Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lemelerveld

Het verkopen van je huis in Lemelerveld kan een flinke uitdaging zijn. Een gedegen voorbereiding maakt een groot verschil in dit proces. Zo kun je met aandacht voor presentatie, promotie en prijsstelling een succesvolle verkoop realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lemelerveld

Bij het verkopen van je huis in Lemelerveld heb je met verschillende factoren te maken. Het is van belang dat je op de hoogte bent van de lokale woningmarkt, de juiste promotiemiddelen inzet en een realistische vraagprijs hanteert. Ook is de eerste indruk van je huis essentieel voor potentiële kopers, dus zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet bij bezichtigingen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel woningen in Lemelerveld verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, en hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Het goede nieuws is dat je op de site kunt vinden wie de beste makelaar in Lemelerveld is. Hier volgen de meest recente gegevens over de woningverkoop in Lemelerveld:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
155 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 562.250
Besparing (gem.)
€ 1.462

Je huis snel verkopen in Lemelerveld

Je overweegt het waarschijnlijk om jouw huis in Lemelerveld te verkopen. Het is goed om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid van woningen in dit gebied ongeveer 99 dagen is. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat jouw woning misschien nog sneller verkocht wordt? Hierbij geven we je drie handige tips.

 1. Realistische prijsstelling: Vermijd het vaststellen van een te hoge vraagprijs. Laat daarom de waarde van je huis professioneel bepalen. Onderzoek soortgelijke woningen in jouw buurt om een prijscategorie te bepalen. Wil je hulp bij het bepalen van de waarde van je huis in Lemelerveld, dan kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 2. Voer essentiële reparaties uit: Kleinere onderhoudswerken kunnen een groot verschil maken. Zorg ervoor dat je huis in Lemelerveld in goede staat is voordat je het te koop zet. Van een nieuw laagje verf tot het repareren van klemmende deuren, alles helpt om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.
 3. Gebruik een stappenplan: Een huis verkopen is een omvangrijk proces met vele stappen. Het stappenplan van HuisVerkopen.nl kan je helpen deze stappen zo efficiënt mogelijk door te lopen, zodat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Lemelerveld

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lemelerveld op?

Ben je benieuwd naar de huidige huizenprijzen in Lemelerveld? Dan hebben we daar voor jou wat informatie over. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Lemelerveld ligt momenteel rond de € 562.250 euro. De precieze verkoopsom hangt natuurlijk sterk af van diverse factoren zoals de grootte en staat van het huis, de exacte locatie en het moment van verkopen.

Misschien vraag je je ook af hoeveel je nu per vierkante meter betaalt voor een huis in Lemelerveld. Op dit moment ligt die gemiddelde prijs in Lemelerveld op ongeveer € 3.374 euro per vierkante meter. Dit geeft je een goed beeld van de huidige vastgoedmarkt in Lemelerveld en kan je helpen bij het maken van jouw toekomstige woonplannen in april 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lemelerveld

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lemelerveld bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lemelerveld.

Feitjes over Lemelerveld

 • Lemelerveld ligt in de gemeente Dalfsen, provincie Overijssel.
 • Er bevindt zich een vliegveld voor zweefvliegtuigen.
 • Elk jaar vindt in Lemelerveld het Sukerbietenfeest plaats.

Tips om je woning te verkopen in Lemelerveld

Ga je jouw huis in Lemelerveld verkopen? Met de juiste voorbereiding en aanpak kun je je huis sneller verkopen en wellicht een betere prijs krijgen. Hier volgen enkele handige tips waar je mee aan de slag kunt.

 • Persoonlijke spullen - Zorg dat je huis geen privémuseum is. Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke spullen zoals familiefoto's, kindertekeningen en dergelijke. Dit helpt potentiële kopers om zichzelf in het huis te visualiseren.
 • Gezelligheid - Zorg dat je huis er gezellig uitziet. Het moet warmte en sfeer uitstralen. Dit kan bijvoorbeeld met een mooie bos bloemen op tafel of door kaarsen te branden tijdens een bezichtiging.
 • Onderhoud - Zorg dat al het onderhoud van je huis gedaan is. Maak de ramen schoon, snoei de struiken, maak de tuin netjes en zorg dat alle kleine reparaties zijn uitgevoerd.
 • Licht en ruimte - Zorg voor voldoende licht in huis. Haal donkere gordijnen weg, zet lampen aan en laat de zon binnen. Om ruimte te creëren kun je overtollige meubels beter even opslaan.
 • Goede foto’s - Laat professionele foto’s maken van je huis. Dit zijn vaak de eerste impressies die potentiële kopers krijgen. Vergeet niet de bijzondere kenmerken van je huis te benadrukken!

Ontdek jouw stappenplan in Lemelerveld:

 • Stappenplan speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Verkoopproces eenvoudiger door overzichtelijke to-do-lijst
 • Bespaar duizenden euro's door de beste vergelijkingen
 • Gratis en interactief, zodat je zelf de controle behoudt
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lemelerveld?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lemelerveld kost je als verkoper gemiddeld € 7.010. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lemelerveld In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 562.250) € 6.129
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.010

Kosten van makelaars in Lemelerveld

Als je jouw huis in Lemelerveld wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. Deze professionele tussenpersoon zal in de meeste gevallen opstartkosten in rekening brengen, die gemiddeld neerkomen op € 515. Daarnaast betaal je een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit bedrag is op dit moment 1,09% van de verkoopprijs.

Ondanks deze gemiddelde kosten, is het mogelijk om een voordeliger tarief te onderhandelen. Door offertes op te vragen bij verschillende makelaars, krijg je beter inzicht in de prijzen die zij hanteren. Laat de makelaar thuis langs komen zodat hij of zij een realistische inschatting kan maken en mogelijk een scherpere prijs kan bieden.

Lees meer over makelaars in Lemelerveld.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis verkoopt, is het slim om onderhoudsklussen aan te pakken. Een huis zonder achterstallig onderhoud is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan zelfs de woningwaarde verhogen. Alles strak in de verf, reparaties uitgevoerd en systemen in goede staat; dit alles telt mee.

Plus, het onderhoud is eigenlijk een investering, niet zozeer een kostenpost. Als je de nodige onderhoudsklussen aanpakt, krijg je het bij de verkoopprijs er vaak weer uit. En hoe beter de staat van het huis, hoe minder onderhandelruimte er is voor kopers tot een lagere prijs.

Verhuis- en opslagkosten

Bij de verkoop van je huis, zal je ook na moeten denken over het verhuizen. Verhuiskosten hangen af van het aantal spullen dat je hebt, de afstand en of je het zelf doet of overlaat aan een verhuisbedrijf.

Verhuizen kun je zien als een investering in een nieuwe woonomgeving. Bovendien kan een leeg of netjes opgeruimd huis zorgen voor betere foto’s en een aangenamere sfeer tijdens bezichtigingen. Soms is tijdelijke opslag van meubels of spullen nodig, wat ook kosten met zich meebrengt.

Kosten voor energielabel

Voor het verkopen van je huis, moet je deze voorzien van een definitief energielabel. Hiervoor kun je een energieadviseur inschakelen. De kosten hiervan variëren.

Hoewel dit kosten met zich meebrengt, kan een goed energielabel de verkoopwaarde van je huis verhogen. Het is dan ook eerder een investering, aangezien een beter energielabel kan resulteren in een hogere verkoopprijs. Een huis met een groen energielabel (A of B) is aantrekkelijker voor kopers.

Wanneer mijn huis verkopen in Lemelerveld?

Je vraagt je af: "Is dit dé moment om mijn huis in Lemelerveld te verkopen?" Gelet op de huidige woningmarkt, is het zeker een verkopersmarkt. Dat kan een positieve invloed hebben als je besluit jouw woning in Lemelerveld te verkopen. Toch hangt de uiteindelijke beslissing af van jouw persoonlijke situatie en toekomstige woonwensen.

Een lokale makelaar uit Lemelerveld kan je goed adviseren over de mogelijkheden op basis van de huidige markt in april 2024. Maar je denkt wellicht ook aan het mogelijk kopen van een nieuwe woning? Dan is het verstandig om zowel de verkoop- als aankoopmogelijkheden goed te verkennen en af te stemmen.

Vergelijk makelaars in Lemelerveld Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt je huis te verkopen en op zoek bent naar opties om dit proces slim en kosteneffectief te navigeren, is de website Huis Verkopen een geweldige plek om te beginnen. Deze onafhankelijke, kosteloze online tool geeft je alle informatie die je nodig hebt om deze belangrijke beslissing met vertrouwen te nemen. Huis Verkopen biedt een reeks nuttige hulpmiddelen om je te helpen bij elk aspect van het verkoopproces, van het vinden van de juiste lokale makelaar in Lemelerveld tot het besparen op makelaarskosten.

Kosteloos makelaarstarieven vergelijken

Op Makelaar, een pagina binnen de website, vind je de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig is en bespaar je op onnodige makelaarskosten.

Onafhankelijk verkoopadvies aanvragen

Door het verkoopadvies te raadplegen, krijg je bruikbare tips en aanwijzingen voor de verkoop van je huis. Je krijgt gedetailleerde informatie over woningwaarde en verkoopstrategieën, zodat je de verkoop van je woning optimaal kunt voorbereiden.

Handig stappenplan voor de verkoop van je huis

Op Stappenplan voor de verkoop van je huis vind je een overzicht van de stappen die je moet ondernemen om je huis succesvol te verkopen. Dit zorgt ervoor dat je geen belangrijke stappen over het hoofd ziet en dat je je huis zo voordelig mogelijk kunt verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lemelerveld

De eerste stap bij het verkopen van je huis in Lemelerveld is het vaststellen van de waarde van je woning. Je kan een waardebepaling door een makelaar aanvragen om een goede inschatting te krijgen van de marktwaarde van jouw huis.

De kosten van het verkoopproces van je huis in Lemelerveld kunnen per situatie verschillen. Gemiddeld moet je denken aan notariskosten, makelaarskosten en eventueel kosten voor het opstellen van een energielabel. Je vindt hier meer informatie over op onze pagina over kosten.

Of het een goede tijd is om je huis in Lemelerveld te verkopen, hangt af van verschillende factoren. Hoewel verkoop momenteel een betere keuze lijkt dan verhuur, kan een makelaar in Lemelerveld je hierover het beste adviseren. Overweeg om verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.

Het snel verkopen van je huis in Lemelerveld hangt af van verschillende factoren zoals de vraagprijs, de staat van je huis en de huidige woningmarkt. Je vindt handige tips om je woning snel te verkopen op onze tips pagina.

Het vinden van een goede makelaar in Lemelerveld kan een uitdaging zijn. Wij raden aan om verschillende makelaars te vergelijken op basis van hun ervaring, kennis van de lokale markt en tarieven. Maak gebruik van onze handige tool om makelaars te vergelijken en vind zo de beste makelaar voor de verkoop van jouw huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen