Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Heeswijk-Dinther

De verkoop van je woning in Heeswijk-Dinther kan een uitdaging zijn, maar is zeker niet ondoenlijk. Het kiezen van een competente en ervaren makelaar kan een significant impact hebben op de eindverkoopprijs van je huis. Door hun expertise kunnen zij de waarde van je woning maximaliseren en zo het maximale uit je verkoop halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Heeswijk-Dinther

Als je overweegt om je huis in Heeswijk-Dinther te verkopen, zijn er enkele belangrijke punten om op te letten. Bijvoorbeeld de huidige staat van je huis, is het verkoopklaar of zijn er nog reparaties nodig? Wat is de marktwaarde en ligt de vraagprijs in lijn met vergelijkbare woningen in de buurt? Daarnaast is het uitkiezen van de juiste makelaar ook een bepalende factor, want een goede makelaar kan een snelle verkoop realiseren.

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoe snel woningen in Heeswijk-Dinther worden verkocht. Ook vraag je je misschien af of het vergelijken van makelaars je geld zou kunnen besparen. Met deze vragen kunnen wij je zeker helpen. Wat meer inzicht in deze zaken krijgen? Bezoek eens onze pagina over het vergelijken van makelaars die goed presteren in Heeswijk-Dinther. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Heeswijk-Dinther:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
56 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 607.400
Besparing (gem.)
€ 1.853

Je huis snel verkopen in Heeswijk-Dinther

Ben je woonachtig in Heeswijk-Dinther en wil je jouw woning snel verkopen? Een woning in Heeswijk-Dinther wordt gemiddeld binnen 56 dagen verkocht. Met enkele handige tips kun je dit tempo mogelijk zelfs nog opschroeven.

 1. Prijsstelling: Het bepalen van de juiste vraagprijs is van groot belang. Te hoog en potentiële kopers haken af, te laag en je doet jezelf tekort. Een marktconforme prijs trekt meer geïnteresseerden. Vraag een waardebepaling aan om een realistisch beeld van jouw woningwaarde te krijgen.
 2. Promotie: Zorg voor een goede online presentatie van je woning. Heldere foto's, een duidelijke omschrijving en het delen van de woning op je eigen social media kanalen kunnen het verschil maken. Een lokale makelaar kan je hier ook bij helpen.
 3. Gebruik een stappenplan: Om overzicht te houden in het verkoopproces, helpt het om een goed stappenplan aan te houden. Op deze manier zorg je dat je niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kunt regelen. Een systeem zoals dit neemt veel stress weg bij het verkoopproces.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Heeswijk-Dinther

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Heeswijk-Dinther op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Heeswijk-Dinther ligt momenteel rond de € 607.400. Dit bedrag varieert echter en is onder andere afhankelijk van het type huis, de staat van het huis en de locatie binnen Heeswijk-Dinther. Daarom kan de verkoopprijs van een specifieke woning hoger of lager uitvallen. Het is belangrijk om dit in het achterhoofd te houden als je bezig bent met het kopen of verkopen van een woning in Heeswijk-Dinther in maart 2024.

Naast de totale verkoopprijs, is het ook interessant om naar de gemiddelde verkoopprijs per m2 te kijken. In Heeswijk-Dinther ligt deze momenteel rond de € 3.638. Dit helpt je bij het vergelijken van verschillende woningen. De prijs per m2 geeft je meer inzicht in de waarde van een woning, ongeacht de grootte. Zo heb je een eerlijker beeld en kun je betere beslissingen nemen bij het kopen of verkopen van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Heeswijk-Dinther

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.500
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Heeswijk-Dinther bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Heeswijk-Dinther.

Feitjes over Heeswijk-Dinther

 • Heeswijk-Dinther ligt in de provincie Noord-Brabant.
 • Het dorp is ontstaan door samenvoeging van Heeswijk en Dinther.
 • In Heeswijk-Dinther staat het bekende Kasteel Heeswijk.

Tips om je woning te verkopen in Heeswijk-Dinther

Het verkopen van je huis in Heeswijk-Dinther kan een complex proces zijn, maar met een paar slimme tips kun je dit proces aanzienlijk vereenvoudigen. Geef je huis een verkoopvoordeel door rekening te houden met specifieke factoren die aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers. Lees deze handige tips en zorg voor een soepele en succesvolle verkoop van je huis:

 • Presentatie binnen en buiten: Je huis moet er zowel van binnen als buiten aantrekkelijk uitzien. Onderhoud jouw tuin en zorg binnen nog meer voor orde en netheid. Kopers zien graag een goed onderhouden woning.
 • Licht en ruimte: Zorg voor voldoende licht in je huis door gebruik te maken van natuurlijk licht of extra lampen. Maak de ruimtes zo groot mogelijk door het minimum te beperken tot enkele meubelstukken.
 • Juiste vraagprijs: Bepaal de vraagprijs niet alleen op basis van je gevoel. Rapporten van recente verkopen in jouw omgeving kunnen helpen bij het bepalen voor een realistische prijs.
 • Professionele foto's: Verkoopadvertenties met aantrekkelijke foto's krijgen meer aandacht. Overweeg een professionele fotografie-service om jouw woning te laten stralen.
 • Energie-efficiëntie: Een energiezuinig huis is een groot verkooppunt vandaag de dag. Vermeld energiebesparende kenmerken en zorg ervoor dat je energielabel up-to-date is.

Ontdek jouw stappenplan in Heeswijk-Dinther:

 • Exclusief samengesteld voor jouw woning
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Krijg een duidelijk overzicht van alle taken
 • Bespaar duizenden met slimme vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Heeswijk-Dinther?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Heeswijk-Dinther kost je als verkoper gemiddeld € 8.369. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Heeswijk-Dinther In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 607.400) € 6.621
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.369

Kosten van makelaars in Heeswijk-Dinther

Als je jouw huis in Heeswijk-Dinther wilt verkopen, is het handig te weten dat er kosten aan verbonden zijn. De meeste makelaars rekenen opstartkosten. Deze kosten zijn voor de benodigde marketing om jouw huis op de woningmarkt te positioneren. Ze komen gemiddeld neer op: € 515.

Bovenop de opstartkosten komt de courtage, dit is een percentage van de verkoopprijs van de woning. Dit percentage is niet vast en varieert per makelaar, maar het gemiddelde in Heeswijk-Dinther is: 1,09%. Maar let op, makelaars kunnen verschillende voorwaarden hanteren. Maak daarom niet alleen een vergelijking op basis van de makelaarskosten.

Lees meer over makelaars in Heeswijk-Dinther.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud kunnen het verschil betekenen tussen een matige en een hoge opbrengst bij de verkoop van jouw woning. Een likje verf, een goed onderhouden tuin of een nieuwe vloer kunnen een woning fris en aantrekkelijk maken voor potentiële kopers.

Je moet er wel rekening mee houden dat je enkele kosten moet betalen om jouw huis in de best mogelijke staat te krijgen. De gemiddelde kosten van deze voorbereidingen zijn € 875. Maar bedenk je ook dat een kleine investering in reparaties en verbeteringen je huis een stuk aantrekkelijker kan maken voor kopers.

Energielabel

Als je jouw huis gaat verkopen, is een geldig energielabel verplicht. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Woningen met een gunstig energielabel (A of B) kunnen vaak sneller worden verkocht en brengen mogelijk ook meer op.

Je kunt hier jouw energielabel aanvragen. De kosten hiervan variëren, maar bedenk dat een goede energieprestatie de verkoop van je woning kan versnellen en de verkoopprijs kan verhogen.

Marketingkosten

Soms zijn er extra marketingkosten die niet in het tarief van de makelaar zijn inbegrepen. Dit kunnen kosten zijn voor professionele foto's, het creëren van een 3D-plattegrond of het adverteren van je huis op sociale media of andere kanalen. Deze extra investering kan ervoor zorgen dat je woning opvalt en sneller wordt verkocht.

Marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarstarieven, het kan dus handig zijn om deze tarieven te vergelijken. Wanneer je investeert in goede marketing, kan dit een positief effect hebben op de verkoopprijs van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Heeswijk-Dinther?

Is het momenteel een geschikte tijd om je huis te verkopen in Heeswijk-Dinther? Natuurlijk is dit een interessante vraag die bij veel huiseigenaren leeft. Kort door de bocht: ja, de huidige woningmarkt biedt volop kansen voor verkopers. Door de hoge vraag naar woningen kan dit in jouw voordeel werken.

Maar wanneer is dan precies hét perfecte moment om te verkopen? Dat is lastig te bepalen en daarom ook een veelvoorkomende vraag. Hierin is geen algemeen advies te geven, omdat dit sterk afhangt van jouw persoonlijke situatie en de staat van je woning. Een makelaar in Heeswijk-Dinther kan je hier uitstekend in adviseren. Maar onthoud: je kunt eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen met oriënteren als je in de toekomst overweegt je woning te verkopen.

Vergelijk makelaars in Heeswijk-Dinther Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoek je naar een manier om de keerzijde van de woningverkoopmedaille te vereenvoudigen? Laat ik je vertellen, die heb je zojuist gevonden. Maak kennis met Huis Verkopen, een platform dat jou inzicht geeft in de wereld van huisverkoop. Jij als woningverkoper wil natuurlijk dat de verkoop van je woning soepel verloopt, en dat is nou juist waar Huis Verkopen voor staat. Met handige tools en een rijkdom aan informatie, helpt het je om de verkoop van je huis efficiënter en stressvrijer dan ooit te maken.

Vergelijk makelaars

Wil je makelaars vergelijken om zo de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je woning in Heeswijk-Dinther? Met makelaars vergelijken was dat nog nooit zo eenvoudig. Het platform helpt je om inzicht te krijgen in makelaarstarieven, dus zo kun je besparen op makelaarskosten.

Gratis waardebepaling

Wist je dat je met Huis Verkopen een gratis waardebepaling kunt krijgen? Dit zal je zeker helpen om de beste verkoopprijs te krijgen. Met deze tool heb je snel een idee van hoeveel je woning waard is, handig toch?

Stappenplan

Huis Verkopen biedt je een compleet stappenplan voor de verkoop van je huis. Van energielabel tot woningstyling, ze hebben het allemaal gedekt. Zo ben je altijd goed voorbereid en weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Heeswijk-Dinther

Het kiezen van een geschikte makelaar voor het verkopen van je huis in Heeswijk-Dinther hangt af van verschillende factoren, zoals hun ervaring, kosten en aanpak. HuisVerkopen.nl kan je helpen om een goede makelaar te vinden die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Je kunt makelaars in Heeswijk-Dinther vergelijken op basis van hun ervaring, kosten, aanpak en beoordelingen. HuisVerkopen.nl heeft een handig tool dat je kan helpen bij het vergelijken van verkoopmakelaars, waardoor je een weloverwogen keuze kunt maken.

De verkoop van je huis in Heeswijk-Dinther omvat verschillende stappen zoals het in kaart brengen van de situatie, het selecteren van een makelaar, het vaststellen van de vraagprijs en het voorbereiden van de bezichtigingen. Op HuisVerkopen.nl vind je een compleet stappenplan voor de verkoop van je huis.

De kosten van het verkopen van je huis in Heeswijk-Dinther kunnen variëren en omvatten onder andere de makelaarskosten, de kosten van de notaris en eventueel de kosten van het voorbereiden van je huis voor de verkoop. Op HuisVerkopen.nl vind je alle informatie over de kosten van de verkoop van een huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen