Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Nieuw-Roden

Overweeg je jouw huis in Nieuw-Roden te verkopen? Een goede verkoopmakelaar maakt een wereld van verschil voor de uiteindelijke verkoopprijs. Ze kennen de lokale markt, onderhandelen over de prijs en zorgen ervoor dat de verkoop vlot verloopt.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Nieuw-Roden

Als woningverkoper in Nieuw-Roden heb je diverse doelen voor ogen. Een hoge verkoopprijs behalen staat meestal bovenaan de lijst. De winst van je huis kan je gebruiken als buffer voor je nieuwe woning of om andere investeringen te doen. Een snelle verkoop kan ook een belangrijke motivatie zijn, zodat je niet lang in onzekerheid zit. Maar net zo essentieel is het om ervoor te zorgen dat alles rondom de verkoop goed geregeld is. Een team van betrouwbare specialisten aan je zijde kan het verschil maken.

Misschien vraag je je af hoe de huizenmarkt in Nieuw-Roden er momenteel uitziet. Hoe lang duurt het gemiddeld voor een woning wordt verkocht? Wat is de gangbare verkoopopbrengst? En heb je al overwogen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken om te zien wat het beste voor jou werkt? Door dit te doen op de pagina makelaars vergelijken, kan je flink besparen. Hieronder volgen de meest actuele cijfers van de woningmarkt in Nieuw-Roden:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
248 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 625.000
Besparing (gem.)
€ 1.781

Je huis snel verkopen in Nieuw-Roden

In het pittoreske Nieuw-Roden wisselen woningen relatief snel van eigenaar. De gemiddelde verkooptijd bedraagt er slechts 70 dagen. Maar wat kun jij doen om jouw huis nog sneller te verkopen?

 1. Realistische vraagprijs: De vraagprijs van je woning speelt een grote rol bij de snelheid van verkoop. Een realistische vraagprijs trekt serieuze kopers aan. Vraag een gratis waardebepaling aan bij een lokale makelaar. Zo krijg je een goed beeld van wat je woning waard is en kun je de vraagprijs daarop afstemmen.
 2. Presentatie van de woning: Zorg ervoor dat je huis er op foto's en tijdens bezichtigingen aantrekkelijk uitziet. Doe kleine reparaties, houd het huis schoon en opgeruimd. Maak ook sfeerfoto's waarop te zien is hoe het huis eruit ziet bij verschillende soorten daglicht.
 3. Gedetailleerde beschrijving: Klopt de beschrijving met de werkelijkheid, dan zal dit leiden tot serieuze bezichtigingen. Geef een volledige beschrijving van ruimtes, voorzieningen en de omgeving. En vermeld ook de unieke kenmerken van je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Nieuw-Roden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Nieuw-Roden op?

Het verkopen van jouw huis in Nieuw-Roden kan een aardig bedrag opleveren, gezien de gemiddelde verkoopprijs nu op € 625.000 euro ligt. Natuurlijk hangt het precieze bedrag af van een aantal verschillende factoren zoals de huidige staat van jouw huis, de markttoestand en, heel belangrijk, de locatie. Wel kan je ervan uitgaan dat in april 2024 de vraagprijs op dit niveau zal liggen.

Ook de gemiddelde prijs per m2 is een goede indicatie van de waarde van jouw huis in Nieuw-Roden. Op dit moment ligt deze prijs rond de € 6.510 euro per m2. De waarde van een woning komt door meerdere factoren tot stand, dus het is altijd waardevol om meer informatie te verzamelen over dit onderwerp voordat je besluit jouw huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Nieuw-Roden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -6.100
€ 300
€ 6.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Nieuw-Roden bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Nieuw-Roden.

Tips om je woning te verkopen in Nieuw-Roden

Het verkopen van je huis in Nieuw-Roden kan een uitdaging zijn, vooral in een concurrerende vastgoedmarkt. Gelukkig kunnen een paar slimme strategieën je huis boven de rest laten uitblinken. Hier zijn enkele eenvoudige maar effectieve tips die een groot verschil kunnen maken voor je uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Zorg voor een onberispelijke presentatie. De eerste indruk telt, dus houd je huis netjes en opgeruimd. Een vers likje verf kan ook wonderen doen. Denk er ook aan om kleine reparaties uit te voeren.
 • Professionaliseer je foto's. Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren om de beste aspecten van je huis te benadrukken.
 • Prijsstrategie is essentieel. Bepaal een realistische vraagprijs. Onderzoek wat vergelijkbare huizen in Nieuw-Roden hebben gekost en bedenk een prijs die concurrerend maar eerlijk is.
 • Benadruk de levensstijl. Verkoop niet alleen het huis, maar ook de levensstijl die wordt aangeboden door in Nieuw-Roden te wonen. Benadruk lokale voorzieningen, scholen en vrije tijdsactiviteiten.
 • Zet sociale media in. Gebruik je sociale medianetwerken om het woord te verspreiden over je huisverkoop. Een simpele post kan een groot bereik hebben.

Ontdek jouw stappenplan in Nieuw-Roden:

 • Persoonlijk stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoop
 • Bespaar duizenden euro's door te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Nieuw-Roden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Nieuw-Roden kost je als verkoper gemiddeld € 5.350. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Nieuw-Roden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 625.000) € 7.500
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.350

Kosten van makelaars in Nieuw-Roden

Als je van plan bent je huis in Nieuw-Roden te verkopen, krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten zijn opgebouwd uit een basisprijs, en daarnaast een courtage die afhankelijk is van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld bedragen deze kosten in Nieuw-Roden rond de 1,20% van de uiteindelijke verkoopprijs, wat in lijn is met het landelijk gemiddelde.

Om niet voor onaangename verrassingen te komen staan, is het verstandig om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Nieuw-Roden. Op deze manier krijg je een goed beeld van de kostenschatting en kun je een weloverwogen keuze maken bij het kiezen van de juiste makelaar voor jouw verkooptraject.

Lees meer over makelaars in Nieuw-Roden.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en verkoopklaar maken

Voor je jouw woning op de markt zet, is het belangrijk dat de woning er op zijn best uitziet. Dit betekent vaak dat er onderhoud nodig is. Kosten voor het schilderen van muren, het repareren van kleine defecten of zelfs het bijwerken van de tuin kunnen hierbij horen. Hoewel dit € 875 kan kosten, draagt het bij aan een positieve eerste indruk bij potentiële kopers.

Naast het normale onderhoud kan het aantrekkelijk zijn om je woning professioneel te laten stylen. Een verkoopstylist weet precies hoe je de sterke punten van je woning benadrukt en hoe je de ruimtes zo aantrekkelijk mogelijk presenteert. Deze investering verdient zichzelf vaak terug in de vorm van een hogere verkoopprijs.

Energielabel

In Nieuw-Roden en de rest van Nederland is het verplicht om bij de verkoop van een woning een geldig energielabel te hebben. Dit geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Het aanvragen van dit label brengt kosten met zich mee. De prijs voor een energielabel ligt gemiddeld rond de € 315. Dit is een eenmalige investering. Het hebben van een gunstig energielabel kan bijdragen aan de aantrekkelijkheid van je woning.

Zonder geldig energielabel mogen huizenin Nederland niet verkocht worden. Het aanvragen van het label kan wat tijd kosten, houd dit dus in je achterhoofd als je wilt starten met de verkoop van je woning. Ondanks de extra kosten en moeite is het hebben van een gunstig energielabel in veel gevallen een pluspunt voor potentiële kopers.

Notariskosten

Daarnaast krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten ontstaan bij het doorhalen van de hypotheek, ook bekend als de royementskosten. Dit zijn de kosten voor het uitschrijven van de hypotheek uit het Kadaster na de verkoop van de woning. Het voordeel hiervan is dat je geen hypotheek meer hebt op het pand dat je niet meer bezit. De kosten hiervoor variëren, maar zijn voor rekening van de verkoper.

Het is belangrijk om je te realiseren dat hoewel sommige kosten vóóraf aan de verkoop worden gemaakt, het merendeel van de kosten pas verschuldigd is op het moment dat je woning daadwerkelijk is verkocht. Kosten zoals de notariskosten kunnen dus uit de opbrengst van de verkoop worden betaald. Deze kosten zijn vaak een kleine fractie van de opbrengst van de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Nieuw-Roden?

Hoe staat de woningmarkt ervoor en hoe zit het met het verkopen van je huis in Nieuw-Roden? De huidige woningmarkt lijkt gunstig voor de verkoop van huizen. Lage rentestanden en een hoge vraag naar woningen creëren een markt die voordelig kan zijn voor verkopers. Echter is elk huis en elke situatie uniek, daarom is goed advies onmisbaar.

Een lokale makelaar in Nieuw-Roden kan je hierbij perfect ondersteunen. Hoe weet je dat het het juiste moment is om je huis te verkopen? Het antwoord hangt af van vele factoren zoals jouw persoonlijke omstandigheden en de staat van je huis. Een makelaar heeft inzicht in de markt van dit moment, rekening houdende met de unieke kenmerken van jouw woning en wil in april 2024. Zo maken jullie samen de juiste keuze.

Vergelijk makelaars in Nieuw-Roden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkopen van je huis kan een uitdagende taak zijn met meerdere factoren om rekening mee te houden. Huis Verkopen maakt dit proces veel eenvoudiger door een overzichtelijk en duidelijk stappenplan aan te bieden. Dit stappenplan bevat alle informatie die je nodig hebt en helpt je om alle zaken te regelen: van het vinden van een makelaar tot de daadwerkelijke verkoop van je huis. Door zijn eenvoud en gebruiksgemak, verhoogt dit stappenplan de efficiëntie van je verkoopproces en helpt je om slimme besparingen door te voeren op de kosten.

Vergelijken lokale makelaars

Bij Huis Verkopen spelen statistieken een belangrijke rol. Met door ons bijgehouden gegevens over alle makelaars in Nieuw-Roden, kun je makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Kosten besparen

Via het stappenplan van Huis Verkopen kun je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid vergelijken. Hierdoor kun je op effectieve wijze kosten besparen en een groter deel van je verkoopopbrengst behouden.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop zijn we 100% objectief en onafhankelijk. Wij hebben geen enkele band met makelaars of verkooppartijen en streven ernaar misinformatie in de markt tegen te gaan.

Alles op één plek

Ons interactieve stappenplan helpt je om overzicht te behouden tijdens het verkoopproces. Je regelt alles van A tot Z op één plek, zodat je altijd goed geïnformeerd bent en iedere voltooide stap gemakkelijk kunt afvinken.

Gratis en vrijblijvend

Het online platform van Huis Verkopen helpt je om de beste dienstverleners in Nieuw-Roden te ontdekken. Alles is gratis en vrijblijvend, zodat je altijd de keuze hebt voor de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Nieuw-Roden

Het kiezen van de juiste makelaar in Nieuw-Roden hangt af van je wensen en de specifieke situatie van je woning. Vergelijk verschillende makelaars om te zien welke diensten ze aanbieden en welke het meest ervaren zijn met soortgelijke woningen. Dit kan je doen door middel van onze makelaarsvergelijkings tool.

De verkoopprijs van je woning wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de staat van het huis, de ligging en de marktwaarde. Het is aan te raden om een taxatie te laten uitvoeren door een makelaar. Bekijk ook eens ons artikel over woningwaarde bepalen.

Er komt veel kijken bij het verkopen van een huis en de daaropvolgende verhuizing. Denk aan het opzeggen van contracten, inschrijving bij je nieuwe gemeente, maar ook het doornemen van de verkoopcontracten. Zie voor een uitgebreid overzicht dit artikel over wat je moet regelen.

Het snel verkopen van je woning in Nieuw-Roden hangt af van diverse factoren, waaronder de juiste prijssetting, goede promotie en de hulp van een lokale makelaar. Bekijk onze tips om een woning snel te verkopen om je verkooptraject te versnellen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen