Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lemele

Bij de verkoop van je woning in Lemele helpen we je graag in het proces. Je krijgt een helder beeld van de lokale makelaars, de kosten waar je rekening mee moet houden en we bieden verschillende vergelijkingstools om je oriëntatie te vereenvoudigen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lemele

Als je jouw huis in Lemele wilt verkopen, heb je waarschijnlijk verschillende doelen die je hoopt te bereiken. Misschien wil je een hoge verkoopprijs halen, een snelle verkoop realiseren of enige impact op de lokale woningmarkt hebben. En vergeet niet dat de kosten van het verkoopproces een belangrijke factor zijn om rekening mee te houden.

Waarschijnlijk vraag je je af: hoe snel worden huizen in Lemele verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Je bent vast ook benieuwd naar het stappenplan voor de verkoop van een woning. Gelukkig kun je dit hier vinden. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Lemele:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
22 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 320.000
Besparing (gem.)
€ 912

Je huis snel verkopen in Lemele

In Lemele duurt het gemiddeld 43 dagen voordat een woning verkocht wordt. Deze periode kan echter variëren afhankelijk van factoren zoals de staat van de woning, de vraagprijs en de huidige marktcondities.

 1. Realistische prijsstelling: De vraagprijs van je woning kan grote invloed hebben op de snelheid waarmee je woning verkocht wordt. Het is essentieel om jouw huis niet te hoog, maar ook niet te laag te prijzen. Doe daarom vooraf grondig marktonderzoek of raadpleeg een vastgoedexpert.
 2. Persoonlijke eigendommen opruimen: Het depersonaliseren van je huis kan potentiële kopers helpen zichzelf beter in jouw huis te zien wonen. Dit betekent dat je persoonlijke foto's, verzamelingen en memorabilia tijdelijk moet verwijderen.
 3. Professionele foto's: De eerste indruk is van groot belang en die krijgt men vaak via de online foto's. Overweeg dus om een professionele fotograaf in te huren die jouw huis op zijn best kan vastleggen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Lemele

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lemele op?

De huizenmarkt in Lemele is flink in beweging en prijzen variëren sterk. Een belangrijke factor is het feit dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Lemele op dit moment € 320.000 bedraagt. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van een aantal zaken, zoals de staat van het huis, de ligging en de grootte van het perceel.

Wat interessant is om te weten, is dat de prijs per vierkante meter ook aanzienlijk kan variëren. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m2 in Lemele € 4.156. Een goede tip voor het verkopen van jouw woning is om de prijs per m2 te vergelijken met vergelijkbare woningen in Lemele. Zo krijg je een goed beeld van de waarde van jouw huis in de periode april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lemele

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lemele bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lemele.

Tips om je woning te verkopen in Lemele

Als je je huis in Lemele wilt gaan verkopen, zijn er verschillende trucjes en strategieën die je kunt toepassen om dit proces soepeler en succesvoller te laten verlopen. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen de waarde van je huis te verhogen en kopers te trekken.

 • Zichtbare reparaties: Zorg ervoor dat alle tastbare problemen zijn opgelost voordat je potentiële kopers uitnodigt. Een lekkende kraan of een gebroken tegel kan een onevenredige indruk van nalatigheid geven. Gelukkig zijn er in Lemele genoeg vakmensen die je hierbij kunnen helpen.
 • Prijszetting: Zorg voor een realistische, marktconforme vraagprijs. Schakel hiervoor een lokale taxateur in: hij kan de waarde van jouw woning en gelijksoortige woningen in Lemele goed inschatten.
 • Verlichting: Een helder en goed verlicht huis geeft een woongevoel. Vervang donkere lampen, open de gordijnen en zorg voor extra lampen waar nodig. Ook hierin kunnen lokale specialisten je adviseren.
 • Professionele fotografie: Huur een professionele fotograaf in die de unieke kenmerken en charmes van je huis op een uitnodigende manier kan vastleggen. In Lemele zijn er diverse fotografen gespecialiseerd in vastgoedfotografie.
 • Persoonlijke spullen: Houd het interieur neutraal en opgeruimd, zodat potentiële kopers zichzelf makkelijk in jouw huis kunnen verbeelden. Schakel indien nodig een specialist in interieuradvies in uit Lemele of omgeving.

Ontdek jouw stappenplan in Lemele:

 • Speciaal op jouw woning afgestemd stappenplan
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Optionele stappen om woningwaarde te verhogen
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lemele?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lemele kost je als verkoper gemiddeld € 5.537. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lemele In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 320.000) € 3.776
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.537

Kosten van makelaars in Lemele

Als je van plan bent om je huis in Lemele te verkopen, kun je dat doen met behulp van een makelaar. Het kan echter lastig zijn om de kosten van zo'n makelaar te achterhalen. In veel gevallen zijn de kosten die je krijgt voorgesteld afhankelijk van jouw type woning en locatie en wordt de courtage op maat vastgesteld. Een veelvoorkomende rekenwijze is dat je een percentage van de verkoopprijs van je woning aan de makelaar betaalt, dit noemen we courtage. Het gemiddelde courtagepercentage in Nederland is 1,18%.

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor een makelaar, dus het is verstandig om meerdere offertes op te vragen. Je kunt dit gemakkelijk doen op onze site, waar je de tarieven van verschillende makelaars in Lemele kunt vinden. Wil je snel en efficiënt een overzicht van tarieven opvragen bij verschillende makelaars? Dan kan dat natuurlijk bij ons! Op deze manier kun je makkelijk een makelaar vinden die bij jouw budget past.

Lees meer over makelaars in Lemele.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat je jouw woning te koop zet, dien je rekening te houden met een aantal kosten. Denk hierbij aan de mogelijke onderhouds- of opknapkosten om je woning verkoopklaar te maken. Deze kosten hangen af van de staat van je woning. De gemiddelde kosten voor deze voorbereiding bedragen € 875. Deze kosten kunnen zichzelf terugverdienen bij de verkoop, omdat een stralend huis potentiële kopers kan aantrekken en een hogere verkoopprijs kan realiseren.

Er zijn ook kosten voor een verplicht energielabel. Dit label informeert de koper over de energiezuinigheid van de woning. Het aanvragen van het energielabel betreft een klein bedrag vergeleken met de andere kosten bij het verkopen van een woning. Het energielabel kost gemiddeld € 315.

Notariskosten

Als je een hypotheek opgeheven wilt hebben, dan zijn daar notariskosten aan verbonden. Deze kosten voor het doorhalen van de hypotheek zijn gemiddeld € 350. Na het doorhalen van de hypotheek is de woning officieel verkoopklaar.

Houd er rekening mee dat deze kosten niet terug te krijgen zijn bij de verkoop. Het doorhalen van de hypotheek is echter wel noodzakelijk om de verkoop te kunnen voltooien. Zonder deze stap, is er geen officiële verkoop mogelijk.

Marketingkosten

Dan zijn er nog de kosten voor de marketing van jouw woning. Deze kosten kunnen bestaan uit professionele foto's, video's, plattegronden en advertentiekosten op woningsites. Meestal zijn deze marketingkosten onderdeel van de kosten die een makelaar in rekening brengt.

Het is daarom altijd verstandig om makelaarstarieven te vergelijken en niet alleen naar de courtage van de makelaar te kijken. Zo voorkom je dat je onverwachte kostenposten tegenkomt. Bij het kiezen van een makelaar is het slim ook hier rekening mee te houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Lemele?

Overweeg je jouw huis in Lemele te verkopen? Dan is de huidige woningmarkt over het algemeen gunstig voor verkopers. De vraag naar woningen is hoog en het aanbod laag. Een makelaar in Lemele kan je voorzien van een eerlijk en professioneel advies, zodat je het maximale uit de verkoop van je huis kunt halen.

Misschien vraag je je af wat de beste tijd is om je huis te verkopen? Daar is geen eenduidig antwoord op, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren. Het kan daarom verstandig zijn om in een vroeg stadium al contact op te nemen met een makelaar, die je hierin kan begeleiden en adviseren. Zo weet je zeker dat je op het juiste moment jouw huis in de verkoop plaatst.

Vergelijk makelaars in Lemele Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning kan overweldigend lijken, vooral als je niet weet waar je moet beginnen. Dit is precies waarom Huis Verkopen in het leven geroepen is. Dit online platform streeft ernaar om het woningverkoopproces voor jou zo eenvoudig mogelijk te maken. Als een onafhankelijk platform voor woningeigenaren, biedt Huis Verkopen diverse hulpmiddelen en diensten die het proces vergemakkelijken, van gratis woningtaxatie tot makelaarvergelijkingen. Zo weet je zeker dat je de best mogelijke voorbereidingen treft voor de verkoop van jouw woning.

Handige woningwaardetool

De waarde van je woning bepalen kan een uitdaging zijn, maar niet met de handige tool die Huis Verkopen aanbiedt. Met deze gratis online tool kun je jouw woningwaarde gemakkelijk inschatten. Zo kun je met vertrouwen en goed voorbereid de markt betreden.

Vergelijk makelaarstarieven

Elke cent telt bij de verkoop van een woning. Gelukkig kun je via Huis Verkopen de tarieven van verschillende makelaars in Lemele met elkaar vergelijken. Dit helpt je te besparen op makelaarskosten en om de beste deal voor jouw situatie te vinden.

All-in-one platform

Van het aanvragen van een energielabel tot het regelen van een verhuizer, Huis Verkopen is een all-in-one platform voor al je verkoopbehoeften. Het biedt een overzichtelijk stappenplan zodat er geen enkel aspect van het verkoopproces over het hoofd wordt gezien.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lemele

Een waardebepaling bij een makelaar kan helpen om de juiste verkoopprijs te bepalen. Hierbij worden factoren zoals de ligging van het huis, de staat van het huis en de vraag in de markt meegenomen.

De kosten van de verkoop van een huis kunnen variëren. Ze omvatten onder andere makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel aanvragen. Deze kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren.

Een goed onderhouden huis, een realistische verkoopprijs en een sterk marketingplan kunnen de verkoop versnellen. Op onze website vind je ook een handige gids met tips om een woning snel te verkopen.

De 'beste' makelaar is subjectief, omdat het afhangt van jouw specifieke situatie en behoeften. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken om de makelaar in Lemele te vinden die het beste bij jou past.

Een goede voorbereiding omvat onder meer het opfrissen van jouw huis, het laten uitvoeren van eventuele reparaties en het opruimen van persoonlijke spullen. Een volledig overzicht van benodigde acties is te vinden in ons handig stappenplan voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen