Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sprundel

Overweeg je jouw huis in Sprundel te verkopen? Een goede voorbereiding kan een groot verschil maken, want deze kan de verkoopprijs flink verhogen. Vind je een maximale verkoopprijs belangrijk? Stel je prioriteiten, bereid je goed voor en maak de verkoop van jouw huis een succes!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sprundel

Als je je woning in Sprundel gaat verkopen, heb je ongetwijfeld diverse doelen. Misschien wil je het verkoopproces zo snel mogelijk afronden, een bepaalde verkoopprijs behalen of de kosten van de verkoop minimaliseren. Je wilt wellicht ook voorkomen dat je huis lang leegstaat of je streeft naar een soepele overdracht van de woning naar de nieuwe eigenaren.

Je vraagt je vast af hoe de woningmarkt in Sprundel eruitziet. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van huizen in Sprundel? Ook ben je waarschijnlijk benieuwd naar hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Om een beter idee te krijgen van deze factoren, is het nuttig om de actuele cijfers van de woningmarkt in Sprundel te bekijken. Hier volgen de meest recente cijfers van de woningmarkt in Sprundel:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
69 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 401.125
Besparing (gem.)
€ 1.083

Je huis snel verkopen in Sprundel

In het pittoreske Sprundel krijgen woningen over het algemeen snel een nieuwe eigenaar. Het duurt gemiddeld 69 dagen voordat een woning hier van 'te koop' naar 'verkocht' gaat. Wil jij ook jouw huis snel verkopen? Lees dan onderstaande tips.

 1. Zorg voor een optimaal voorkomen van jouw woning. Dit betekent een opgeruimd huis, waar elke kamer zo ruim mogelijk lijkt. Reparaties die nodig zijn? Voer deze uit voordat de woning in de verkoop gaat.
 2. Schakel een lokale verkoopmakelaar in. Zijn of haar kennis van de lokale woningmarkt kan van onschatbare waarde zijn. De makelaar weet precies hoe te onderhandelen voor de beste verkoopvoorwaarden.
 3. Stel een realistische vraagprijs in voor jouw woning. Dit maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers en leidt doorgaans tot een snellere verkoop. Laat je hierbij adviseren door professionals.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Sprundel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sprundel op?

Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Sprundel rond de € 401.125 euro. Deze verkoopprijs kan flink variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen onder andere het type woning, de staat van onderhoud en de locatie binnen Sprundel een belangrijke rol bij de uiteindelijke verkoopsom.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan is deze in Sprundel momenteel ongeveer € 4.322 euro. Deze prijs geeft een goede indicatie van de waarde van woningen binnen deze locatie op basis van hun grootte. Al deze genoemde prijzen zijn gebaseerd op de verkoopinformatie van de laatste drie maanden tot februari 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sprundel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.400
€ 2.900
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sprundel bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sprundel.

Feitjes over Sprundel

 • Sprundel is ontstaan rond de 13e eeuw als agrarisch dorp.
 • Deze plaats is bekend vanwege molen De Hoop, gebouwd in 1840.
 • Het bevindt zich in de gemeente Rucphen in Noord-Brabant.

Tips om je woning te verkopen in Sprundel

Ben je van plan je huis in Sprundel te verkopen? Het verkopen van een woning kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste tips en strategieën kan je het proces soepeler laten verlopen en je huis snel en tegen een goede prijs verkopen.

 • Zorg voor goede foto's: In onze digitale wereld zijn hoogwaardige foto's van je woning essentieel. Overweeg om een professional in te huren voor de beste resultaten.
 • Prijsstrategie: Bepaal een realistische vraagprijs op basis van vergelijkbare huizen in jouw buurt. Voorkom dat je huis te lang op de markt staat door het te hoog te prijzen.
 • Houd het huis schoon: Een schoon en opgeruimd huis is aantrekkelijker voor potentiële kopers. Maak dus een goede eerste indruk door opruimen en schoonmaken tot je dagelijkse routine te maken.
 • Repareer en renoveer: Repareer kleine defecten en beschadigingen in je huis. Cosmetische upgrades zoals het verven van muren kunnen ook bijdragen aan een positieve indruk.
 • Promotie: Maak gebruik van sociale media en online platforms om je huis te promoten. Een groter bereik kan leiden tot een snellere verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Sprundel:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Gratis en interactief, je houdt eenvoudig de stand bij
 • Met dit stappenplan voorkom je dat je stappen overslaat
 • Je kunt duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sprundel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sprundel kost je als verkoper gemiddeld € 6.680. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sprundel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 401.125) € 4.332
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.680

Kosten van makelaars in Sprundel

Als je je huis in Sprundel wilt verkopen, dan krijg je te maken met makelaarskosten. Gemiddeld rekenen makelaars een courtage die ligt rond de 1,08% van de verkoopprijs van je huis. Voor een woning met de gemiddelde verkoopprijs in Sprundel van € 401.125 euro, betekent dit een bedrag van gemiddeld € 4.332 euro aan makelaarskosten.

Het is belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Niet alle makelaars rekenen namelijk hetzelfde courtagepercentage. Door te vergelijken kan je een makelaar vinden die het beste bij je past en wellicht een lager tarief hanteert. Zo kunt je flink besparen op de kosten voor het verkopen van je huis in Sprundel.

Lees meer over makelaars in Sprundel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten voor de verkoper

Bij de verkoop van een woning maak je ook kosten voor de notaris. Als verkoper betaal je de kosten voor het opmaken en passeren van de akte van levering, oftewel de transportakte. Dit is een wettelijk verplicht document.

Een andere kostenpost die je kan zien bij de notaris zijn de kosten die worden gemaakt voor het aanvragen van informatie bij publieke registers, zoals het Kadaster. Deze informatie is belangrijk om de eigendomsoverdracht goed te regelen.

Diverse kosten bij de verkoop

Verkopen wordt nogal eens onderschat, het brengt een diversiteit aan kosten met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan opknapkosten, courtage van de makelaar en de kosten voor het energielabel van je huis. Het is belangrijk hier goed zicht op te houden, om niet voor financiële verrassingen te komen staan.

Bij het opknappen van je huis moet je ook denken aan eventuele verwijderingskosten van oude materialen. Het kan het absoluut waard zijn om alle kosten in beeld te hebben, het kan je namelijk helpen bij het onderhandelen over de verkoopprijs.

Marketingkosten bij de verkoop

Wanneer je je huis in de verkoop zet, wil je natuurlijk dat het opvalt tussen het andere aanbod. Daar zitten echter ook marketingkosten aan vast. Denk aan kosten voor professionele fotografie, 3D-tekeningen of betaalde advertenties op social media.

Deze marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten en daarom loont het om verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Een goede makelaar kan hier het verschil maken en ervoor zorgen dat jouw woning sneller verkoopt tegen een goede prijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Sprundel?

Twijfel je of februari 2024 het juiste moment is om je huis in Sprundel te verkopen? Een snelle verkoop ligt voor de hand in deze tijden. De belangstelling voor woningen is momenteel groot, wat de verkoopsnelheid vaak positief beïnvloedt.

Je vraagt je misschien af wat je met deze informatie moet? Precies, pak dit moment. Door de hoge vraag naar woningen in deze periode, heb je een grote kans om snel je huis in Sprundel te verkopen. Het is een gunstige tijd, zonder twijfel!

Vergelijk makelaars in Sprundel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op het punt staat om je woning te verkopen, wil je natuurlijk het maximale uit deze verkoop halen. Gelukkig staat Huis Verkopen voor je klaar met een uitgebreid stappenplan. Dit stappenplan is speciaal ontwikkeld om jou stap voor stap te begeleiden bij de voorbereiding en verkoop van je huis. Het stappenplan houdt rekening met alle belangrijke details en zorgt ervoor dat je gemakkelijk en efficiënt te werk kunt gaan. Wil je meer te weten komen over dit unieke stappenplan? Bezoek dan onze website en ontdek zelf de voordelen van ons stappenplan.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Een van de sterke punten van Huis Verkopen is de mogelijkheid om gratis een waardebepaling uit te voeren. Zo krijg je duidelijk inzicht in de waarde van je woning. Bovendien kun je op basis van deze informatie de beste makelaar in Sprundel selecteren door middel van onze handige makelaarsvergelijker.

Eenvoudige regeling van aanvullende diensten

Naast waardebepaling en makelaarsvergelijking biedt Huis Verkopen ook de mogelijkheid om aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer en woningstyling eenvoudig te regelen. Zo zorgen we dat je goed voorbereid bent op de verkoop van je huis.

Onafhankelijk en gratis platform

Huis Verkopen is een onafhankelijk en gratis platform dat zich volledig richt op het ondersteunen van woningverkopers. Onze missie is om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet en de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in Sprundel.

Uitgebreide data over makelaars

Met onze uitgebreide data over makelaars krijg je inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties. Hierdoor kun je een weloverwogen keuze maken voor de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Sprundel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sprundel

Het bepalen van de vraagprijs is een belangrijke stap. Je kunt op verschillende manieren de waarde van jouw huis in Sprundel bepalen, maar een taxateur of makelaar heeft hier vaak het meeste zicht op. Op de pagina hoe bepaal je de vraagprijs voor een huis vind je meer informatie.

Bij het verkopen van je huis komt het nodige kijken. Denk aan het opstellen van de koopakte, contact met de notaris, het regelen van de overdracht en natuurlijk de promotie van je woning. Zie de pagina wat moet ik regelen als ik ga verhuizen voor een handig overzicht.

Er zijn verschillende manieren om je huis sneller te verkopen. Een slimme presentatie, goede promotie en een reële vraagprijs zijn enkele succesfactoren. Bekijk deze pagina voor tips om je huis sneller te verkopen.

Het beste verkoopplan verschilt per persoon en situatie. Sommigen hechten veel waarde aan snelheid, terwijl anderen vooral voor de hoogste prijs gaan. Een goede makelaar kan je hierbij helpen. Maak gebruik van het stappenplan op deze pagina voor het beste verkoopplan.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen