je huis in Herten verkopen. Dat kan een uitdaging zijn, want je wilt een goede prijs voor je woning en het liefst ook snel verkopen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om je huis sneller en voor een betere prijs te verkopen.

 • Opruimen en schoonmaken: Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Werk daarbij niet alleen de grote, zichtbare dingen af, maar vergeet ook de kleine details niet.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis in goede staat verkeert. Laat kleine reparaties uitvoeren en zorg bijvoorbeeld dat de tuin er netjes bij ligt.
 • Inschakelen van een goede makelaar: Een makelaar kan je helpen met het bepalen van de juiste vraagprijs en kan de bezichtigingen voor je uit handen nemen.
 • Professionele woningfotografie: Laat professionele foto's maken van je woning. Goede foto's kunnen je huis veel aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 • Marketing: Benut social media en andere advertentiemogelijkheden om je woning onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen.

Ontdek jouw stappenplan in Herten:

 • Jouw woning effectief verkopen met ons speciaal op maat gemaakte stappenplan.
 • Voorkom overbodige kosten door per stap zelf de controle te houden.
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken met ons stappenplan.
 • Vermijd het overslaan van belangrijke stappen met ons interactieve stappenplan.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Herten?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Herten kost je als verkoper gemiddeld € 6.584. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Herten In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 539.769) € 5.776
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.584

Kosten van makelaars in Herten

Bij het verkopen van een huis in Herten, sta je als verkoper voor verschillende kostenposten. De voornaamste zijn de makelaarskosten, die uitgedrukt worden in een courtage. In Herten betaal je gemiddeld een courtage van 1,07% aan de verkoopmakelaar. Dit is in lijn met het landelijk gemiddelde.

Omgerekend betekent dit dat bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Herten, zijnde € 539.769 euro, je een bedrag van € 5.776 euro kwijt bent aan makelaarskosten. Let op: dit is een gemiddelde, de daadwerkelijke kosten kunnen afhankelijk van de makelaar hoger of lager uitvallen.

Lees meer over makelaars in Herten.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je jouw huis in Herten wilt verkopen, is het verstandig om te investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Het is geen geheim dat een fris ogende, goed onderhouden woning beter verkoopt en vaak zelfs een hogere verkoopprijs oplevert. Denk hierbij aan nieuwe verflaagjes, het herstellen van kleine gebreken of bijvoorbeeld het stylen van je woonkamer met trendy accessoires.

Je kunt hiervoor professionals inzetten. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 875. Bedenk wel: op het moment dat je potentiële kopers binnenkrijgt, wil je dat ze zien hoe geweldig jouw huis is. Een kleine investering kan daarbij een groot verschil maken!

Notariskosten

Een andere kostenpost als woningverkoper zijn de notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek. Als je een hypotheek op je woning hebt en je verkoopt je huis, dan moet de oude hypotheek worden 'doorgehaald'. Hiervoor moet je naar de notaris.

Hoeveel dit kost, dat verschilt per notaris. Maar gemiddeld genomen, kost het doorhalen van een hypotheek bij de notaris € 350. Let er wel op dat je deze en eventuele andere notariskosten meeneemt in je begroting, om verrassingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Herten?

In Herten wordt de huidige woningmarkt gezien als gunstig voor verkopers. Wist je dat de huizenmarkt in de laatste maanden beter is geworden voor verkopers? Niet voor niets kiezen steeds meer mensen ervoor om in deze periode hun huis te koop te zetten. Een lokale makelaar kan je precies vertellen wat dit voor jouw specifieke situatie betekent.

Misschien vraag je je af: maar is dit wel het juiste moment om te verkopen? Hoewel niemand de toekomst kan voorspellen, is de markt op dit moment in ieder geval gunstig voor verkopers. Laat je hierbij goed adviseren door een makelaar in Herten. Zij kennen de lokale markt als geen ander en kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden en kansen die er voor jou liggen.

Vergelijk makelaars in Herten Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je op zoek naar een efficiënte manier om je huis te verkopen zonder stress en onnodige kosten? Dan is het slim om het stappenplan van Huis Verkopen te volgen. Dit overzichtelijke en makkelijk te volgen plan helpt je bij het maken van de juiste beslissingen. Het biedt alle informatie die je nodig hebt om je huis succesvol te verkopen, van het vinden van de juiste makelaar tot de verkoopstrategie. Dit bespaart je veel tijd en moeite en zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet.

lokale makelaars vergelijken

Met de uitgebreide statistieken die Huis Verkopen bijhoudt van alle makelaars in Herten, kan je gemakkelijk de prestaties van lokale makelaars vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de beste makelaar voor je situatie, gebaseerd op verkoopopbrengst en snelheid.

Kosten besparen

Huis Verkopen helpt je ook om kosten te besparen. Door middel van ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je op je makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop, is Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. Wij staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt. Wij staan aan jouw kant.

Overzicht behouden

Met het interactieve stappenplan behoud je altijd het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Herten

Je kunt je voorbereiden door je huis netjes en aantrekkelijk te maken voor de fotograaf en kijkers. Zorg dat je huis vrij is van rommel en dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd. Het aanvragen van een energielabel is ook belangrijk en wettelijk verplicht.

Het is belangrijk om je te verdiepen in de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Herten. Ook kun je onze woningwaarde tool gebruiken om een idee te krijgen van de waarde van je huis.

Het is aan te raden, maar niet verplicht. Een goede makelaar biedt lokale kennis, ruime ervaring met het verkopen van huizen en heeft vaak een netwerk van potentiële kopers. Je kunt hier verkoopmakelaars vergelijken.

De kosten voor het verkopen van je huis kunnen variëren op basis van verschillende factoren, waaronder makelaarskosten, de kosten van het energielabel en notariskosten. Bekijk onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis voor een uitgebreid overzicht.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen