Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in De Mortel

Wanneer je jouw huis in De Mortel wilt verkopen, is deskundige begeleiding cruciaal. Daarvoor doen wij een gedetailleerde marktanalyse en stippelen vervolgens een marketingstrategie uit. We bieden je bovendien een duidelijk stappenplan, waarin alle onderdelen van het verkoopproces helder voor je worden uitgelegd.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in De Mortel

Als woningverkoper in De Mortel streef je naar meerdere doelen. Hierbij is het voornaamste doel vaak het realiseren van een maximale verkoopopbrengst. Je wilt jouw huis verkopen tegen de best mogelijke prijs. Bovendien beoog je wellicht ook een snelle afhandeling. Is tijd een belangrijke factor? Dan is een vlotte verkoop van je woning ook één van je doelen. Maar, misschien is voor jou het vinden van de juiste koper minstens zo belangrijk. Je wilt immers graag dat jouw geliefde thuis in goede handen is.

Als mogelijke woningverkoper heb je vast specifieke vragen. Hoe snel worden huizen in De Mortel doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen zijn niet alleen legitiem, maar ook pertinent. Antwoorden hierop helpen je bij het maken van weloverwogen beslissingen. Om je hierbij te helpen, volgen nu de actuele cijfers over de woningmarkt in De Mortel:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
117 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 740.000
Besparing (gem.)
€ 1.665

Je huis snel verkopen in De Mortel

In De Mortel vinden woningeigenaren doorgaans binnen 117 dagen een nieuwe eigenaar voor hun woning. Het kan soms snel gaan, maar het kan ook langer duren. Hieronder vind je drie handige tips om je huis sneller te verkopen.

 1. Presenteer je huis op zijn voordeligst. Zorg voor een opgeruimde en neutraal ingerichte woning, hierdoor kunnen potentiële kopers zich makkelijker voorstellen hoe zij het huis zouden inrichten. Voor inspiratie, neem een kijkje op onze tips pagina.
 2. Vraag een verkoopadvies aan bij een makelaar. Je kan met een professioneel advies inzichtelijk krijgen welke aspecten van de woning eraan bijdragen dat deze sneller wordt verkocht. Vraag het advies aan via deze pagina.
 3. Zorg voor een gunstig energielabel. Potentiële kopers hechten steeds meer waarde aan duurzaamheid en energiezuinigheid. Indien nodig kun je energiebesparende maatregelen treffen om je energielabel te verbeteren. Zie hier voor meer informatie.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in De Mortel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in De Mortel op?

In De Mortel worden huizen momenteel verkocht voor een gemiddelde van € 740.000 euro. Let wel, jouw daadwerkelijke verkoopsom kan variëren. De verkoopprijs hangt immers af van factoren zoals de staat van het huis, de oppervlakte van het perceel, de locatie binnen De Mortel en eventuele actuele ontwikkelingen in de woningmarkt.

Als we inzoomen op de prijs per vierkante meter, dan ligt het gemiddelde in De Mortel op € 1.893 euro. Houd in gedachten dat de huizenprijzen altijd in beweging zijn en daardoor van maand tot maand kunnen variëren. Het is daarom slim een ervaren makelaar in de arm te nemen, die jou kan adviseren over het beste moment om jouw huis in de verkoop te zetten en je kan begeleiden bij het hele verkoopproces.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in De Mortel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -7.600
€ -800
€ 6.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in De Mortel bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van De Mortel.

Tips om je woning te verkopen in De Mortel

De verkoop van je huis in De Mortel kan een spannend proces zijn, maar met de juiste voorbereiding en strategie wordt het een stuk eenvoudiger. In dit artikel geven wij je een aantal nuttige tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je huis om zo een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

 • Hulp van een makelaar: Een lokale makelaar kent de markt in De Mortel als geen ander en kan een realistische verkoopprijs bepalen. Daarnaast kan hij/zij de onderhandelingen voeren en bezichtigingen begeleiden.
 • Professionele fotografie: Goede foto's zijn essentieel om potentiële kopers naar je huis te trekken. Schakel daarom een professionele woningfotograaf in om je huis op de best mogelijke manier in beeld te brengen.
 • Laat reparaties uitvoeren: Kleine mankementen zoals lekkende kranen of afgebladderde verf kunnen afleiden en een verkeerd beeld geven. Maak je huis verkoopklaar door deze te (laten) repareren.
 • Frisse look: Een nieuw likje verf kan wonderen doen en je huis weer een frisse uitstraling geven. Kies voor neutrale, lichte kleuren zodat het huis een brede doelgroep aanspreekt.
 • Creëer ruimte: Zorg dat je huis zo ruim mogelijk oogt. Haal overbodige meubels weg en berg persoonlijke spullen op. Een opgeruimd en ruimtelijk huis trekt meer kijkers aan.

Ontdek jouw stappenplan in De Mortel:

 • Handig overzicht van taken voor verkoop jouw woning
 • Voorkomt dat je essentiële stappen overslaat
 • Optionele stappen om de waarde van je huis te verhogen
 • Bespaar duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in De Mortel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in De Mortel kost je als verkoper gemiddeld € 7.452. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in De Mortel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 740.000) € 8.214
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.452

Kosten van makelaars in De Mortel

Wanneer je besluit je huis in De Mortel te verkopen, zul je merken dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn kosten die de makelaar maakt om jouw huis op de markt te brengen, zoals voor het maken van een verkoopbrochure en het plaatsen van advertenties. Gemiddeld zijn deze kosten in De Mortel € 515.

Billijkend kan een makelaar een vast tarief rekenen voor zijn diensten, of een courtage. Een courtage is een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. In De Mortel is het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar in rekening brengt 1,11%. Het verschil is dat je bij een vast tarief vooraf weet wat je kwijt bent, terwijl bij een courtage het uiteindelijke bedrag afhangt van de verkoopsom van je huis.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, is het wijs om rekening te houden met voorbereidingskosten. Denk hierbij aan verkoopstyling en klein onderhoud. Deze kosten verdienen zich vaak terug, omdat een goed gepresenteerde woning aantrekkelijker is voor potentiële kopers. Dit kan namelijk invloed hebben op de snelheid van de verkoop en op de uiteindelijke verkoopprijs. Het gemiddelde bedrag dat je kwijt bent aan verkoopstyling en klein onderhoud is ongeveer € 875.

Verkoopstyling kan variëren van het herschikken van meubels tot het schilderen van muren in neutrale kleuren. Klein onderhoud betreft bijvoorbeeld het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van oude deurklinken. De eerste indruk is immers van groot belang wanneer potentiële kopers jouw huis bezichtigen. Door deze maatregelen kan je huis er aantrekkelijker uit zien en mogelijk een hogere verkoopprijs opleveren.

Notariskosten

Naast de voorbereidingskosten krijg je ook te maken met notariskosten. Een belangrijk onderdeel van de notariskosten bij de verkoop van een huis is het doorhalen van de hypotheek. Je betaalt dit aan de notaris voor het regelen van de administratieve afronding van de verkoop.

De notariskosten voor het doorhalen van de hypotheek verschilt per notaris. Maar gemiddeld liggen deze kosten rond de € 350. Houd er rekening mee dat deze kosten bovenop eventuele andere notariskosten komen, zoals de kosten voor de verkoopakte of de kosten voor het doorgeven van de verkoop aan het Kadaster.

Wanneer mijn huis verkopen in De Mortel?

Is het nu een goed moment om je huis in De Mortel te verkopen? Dit hangt af van meerdere factoren, maar de huidige woningmarkt lijkt wel gunstig. Hoge vraag en beperkt aanbod maken het een interessante periode om een stap te zetten. Maar, het succes van de verkoop hangt ook af van het juiste plan van aanpak. Een ervaren makelaar kan je daarbij van cruciale inzichten voorzien.

Misschien vraag je je af: waar vind ik zo’n makelaar? Het juiste antwoord daarop is: door te vergelijken. Op huisverkopen.nl kun je verschillende makelaars vergelijken. Zij kunnen je helpen met de verkoop van je woning, ook in deze specifieke periode. Er is ongetwijfeld een makelaar die past bij jouw situatie in De Mortel!

Vergelijk makelaars in De Mortel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw woning slim en efficiënt verkopen? Het stappenplan dat Huis Verkopen biedt, is dan je slimste optie. Een overzichtelijke gids, die je stap voor stap door het verkoopproces leidt. Van het vinden van een makelaar, tot het regelen van een energielabel; alle aspecten van woningverkoop worden duidelijk uitgelegd. Door dit plan te volgen, zorg je dat je aan alles denkt en bespaar je op onnodige kosten. Bekijk het stappenplan en ervaar het gemak zelf!

Vind Regelen makkelijk

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat de verkoop van een woning veel te regelen inhoudt. Daarom maken we het je makkelijk. Met ons platform kun je alles gemakkelijk op één plek regelen. Van het vinden van een ontruimer tot het contract met de makelaar: wij staan voor je klaar.

Kies Beste prijs/kwaliteit-verhouding

Wil je het verkoopproces in De Mortel soepel laten verlopen? Kies dan voor een makelaar met een sterke prijs/kwaliteit-verhouding. Via onze website vergelijk je makelaars en vind je de specialist die bij jou past én de beste prijs biedt.

Krijg Maximale winst

Ongeacht of je jouw huis snel wilt verkopen of voor een maximale prijs, Huis Verkopen biedt het juiste advies. Onze site staat vol met informatie over alle aspecten van woningverkoop, zodat je alle nodige kennis hebt om de juiste beslissingen te nemen.

Bespaar Kosten en tijd

Met Huis Verkopen neem je het heft in eigen handen. Naast het helpen bij jouw specifieke situatie, bieden we je de tools om zelf de beste keuzes te maken. Zo bespaar je op kosten en tijd, en houd je het proces zelf in de hand.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in De Mortel

Voordat je jouw huis kunt verkopen, moet je een aantal zaken regelen. Denk aan het aanvragen van een energielabel, het verzamelen van alle relevante documenten van je huis en het maken van een intrigerende advertentie voor potentiële kopers. Hier vind je een uitgebreid overzicht over wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je huis.

Het snel verkopen van je huis kan afhangen van verschillende factoren. Visitaties goed organiseren, een scherpe prijsstelling en jouw huis goed onder de aandacht brengen bij jouw doelgroep kunnen de verkoop versnellen. Je vindt hierover uitgebreide informatie en tips op onze pagina over snel je huis verkopen.

De prijs van je huis wordt bepaald door diverse factoren, zoals de locatie, afmetingen, staat van het huis en de marktcondities. Het is aanbevolen om een taxatierapport op te laten stellen door een expert. Dit helpt je bij het bepalen van de juiste vraagprijs. Kijk op onze pagina voor meer informatie over het bepalen van de woningwaarde.

Het vinden van een goede makelaar kan wat tijd in beslag nemen. Het is essentieel om te kijken naar de ervaring en het trackrecord van de makelaar. Ga een gesprek aan met verschillende makelaars en maak een weloverwogen beslissing. Voor hulp bij dit proces, kun je terecht op onze pagina over het vinden van een goede makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen