Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Liessel

Als je jouw woning in Liessel wilt verkopen, is het belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Neem de tijd om makelaars te vergelijken en op die manier kun je flink besparen op de verkoopkosten. De waarde van een grondige vergelijking is vaak veel hoger dan je denkt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Liessel

Als woningverkoper in Liessel heb je waarschijnlijk diverse doelen die je graag wilt bereiken. De keuze van je makelaar is hierbij een belangrijk aspect. Ook een hoge verkoopprijs realiseren en het snel verkopen van je huis behoren veelal tot deze doelen.

Je vraagt je misschien af hoe snel woningen in Liessel gemiddeld verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Een goede manier om hierachter te komen is door in Liessel presterende makelaars te vergelijken via deze tool. We hebben hieronder namelijk de actuele cijfers over de woningmarkt in Liessel op een rijtje gezet:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 525.724
Besparing (gem.)
€ 1.393

Je huis snel verkopen in Liessel

In Liessel, een sfeervol dorp in Brabant, worden woningen momenteel gemiddeld binnen 70 dagen verkocht. Dit is sneller dan het landelijk gemiddelde. Wil je dit tempo evenaren of zelfs overtreffen? Bekijk dan de volgende tips:

 1. Een goede makelaar kan het verschil maken. Door verschillende makelaars in Liessel te vergelijken, vind je een expert die jouw woning het snelst kan verkopen. Het is zowel de marketingkennis als het netwerk van de makelaar welke cruciaal zijn voor een snelle verkoop.
 2. Zorg voor aantrekkelijke foto's van je woning. Goede foto's kunnen potentiële kopers over de streep trekken om een bezichtiging in te plannen. Overweeg hiervoor een professionele fotograaf in te huren.
 3. Flexibiliteit bij bezichtigingen is belangrijk. Stel je zo flexibel mogelijk op voor bezichtigingen zodat potentiële kopers op een voor hen gunstig moment kunnen komen kijken. Dit vergroot de kans op een snelle verkoop.

Tips in Liessel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Liessel op?

In Liessel wordt momenteel een gemiddelde verkoopprijs van € 525.724 gehanteerd. Dit bedrag kan variëren, omdat het afhankelijk is van diverse factoren. Zo spelen de grootte van het huis, het bouwjaar, de staat van onderhoud en de locatie binnen Liessel een belangrijke rol bij het bepalen van de juiste verkoopsom.

Een andere graadmeter om naar te kijken, is de gemiddelde prijs per vierkante meter. In juli 2024 ligt deze op € 3.516. Omdat elke woning uniek is en deze waarde slechts een algemeen beeld geeft, is het zinvol om bij een geplande verkoop een gedetailleerd verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar. Hiermee krijg je inzicht in de actuele waarde van jouw specifieke huis en kun je bepalen of de getoonde gemiddelde verkoopprijs voor jouw woning realistisch is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Liessel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.200
€ 3.400
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Liessel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Liessel.

Tips om je woning te verkopen in Liessel

Het verkopen van je huis in Liessel kan uitdagend zijn, zeker als je een optimale prijs wilt behalen. Gelukkig kun je met slimme ingrepen en aandacht voor details je huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen om je huis succesvol en tegen een gunstige prijs te verkopen.

 • Diepe reiniging: Een schoon en fris huis maakt een goede eerste indruk. Investeer in een professionele schoonmaakdienst om elk hoekje van je huis te laten glanzen.
 • Verfwerk: Verfris de muren met een nieuwe laag verf. Neutrale kleuren trekken een breed publiek aan en laten de kamers groter lijken.
 • Tuinonderhoud: Een verzorgde tuin kan je huis aantrekkelijker maken. Snoei overhangende takken, maai het gras en plant wat kleurrijke bloemen.
 • Persoonlijke items verwijderen: Verwijder persoonlijke foto's en verzamelingen. Hierdoor kunnen potentiële kopers zich beter voorstellen hoe ze hun eigen spullen in het huis zouden plaatsen.
 • Kleine reparaties: Zorg ervoor dat alles in huis correct werkt. Losse deurkrukken, kapotte lampen of een lekkende kraan kunnen kopers afschrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Liessel:

 • Specifiek voor jouw woning opgesteld stappenplan
 • Interactief, voorkomt dat je iets over het hoofd ziet
 • Je kunt duizenden euro's besparen door te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Liessel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Liessel kost je als verkoper gemiddeld € 6.001. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Liessel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 525.724) € 6.046
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.001

Kosten van makelaars in Liessel

Als je overweegt je huis in Liessel te verkopen, is een belangrijk aspect om rekening mee te houden de makelaarskosten. Gemiddeld betaal je een courtage aan de makelaar, uitgedrukt als percentage over de verkoopprijs van je huis. Dit percentage kan variëren, maar ligt in Liessel in lijn met het landelijk gemiddelde, namelijk 1,15%.

Begrijp wel dat de uiteindelijke kosten voor een makelaar variëren, afhankelijk van de verkochte prijs van het huis en de geleverde diensten. Verkoop je het huis tegen een gunstige prijs met de hulp van de makelaar, dan wordt de beloning in de vorm van de courtage vaak hoger. Maar wees gerust, in Liessel zijn deze kosten meestal vergelijkbaar met het nationale gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Liessel.

Andere kosten bij verkoop

Woning opknappen

Het opknappen van je woning is een kostenpost die je niet moet onderschatten. Je wilt natuurlijk een goede indruk maken op potentiële kopers en jouw woning dient er daarom spic en span uit te zien.

Oudere huizen hebben soms meer onderhoud nodig dan je denkt. Wat kleine reparaties zijn echter een goede investering. Aantrekkelijkheid van de woning kan namelijk een hogere verkoopprijs opleveren.

Voorlopig energielabel aanvragen

Voordat je jouw woning op de markt zet, heb je een geldig energielabel nodig. Is het energielabel verlopen, dan zul je een nieuwe aanvraag moeten doen. Dit brengt kosten met zich mee.

Een groen energielabel kan echter een gunstig effect hebben op de waarde van je woning en kan daardoor de bereidheid van een koper om een bod te doen verhogen.

Marketingkosten

Naast de kosten van een makelaar, zijn er ook marketingkosten. Het bereik van potentiële kopers wordt vergroot door het plaatsen van een advertentie: bijvoorbeeld in de lokale krant of op een online woningplatform.

Aan de andere kant kunnen marketinguitgaven je helpen jouw woning sneller te verkopen. Een bredere zichtbaarheid verhoogt de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk.

Wanneer mijn huis verkopen in Liessel?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Liessel te verkopen? Gezien de huidige staat van de woningmarkt zou je kunnen stellen dat dit een gunstige tijd is voor verkopers. Een lokale makelaar kan je hierover specifiek adviseren, maar het is over het algemeen zo dat in de huidige marktomstandigheden een gemotiveerde verkoper tot een goede overeenkomst kan komen.

Wil je weten wat jouw huis nu in deze markt waard is? Vraag dan een vrijblijvende waardebepaling aan via deze link . Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs en je een idee geven van wat je kunt verwachten wanneer je besluit je huis op de markt te brengen in juli 2024.

Vergelijk makelaars in Liessel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen is opgestart met een helder doel: het verkoopproces van een huis zo gemakkelijk mogelijk maken. Als grootste platform op dit gebied bieden we een uitgebreid en interactief stappenplan. Dit stappenplan helpt je bij iedere fase van de verkoop. Of het nu gaat om het aanvragen van een energielabel, het vinden van een makelaar, ontruimer of verhuizer, of gewoon weten welke stappen je wanneer moet nemen. Je regelt alles eenvoudig op één plek en houdt zo moeiteloos het overzicht.

lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je gemakkelijk lokale makelaars in Liessel op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Op deze manier vind je de beste makelaar voor jouw verkoopsituatie.

kosten besparen

Met ons stappenplan vergelijk je verschillende dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Hiermee kun je aanzienlijk op je makelaarskosten besparen en weet je zeker dat je de beste beschikbaarheid en tarieven krijgt.

100% onafhankelijk

Als grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, zijn we 100% objectief en onafhankelijk. We staan voor het belang van verkopers en bestrijden actief misinformatie in de markt.

overzicht behouden

Ons interactieve en gebruiksvriendelijke stappenplan helpt jou om georganiseerd te blijven tijdens het verkoopproces. Iedere stap kan eenvoudig worden afgevinkt, zodat je altijd op de hoogte bent van wat je al hebt gedaan en wat er nog moet gebeuren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Liessel

De eerste stap is je goed te oriënteren op de huidige huizenmarkt in Liessel en een realistische vraagprijs voor je woning vast te stellen. Dit hangt af van onder andere de woningwaarde en de marktsituatie op dat moment.

De vraagprijs van je huis wordt bepaald door factoren als locatie, staat van onderhoud, woninggrootte en -type en de huidige marktsituatie. Voor meer details kun je onze pagina over het bepalen van de vraagprijs bekijken.

Je hebt diverse documenten nodig zoals de eigendomsakte, energielabel, WOZ-beschikking en bouwtekeningen. Voor een volledige lijst van alle benodigde documenten kun je bij ons terecht.

De verkoopsnelheid verschilt per huis en per marktsituatie. Je kunt bij ons een artikel vinden over de gemiddelde snelheid waarmee woningen worden verkocht om een beter idee te krijgen van wat je kunt verwachten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen