Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heumen

Als je overweegt om je huis in Heumen te verkopen, ben je hier op de juiste plek. We hebben allerlei relevante informatie verzameld om je te helpen bij deze grote stap. Ontdek unieke inzichten en trends over de vastgoedmarkt van Heumen om een weloverwogen verkoopbeslissing te maken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heumen

Als je van plan bent je huis in Heumen te verkopen, zijn er een aantal factoren waar je bedacht op moet zijn. Het is bijvoorbeeld verstandig om in gesprek te gaan met een deskundige makelaar die bekend is met de lokale huizenmarkt. Ook moet je rekening houden met de juiste timing en de presentatie van je woning. Zorg dat je huis tijdens bezichtigingen opgeruimd is en dat kleine gebreken verholpen zijn. Dit kan bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

Als potentiële woningverkoper zal je waarschijnlijk benieuwd zijn naar bepaalde cijfers. Hoe lang staan huizen in Heumen gemiddeld te koop? Wat is de gemiddelijke verkoopprijs? En niet te vergeten: hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Goed nieuws, we hebben de antwoorden voor je opgezocht. Hieronder vind je actuele cijfers over de woningverkoop in Heumen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
229 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 567.000
Besparing (gem.)
€ 1.729

Je huis snel verkopen in Heumen

Op de huizenmarkt van Heumen gaan woningen gemiddeld binnen 153 dagen van de hand. Dit betekent dat je woning daar relatief snel verkocht kan worden. Er zijn echter trucjes die dit proces kunnen versnellen.

 1. Onderhoud de woning: Een woning in goede staat verkoopt zichzelf. Zorg daarom dat eventuele reparaties zijn uitgevoerd en de woning er verzorgd uitziet. Deze investering kan de verkoop behoorlijk versnellen.
 2. Goede presentatie: De eerste indruk is van groot belang. Professionele foto’s en een welluidende omschrijving kunnen potentiële kopers nieuwsgierig maken naar jouw woning.
 3. Realistische vraagprijs: Bepaal de vraagprijs niet op gevoel, maar op basis van vergelijkbare woningen in de buurt. Een correct geprijsde woning trekt altijd meer geïnteresseerden en wordt dus sneller verkocht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Heumen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heumen op?

Als je overweegt om je huis in Heumen te verkopen, wil je natuurlijk weten wat de gemiddelde verkoopprijs is. Op dit moment ligt die prijs rond de € 567.000. Houd er wel rekening mee dat de daadwerkelijke prijs waarvoor je je huis kunt verkopen, van een heleboel factoren afhangt. De precieze locatie, de grootte en staat van het huis en de huidige marktbehoefte spelen allemaal een rol.

Naast de totale verkoopprijs, is ook de gemiddelde prijs per vierkante meter een handige indicator om te volgen. In Heumen ligt die momenteel rond de € 3.954. Zowel vraagprijzen als verkoopprijzen zijn echter constant in beweging. Wil je je huis in Heumen in de nabije toekomst verkopen? Dan is het verstandig om de ontwikkelingen in de markt scherp in de gaten te houden. In april 2024 kunnen de prijzen er namelijk weer heel anders uitzien.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heumen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 3.200
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heumen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heumen.

Tips om je woning te verkopen in Heumen

Het verkopen van je huis in Heumen kan een behoorlijke uitdaging zijn, maar met de juiste strategieën is het een haalbare taak. Hier zijn enkele effectieve tips waar je rekening mee kunt houden om de verkoop vlotter te laten verlopen en je kansen op een succesvolle deal te vergroten.

 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in topconditie is. Repareer beschadigingen, geef de muren een frisse lik verf en onderhoud de tuin. Een goed onderhouden huis trekt meer kijkers.
 • Schoonmaak: Een schoon huis geeft de indruk van een goed verzorgd huis. Maak alle ruimtes grondig schoon en elimineer onaangename geurtjes, zeker als je een huisdier hebt.
 • Vraagprijs: Bepaal een realistische vraagprijs. Het is essentieel om je huis niet te hoog te prijzen, maar ook niet te laag. Een makelaar kan je hierbij helpen op basis van marktanalyse.
 • Persoonlijke bezittingen: Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg. Potentiële kopers moeten zichzelf kunnen inbeelden in jouw huis en dat kan moeilijk zijn als het vol persoonlijke herinneringen staat.
 • Professionele foto's: Hoogwaardige foto's van je huis zijn onmisbaar. Ze geven een goede eerste indruk en kunnen meer geïnteresseerden aantrekken. Schakel eventueel een professional in.

Ontdek jouw stappenplan in Heumen:

 • Persoonlijk stappenplan op maat voor jouw woning
 • Helpt je om geen stappen over te slaan bij de verkoop
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heumen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heumen kost je als verkoper gemiddeld € 5.168. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heumen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 567.000) € 6.747
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.168

Kosten van makelaars in Heumen

Als je besluit je huis in Heumen te verkopen, houd dan rekening met de kosten die hierbij komen kijken. Een van deze kosten is de courtage van de makelaar. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis dat je aan de makelaar betaalt voor zijn diensten. Het gemiddelde courtagepercentage in Heumen is 1,19%.

Naast de courtage rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten. Dit zijn kosten voor zaken zoals fotografie, advertentiekosten en de tijd die de makelaar investeert voordat je huis daadwerkelijk verkocht is. In Heumen komen deze gemiddelde opstartkosten neer op: € 515. Dit is een gemiddelde, dus houd er rekening mee dat deze kosten per makelaar kunnen variëren.

Lees meer over makelaars in Heumen.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Wil je jouw huis in Heumen verkopen, dan is het aanvragen van een energielabel verplicht. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is. Zo weten potentiële kopers direct wat ze qua energieverbruik kunnen verwachten. Je kunt hier eenvoudig zelf jouw energielabel checken en regelen. Dit zijn onverwachte kosten die je niet moet vergeten bij de verkoop van je woning.

Houd er rekening mee dat je een boete riskeert als je geen energielabel aanvraagt bij de verkoop van jouw huis. Dit onderstreept nogmaals het belang van een correct en duidelijk energielabel. Zo voorkom je onaangename verrassingen en extra kosten bij de verkoop van jouw woning.

Makelaarskosten

Veel mensen denken dat de kosten van de makelaar de enige kosten zijn die komen kijken bij de verkoop van een woning. Dat is niet het geval. De makelaarskosten omvatten vaak ook de kosten voor marketing. Denk aan foto's, video's en advertenties om jouw huis onder de aandacht te brengen. Het is daarom slim om te vergelijken wat verschilende makelaars voor hun diensten vragen.

Vergeet niet dat goede marketing belangrijk is om jouw huis in het oog van potentiële kopers te krijgen. De kosten hiervan zijn vaak de moeite waard. Dit betekent echter wel dat de totale kosten om jouw woning te verkopen hoger kunnen zijn dan enkel de basistarief van de makelaar. Hier moet je rekening mee houden bij het opstellen van jouw financieel plan.

Wanneer mijn huis verkopen in Heumen?

Overweeg je de verkoop van je huis in Heumen en vraag je je af of de huidige woningmarkt hier wel geschikt voor is? Het is volkomen logisch dat je twijfels hebt. In de huidige marktsituatie, april 2024, kunnen we zeggen dat het over het algemeen een uitstekende tijd is voor verkopers om hun huis te verkopen.

Om specifieker te zijn naar jouw situatie in Heumen, zou je contact kunnen leggen met een lokale makelaar. Een makelaar uit Heumen is goed op de hoogte van de lokale woningmarkt en kan je adviseren over de beste verkoopstrategie. De beslissingen die hierbij komen kijken, kunnen eenvoudiger worden met hun expertise.

Vergelijk makelaars in Heumen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw woning? Dan is Huis Verkopen dé website die je helpt om alles te regelen. Met een handig stappenplan krijg je overzicht en inzicht in wat er allemaal bij komt kijken. Of het nu gaat om het vinden van een makelaar, het regelen van een energielabel of het vinden van een ontruimer of verhuizer, met Huis Verkopen heb je alles op één plek. Bekijk het stappenplan en ontdek hoe gemakkelijk en voordelig het is om jouw woning te verkopen.

Snelle en maximale verkoop

Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of gericht bent op het behalen van een maximale prijs, Huis Verkopen ondersteunt je in het maken van de juiste keuzes. Zo helpt het platform je de beste makelaar in Heumen te vinden voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makkelijk specialisten

Huis Verkopen maakt het vergelijken van specialisten zoals makelaars, ontruimers en verhuizers makkelijk. Zo ben je altijd verzekerd van kwalitatieve dienstverlening tegen de laagste prijs.

Overzichtelijk en duidelijk stappenplan

Door het overzichtelijke en duidelijke stappenplan van Huis Verkopen weet je voordat je begint al wat er op je af gaat komen. Je vergeet niets en kunt zo alle beslissingen weloverwogen nemen.

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen bespaar je kosten door efficiëntie en het slim vergelijken van specialisten. Verkoop je woning in Heumen op de slimste manier en minimaliseer jouw kosten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heumen

De vraagprijs van je huis bepaal je aan de hand van de huidige woningmarkt, recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in Heumen en de staat van je huis. Het is ook een goede strategie om een woningwaarde check te doen om de huidige marktwaarde van je huis te bepalen.

Het vinden van een goede makelaar begint vaak met vragen om aanbevelingen. Je kunt ook online op zoek gaan naar beoordelingen. Een belangrijke stap is om verschillende verkoopmakelaars te vergelijken om de juiste keuze te maken voor jouw situatie.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen bij de verkoop van je huis. Deze omvatten onder andere het voorbereiden van het huis voor de verkoop, het aanvragen van een energielabel, het regelen van bezichtigingen en de uiteindelijke overdracht. Raadpleeg deze checklist voor een uitgebreid overzicht.

Een snelle verkoop van je huis kan worden bereikt door een concurrerende vraagprijs te stellen, je huis goed voor te bereiden op bezichtigingen, flexibel te zijn met bezichtigingen en door gebruik te maken van een ervaren makelaar. Ontdek meer tips voor het snel verkopen van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen