Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Puth

Wil je jouw huis in Puth verkopen? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Het kan het verschil maken tussen een maximale verkoopprijs of een lager bod. En zeg nou zelf, is het niet belangrijk om het meeste uit je verkoop te halen?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Puth

Als je overweegt in Puth je huis te verkopen, zijn er een aantal aspecten waar je alert op moet zijn. Allereerst wil je natuurlijk de best mogelijke prijs voor je huis krijgen. Maar wat ook telt, is dat je niet te veel betaalt voor een makelaar om in deze opdracht te bemiddelen. En last but not least, wie wil er niet voorkomen dat de verkoop te lang duurt waardoor je mogelijk geconfronteerd wordt met dubbele woonlasten?

Waarschijnlijk vraag je jezelf dan ook af: hoe snel worden huizen in Puth verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in dit gebied? En hoeveel kan ik besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Een antwoord op deze vragen kun je vinden door makelaars te vergelijken. Ter voorbereiding hebben we alvast een overzicht voor je samengesteld. Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningverkoop in Puth:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
119 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 423.666
Besparing (gem.)
€ 1.292

Je huis snel verkopen in Puth

Wanneer je een woning in Puth wilt verkopen, kan timing een cruciale rol spelen. Gemiddeld duurt het 94 dagen voordat een woning in dit dorp verkocht is. Met een goede strategie kun je dit proces versnellen.

 1. Presenteer je woning op de best mogelijke manier. Zorg dat deze er zowel van binnen als van buiten aantrekkelijk en verzorgd uitziet. Een frisse verflaag, goed onderhouden tuin en schoon interieur kunnen hieraan bijdragen.
 2. Bepaal een realistische vraagprijs. Analyseer vergelijkbare verkochte huizen in de buurt en stel samen met je makelaar een prijs vast die zowel fair is voor jou, als aantrekkelijk voor potentiële kopers.
 3. Promoot je woning actief. Maak gebruik van online platforms, sociale media en je eigen netwerk om het bereik van je woning te vergroten. Mooie foto's en een pakkende beschrijving kunnen het verschil maken.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Puth

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Puth op?

In Puth ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis momenteel rond de € 423.666 euro. Dit bedrag is echter niet in steen gebeiteld; factoren zoals de grootte van de woning, de staat van onderhoud en de locatie kunnen de uiteindelijke verkoopwaarde sterk beïnvloeden. Opvallend is dat, net als in andere delen van het land, de huizenprijzen in Puth door de jaren heen zijn gestegen, met een bijzondere stijging in de periode die begon in april 2024.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, is de gemiddelde verkoopprijs in Puth momenteel € 2.305 euro. Om een nauwkeurig beeld te krijgen van jouw woningwaarde, kan het zinvol zijn om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Je kunt zoiets aanvragen op de pagina waardebepaling aanvragen. Hiermee krijg je niet alleen inzicht in de huidige marktwaarde van jouw huis, maar ook in de mogelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Puth

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.100
€ 1.900
€ 2.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Puth bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Puth.

Tips om je woning te verkopen in Puth

Het verkopen van een huis in Puth is geen alledaagse bezigheid. Je wil natuurlijk de beste prijs krijgen, maar daarnaast is het ook belangrijk dat het proces soepel verloopt. Hier zijn enkele zorgvuldig geselecteerde tips die je kunnen helpen bij het voorbereiden van de verkoop van jouw woning.

 • Kies de juiste makelaar. Verkoop niet zomaar aan de eerste de beste die geïnteresseerd lijkt. Doe grondig onderzoek en kies een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van huizen in Puth.
 • Optimaliseer de vraagprijs. Bepaal samen met je makelaar een aantrekkelijke vraagprijs. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, maar bij een te lage prijs loop je inkomsten mis.
 • Houd rekening met het seizoen. In sommige periodes van het jaar zijn er meer kopers actief. Je makelaar kan je adviseren over het beste moment om je huis in Puth te koop te zetten.
 • Maak je huis klaar voor de verkoop. Een opgeruimd en netjes huis maakt een betere indruk op potentiële kopers. Repareer kleine defecten en geef de muren eventueel een fris likje verf.

Ontdek jouw stappenplan in Puth:

 • Het stappenplan is gepersonaliseerd voor jouw woning
 • Een interactief overzicht met optionele stappen
 • Voorkom het overslaan van essentiële stappen
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Puth?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Puth kost je als verkoper gemiddeld € 5.098. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Puth In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 423.666) € 5.042
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.098

Kosten van makelaars in Puth

Wanneer je besluit je huis in Puth te verkopen via een makelaar, moet je rekening houden met gemiddelde opstartkosten. Deze kosten zijn doorgaans een standaard onderdeel van het dienstenpakket van een makelaar en komen uit op een gemiddeld bedrag van € 515. Het is goed om een helder overzicht te hebben van deze initiële kosten voordat je een verkooptraject ingaat.

Te midden van deze kosten speelt het courtage een significantie rol. Dit is heel simpel gezegd een percentage van de verkoopprijs die de makelaar in Puth als beloning krijgt. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,19%. Realiseer je dat makelaars niet alleen verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Sommige makelaars regelen het hele proces, terwijl anderen verwachten dat je zelf een deel van de taken op je neemt.

Lees meer over makelaars in Puth.

Andere kosten bij verkoop

Als je jouw huis in Puth wilt verkopen, waarbij de gemiddelde verkoopprijs in Puth € 423.666 bedraagt, dan zijn er meer kosten om rekening mee te houden dan alleen die van de makelaar. Denk hierbij aan de energielabelkosten, marketingkosten en verhuiskosten. De gemiddelde courtage van een makelaar in Puth is 1,19%, waardoor je gemiddeld uitkomt op € 5.042 aan makelaarskosten. Maar dit is zeker niet alles.

Energielabelkosten

Het klinkt misschien vervelend, maar je bent als woningverkoper in Puth verplicht om een energielabel te regelen bij de verkoop van jouw huis. Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van jouw huis en is sinds 1 januari 2021 verplicht.

Heb je nog geen energielabel voor jouw woning? Dan kun je deze via deze link aanvragen. Hou er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn.

Marketingkosten

Hoewel marketingkosten vaak zijn opgroepen in de makelaarskosten, kan het geen kwaad om deze zelf nog eens goed te bekijken. Hierbij kun je denken aan kosten voor professionele fotografie, een video, 3D-plattegrond, en voor het plaatsen van jouw woning op verschillende online platforms.

Het is dan ook altijd slim om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, aangezien deze kosten flink kunnen variëren. Als verkoper wil je natuurlijk zoveel mogelijk winst overhouden aan de verkoop van jouw huis.

Verhuiskosten

En dan loop je ook nog tegen die ene grote post aan, de verhuiskosten. Verhuizen is niet goedkoop en het is iets wat je niet over het hoofd mag zien. Natuurlijk kun je geld besparen door alles zelf te doen, maar je kunt ook kiezen voor wat meer comfort en minder stress door een verhuisbedrijf in te schakelen.

Dit is een van de kostenposten die je zelf behoorlijk in de hand hebt. Je kunt immers zelf bepalen hoeveel je wilt uitgeven aan het verhuizen. En vergeet ook niet de kosten die je maakt om jouw nieuwe woning in orde te maken.

Wanneer mijn huis verkopen in Puth?

Is dit het juiste moment om je woning in Puth te verkopen? De woningmarkt heeft de laatste jaren verschillende pieken en dalen meegemaakt. Hierdoor kan het lastig zijn om zelf te bepalen of dit een goed moment is om te verkopen. Gelukkig kan een lokale makelaar in Puth je hierbij helpen en goed advies geven.

Misschien vraag je je af hoe een makelaar kan helpen bij het bepalen van het perfecte verkoopmoment? Op basis van hun expertise, kennis van de wijk en de markt in Puth, kunnen zij een zorgvuldige afweging voor je maken. Als je interesse hebt in een gratis verkoopadvies, dan kun je dat hier aanvragen.

Vergelijk makelaars in Puth Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Middenin de drukte van het verkoopproces van je woning, kan het een uitkomst zijn om een handig platform als Huis Verkopen bij de hand te hebben. Deze website biedt je gratis en onafhankelijk inzicht, advies en allerlei nuttige tools. Bovendien helpt het je om de verkoop van je woning in Puth zo optimaal mogelijk in te richten en onnodige kosten te voorkomen. Niet voor niets draait alles bij Huis Verkopen om het gemakkelijk maken van het verkoopproces van jouw woning.

Vergelijk makelaars en bespaar kosten

De website van Huis Verkopen geeft je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken op basis van tarieven en service. Hierdoor vind je de beste makelaar voor jouw specifieke situatie in Puth. Dit kan je een flinke kostenbesparing opleveren.

Het stappenplan voorkomt onverwachte kosten

Met het heldere stappenplan van Huis Verkopen hoef je geen belangrijke stappen in het verkoopproces te missen. Hierdoor voorkom je onverwachte kosten en weet je zeker dat je alles geregeld hebt voor de verkoop van je woning.

Je woning voor de beste prijs verkopen

Wil je jouw woning verkopen voor de beste prijs? Huis Verkopen helpt je met waardevolle tips, een nauwkeurige waardebepaling en uitgebreide informatie, zodat je volle zekerheid hebt over de verkoopprijs van je huis. Zo bespaar je op de kosten én verhoog je jouw opbrengst.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Puth

De verkoop van je huis in Puth houdt nogal wat stappen in. Deze omvatten het maken van de juiste eerste indruk, correcte prijs bepaling, het aanvragen van een energielabel en veel meer. Je kunt het volledige artikel hier bekijken voor een compleet overzicht.

Om je huis in Puth snel te verkopen, is het belangrijk om aantrekkelijke foto's te maken, een eerlijke vraagprijs te bepalen, de juiste makelaar te kiezen en meer. Je vindt hier een aantal handige tips.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je huis in Puth te bepalen. Je kan bijvoorbeeld een taxatie laten uitvoeren door een taxateur. Ook een online waardebepaling is mogelijk. Lees hier meer over de verschillende manieren om de waarde van je woning te bepalen.

Een goede verkoopmakelaar kan een wereld van verschil maken in het verkoopproces van je huis in Puth. Een goede makelaar kent de lokale markt en heeft een breed netwerk van potentiële kopers. We hebben een gids gemaakt over hoe je een goede makelaar kan vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen